Zlín – Slavia 1:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Jablonec 0:1 (kon.) | Olomouc – Dukla Praha 3:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Plzeň 0:2 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
0:2 (0:2)
FC Viktoria Plzeň
Sobota 23.09.2017, 18:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to z města automobilů vše, děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (19:59:05)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 11:6. Rohy: 5:4.
     
    Je dobojováno, Viktoria Plzeň zvítězila už poosmé v řadě a v novém ročníku naší nejvyšší fotbalové soutěže je stále neporažena. O své výhře hosté rozhodli už v úvodní čtvrthodince, když se dvakrát prosadil Michael Krmenčík. Mladoboleslavským nešla upřít snaha, opět je ale trápila útočná fáze hry, jejich řešení gólových šancí je místy opravdu mizerné. Ve druhé půli si Západočeši získaný náskok už jen hlídali, a i nadále tak vévodí tabulce HET ligy.

     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Stronati měl ještě velkou šanci na snížení, ale netrefil bránu
     
    90+3
    Ne, Mladé Boleslavi dnes vstřelená branka prostě není souzena. Čerstvý Vukadinovič se díky rychlé kličce zbavil Milana Havla a přízemní nabídkou oslovil ve vápně číhajícího Stronatiho, ten ale v obrovské šanci zamířil těsně vedle.
     
    90+2
    Vše nasvědčuje tomu, že tomu tak nebude. Mladá Boleslav už působí odevzdaným dojmem, což bylo názorně vidět na Pauschekově mimořádně nepřesném pasu pro Marka Matějovského. O dnešním vítězi je rozhodnuto.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty. Dočkají se domácí alespoň čestného úspěchu?
     
    90
    Komličenko vyhrál další vzdušný souboj a sklepl míč pro rozběhnutého Mebrahta. Jeho myšlenka byla dobrá, provedená už horší, přihrávka do běhu pro Miljana Vukadinoviče totiž postrádala přesnost, čehož využil poctivě se vracející Řezník.
    89. Vukadinovič zahrál ve vápně rukou, je to jen roh
     
    89
    Hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu, dle jejich názoru totiž Stronati v šestnáctce zahrál rukou, sudí Franěk ale celou situaci posoudil správně. Plzeň ale měla k dispozici rohový kop, Zeman však trefil pouze Marka Matějosvkého.
     
    88
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Michael Krmenčík, přichází Marek Bakoš.
     
    88
    Daniel Kolář opět předvedl svou herní pohodu, když při prvním doteku nasadil Stronatimu potupné jesličky. Poté si došel pro druhý faul v krátkém časovém sledu, uvidíme tak standardní situaci v podání hostí, kteří mají konec utkání ve svých rukou.
    87. Kolář se krásnou kličkou zbavil Stronatiho, ten ho musel faulovat
     
    87
    Matějovský s přihrávkou váhal tak dlouho, až se k němu zezadu přihnal Daniel Kolář a o balon jej obral. Rodící se brejk, tažený domácím kapitánem, ale nic zajímavého nepřinesl, jasným faulem se totiž prezentoval Komličenko.
     
    86
    Po zaváhání při návratu do defenzivy v podání Boleslavských dostal Kopic přihrávku od Koláře. Těsně před jeho vběhnutím do pokutového území jej ale díky dobře načasovaném skluzu zastavil Matěj Chaluš.
     
    85
    Matějovský hodlal hru roztáhnout na právě příchozího Miljana Vukadinoviče, ten ale v souboji rameno na rameno proti taktéž střídajícímu Havlovi postrádal důraz. Pokud se už nestane nic překvapivého, Plzeň si z města automobilů odveze tři body.
    84. Hořavova střela letěla na tribunu
     
    84
    Na Havlův pas si v šestnáctce naběhl Daniel Kolář, jenž dlouho vymýšlel, komu balon předložit. Nakonec si vybral z druhé vlny nabíhajícího Tomáše Hořavu, tomu ale rána z první nesedla a zamířila vysoko nad branku Luďka Vejmoly.
     
    83
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Přikryl, přichází Miljan Vukadinovič.
     
    82
    Hubínek vybojoval míč do své moci, poté dlouhým pasem hledal nabíhajícího si Mebrahta, toho měl ale velmi dobře pohlídaného dnes ve fantastické pohodě hrající Tomáš Hájek.
     
    81
    Limberského zranění poněkud zhatilo střídací strategii trenéru Vrbovi, který chtěl na hrací plochu poslat Marka Bakoše. Ten měl nahradit Michaela Krmenčíka, zdravotní problémy plzeňského zadáka ale způsobili nutnost změny v obraně.
     
    80
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází David Limberský, přichází Milan Havel.
    79. Bum! Komličenko zboural Limberského loktem, obránce musí střídat
     
    79
    Na nepříjemný centr od Fleišmana si ve vápně naběhl důrazný Nikolaj Komličenko, ve vzduchu ale nepříjemně srazil Davida Limberského, ke kterému jsou na hrací ploše přivolána nosítka.
     
    78
    Michal Hubínek roztáhl hru pro Pauscheka, ten ale neměl s kým kombinovat, a proto svému kolegovi nahrávku vrátil, Bývalý hráč Bohemians se ocitl v sevření dvou protivníků, z celé situace ale zvládl vytěžit aut.
     
    77
    Od domácích fotbalistů je to v posledních minutách směrem dopředu už hodně křečovité. Uhrinova družina se potýká pořád s tím samým problémem, jejím ofenzivním akcím stále chybí kreativnější myšlenka či překvapivá přihrávka.
     
    76
    Tomáš Hořava se prodral okolo napadajícího Pauscheka, na jeho přetažený centr ale Zeman o kousek nedosáhl. O chvíli později ale plzeňský záložník svou nabídkou nalezl Krmenčíka, jenž se krásně pověsil do vzduchu, hlavou ale nezakončil vůbec dobře.
    75. Krmenčík byl blízko hattricku – po rozehraném rohu vypálil těsně vedle
     
    75
    Nechybělo mnoho k tomu, aby Michael Krmenčík v Mladé Boleslavi zkompletoval hattrick. Plzeňský útočník byl ve vápně soupeře opět velice důrazný a naběhl si na Limberského nízký centr, z voleje ale zamířil o pár decimetrů vedle bližší tyče.
     
    74
    Poprvé se na hřišti s balonem potkal Golgol Mebrahtu. Kulatý nesmysl se mu trochu zamotal mezi nohama, ovšem i tak jej střídající útočník stačil přesunout ke Komličenkovi, ten si ale o kousek nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    73
    Fleišman si všiml na hranici šestnáctky si sbíhajícího Nikolaje Komličenka, jenž využil svých fyzických parametrů, přetlačil Hejdu a sklepával míč pro Tomáše Přikryla. Kličku boleslavského křídelníka ale přečetl Radim Řezník.
     
    72
    Dnešnímu utkání v Adidas Aréně přihlíží 3098 diváků
     
    71
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Lukáš Magera, přichází Golgol Mebrahtu.
     
    71
    Ideálně ale Viktoria s nařízenou standardní situací nenaložila. Na Kopicův nadýchaný balon si nabíhal Hejda, ve snaze dostat se k němu ale trefil loktem do hlavy Patrizia Stronatiho, kterému se zpět na nohy opravdu dvakrát nechce.
     
    70
    Plzeň se usadil na soupeřově obranné polovině, Středočeši mohou být rádi, že si Hořava nevšiml do ulice si nabíhajícího Řezníka. Nakonec hosté vybojovali přímý kop, faulem na Hrošovského se uvedl Nikolaj Komličenko.
     
    69
    Hubínek se dopustil zbytečné ztráty, prsty v tom měl aktivně napadající Kolář. Hostující kapitán posléze vyslal do vápna šikovný pas pro Krmenčíka, ten byl ale tentokráte pokryt dobře pracujícím Matějem Chalušem.
    68. Komličenko v dobré pozici překopl bránu
     
    68
    Přikryl přenechal balon za sebou bežícímu Pauschekovi, který se prezentoval kvalitním sólem, na jeho konci si ale míč poslal daleko od nohy. Akce Boleslavi skončila Matějovského přetaženým centrem ke Komličenkovi, tomu ale zakončení z voleje nevyšlo.
     
    67
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Martin Zeman.
     
    66
    Fleišman balon nechtěně prodloužil za sebe, Stronati se na to konto rozhodl přidržet, a tím pádem i faulovat, Michaela Krmenčíka. Plzeň znovu rozehrála přímý kop na krátko, na střílený centr od Hrošovského ale nikdo neměl šanci dosáhnout.
     
    65
    Po Fleišmanově odkopu nechala hostující defenziva balon doputovat až ke Komličenkovi. Ten si jej ale v klíčový moment příliš předkopl, čehož využil bleskově vybíhající Kozáčik, který odpravil míč do bezpečné vzdálenosti od vlastní pokladnice.
     
    64
    Marek Matějovský roztáhl hru vpravo, kde číhal úplně osamocený Pauschek. Ten se po narážečce s Přikrylem prodral až k centru, který nebyl vůbec špatný, výborně fungující stoperská dvojice hostí ale chyby znovu nedopustila.
     
    63
    Po Matějovského pasu se Petr Mareš hbitě obtočil okolo napadajícího Hořavy, poté si balon navedl na levačku a vypálil, kulatému nesmyslu ale dodal opačnou rotaci a poslal jej mimo tři tyče.
     
    61
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jan Chramosta, přichází Nikolaj Komličenko.
    61. Přikrylovu ránu z dálky vyrazil Kozáčik na roh
     
    61
    Až příliš mnoho prostoru nyní plzeňská defenziva dala Tomáši Přikrylovi, jenž se nijak nerozpakoval, nachystal si balon na pravačku a vypálil, Matúš Kozáčik ale ze svého repertoáru vytáhl další velmi povedený zásah.
     
    60
    Marešovu ránu zblokoval Řezník tak šikovně, že vyslal do protiútoku Koláře. Ten se ale díky faulující Fleišmanovi daleko nedostal, boleslavský bek je navíc dalším držitelem žlutého kartónku.
     
    59
    Přímý kop rozehráli hosté velice zajímavě, jejich signál jim ale kýžené ovoce nepřinesl. Do protiakce se naopak vydal Stronati, jenž po kombinaci s Matějovským oslovil ve vápně čekajícího Přikryla, jeho rána z otočky ale neměla gólové parametry.
     
    58
    Rodící se nebezpečí musel Lukáš Magera zastavit jen za cenu jasného faulu, když zezadu stáhl k zemi unikajícího Řezníka. Jasná žlutá karta, tady není o čem diskutovat.
     
    57
    Petr Mareš nejprve ve snaze odcentrovat trefil jen blokujícího Radima Řezníka, o chvíli později ale dostal šanci na reparát a tentokráte nalezl Mageru. Ten patičkou prodlužoval pro Chramostu, před něj se ale včas dostal Hájek.
     
    56
    Ten rozehrála na krátko, míč do vápna poslal až David Limberský. Hejdova hlavička nebyla povedená, Petržela ale dokázal díky rychlým nohám trvání náporu hostí prodloužit, vzhledem k Hájkově nepovedené ráně se ale jednalo o zbytečnou snahu.
     
    55
    Rychlou protiakci Uhrinovy družiny táhl Jiří Fleišman. Jeho myšlenka nebyla vůbec marná, načechraný balon ale těsně před Chramostou stačil odvrátit vracející se Lukáš Hejda. Z následné protiakce vytěžila Viktoria rohový kop.
     
    54
    Milan Petržela si z pravého křídla seběhl na osu hřiště, kde dostal nahrávku od Hrošovského. Následně zkoušel hru opět roztáhnout, Kopic ale jeho myšlenku nepobral, načež balon doputoval až za postranní lajnu.
     
    53
    Daniel Kolář se krásně vymotal ze sevření tří protihráčů, jeho další postup vstříc brance ale zhatil Marek Matějovský, který si v souboji obou kapitánu počínal tvrdě, ale zároveň čistě.
    52. Hloupá žlutá – Petržela chytil centr rukama
     
    52
    Matějovský zrychlil hru přihrávkou na Chramostu, který byl faulován kousek od středového kruhu. Akce se ale domácím vůbec nepovedla, následný protiútok zakončoval svým centrem Krmenčík, Petržela si ale balon zpracoval rukou a dostal žluté varování.
     
    51
    Petrželův průnik po lajně zastavil vracející se Petr Mareš. Následný odkop v podání Fleišmana doputoval pouze k nehlídaného Hořavovi, ten ale ideální moment pro kolmici na Daniela Kováře doslova prováhal.
     
    50
    Hubínek ve středu hřiště vybojoval přímý kop, za hranicí fotbalových pravidel a regulí si tentokráte počínal Kolář. Rychlá přihrávka na Přikryla ale nic nepřinesla, centr domácího křídelníka pro sebe totiž bez vážnějších problémů uzmul Kozáčik.
    49. Stronatiho hlavičku parádně vytáhl Kozáčik, stoper byl v ofsajdu
     
    49
    Petr Mareš parádním centrem nalezl na zadní tyči si nabíhajícího dlouhána Stronatiho, který sbou důraznou hlavičkou donutil Kozáčika k parádnímu zákroku. Celé situaci ale předcházel ofsajd domácího beka, vzrušení tak bylo zbytečné.
     
    48
    Nepřesnou zpětnou nahrávku v podání Petra Mareše se snažil potrestat Petržela, který nejprve nasadil jesličky Stronatimu, poté míč poslal do běhu pro Hořavu, těsně před ním ale balon do bezpečí stačil odkopnout Pauschek.
     
    47
    Patrik Hrošovský fauloval Fleišmana, poté navíc před zraky hlavního sudího zahodil balon, načež byl za své počínání odměněn žlutým kartónkem.
     
    46
    Do druhého poločasu vstupují oba celky bez jediné změny v sestavě. Rozehrávky se ujali fotbalisté Viktorie Plzeň, kteří svému soupeři zatím uštědřují tvrdou lekci z produktivity. Dokáže Mladá Boleslav v nadcházejících pětačtyřiceti minutách utkání zdramatizovat?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je za námi, spokojenější z ní rozhodně odchází fotbalisté Plzně, kteří sice nebyli o tolik lepším týmem, po pětačtyřiceti minutách ale vedou o dvě branky. Boleslavští začali velmi aktivně, už ve třetí minutě je ale srazil inkasovaný gól, který po Limberského centru vstřelil Michael Krmenčík. O chvíli později dostali Západočeši míč do sítě podruhé, Janu Kopicovi byl ale nesprávně odmáván ofsajd. Nedlouho nato už mohli Vrbovi svěřenci jásat znovu, když další centr z kopačky Limberského stoper Hájek tečoval ke Krmenčíkovi a ten se opět nezmýlil. Středočechům rozhodně nešla upřít snaha, v útočné fázi je ale, stejně jako ve zbytku sezony, trápí nedostatek kreativity.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu se hlavní sudí rozhodl nastavit pouze jednu minutu.
     
    45
    Plzeňští znovu faulovali, tentokráte to odnesl Lukáš Magera. Marek Matějovský si ale s nařízenou standardní situací opět neporadil ideálně, rodící se brejk, který táhl Radim Řezník, musel za cenu taktického faulu přerušit Fleišman.
     
    44
    Balon se snesl na pravé křídlo, kde číhal úplně osamocený Lukáš Pauschek. Jeho tečovaný centr nedokázal Řezník odhlavičkovat do bezpečí, načež Matějovský nalezl na hranici ofsajdu se pohybujícího Chramsotu, jeho ránu ale zastavil blokující Hájek.
     
    43
    Stronati si v rozehrávce pomohl přihrávkou na Jiřího Fleišmana, ke kterému se zezadu přiřítil o chvíli později faulující Petržela. Boleslavský zadák nějakou chvíli zůstal ležet na trávníku, ošetření ale nakonec nebylo potřeba.
     
    42
    Patrik Hrošovský fauloval o kličku se snažícího Matějovského. Boleslavský kapitán se následně ujal rozehrávky přímého kopu, jeho nedůrazný centr ale mimo vápno stačil odhlavičkovat dobře postavený Michael Krmenčík.
     
    41
    U střídaček se odehrál hlavičkový souboj mezi Chalušem a Krmenčíkem. Vypadalo to, ze dvougólový střelec tohoto mače zasáhl soupeřova zadáka rukou do hlavy, sudí Franěk ale zcela nepochopitelně nařídil přímý kop pro Plzeň.
    40. Stronati hlavičkoval koníčkem vedle brány
     
    40
    Pauschek zatlačil na Limberského a vybojoval pro své kolegy rohový kop. Petr Mareš si tentokráte dal záležet a parádním centrem nalezl Patrizia Stronatiho, po jehož hlavičce a odrazu od trávníku balon skončil nad horní tyčí.
     
    39
    Na opačném konci hrací plochy se naopak díky rychlému průniku až k centru z levé strany propracoval Petr Mareš, jenž hledal na přední tyč si nabíhajícího Mageru, ten byl ale čistě odstaven vracejícím se Lukášem Hejdou.
     
    38
    Matěj Chaluš místo k Magerovi balon poslal až mimo travnatou plochu, následovala série autových vhazování, po kterých se hosté stále přibližovali brance soupeře. Vše ale vyústilo ve zbytečnou ztrátu v podání Milana Petržely.
     
    37
    Tomáš Přikryl se dnes už poněkolikáté propracoval až na kraj šestnáctky, kde si jako adresáta své nahrávky vybral Matějovského. Ten si ale nevšiml zezadu se blížícího Daniela Koláře, který mu balon bez větších problémů odebral.
    36. Petržela šel po Kolářově pasu sám na Vejmolu, ale neprostřelil ho
     
    36
    Málem to bylo o tři branky! Na přesnou přihrávku za obranu si seběhl Milan Petržela, jenž se z levé strany řítil sám na Vejmolu, boleslavský gólman ale dobře zmenšil úhel střely a vytáhl velmi kvalitní zákrok.
     
    35
    Do konce poločasu zbývá už jen deset minut, pro Mladou Boleslav se zatím neprezentuje špatným výkonem, skóre je pro ni trochu kruté. Dokáží se domácí ještě před odchodem do šaten svému soupeři dostat na dostřel?
     
    34
    Lukáš Pauschek nejprve inkasoval úder do obličeje od Kopice, poté náramným obloučkem nalezl Tomáše Přikryla, jenž hodlal přehodit napadajícího Limberského, ten ale jeho záměr přečetl a balon odklidil.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Petr Mareš (FK Mladá Boleslav).
     
    32
    Na druhé straně Matějovský roztáhl hru na Lukáše Mageru, jenž z levého křídla vyslal do pokutového území skákavý centr. Na ten si nabíhal Tomáš Přikryl, který se po souboji s Hejdou poroučel k zemi, o penaltový zákrok se ale rozhodně nejednalo.
     
    31
    Petržela opět prokázal svou mimořádnou formu, když si opět poradil se dvěma protihráči soupeřova týmu. Poté si počkal na ideální okamžik a předložil míč pro Řezníka, jeho přízemní centr se ale stal snadnou kořistí pro Luďka Vejmolu.
     
    30
    Matěj Chaluš se zbavil napadajícího Krmenčíka a vyslal dlouhý pas pro Jana Chramostu. Ten to myslel velice dobře, když hlavou sklepával na Mageru, domácímu útočníkovi ale k dosažení na balon chyběl ještě jeden krok.
     
    29
    Petr Mareš ale kopl balon pouze na bližší tyč, kde si ve vzduchu nejlépe ze všech počínal Lukáš Hejda. Ten sice odhlavičkoval míč jen k Janu Chramostovi, jeho následný pas místo k Marešovi ale zamířil až za postranní čáru.
     
    28
    Mladá Boleslav zahrávala další přímý kop, faulován byl opět Tomáš Přikryl. Obránci Plzně se nedomluvili a po jejich chybě v komunikaci Hájek míč zbytečně odhlavičkoval na roh.
     
    27
    Tomáš Přikryl nalezl volného Pauscheka, jenž si po parádní kličce přehodil míč na svou slabší levačku. Nutno poznamenat, že jeho centr nebyl vůbec k zahození, ovšem Chramostou s Magerou na něj ve vzduchu nedokázali dosáhnout.
     
    26
    Přikryl vybojoval balon od chybujícího Hrošovského, domácí se na to konto hnali do zajímavého brejku. Boleslavský křídelník celou situaci vyřešil pasem pro Mareše, jeho ránu z otočky ale Matúš Kozáčik nadvakrát eliminoval.
     
    26
    O chvíli později Pauschek zcela očividně stáhl k zemi Davida Limberského. Po rozehrávce následné standardní situace se k hlavičce dostal Krmenčík, jenž balon jen lehce tečoval hlavou, mezi tři tyče jej ale usměrnit nezvládl.
    25. Marešovu tečovanou ránu schoval Kozáčik v náručí
     
    25
    Na druhé straně si z protivníků slalomové branky udělal Milan Petržela, jenž poté přenesl balon k volnému Kopicovi. Ten ještě sklepával pro z druhé vlny si nabíhajícího Hořavu, hostující záložníkovi ale rána absolutně nesedla.
     
    24
    Limberského autové vhazování nebylo vůbec zdařilé, obránce Plzně v podstatě pouze odevzdal balon soupeři. Na to konto nakopával Chaluš míč směrem k Magerovi, ten ale ve vzduchu nestačil na Tomáše Hájka.
     
    23
    Nakonec Uhrinovi svěřenci od rohového praporku kopali hned dvakrát. První cent v podání Mareše byl mizerný, na ten druhý si naskakoval Chramosta, ve vzdušném souboji mu ale Limberský nic velkého nedovolil.
     
    22
    K balonu se postavili Petr Mareš a Jan Chramosta, volba nakonec padla na prvního jmenovaného. Ten trefil jednoho z ve zdi stojících protihráčů, od kterého se míč odrazil na rohový kop.
     
    21
    Vyvézt balon se pokoušel Matěj Chaluš, taktickým faulem se však proti němu prezentoval napadající Krmenčík. Následný protiútok vyústil ve faul na Tomáše Přikryla, Mladá Boleslav tak bude mít k dispozici standardní situaci z velice zajímavé pozice.
     
    20
    Jan Kopic se pokoušel prodrat do pokutového území, těsně před přechodem do vápna byl ale faulován Petrem Marešem. Plzeňští ta měli k dispozici další přímý kop, tentokráte z něj ale nevytěžili zhola nic.
     
    19
    Přikryl dlouho nevěděl, s kým rozjet další akci, nakonec nahrával Magerovi, jenž byl na hranici pravidel zastaven stoperem Hejdou. Následnou protiakci Plzně táhl Milan Petržela, jeho pas ale vystihl Patrizio Stronati.
     
    18
    Lukáš Magera si ve vzdušném souboji s Hájkem uzmul balon pro sebe, načež se rozhodl kombinovat s Janem Chramostem, tomu ale míč předložil pouze na paty.
    17. Mareš z přímého volného kopu těsně minul plzeňskou bránu
     
    17
    S nařízeným přímým kopem nenaložila Mladá Boleslav vůbec špatně, tady opravdu mnoho nescházelo! Jeho exekuce se podle očekávání ujal levonohý Petr Mareš, který svou ránu zakroutil přes zeď, zamířil ale těsně vedle Kozáčikovy svatyně.
    16. Chramosta si zpracoval míč rukou, Franěk odpískal Hejdův faul
     
    16
    David Limberský teď neudržel nervy na uzdě, když po odpískání odpálil míč mimo hrací plochu, načež mu nekompromisní sudí udělil zaslouženou žlutou kartu.
    14. Michael KRMENČÍK - 0:2
     
    14
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeňští jsou zatím mimořádně produktivní, také jejich druhá velká příležitost končí gólem, s nadějemi Mladé Boleslavi to začíná vypadat bledě. Kopicův přímý kop dokázali domácí odvrátit pouze k Limberskému, který si posunul míč do lajny. Jeho následný centr, který ještě tečoval Tomáš Hájek, opět prolétl až k zadní tyči, kde znovu číhal MICHAEL KRMENČÍK, proti jehož pumelici neměl Vejmola šanci zasáhnout.
     
    14
    Jiří Fleišman nyní naháněl balon vedoucího Petrželu až k pokutovému území a tam jej odzbrojil díky famóznímu obrannému skluzu. O vyvezení balonu se pokoušel Matějovský, byl ale zezadu jasně faulován napadajícím Krmenčíkem.
     
    13
    Plzeň dostala díky dobré práci Jana Kopice k dispozici rohový kop. Jeho exekuce se ujal Milan Petržela, jeho centr ale mezi ty zdařilé rozhodně nepatřil, na přední tyči balon do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky odklidil Stronati.
     
    12
    Tomáš Přikryl svou aktivitou při napadání pořádně zabrnkal na nervy o rozehrávku se snažícího Limberského. Celá situace skončila faulem domácího křídelníka, s rozhodnutím hlavního sudího jsou boleslavští fanoušci pramálo spokojeni.
     
    11
    Po Fleišmanově faulu na Petrželu zahrávali hostující fotbalisté standardní situaci. Rozhodli se pro rozehrávku na krátko, Kopic si posunul míč do lajny a nalezl přesně hlavu Radima Řezníka, jeho zakončení ale postrádalo důraz.
     
    10
    Na Fleišmanův dlouhatánský pas si za obranu nabíhal Chramosta, sprinterský souboj s Hejdou ale prohrál. Plzeňský obránce pak předvedl ukázkovou hru tělem a nechal kulatý nesmysl doskákat až do míst, kam si pro něj seběhl Kozáčik.
     
    9
    Tomáš Přikryl zatím hraje velice dobře. Nyní se prodral podél pravé postranní čáry a posléze nalezl nehlídaného Fleišmana, jeho ránu ale nešťastně zastavil okolo probíhající Lukáš Magera.
     
    8
    Na druhé straně vracel přetažený centr zpět do centra dění Lukáš Magera, načež vázla komunikace mezi Hájkem a Kozáčikem, ovšem i tyto zmatky dokázali hosté se štěstím přestát.
    7. Kopic dal gól, asistent rozhodčího mu ho chybně vzal kvůli neexistujícímu ofsajdu
     
    7
    Pořádně divoký úvod zápasu pokračuje. Po Hrošovského bochánku se sám na Vejmolu řítil Kopic, jenž dokázal dostat míč do branky a spolu se svými kolegy se vydal radovat. O chvíli později ale hlavní sudí po konzultaci s kolegou u lajny gól kvůli ofsajdu neuznal.
    6. Plzeň se ubránila zuby nehty – Petržela nahrál Matějovskému do kroku, Kozáčik balon lapil
     
    6
    Boleslav se opět vrhla srdnatě kupředu. Pauschek na pravém kraji šestnáctky kombinoval s Přikrylem, po jehož přízemním centru vznikl před Kozáčikem pořádný zmatek. Plzeň ale celou situaci přestála, dále se však musí bránit.
     
    5
    V krátkém časovém sledu jsme byli svědky už druhého střeleckého pokusu v podání Uhrinových svěřenců. Po vyhraném hlavičkovém souboji Magera sklepl míč pro dobře postaveného Chramostu, ten ale mezi tři tyče nezamířil.
    3. Michael KRMENČÍK - 0:1
     
    3
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Středočeši do utkání sice vstoupili velmi aktivně, není jim to však nic platné, protože Plzeň se hned ze své první vážnější šance ujímá vedení. Až moc volného prostoru na levé straně dostal David Limberský, jenž svou typickou šajtlí nalezl na hranici malého vápna zapomenutého MICHAELA KRMENČÍKA a ten prudkou ranou z voleje nekompromisně prostřelil Vejmolu.
    3. Chramosta ukořistil balon a zpoza vápna přestřelil bránu
     
    3
    Poprvé se kupředu vrhli také hosté. Limberský nalezl na ose hřiště číhajícího Hořavu, který si jako adresáta svého pasu vybral Petrželu. Ten si ale balon příliš předkopl, čehož využil včas vybíhající Luděk Vejmola.
    2. Matějovský vypálil tvrdě, ale nepřesně
     
    2
    David Limberský, který byl atakován Tomášem Přikrylem, se dopustil nepřesné rozehrávky. Tu vystihl Magera, jenž nalezl lépe postaveného Hubínka, na jehož patičku si naběhl Marek Matějovský, střela boleslavského kapitána ale mířili mimo.
     
    1
    Pavel Franěk právě foukl do píšťalky, dnešní utkání mezi Mladou Boleslaví a plzeňskou Viktorií tak může začít – pojďme na to! Rozehrávky se chopili domácí fotbalisté, kteří nastupují v bílém, naopak aktuální lídr tabulky bude hrát v netradičních zelených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní sudí Franěk právě teď přivádí aktéry dnešního očekávaného duelu na travnatou plochu, za pár okamžiků tak budeme moci začít. Potvrdí Plzeň roli favorita, nebo se Mladá Boleslav vzepře předzápasovým prognózám a potvrdí, že na Západočechy v posledních letech umí?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman – Hubínek, Matějovský (C) – Přikryl, Chramosta, Mareš – Magera.
    Náhradníci: K. Agajev – Komličenko, Levin, J. Rada, Mebrahtu, M. Vukadinovič, Babalj.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela, D. Kolář (C), Kopic – Krmenčík.
    Náhradníci: A. Hruška – Zeman, Bakoš, Havel, Živulić, Ivanschitz, Řezníček.

    Rozhodčí: Pavel Franěk – Petr Antoníček, Petr Caletka.
     
    Ještě jednou Vás všechny vítám u sledování našeho online přenosu! Mladá Boleslav minulý víkend zvládla těžké utkání na půdě Slovácka, trenér Uhrin tak neměl důvod nějak výrazněji zasahovat do podoby základní jedenáctky. Jedinou změnu registrujeme na hrotu útoku, kde místo Mebrahta nastupuje Lukáš Magera. Také Pavel Vrba se odhodlal pouze k drobné úpravě zahajovací sestavy, ve středu zálohy dostává před Živulićem přednost Tomáš Hořava.
     
    Vzájemná utkání z minulé sezony

    19.11. 2016 – FK Mladá Boleslav:FC Viktoria Plzeň 0:0

    FK Mladá Boleslav: Diviš – Jánoš, Takács, Da Silva, Fleišman – Kúdela (C), Malpon (78. Magera) – Klobása (69. Přikryl), Mareš, Fabián – Chramosta (84. Mebrahtu)

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (C), Matějů – Hrošovský, Hromada – Kopic (64. Petržela), Hořava, Zeman (78. J. Kovařík) – Krmenčík (86. Ďuriš)


    12.5. 2017 – FC Viktoria Plzeň:FK Mladá Boleslav 3:3

    Branky: 67. Krmenčík (Hájek), 79. Krmenčík (Petržela), 90+1. Hejda (Matějů) – 17. Levin, 58. J. Kysela, 65. Jánoš (Fleišman)

    FC Viktoria Plzeň: Bolek – Matějů, Hejda, Hubník (C), Janža (62. Hájek) – Hořava, Hrošovský – Petržela, Ivanschitz (46. Krmenčík), Kopic (46. Pilař) – Bakoš

    FK Mladá Boleslav: Vejmola – J. Kysela (C) (82. Pauschek), Da Silva, Stronati, Fleišman – Takács, Levin – Jánoš, Přikryl, Mareš (89. Mebrahtu) – Železník (77. Čmovš)
     
    FC Viktoria Plzeň

    V loňském ročníku naší nejvyšší soutěže skončila Plzeň na druhém místě, její ztráta na vítěznou Slavii čítala pouze dva body. Letos má Viktoria, která v létě zůstávala trochu ve stínu mohutně posilujících pražských soupeřů, v HET lize o motivaci postaráno, její vítěz si totiž zajistí místenku v základní skupině Ligy mistrů. A nutno poznamenat, že zatím si svěřenci Pavla Vrby počínají fantasticky. V úvodních sedmi kolech totiž nepoznali hořkost porážky, navíc se mohou pyšnit nejvyšším počtem vstřelených branek a po Slavii druhou nejlepší defenzivou, hned pětkrát se jim podařilo zápas zakončit s nulou. Do reprezentační pauzy Plzeňští naprosto dominovali, na tři body se překvapivě nejvíce nadřeli v Jihlavě, kde jim vítězství až v nastaveném čase vystřelil Bakoš.

    Po jejím skončení Viktoria cestovala na půdu zatím velice sympaticky se prezentujícího Liberce. Utkání bylo velmi vyrovnané, Slovanu ale musel vstřebat lekci z produktivity, Vrbovi svěřenci využili všechny své příležitosti a zásluhou Krmenčíka, Petržely a Kopice zvítězili 3:0. V pondělí do Doosan Arény přicestoval další ambiciózní soupeř. Zlín ale na západě Čech nezachytil úvod a už po patnácti minutách prohrával o dvě branky. Poté parta okolo kapitána Hubníka sice trochu polevila, Fastav se ale zmohl pouze na kontaktní trefu. Celek z města automobilů v posledních letech patří mezi plzeňské nejméně oblíbené soupeře. „Plzni se v Boleslavi nikdy moc nedařilo a jednoduché to tam nebudeme mít ani teď. Jsem zvědavý, jak to zvládneme proti soupeři, který se chytil a bude na nás dobře připravený," nechal se slyšet Pavel Vrba.
     
    FK Mladá Boleslav

    Mladá Boleslav již několik let potvrzuje, že patří do širší české fotbalové špičky, rok co rok se totiž umisťuje v elitní čtyřce a snaží se prohánět hlavní favority. Jenže vstup do letošního ročníku naší nejvyšší soutěže svěřencům staronového trenéra Uhrina vůbec nevyšel. V úvodních pěti kolech totiž Středočeši získali pouhopouhý jeden bod, který si odvezli za remízu 1:1 z Karviné. Jinak museli skousnout porážky s Olomoucí, Spartou, Libercem a Slavií, hned ve třech z těchto mačů navíc nezvládli vstřelit ani jednu branku. Přes reprezentační pauzu tým absolvoval stmelovací soustředění, hráči navíc podstoupili nové fyzické testy, v přátelském mači rozstříleli Táborsko a v posledních týdnech to vypadá, že přestávka jim opravdu pomohla.

    Krátce po jejím skončení totiž parta okolo kapitána Matějovského s přehledem porazila brněnskou Zbrojovku, k vítězství poměrem 3:0 brankou přispěli Tomáš Přikryl, Jan Chramosta a také Ruslan Mingazov, který přišel na hostování ze Slavie. O týden později Mladá Boleslav poprvé v tomto ročníku dokázala uspět i na hřišti soupeře, těsnou výhru na Slovácku zařídil obránce Matěj Chaluš, další akvizice z týmu sešívaných. Ve středu modrobílí vstoupili do MOL Cupu, v jehož třetím kole vyzvali druholigovou Příbram. Středočeské derby mělo poměrně jasný průběh, svěřenci Dušana Uhrina po přesvědčivém výkonu zvítězili 3:0, dvakrát se trefil Lukáš Magera, jednou Miljan Vukadinović. Na svého dnešního soupeře Boleslav celkem umí, z posledních tří duelů s aktuálním lídrem HET ligy totiž vydolovala hned pět bodů. Uspěje i tentokráte?
     
    Příjemný sobotní večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní kopané! Naše nejvyšší fotbalová soutěž, která nově nese název HET liga, se tento víkend přehoupla už do osmého kola. Dnes jsou na programu čtyři utkání a my se v tomto online přenosu zaměříme na velmi atraktivní souboj v němž FK Mladá Boleslav hostí vedoucí tým FC Viktoria Plzeň. Úvodní výkop je naplánován na 18:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 3. Krmenčík (Limberský), 14. Krmenčík (Hájek)

    Karty:   33. Mareš (MBL), 58. Magera (MBL), 60. Fleišman (MBL) – 16. Limberský (PLZ), 47. Hrošovský (PLZ), 52. Petržela (PLZ)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 11:6. Rohy: 5:4.
    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman – Hubínek, Matějovský (C) – Přikryl (83. M. Vukadinovič), Chramosta (61. Komličenko), Mareš – Magera (71. Mebrahtu).
    Náhradníci: K. Agajev – Komličenko, Levin, J. Rada, Mebrahtu, M. Vukadinovič, Babalj.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský (80. Havel) – Hořava, Hrošovský – Petržela (67. Zeman), D. Kolář (C), Kopic – Krmenčík (88. Bakoš).
    Náhradníci: A. Hruška – Zeman, Bakoš, Havel, Živulić, Ivanschitz, Řezníček.

    Rozhodčí: Pavel Franěk – Petr Antoníček, Petr Caletka

    Diváci: 3098
    thejrc.org