Pardubice – Žižkov 3:1 (kon.) | Vítkovice – Třinec 2:3 (kon.) | Opava – Vlašim 3:1 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
3:1 (0:1)
FC Sellier & Bellot Vlašim
Sobota 23.09.2017, 18:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky toho tuzemského fotbalu! Dnes se v rámci dalšího kola Fortuna národní ligy představí před vlastním publikem SFC Opava, na jehož hřiště zavítá FC Sellier & Bellot Vlašim. Utkáním vás provede Daniel Kinc.
     
    SFC Opava

    Domácí celek je jedním ze žhavých kandidátů na postup do nejvyšší české fotbalové soutěže a zatím je na velmi dobré cestě. Po osmi kolech patří slezskému celku vedoucí příčka tabulky se ziskem 15 bodů za čtyři výhry, tři remízy a jednu porážku. V posledním ligovém kole sehrála Opava strhující duel na půdě Třince, kde už sice prohrávala 1:3, ovšem povedenou koncovkou zachránila remízu 3:3 a zisk jednoho bodu. Nejlepšími střelci domácích jsou Nemanja Kuzmanović a Tomáš Smola, kteří mají na svém kontě shodně po 4 gólech.
     
    FC Sellier & Bellot Vlašim

    Středočeský celek je na tom v letošní sezóně taktéž velmi dobře. Po osmi duelech má na svém kontě 13 bodů, tedy o dva méně, než jeho dnešní soupeř, a to za čtyři výhry, jednu remízu a tři porážky. Vlašimští směle stíhají čelo tabulky a již dnes se mohou dokonce v případě vítězství vyhoupnout v tabulce před svého soupeře. V posledním ligovém kole zvládla Vlašim domácí duel s Vítkovicemi, které přehrála snadno 3:1. Nejlepšími střelci hostů jsou Vojtěch Hadaščok a Oskar Fotr, kteří mají na svém kontě taktéž shodně 4 branky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté začínají utkání aktivněji a jsou usazeni na polovině svého soupeře.
     
    3
    Zapalač se uvolnil na levé straně k centru, ten směřoval do šestnáctky na Smolu, ale ten se k hlavičce nedostal. Míč skončil v rukavicích Nguyena.
     
    4
    Na druhé straně zahrozila poprvé také Vlašim, ke střele z dálky se dostal Pavel Vyhnal, jenže jeho pokus skončil vysoko nad brankou.
     
    5
    Hra se zatím přelévá ze strany na stranu. Smola nyní nachytal v nedbalkách Piška, který centr pustil za sebe, domácí forvard díky tomu mohl pálit z úhlu, ale trefil jen boční síť.
     
    6
    V další akci Středočechů se neprosadil Hadaščok, a tak šel dopředu znovu Slezský fotbalový. S centrem přispěchal opět Zapalač, který našel Jurečku, ale ten nezakončil přesně.
     
    7
    Nguyen rychle vykopl, a tak jeho spoluhráči mohli postupovat dopředu. Po levé straně se prohnal Vodháněl, jehož centr pouze proletěl vápnem, a k zakončení se nikdo nedostal.
     
    8
    Zapalač v dresu domácích je zatím hodně aktivní. Opavský fotbalista opět centroval z levé strany, ale Smola byl znovu ubráněn a přes přesilu se do zakončení nedostal.
     
    9
    Vlašimští vybojovali rohový kop.
     
    10
    A po něm nebyli blízko první branky, když jeden z nich vrátil míč do ohně, po zakončení se natahoval Vyhnal, ale místo míče trefil v tutové šanci jen Fendricha a byl mu odpískán útočný faul!
     
    11
    Na druhé straně Kayamba místo střely roztáhl hru doprava na spoluhráče, ten se odhodlal k dalekonosné ráně, jenže ta skončila daleko nad brankou Opavy.
     
    12
    Oba soupeři se střídají v útočení jako na běžícím páse. Na opačném pólu hřiště to byl Hadaščok, kdo se na pravé straně uvolnil k centru, jenže Vodháněl, který zůstal sám na zadní tyči nasměroval míč ve velké šanci nad branku!
     
    13
    Zapalač zajel ve středu hřiště ostře do Víznera, hostující borec se chvíli nezvedal, ale nakonec bude moci ve hře pokračovat.
     
    14
    Kapitán SFC Jan Žídek zajel na obranné polovině do soupeře a právě on se stává prvním hráčem duelu oceněným žlutou kartou. Vlašim navíc rozehrává přímý kop.
     
    15
    Hosté se pokusil o signál a rozehrání nakrátko, ovšem Vyhnal na míč vůbec nereagoval, a Opava tak od brankáře Fendricha načne další akci směrem dopředu.
     
    16
    Opačným směrem se vydal po pravém křídle Joel Ngandu Kayamba, jeho prudký centr mířil k Tomáši Smolovi, jenže ten byl opět ustrážen a obrana hostů dobře dobře zasáhla.
     
    17
    Žídek se vydal na útočný výlet, od levé postranní čáry dobře odcentroval, našel ve vápně Smolu, ale ten v těžké pozici mířil kousek vedle levé tyče.
     
    18
    Drobné zdravotní potíže postihly ve středu hřiště Petra Vyhnala, ten se chvíli nezvedal z trávníku kvůli drobnému zranění hlavy, ale nakonec je zpět na nohou a hra může pokračovat.
     
    19
    Opavští jsou aktivnější. S dalším zajímavým centrem přispěchal pravé straně Jan Schaffartzik, jenže jeho nabídka nikoho v tmavém nenašla a míč pouze proletěl vápnem.
     
    20
    Ve středu hřiště opět velmi ostře do soupeře zajel do soupeře Žídek, který už jednu žlutou kartu má, ale tentokrát se nejednalo o tak vážný faul.
     
    21
    Vlašimské poté zastavil útočný faul, Opava rychle rozehrála a dobře zakombinovala. Po sérii přihrávek a rychlé zasekávačce stál na jejím konci s přízemní ranou na hranici vápna Kuzmanovič, nicméně svůj pokus nasměroval přesně do rukavic Nguyena.
     
    22
    Další faul ve středu hřiště zastavil Vodháněla, ale také u něj se nejednalo o nic vážného, a hra může po chvilce přerušení pokračovat.
     
    24
    Hostující Hadaščok na polovině hřiště srazil Kayambu a rozhodčí mu ukázal žlutou kartu!
     
    25
    Jurečka vybojoval míč a snažil se co nejrychleji vyslat kupředu Smolu, ten na těžký pas nedosáhl. Opava ale vzápětí vybojovala míč zpět a kombinuje.
     
    26
    Kayamba na pravé straně k centru sám neprošel, nicméně jeho práci napravil Jan Schaffartzik, který poslal do šestnáctky zajímavý skákavý míč. Nguyen se zorientoval ze všech nejrychleji a pokryl jej ve svých rukavicích.
     
    27
    První velká šance hostů v zápase! Hadaščokův centr ještě obrana odvrátila, ale poté po přihrávce zprava zůstal na hranici vápna volný Filip Hašek, který vypálil více než dobře na zadní tyč, ovšem Fendrich jeho pokus skvěle vyrazil na roh!
     
    28
    S rohovým kopem si obrana SFC poradila, nicméně nikdo v modrém se odkopnutého míče neujal, a tak vlašimský celek pokračuje v aktivní kombinaci.
     
    29
    Nakonec se hosté vykombinovali až k Nguyenovi, který hodně drze rozehrával kolem Jurečky a tomu příliš mnoho nechybělo, aby míč před prázdnou brankou zachytil.
     
    30
    Následně po další chybě se vydal dopředu Kayamba, který však v rozhodující chvíli nevěděl, jestli přihrát, či vystřelit, a hosté jeho akci zastavili.
     
    31
    Teď to na tribunách jen zahučelo! Na prudký centr z pravé strany si naběhl Jurečka, hlavou lehce lízl míč a ten zamířil o pár čísel vedle levé tyče. I kdyby se ale domácí fotbalista prosadil, tak byl pískán ofsajd!
     
    32
    Smola s Jursou si v útoku spolu nerozuměli, a právě Jursa poté musel hasit brejk soupeře jen za cenu taktického faulu. Vlašim rozehrává.
     
    33
    Penalta pro Vlašim!
     
    33
    Hašek skvěle vysunul za obranu Hadaščoka, který šel sám na branku a ve vápně jej poslal k zemi, a rozhodčí neměl jinou možnost, než ukázat na penaltový puntík!
     
    33
    Žlutou kartu dostává Marko Radić (SFC Opava).
     
    34
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Hosté jsou do vedení! K penaltě se postavil PAVEL VYHNAL, který zvládl tíhu celého okamžiku a přesnou střelou k pravé tyči otevřel skóre duelu, zatímco Fendrich si vybral opačný kout branky – 0:1!
     
    36
    Domácí chtěli co nejrychleji odpovědět a k prudkém centru se na pravé straně dostal Kayamba, nicméně jeho pas dokázal Nguyen, který vyrazil z branky, pohotově vyboxovat.
     
    37
    Opava opět sevřela svého soupeře a nakonec po opětovném centru chtěl zahrozit Jurečka, ale ke střele se napoprvé nedostal a posléze si podle hlavního rozhodčího pomohl útočný faulem.
     
    38
    Jurečka se nyní převtělil sám do role nahravače, jeho centr z levé strany propadl až na zadní tyč, ale všudypřítomný Zapalač na něj ani ve skluzu nedosáhl.
     
    39
    I Hadaščok nyní s vědomím toho, že již jednu žlutou malou, fauloval na polovině hřiště, a to Zapalače, ovšem rozhodčí druhou žlutou tasit nemusel.
     
    40
    Žídek se opět vydal podpořit ofenzívu, dostal se ke střele z dálky, ovšem místo zařízení trefil jen připraveného Víznera, který obětavě jeho ránu zablokoval.
     
    41
    Na opačném straně hřiště po centru Hadaščoka mohl zakončovat autor zatím jediné trefy Vyhnal, nicméně byl ustrážen a Fendrich rychlou rozehrávkou načal další protiútok domácích.
     
    42
    Hra se stále přelévá ze strany na stranu, diváci se zatím musí přímočarým fotbalem, který předvádějí oba celky, rozhodně bavit.
     
    43
    Tomáš Jursa centroval zleva, ale Jan Schaffartzik se ani po příhodném odrazu do zakončení nedostal. Opačným směrem vyrazil okamžitě za dlouhým nákopem Hadaščok, Fendrich ale skvěle vyhodnotil situaci a ve skluzu dokázal míč hluboko z branky odehrát do bezpečí.
     
    44
    David Skopec po nepřesné přihrávce musel poslat k zemi ve středu hřiště unikajícího Kayambu, a za svůj zákrok uviděl žlutou kartu.
     
    45
    Domácí se v závěru poločasu po závaru ve vápně dočkali branky, ovšem ta kvůli ofsajdu Žídka se Schaffartzikem nemohla být uznána!
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta, hosté jdou usazeni na polovině svého soupeře.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    První poločas je za námi a zatím možná trochu překvapivě vedou hosté z Vlašimi. Ty poslal do vedení v 34. minutě z penalty Pavel Vyhnal, který nasměroval svůj pokus přesně k pravé tyči. Domácí měli množství možností na vyrovnání, ovšem buď jejich akce zastavilo nepřesné zakončení, nebo také ve dvou případech ofsajd.

    Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u něj s námi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí aktivně rozehráli hned v úvodu druhé půle, po centru z levé strany v podání Jurečky se k hlavičce dostal Smola, ale jeho nevýrazné zakončení dokázal Nguyen u své pravé tyče pokrýt.
     
    47
    Opava právě vstřelila branku!
    Domácí vyrovnávají a to naprosto luxusním způsobem! JOEL KAYAMBA se po sérii odrazů dostal k míči, z dálky si jej rychle navedl pár kroky na střelu a poté neuvěřitelnou ranou nártem vymetl vzdálenější šibenici branky Vlašimi. Tento gól jistojistě obletí všechny brankové hitparády – 1:1!
     
    48
    Jeden z hostů se prohnal chvíli po rozehrávce po pravé straně, na hranici vápna, možná uvnitř, se skácel k zemi, ale tentokrát hlavní sudí penaltu neodpískal.
     
    49
    Co však odpískal, byl faul na druhé straně, a Opava bude mít z pravé strany další možnost na ohrožení branky.
     
    50
    Míč si postavil Zapalač, jehož centr tečoval jeden ze spoluhráčů, ovšem Nguyen podržel svůj celek skvělým zákrokem na brankové čáře!
     
    51
    Hadaščoka ve středovém kruhu zasáhl nepříjemně jeden ze spoluhráčem omylem ve středu hřiště, forvard hostů bude potřebovat ošetřit.
     
    52
    Vojtěch Hadaščok nakonec odkráčel za čáru za pomoci lékařů, nad jeho pokračováním v utkání ale visí malý otazník.
     
    53
    Opavští jsou po vyrovnání při chuti a jsou jasně aktivnější, zatímco hosté jsou zatažení na své polovině. Kombinace SFC pokračuje.
     
    54
    Kuzmanovičův centr se odrazil ke Smolovi, který vracel míč taktéž centrem na zadní tyč, nicméně nikdo v tmavě modrém na něj nedosáhl.
     
    55
    Vlašim stále pokračuje v hodně rozpačité hře ve druhém poločasu. Nyní ale předvedli hosté pěknou akci, kdy si navrativští Hadaščok povodil ve středu tři hráče, jenže Piško se k centru nedostal, a raději rozehrál směrem dozadu.
     
    56
    Tutovka Vlašimi! Luboš Tusjak skvělým pasem za obranu vybídl Hadaščoka, který byl sám před brankou, ovšem Fendrich jej výborně vychytal a udržel nerozhodné skóre!
     
    57
    Piško ve středu hřiště povalil k zemi Smolu a nakonec mu rozhodčí po konzultaci s čárovým udělil žlutou kartu.
     
    58
    Akci hostů následně nejprve zastavil útočný faul na Jana Schaffartzika, stejným prohřeškem se ale krátce nato provinili také domácí.
     
    59
    Další žlutou kartu vidí Simerský, a to za faul ve středu hřiště.
     
    61
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané obrací vývoj utkání! Po rychlé kombinaci dostal míč NEMANJA KUZMANOVIĆ, který byl sice v tísni obránců, ale dokázal vystřelil a balon po jeho tečované ráně zapadl přesně k levé tyči vlašimské brány – 2:1!
     
    62
    Aktivně hrající Kuzmanovič byl faulován na pravé straně, hosté se budou muset bránit dalšímu útoku domácího celku.
     
    63
    Opava právě vstřelila branku!
    A SFC odskakuje během tří minut do dvoubrankového náskoku! Dlouhý nákop po teči jednoho z hostů propadl na VÁCLAVA JUREČKU, který byl úplně sám za obranou, udělal brankář Nguyenovi kličku a poté pohodlně zakončil do prázdné branky – 3:1!
     
    65
    Hosté mohli opět velmi rychle odpovědět, když po pravé straně šel na branku Hadaščok, jenže Fendrich opět pohotově vyběhl, a dokázal jeho šanci skvěle zlikvidovat!
     
    66
    V obranné činnosti pomohl domácím nyní i střelec zatím rozdílové branky Kuzmanovič, jenž se dobře vrátil a ve skluzu zabránil průnikové přihrávce.
     
    67
    Na druhé straně byl faulován Jurečka, míč si k rozehrávce přímého kopu staví opět Zapalač.
     
    68
    Nakonec to byl Kuzmanovič, kdo vzal exekuci na sebe, jenže jeho tvrdá rána skončila jen na zdi a Opava tak musí začít další útok z poloviny hřiště.
     
    69
    I Jurečka je při chuti a středem se řítil za dalším prudkým průnikovým míčem, ovšem i Nguyen vyhodnotil dobře situaci, rychle vyrazil z branky a míč včas odkopl.
     
    70
    Opava dvacet minut před koncem naprosto dominuje celému duelu a je stále aktivně usazena s dvoubrankovým náskokem v zádech na míči.
     
    71
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Jan Vodháněl, přichází Oskar Fotr.
     
    71
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Milan Kadlec, přichází Ladislav Janda.
     
    72
    Vlašim se chtěla vydat i s dvěma novými tváři na hřišti do útoku, jenže Hadaščok další prudký pas nezpracoval a Fendrich bude moci vykopávat.
     
    73
    Na druhé straně hřiště si v útoku jednu z domácích pomohl držením, faulován byl Luboš Tusjak a Středočeši budou moci rozehrávat.
     
    75
    Utkání je v těchto minutách hodně kouskováno fauly obou celků, to však vyhovuje především domácím, kteří nechtějí soupeře pustit do tlaku.
     
    76
    A další faul. Střídající Oskar Fotr povalil k zemi na vápně Simerského a domácí budou moci v poklidu rozehrávat.
     
    77
    Filip Hašek dostal pěkný pas do vápna, ale zradil jej první dotek, kdy si míč příliš ukopl, a nakonec se sám vyhnal ze střelecké pozice.
     
    78
    Kayamba vyrazil dopředu za dalším dlouhým pasem, jenže střelec vyrovnávající trefy byl ubráněn, a opět dopředu míří Vlašim.
     
    79
    Hadaščkokův centr z pravé strany odvrátil hlavou Simerský, leč jen k Tusjakovi, který se do míče opřel z voleje, ale branku vůbec netrefil.
     
    80
    Rozběhla se nám závěrečná desetiminutovka, domácí mají duel pevně ve svých rukou a s dvoubrankovým náskokem v zádech se snaží utkání v klidu dohrát.
     
    81
    Málem to navíc bylo 4:1! Centr Smoly se dostal do běhu Jurečkovi, ten vypálil hodně prudce z těžkého úhlu, a Nguyen proti jeho ráně vytáhl povedený zákrok!
     
    82
    Hadaščok se řítil opět za míčem za obranu, ale znovu mu nebylo přáno. Míč pokryl ve svých rukavicích pohotový Fendrich.
     
    83
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Tomáš Smola, přichází David Puškáč.
     
    83
    Jursa po kontaktu se soupeřem ve vápně upadl k zemi, ale celou situaci hodně přihrál, a rozhodčí mu za jeho teatrální pád udělil žlutou kartu.
     
    84
    Hašek byl podražen na hranici vápna Simerským, hosté budou mít na hranici vápna možnost snížit z nadějného přímého kopu.
     
    86
    Celá exekuce se nakonec kvůli netrpělivosti zdi zpozdila. Po minutě se dostal ke střele Vyhnal, ale zeď Opavy nepropálil.
     
    87
    Tutovky na obou stranách! Na opavské straně byl před brankou zcela sám Kayamba, ale vyběhnutého Ngueyna nepropálil! Z brejku šel sám na branku Vyhnal, ovšem také Fendrich se zaskvěl a jeho technický pokus skvěle vyrazil!
     
    88
    Chvíli poté byl pískán faul jednoho z hostujících fotbalistů, hra je přerušena a na řadu přijde drobné ošetření.
     
    89
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Joel Ngandu Kayamba, přichází Matěj Helebrand.
     
    90
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Petr Zapalač, přichází Tomáš Čelůstka.
     
    90+1
    Nastavuje se jedna minuta, domácí jsou na útočné polovině a směle směřují za ziskem tří bodů.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Opava předvedla ve druhém poločase skvělý obrat, zvítězila 3:1 a upevnila si své vedení na čele tabulky!

    Druhá půle začala pro SFC skvěle, když už po dvou minutách hry napřáhl ke střele z dálky Joel Kayamba a jeho naprosto parádní ráně skončil přesně v horním růžku branky Vlašimi. Domácí byli stále lepší a po hodině hry skóre otočili. Po tečované ráně se prosadil Nemanja Kuzmanovič, na nějž o dvě minuty navázal také spoluhráč Václav Jurečka, jenž zůstal sám před brankou, a po kličce Nguyenovi a zakončení do prázdné branky zvýšil na 3:1! Oba celky poté měli možnost svůj náskok zvýšit, respektive snížit, nicméně oba brankáři byli proti se skvělými zákroky. Opava se tak raduje ze zisku tří bodů, zatímco hosté odjíždějí s prázdnou.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji příjemný zbytek dnešního večera. U sledování dalších online přenosů na počtenou! Loučí se s vámi Daniel Kinc. (19:55:14)

    Daniel Kinc

    Branky: 47. Kayamba, 61. Kuzmanović, 63. Jurečka – 34. Vyhnal (pen.)

    Karty:   14. Žídek (OPA), 33. Radić (OPA), 59. Simerský (OPA), 83. Jursa (OPA) – 24. Hadaščok (VLA), 44. Skopec (VLA), 57. Piško (VLA)


    Slezský FC Opava: Fendrich – Simerský, Radić, Žídek (C) – Schaffartzik – Kuzmanović, Jursa, Zapalač (90. T. Čelůstka) – Jurečka, Kayamba (89. Helebrand), Smola (83. Puškáč).
    Náhradníci: Šrom – T. Čelůstka, Helebrand, Hrabina, Puškáč, Rychlý.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Nguyen – Piško, J. Štochl, Tusjak, Wiesner – Mil. Kadlec (71. Janda), Hašek, Vodháněl (71. Fotr), Skopec – Vyhnal, Hadaščok.
    Náhradníci: Beník – Penc, Dudl, Fotr, Vrána, Plachý, Janda.
    thejrc.org