Pardubice – Žižkov 3:1 (kon.) | Vítkovice – Třinec 2:3 (kon.) | Opava – Vlašim 3:1 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
3:1 (0:1)
FC Sellier & Bellot Vlašim
Sobota 23.09.2017, 18:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Petr Zapalač, přichází Tomáš Čelůstka.
     
    89
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Joel Ngandu Kayamba, přichází Matěj Helebrand.
     
    87
    Tutovky na obou stranách! Na opavské straně byl před brankou zcela sám Kayamba, ale vyběhnutého Ngueyna nepropálil! Z brejku šel sám na branku Vyhnal, ovšem také Fendrich se zaskvěl a jeho technický pokus skvěle vyrazil!
     
    83
    Jursa po kontaktu se soupeřem ve vápně upadl k zemi, ale celou situaci hodně přihrál, a rozhodčí mu za jeho teatrální pád udělil žlutou kartu.
     
    83
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Tomáš Smola, přichází David Puškáč.
     
    81
    Málem to navíc bylo 4:1! Centr Smoly se dostal do běhu Jurečkovi, ten vypálil hodně prudce z těžkého úhlu, a Nguyen proti jeho ráně vytáhl povedený zákrok!
     
    71
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Milan Kadlec, přichází Ladislav Janda.
     
    71
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Jan Vodháněl, přichází Oskar Fotr.
     
    65
    Hosté mohli opět velmi rychle odpovědět, když po pravé straně šel na branku Hadaščok, jenže Fendrich opět pohotově vyběhl, a dokázal jeho šanci skvěle zlikvidovat!
     
    63
    Opava právě vstřelila branku!
    A SFC odskakuje během tří minut do dvoubrankového náskoku! Dlouhý nákop po teči jednoho z hostů propadl na VÁCLAVA JUREČKU, který byl úplně sám za obranou, udělal brankář Nguyenovi kličku a poté pohodlně zakončil do prázdné branky – 3:1!
     
    61
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané obrací vývoj utkání! Po rychlé kombinaci dostal míč NEMANJA KUZMANOVIĆ, který byl sice v tísni obránců, ale dokázal vystřelil a balon po jeho tečované ráně zapadl přesně k levé tyči vlašimské brány – 2:1!
     
    59
    Další žlutou kartu vidí Simerský, a to za faul ve středu hřiště.
     
    57
    Piško ve středu hřiště povalil k zemi Smolu a nakonec mu rozhodčí po konzultaci s čárovým udělil žlutou kartu.
     
    56
    Tutovka Vlašimi! Luboš Tusjak skvělým pasem za obranu vybídl Hadaščoka, který byl sám před brankou, ovšem Fendrich jej výborně vychytal a udržel nerozhodné skóre!
     
    50
    Míč si postavil Zapalač, jehož centr tečoval jeden ze spoluhráčů, ovšem Nguyen podržel svůj celek skvělým zákrokem na brankové čáře!
     
    47
    Opava právě vstřelila branku!
    Domácí vyrovnávají a to naprosto luxusním způsobem! JOEL KAYAMBA se po sérii odrazů dostal k míči, z dálky si jej rychle navedl pár kroky na střelu a poté neuvěřitelnou ranou nártem vymetl vzdálenější šibenici branky Vlašimi. Tento gól jistojistě obletí všechny brankové hitparády – 1:1!
     
    45
    Domácí se v závěru poločasu po závaru ve vápně dočkali branky, ovšem ta kvůli ofsajdu Žídka se Schaffartzikem nemohla být uznána!
     
    44
    David Skopec po nepřesné přihrávce musel poslat k zemi ve středu hřiště unikajícího Kayambu, a za svůj zákrok uviděl žlutou kartu.
     
    34
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Hosté jsou do vedení! K penaltě se postavil PAVEL VYHNAL, který zvládl tíhu celého okamžiku a přesnou střelou k pravé tyči otevřel skóre duelu, zatímco Fendrich si vybral opačný kout branky – 0:1!
     
    33
    Žlutou kartu dostává Marko Radić (SFC Opava).
     
    33
    Hašek skvěle vysunul za obranu Hadaščoka, který šel sám na branku a ve vápně jej poslal k zemi, a rozhodčí neměl jinou možnost, než ukázat na penaltový puntík!
     
    33
    Penalta pro Vlašim!
     
    31
    Teď to na tribunách jen zahučelo! Na prudký centr z pravé strany si naběhl Jurečka, hlavou lehce lízl míč a ten zamířil o pár čísel vedle levé tyče. I kdyby se ale domácí fotbalista prosadil, tak byl pískán ofsajd!
     
    27
    První velká šance hostů v zápase! Hadaščokův centr ještě obrana odvrátila, ale poté po přihrávce zprava zůstal na hranici vápna volný Filip Hašek, který vypálil více než dobře na zadní tyč, ovšem Fendrich jeho pokus skvěle vyrazil na roh!
     
    24
    Hostující Hadaščok na polovině hřiště srazil Kayambu a rozhodčí mu ukázal žlutou kartu!
     
    14
    Kapitán SFC Jan Žídek zajel na obranné polovině do soupeře a právě on se stává prvním hráčem duelu oceněným žlutou kartou. Vlašim navíc rozehrává přímý kop.
     
    12
    Oba soupeři se střídají v útočení jako na běžícím páse. Na opačném pólu hřiště to byl Hadaščok, kdo se na pravé straně uvolnil k centru, jenže Vodháněl, který zůstal sám na zadní tyči nasměroval míč ve velké šanci nad branku!
     
    10
    A po něm nebyli blízko první branky, když jeden z nich vrátil míč do ohně, po zakončení se natahoval Vyhnal, ale místo míče trefil v tutové šanci jen Fendricha a byl mu odpískán útočný faul!

    Daniel Kinc

    Branky: 47. Kayamba, 61. Kuzmanović, 63. Jurečka – 34. Vyhnal (pen.)

    Karty:   14. Žídek (OPA), 33. Radić (OPA), 59. Simerský (OPA), 83. Jursa (OPA) – 24. Hadaščok (VLA), 44. Skopec (VLA), 57. Piško (VLA)


    Slezský FC Opava: Fendrich – Simerský, Radić, Žídek (C) – Schaffartzik – Kuzmanović, Jursa, Zapalač (90. T. Čelůstka) – Jurečka, Kayamba (89. Helebrand), Smola (83. Puškáč).
    Náhradníci: Šrom – T. Čelůstka, Helebrand, Hrabina, Puškáč, Rychlý.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Nguyen – Piško, J. Štochl, Tusjak, Wiesner – Mil. Kadlec (71. Janda), Hašek, Vodháněl (71. Fotr), Skopec – Vyhnal, Hadaščok.
    Náhradníci: Beník – Penc, Dudl, Fotr, Vrána, Plachý, Janda.
    bahis siteleri