West Ham – Tottenham 2:3 (kon.) | Burnley – Huddersfield Town 0:0 (kon.) | Everton – Bournemouth 2:1 (kon.)
Manchester City – Crystal Palace 5:0 (kon.) | Southampton – Manchester Utd. 0:1 (kon.) | Stoke – Chelsea 0:4 (kon.)
Swansea – Watford 1:2 (kon.) | Leicester – Liverpool 2:3 (kon.)
konec
Manchester City
5:0 (1:0)
Crystal Palace FC
Sobota 23.09.2017, 16:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem u sledování dalšího kola anglické Premier League. Dnes nás čeká souboj absolutních protipólů. První Manchester City přivítá doma poslední Crystal Palace. Tímto zápasem vás provede Karel Janeba.
     
    MANCHESTER CITY

    Citizens jedou na vítězné vlně. Svěřenci Pepa Guardioly se momentálně nachází na první příčce se ziskem třinácti bodů a skórem 16:2. O první místo se ovšem dělí i s Manchesterem United, který má taktéž 13 bodů a skóre 16:2. Manchester tak zatím doslova vládne Premier League. Uvidíme, jestli tomu bude po dnešním zápase jinak. Každopádně předpoklady hovoří jasně pro Manchester, který v posledním zápase v ligovém poháru sice vyhrál "pouze" 1:2 nad West Bromwichem Albion, nicméně předtím přišly výhru 6:0 na půdě Watfordu, 5:0 doma proti Liverpoolu a 4:0 na půdě Feyenoordu v Lize mistrů. A proti komu jinému si zastřílet, když u vás hraje poslední celek?
     
    CRYSTAL PALACE FC

    Jak jsem již zmínil, hosté z Londýna jsou na tom úplně jinak. Po vyhazovu trenéra se nic moc nezměnilo a Crystal Palace je tak beznadějně poslední bez bodů a se skórem 0:8! Za pět zápasů nedat gól není moc dobrá statistika, uvidíme, jestli se jim poštěstí vstřelit první branku dnes na Etihad Stadium. Pomoci by jim k tomu mohl zápas z ligového poháru, kde Crystal Palace porazil letošního nováčka Premier League Huddersfield 1:0.
    Manchester City se už pomalu připravuje na výkop.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Mendy – De Bruyne, Fernandinho, Silva (C) – Sterling, Agüero, Sané.
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Mangala, Y. Touré, B. Silva, Delph, Jesus.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Dann (C), M. Sakho, van Aanholt – Milivojević, Cabaye – Townsend, Loftus-Cheek, Schlupp – Ch. Benteke.
    Náhradníci: Speroni – Tomkins, Riedewald, J. Ward, McArthur, Sako, Puncheon.

    Rozhodčí: Neil Swarbrick – Scott Ledger, Andy Garratt, Tony Harrington.
     
    Hráči právě vchází na plochu Etihad Stadium. Samotné utkání začne za chvíli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní poločas rozehráli hosté z Londýna. Konkrétně se míč dostal na Milivojeviće, který jej však dlouhým centrem poslal do obrany Manchesteru City na Kylea Walkera.
     
    2
    U míče je po této akci stále Manchester City. Ten se tlačil dopředu po křídle, jenže Benjamin Mendy nestačil odcentrovat balón do vápna.
     
    3
    Nicolás Otamendi skákavý míč raději odhlavičkoval dozadu na Edersona, který rychlou rozehrávkou poslal dopředu Raheema Sterlinga. Ten byl sice v pozici, ze které by se dalo střílet, ale rozhodl se pro přihrávku.
     
    4
    Z této akce Benjamin Mendy získal rohový kop. Míč od rohového praporku zahrával již tradičně David Silva, který poslal balón na Johna Stonese. Stoper Manchesteru City si sice na míč stihl naskočit, ale nedokázal jej usměrnit do sítě.
     
    5
    Do akce se pokoušel dostat i Crystal Palace. Christian Benteke se prodral obranou soupeře a chtěl ještě přihrávat na Jeffreyho Schluppa, který ovšem nestál v nejlepším postavení a nedokázal tak zpracovat přihrávku.
     
    6
    Další akci Manchesteru rozjížděl Raheem Sterling, jehož centr byl sražen na rohový kop. Tento rohový kop se sice napoprvé Manchesteru nepovedl, jenže za pár vteřin pálil ostrou ránou Benjamin Mendy a obrana Crystal Palace se musela mít na pozoru.
     
    8
    Manchester City se i po ztrátě dalšího míče u vápna Crystal Palace drží u opětovně získaného balónu a Crystal Palace moc do ničeho nepouští. Andros Townsend sice hrozil centrovaným balónem, Nicolás Otamendi jej však dokázal zneškodnit.
     
    9
    Patrick van Aanholt stil zahrát míč Fernandinha na Kevina De Bruyneho a získat jej tak. Po jeho pasu se však žádná akce nekonala, neboť míč nenašel nikoho ze spoluhráčů a šel do zámezí. Do hry jej vhodí Kyle Walker.
     
    10
    David Silva získal balón ve středu hřiště a hledal Sergia Agüera rychlým pasem mezi Danna se Sakhoem. Nicméně druhý jmenovaný dokázal přečíst Silvovy úmysly a míč získat.
     
    11
    Sergio Agüero si hezky přiťukl s Davidem Silvou a chtěl projít přes Fosu-Mensaha, nicméně zmíněný bek Crystal Palace dokázal míč zastavit.
     
    11
    Kevin De Bruyne posléze získal balón, prošel elegantně přes tři hráče a poté přenechal míč Sanému, který však pálil trestuhodně mimo!
     
    12
    Další pokus Crystal Palace o nacentrování balónu na Christiana Bentekeho skončil neúspěšně, jelikož balón získal John Stones. Ten poté vytvořil útok Manchesteru City končící střelou Benjamina Mendyho, ta byla ale tečována mimo na rohový kop.
     
    13
    Crystal Palace se nyní potkalo s obřím štěstím! Centrovaný balón se dostal na Sergia Agüera, který pálil ostrou ránu z voleje. Ta však letěla pouze do obličeje Luky Milivojeviće, od něj se pak balón odrazil na Fernandinha, kterého však z bezprostřední blízkosti vychytal Wayne Hennessey! A aby toho nebylo málo, tak ještě další dorážka Benjamina Mendyho byla tečována pryč.
    13. Šance Manchesteru City.
     
    14
    Manchester City se však nadále nevzdává a drží se u šestnáctky Crystal Palace ve snaze založit další akci.
     
    15
    Po těchto dvou gólových šancí se však Manchester City i nadále drží u balónu, byť nyní relativně vzdálen od branky Crystal Palace.
     
    16
    To se svou ránou ze šestnáctky pokoušel změnit Raheem Sterling! Míč poslán k bližší tyči však dokázal Wayne Hennessey zneškodnit bystrým zákrokem!
     
    17
    Další akci Manchesteru City pak přerušil pomezní sudí. Nicméně ani to neodradilo Citizens od získání dalšího balónu a kombinování na polovině hostí.
     
    18
    Kyle Walker zachránil Manchester zneškodněním akce londýnského Crystal Palace a svým pasem na Kylea Walkera posílá dopředu své spoluhráče.
     
    19
    Leroy Sané nejprve neprošel přes van Aanholta a poté, co získal míč znovu nedokázal odcentrovat na volného Davida Silvu a míč tak získal Crystal Palace.
     
    20
    Crystal Palace trefil tyč! Prudká rána Christana Bentekeho zpoza šestnáctky orazítkovala tyč Edersonovy branky!
    20. Bentekeho rána do tyče.
     
    21
    Znovu se dopředu tlačil Christian Benteke, jenže tentokrát byl zastaven obranou Manchesteru City. Ta hned vyslala dopředu Kevina De Bruyneho, jehož pas do malého vápna na Raheema Sterlinga dokázal Wayne Hennessey zkrotit na poslední chvíli.
     
    22
    Míč se nyní sice dostal až k Edersonovi, gólman Manchesteru City však vrátil míč do zálohy svého týmu a Manchester se tak pomalu přesouvá dopředu.
     
    23
    Centr Davida Silvy byl sice směřován na Benjamina Mendyho, nicméně nebyl úplně nejpřesnější a balón tak po menší odmlce získává Crystal Palace.
     
    24
    Benjamin Mendy dostal kolenem od Androse Townsenda a musí být ošetřován, momentálně se tak nehraje.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Benjamin Mendy (Manchester City).
     
    26
    Hosté z Londýna si vzali míč a pokoušeli se dlouhým centrem dostat dopředu. Yohan Cabaye však přišel o míč a de facto jej tak daroval Johnu Stonesovi, který poté přes Leroye Saného rozjíždí akci Manchesteru.
     
    27
    Kevin De Bruyne velmi chytře vysunul Kylea Walkera, který následně centroval do šestnáctky na Davida Silvu. Kapitán Manchesteru City však nedokázal trefit míč do sítě a ohrozit tak Waynea Hennesseyho!
     
    28
    Další šance Crystal Palace! Ruben Loftus-Cheek stál na skvělém místě před Edersonem, jelikož se tam k němu odrazil míč od Otamendiho. Bohužel pro hosty však bek Crystal Palace mířil trestuhodně mimo.
     
    29
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Benjamin Mendy, přichází Danilo.
     
    30
    Benjamin Mendy tak v zápase nemůže pokračovat a musel být vystřídán Danilem. Mezitím se Manchester City dožaduje odpískání penalty za faul na Saného, rozhodčí však onen zákrok jako faul neviděl.
     
    31
    Balón se tak dostal k hostujícímu Crystal Palace. Londýnský celek se však moc nikam netlačí aktuálně.
     
    32
    Manchester se snažil podél postranní čáry dostat dopředu, nicméně o balón přišel a dopředu šel Christian Benteke! Hrotový útočník Crystal Palace byl však na poslední chvíli obrán o míč.
     
    33
    Leroy Sané po hezké souhře s Davidem Silvou našel zcela volného Sergia Agüera, který však v bezprostřední blízkosti před Hennesseym nedostal míč úplně ideálně a branku tam minul.
    33. Další pokus Sergia Agüera.
     
    34
    Yohan Cabaye získal balón a šel dopředu, jenže byl faulován Fernandinhem a z celé akce tak sešlo.
     
    35
    Středopolař Fernandinho však za tento zákrok žlutou kartu neviděl, místo toho po zisku míče vysunul dopředu Kevina De Bruyneho.
     
    36
    Po pasu od Schluppa se dostal dopředu Christian Benteke, který však ve slibném postavení přišel o míč a dopředu šel Kevin De Bruyne. Belgický mág ovšem nezvykle zkazil rozehrávku.
     
    37
    Raheem Sterling našel Sergia Agüera, který však příliš dlouho otálel a nakonec poslal balón pouze do Mamadoua Sakhoa.
     
    39
    David Silva po pasu od Danila rozvíjel další akci Manchesteru, jenže byl obrán o míč a dopředu tak jde Crystal Palace.
     
    40
    A další akce Manchesteru! David Silva se s míčem dostal do ostrého úhlu blízko k brance Crystal Palace. Jeho přihrávka na Saného s Agüerem byla však blokována Rubenem Fosu-Mensahem.
     
    41
    A další akce. Centr Kylea Walkera na Sergia Agüera byl sice povedený a i se ke hvězdnému útočníkovi dostal, jenže se Agüero nedokázal prosadit. Ani o pár vteřin později nebyl Leroy Sané schopný protlačit míč k Agüerovi.
     
    42
    Fernandinho zachytil rozehrávku Crystal Palace a udržel Manchester City u šestnáctky Crystal Palace. Domácí kombinují, hosty přehrávají ale ne a ne se prosadit.
     
    43
    To zkoušel prolomit David Silva svou hlavičkou po centru od Fernandinha. Hlavička by to nebyla špatná, kdyby nebyla nepřesná.
     
    44
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Citizens se po několika pokusech a šancích poprvé prosazují! David Silva centrem vyslal do akce LEROYE SANÉHO, který si elegantně míčem obhodil Scotta Danna a následně ještě elegantněji nasadil jesle Waynovi Hennesseymu – 1:0!
    44. Leroy SANÉ - 1:0
     
    45+1
    Nastavovat se budou dvě minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    45+2
    Poločas se už pouze dohrává. U míče je stále Manchester City, jenže se nikam moc nežene a především pak John Stones kombinuje s ostatními beky.
     
    45+2
    Ederson musel ještě vyběhnout, aby byl první u volného míče, ke kterému běžel Christian Benteke! Vše však stihl.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí a Manchester City po něm vede nad Crystal Palace 1:0. Viděli jsme rychlý fotbal plný šancí, krom tyčky Bentekeho pak především na straně Manchesteru City. Domácí drží míč a jasně dominují, nicméně pálili jednu šanci za druhou. Jejich smůlu pak prolomil ve 44. minutě krásným gólem Leroy Sané. Uvidíme, jak se vyvine druhý poločas. Crystal Palace bude muset hodně přidat na tempu, chce-li vytěžit ze zápasu ještě nějaké body.
    Leroy Sané vstřelil pět gólů ze šesti střel na bránu ve všech letošních soutěžích!

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhou půli rozehráli fotbalisté Manchesteru City. Ti se ihned podél postranní čáry posouvají dopředu.
     
    47
    Leroy Sané hned po přihrávce od Davida Silvy našel nesobecky Raheema Sterlinga, jehož rána byla jen tak tak tečována na rohový kop pro Citizens!
     
    48
    Ten se ovšem svěřencům Pepa Guardioly moc nepovedl. Po nepřesném centru tak zkoušel David Silva přízemním centrem nalézt Sergia Agüera, jenže trefil pouze Scotta Danna.
     
    49
    Manchester City se nepovedeně zkoušel protlačit dopředu podél postranní čáry. Míč se tak vrátil k Johnu Stonesovi, který s Nicolásem Otamendim zakládá nový útok.
     
    50
    Sergio Agüero se snažil ve skluzu zachytit míč před odkutálením se do zámezí. To se mu však nepovedlo a ještě se k tomu všemu hezky projel.
     
    51
    Na delší přihrávku od Danila si nabíhal Raheem Sterling, jenže ten nedokázal předběhnout Patricka van Aanholta, který však vybíhal o dost dříve. Crystal Palace tak získává balón.
     
    51
    Manchester City právě vstřelil branku!
    A domácí vedou už o dvě branky! Leroy Sané se dostal dopředu a v dobré pozici našel volného RAHEEMA STERLINGA, který následně poslal balón do protipohybu brankáře hostů – 2:0!
    51. Raheem STERLING - 2:0
     
    53
    Christian Benteke se ihned pokoušel o snížení, jenže ho obral o míč John Stones.
     
    54
    Raheem Sterling trestuhodně nepřidal třetí branku! Stál sám před vesměs odkrytou brankou, byť trochu v úhlu, jenže poslal míč do boční sítě!
     
    55
    Citizens se i nadále drží u míče a v poklidu kombinují na polovině celku z Londýna ve snaze přidat další branku.
     
    56
    Žlutou kartu si připsal Danilo, který zastavil rozběhnutého Androse Townsenda mimo rámec pravidel.
     
    57
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Yohan Cabaye, přichází Jason Puncheon.
     
    58
    Andros Townsedn svým centrem po rohovém kopu hledal právě příchozího Jasona Puncheona. Balón se však dostal pouze k Nicolásovi Otamendimu.
     
    59
    Sergio Agüero se ocitl v dobré šanci poté, co sám prošel obranou. Jeho přízemní ránu však dokázal Wayne Hennessey nohou poslat mimo branku!
    59. Šance Sergia Agüera.
     
    59
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tentokrát se už však domácí prosazují. Kevin De Bruyne našel centrem Sergia Agüera, který přiťukl míč na RAHEEMA STERLINGA. Křídelník Manchesteru City si tak připisuje druhou branku – 3:0!
    59. Raheem STERLING - 3:0
     
    60
    A málem to bylo 4:0! Leroy Sané se ocitl sám před Hennesseym, který však mladého záložníka vychytal svižným zákrokem!
     
    61
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Bernardo Silva.
     
    62
    Raheem Sterling tak hattrick dnes nezkompletuje. To však neznamená, že by Manchester přestal útočit. Naopak, nyní měl dobrou šanci Danilo, ale hlavičkou minul.
     
    63
    David Silva zůstává ležet na zemi po srážce s Rubenem Fosu-Mensahem a musí být ošetřován.
     
    65
    Leroy Sané přenechal míč Fernandinho, který ještě hledal Bernarda Silvu. Balón však Fernandinhovi moc nesedl.
     
    66
    Následně získal balón Kevin De Bruyne, který se svým tvořivým talentem zahajuje další útok Manchesteru City.
     
    67
    Nicolás Otamendi bystře přečetl hru a získal tak míč pro Sergia Agüera, který se snažil o elegantní průsmyk mezi obránci Crystal Palace. Sám se sice prosmýkl, ale na míč jaksi zapomněl.
     
    69
    Do přihrávek zapojili beci Manchesteru City i Edersona, který se tak po delší době dostal do kontaktu s míčem. Následně se trošku pomalejším tempem dostávají domácí opět dopředu.
     
    70
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází John Stones, přichází Fabian Delph.
     
    71
    Mezitím zůstává Christian Benteke sedět na zemi a musí být ošetřován týmovými lékaři. Uvidíme, jestli bude pokračovat v zápase.
     
    72
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Christian Benteke, přichází Bakary Sako.
     
    73
    Christian Benteke tak již nebyl schopen pokračovat v zápase. Místo něj přišel Bakary Sako, který je nyní u míče.
     
    74
    Další šanci si málem připsal Sergio Agüero po přihrávce od Bernarda Silva, kterého uvolnil Fabian Delph. Hrotový útočník Manchesteru City byl však sražen k zemi v pokutovém území a jelikož se faul nepískal, tak je ve hře Crystal Palace.
     
    75
    Ani nyní neodpískal rozhodčí penaltu po zákroku na Leroye Saného, který se řítil sám na brankáře!
     
    75
    Leroy Sané za protesty vidí žlutou kartu.
     
    76
    Další žlutou kartu dostal Jeffrey Schlupp za svůj nečistý zákrok.
     
    77
    K volnému přímému kopu se postavil Kevin De Bruyne. Jeho centr však v pohodě lapil do rukavic Wayne Hennessey.
     
    79
    U míče je stále Manchester City kombinující na polovině Crystal Palace. Konkrétně měl balón nyní Bernardo Silva, který jej ale vrátil dozadu na obránce.
     
    79
    Manchester City právě vstřelil branku!
    A je tam čtvrtá branka! Po centru Leroye Saného se dostal míč na SERGIA AGÜERA, který následně hlavičkoval. Míč poté Hennesseymu vypadl a dokutálel se do sítě – 4:0!
    79. Sergio AGÜERO - 4:0
     
    81
    Leroy Sané od rohového praporku posla míč na Sergia Agüera, který byl však vcelku dezorientován a nedokázal jej tak poslat za záda gólmana Crystal Palace.
     
    82
    Crystal Palace zahrávalo volný přímý kop. Nacentrovaný balón na Saka však dokázal lapit do rukavic Ederson, který následně vysouvá Danila dopředu.
     
    83
    Zde se míč dostal až na Kevina De Bruyneho, ten ovšem neměl moc příležitostí, jak s míčem naložit, a tak jej vrátil do zálohy Manchesteru. Domácí se však stále drží u balónu.
     
    84
    U míče je po delší době Crystal Palace, který se však nikam moc nežene a spíš tak kombinuje mezi sebou.
     
    85
    To platí i pro Manchester City, který získal míč od Schluppa. Fabian Delph se místo rozjetí útoku rozhodl poslat míč na Otamendiho.
     
    86
    Kyle Walker obral Bakaryho Saka o míč a dlouhým pasem na Leroye Saného založil další útočnou akci Citizens.
     
    88
    Manchester City se přesouvá dopředu a začíná znovu kombinovat u šestnáctky Crystal Palace.
     
    89
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak to byla neskutečná branka! FABIAN DELPH získal balón od Davida Silvy, trošku si popoběhl a následně přesnou ránou do protější šibenice o horní tyč navyšuje náskok Manchesteru City! What a goal – 5:0!
    89. Fabian DELPH - 5:0
     
    90
    Kyle Walker špatně zpracoval míč a daroval tak Crystal Palace rohový kop v závěru zápasu.
     
    90+1
    Nastavovat se budou 3 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+2
    Rohový kop byl však vyboxován Edersonem a je to opět Manchester City, kdo se drží u balónu.
     
    90+3
    O vítězi je už jasno, utkání se pouze dohrává.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno, Manchester City potvrdil roli favorita a porazil Crystal Palace 5:0. Ke gólu Leroye Saného z první půle přidal hned 5 minut po začátku té druhé další Raheem Sterling, který se prosadil i za dalších 8 minut. Dvacet minut na to se trefil Sergio Agüero a v 89. minutě pak nádhernou brankou do šibenice stanovil skóre na konečných 5:0 Fabian Delph. Manchester City se tak dále drží na prvním místě Premier League a nyní už je i osamocen, neboť má lepší skóre oproti Manchesteru United.
    Finální gól Fabiana Delpha byl vskutku fenomenální.

     
    Dnešní utkání sledovalo na Etihad Stadium 53 526 diváků!
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (17:58:23)

    Karel Janeba

    Branky: 44. Sané (Silva), 51. Sterling (Sané), 59. Sterling (Agüero), 79. Agüero (Sané), 89. Delph (Silva)

    Karty:   25. Mendy (MAC), 56. Danilo (MAC), 75. Sané (MAC) – 76. Schlupp (CRP)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:7.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones (70. Delph), Otamendi, Mendy (29. Danilo) – De Bruyne, Fernandinho, Silva (C) – Sterling (61. B. Silva), Agüero, Sané.
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Mangala, Y. Touré, B. Silva, Delph, Jesus.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Dann (C), M. Sakho, van Aanholt – Milivojević, Cabaye (57. Puncheon) – Townsend, Loftus-Cheek, Schlupp – Ch. Benteke (72. Sako).
    Náhradníci: Speroni – Tomkins, Riedewald, J. Ward, McArthur, Sako, Puncheon.

    Rozhodčí: Neil Swarbrick – Scott Ledger, Andy Garratt, Tony Harrington

    Diváci: 53 526
    thejrc.org