Třinec – Litvínov 5:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
HC VERVA Litvínov
Sobota 23.09.2017, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200) • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký hokejový podvečer z třinecké WERK ARENY! Předehrávkou dnes začíná sedmé kolo Tipsport extraligy, Oceláři Třinec hostí Vervu Litvínov. Duel začíná v sedmnáct hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    HC Verva Litvínov

    Litvínovští dali v minulé sezóně trochu zapomenout pomistrovskému nevydařenému ročníku. Svěřenci kouče Radima Rulíka si vybojovali přímý postup do čtvrtfinále play-off, v něm narazili na hradecký Mountfield. Vervě se povedl vstup do série, další čtyři zápasy ale ovládl Hradec a pro Litvínov sezóna skončila po pátém utkání čtvrtfinále.


    V předsezónním období kádr Vervy opustilo sedm hráčů. Nejcitelnější ztrátou byl přestup útočníka Robina Hanzla do Nižněkamsku, brankáře Jaroslava Januse do Slovanu Bratislava, či odchod beka Filipa Pavlíka (Hradec Králové). Zimní stadion Ivana Hlinky se naopak stal novým domovem pro osm hráčů. Z Kladna se vrátil Peter Jánský, z Vítkovic přišel brankář Pavel Kantor. Z Hradce Králové do Litvínova zamířil Stanislav Dietz, z Třince pak mladší z bratrské dvojice Douderů Lukáš.


    V přípravě Litvínov odehrál hned třináct zápasů, v nich měl lehce pozitivní bilanci sedmi výher a šesti porážek. V Tipsport extralize zatím Verva má bilanci dvou výher a tří porážek. Litvínovští nejprve prohráli na ledě Plzně, pak doma vynulovali Liberec a Hradec. V pátém kole tým zpod Krušných hor prohrál na ledě Olomouce, v posledním klání Verva sahala po bodech na ledě Zlína, v poslední minutě ale výhry Beranů trefil Pavel Kubiš.


    Poslední zápas Litvínova

    22. září 2017: Aukro Berani Zlín – HC Verva Litvínov 3:2 (1:0, 0:1, 2:1).

    Branky a nahrávky: 6. Rihards Bukarts (Illo), 46. Roberts Bukarts (J. Ondráček), 60. Kubiš – 27. M. Hanzl (J. Černý), 57. F. Lukeš (V. Hübl).

    Sestava Liberce v posledním zápase: Kantor (Petrásek) – Dietz, Sörvik, L. Doudera, Gula, Baránek, K. Pilař, Z. Sklenička – F. Lukeš, V. Hübl, Jánský – J. Černý, M. Hanzl, Matoušek – Trávníček, Válek, Jurčík – Nejezchleb, M. Hořava, Nicholls.

     
    HC Oceláři Třinec

    Hráči s drakem na hrudi si šesté kolo předehráli již ve čtvrtek, svěřenci trenérů Václava Varadi a Marka Zadiny na svém ledě přivítali liberecké Bílé Tygry. Duel byl v prvních dvou dvacetiminutovkách velmi vyrovnaný, o vítězi musela rozhodnout až poslední perioda. K radosti domácích příznivců se třikrát trefili Oceláři, kteří tak uhájili domácí neporazitelnost. Slezané mají po šesti odehraných duelech na kontě třináct bodů.


    “Jsem velmi rád za konečný výsledek, ale jsem přesvědčený o tom, že Liberec tady odehrál parádní utkání a hodně nás potrápil. I když jsme dostali gól na 2:2, stále jsme byli schopni zabrat. Dvěma parádními góly z předbrankového prostoru se nám zápas podařilo zlomit. Divákům se utkání muselo líbit, mělo to grády. Chci poděkovat týmu, jak to zvládl,“ řekl Václav Varaďa po čtvrteční bitvě.


    “Říkal jsem si, že to bude strašně těžký zápas. Bilance nebyla moc příznivá, oni ale taky mají obměněný kádr a v tuhle chvíli to je úplně jedno. My se musíme soustředit sami na sebe, my musíme podat stoprocentní výkon. Když jej podáme, tak je jedno, kdo proti nám stojí. Ty body sbírat budeme,“ dodal Vladimír Svačina.


    Poslední zápas Ocelářů

    21. září 2017: HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

    Branky a nahrávky: 6. Marcinko (Martin Růžička, Hrňa), 26. Adamský (Irgl, Hrubec), 45. Polanský (Roth, Irgl), 57. Svačina (Roth, Marosz), 60. Martin Růžička (Polanský, Roth) – 3. A. Dlouhý (Jašek), 39. Bakoš (Pyrochta, Jelínek).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – Adámek, Krajíček, Roth, Jank, D. Musil, M. Doudera – Martin Růžička, Marcinko, Rákos – Irgl, Polanský, Adamský – Dravecký, Marosz, Svačina – Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík.

     
    Poslední vzájemný zápas

    Oceláři se s Litvínovem naposledy utkali na konci ledna letošního roku, utkání hostil Zimní stadion Ivana Hlinky. Hráči s drakem na hrudi vstoupili do zápasu na výbornou, v první třetině si vypracovali čtyřbrankové vedení. Postupně se trefili Kane, Petružálek, Adamský a Doudera. Verva dokázala zásahem Válka jen kosmeticky upravit konečný výsledek, Oceláři brali všechny body.


    27. ledna 2017: HC Verva Litvínov – HC Oceláři Třinec 1:4 (0:4, 0:0, 1:0).

    Branky a nahrávky: 52. Válek (V. Hübl) – 8. Kane (Dravecký, Irgl), 12. Petružálek, 15. Adamský (TS), 18. M. Doudera (Marosz).

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), Adámek, Linhart, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Irgl – Svačina, Marosz, Dravecký – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

    HC VERVA Litvínov: Kantor (Petrásek) – Dietz, Sörvik, L. Doudera, Gula, Baránek, K. Pilař, Z. Sklenička – F. Lukeš, V. Hübl (A), Jánský – J. Černý, Nejezchleb, Matoušek – Trávníček (C), Válek, Jurčík – M. Hořava, Havlíček, Nicholls.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Adam Kika – Jiří Gebauer, Vít Lederer.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči jsou na ledě, utkání začne za pár okamžiků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Oceláři byli úspěšnější při úvodním buly, Adámkovo nahození do útočné třetiny ale úspěch neslavilo. Hosté poté odpálili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    00:18
    Rákos od hrazení našel v předbrankovém prostoru stojícího Marcinka, nejlepší střelec extraligy mohl pálit z první. Kotouč však letěl vysoko nad branku a skončil v ochranné síti.
     
    00:38
    První početní výhoda utkání pro Litvínov. Daniel Rákos ve snaze získat kotouč ve středním pásmu podrazil jednoho z hostujících hráčů, následující dvě minuty proto stráví na trestné lavici.
     
    01:15
    Verva drží kotouč v útočném pásmu, na Hrubce ale zatím neletěl ani jeden kotouč.
     
    01:34
    Linhart sebral kotouč přemýšlejícímu Hüblovi, domácí obránce poté odpálil puk za Kantorovu branku.
     
    01:51
    Hrňa ve středním pásmu zastavil rozjíždějící se akci Litvínova, v postupu do pásma soupeře jej však zastavil ofsajd.
     
    02:12
    Nejezchleb zatáhl kotouč do útočné třetiny, svou rychlou střelou ale netrefil branku. Puk se poté odrazil k na modré stojícímu Gulovi, jehož pokus kryje brankář Hrubec.
     
    02:25
    Tomáš Marcinko uzmul kotouč do své moci, přebruslil skrz dva couvající hráče, střelou ze zápěstí ale trefil jen připraveného brankáře Vervy.
     
    02:48
    Hosté hráli v šesti, Oceláře čeká přesilovka. Trest odpyká Lukáš Válek.
     
    03:07
    Hübl sebral kotouč ve středním pásmu a vydal se k třinecké brance. Jeho střela od modré čáry ale nebyla přesná.
     
    03:32
    Domácím se zatím v početní výhodě příliš nedaří, hráči s drakem na hrudi se nemohou dostat do útočného pásma.
     
    04:02
    Martin Růžička si sebral kotouč ve vlastní pásmu, prokličkoval se do třetiny Vervy a namazal připravenému Rothovi. Třinecký bek pálil z osy kluziště, Kantor byl při zákroku úspěšný.
     
    04:30
    První třinecká letka se dostávala do nadějné akce, přečíslení tří proti dvěma ale u modré čáry zastavil čárový rozhodčí, který neuhnul Marcinkovi.
     
    04:50
    Litvínov hraje v kompletu, Třinci se početní výhoda vůbec nepovedla.
     
    05:11
    Marosz z téměř nulového úhlu hledal před brankovištěm stojícího Draveckého, slovenský forvard ale nebyl schopen usměrnit kotouč za přesunujícího se Kantora.
     
    05:53
    Adamský s Linhartem vyhráli v souboji o kotouč u soupeřovy modré čáry, těžit z toho mohl Polanský. Centr druhé třinecké formace ale poslal nepřesný pas a vyhnal Oceláře do střední třetiny.
     
    06:32
    Neskutečný zákrok Pavla Kantora! Jiří Polanský vymyslel geniální přihrávku zpoza branky na volného Martina Růžičku, třinecký snajpr ale z mezikruží nechal vyniknout přesunujícího se brankáře Vervy!
     
    07:20
    Oceláři navyšují své tempo. Kantor musel opět zasahovat, od modré jeho pozornost otestoval Krajíček. Domácí do vedení svou dorážkou neposlal ani Rákos.
     
    08:01
    Kantor se opět činí, hostující gólman zastavil další dva pokusy domácích hráčů. Oceláři dlouho drželi svého soka pod tlakem, Litvínov se brání jen zakázaným uvolněním.
     
    08:13
    Také čtvrtá formace Ocelářů si vypracovala nadějnou šanci, z vrcholu levého kruhu pro vhazování se do kotouče opřel Cienciala. Kantor měl se zachycením kotouče menší problémy, nakonec vše vyřešil ke spokojenosti zhruba padesátky hostujících příznivců.
     
    08:43
    Lukáš Doudera se zapojil do útočné akce svého celku, kousek za útočnou modrou čarou jej však zastavil Roth.
     
    09:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři založili rychlou protiakci a radují se z vedoucí branky! Rostislav Marosz se podél levého hrazení natlačil před branku, jeho střelu však Kantor ještě dokázal zastavit. Kotouč se ale odrazil k zcela nehlídanému Vladimírovi Draveckému, který v pádu poslal kotouč zpět do brankoviště. Puk se od bruslí VLADIMÍRA SVAČINY odrazil za záda ležícího brankáře Vervy! Asistence: Vladimír Svačina, Rostislav Marosz.
    09:07 Vladimír DRAVECKÝ - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    09:47
    Oceláři se dostali do další útočné akce, Zbyňku Irglovi při zakončení z vyložené pozice ale v poslední chvíli hostující obránci zablokovali hůl.
     
    10:21
    První formace domácích je opět aktivní. Oceláři několika přihrávkami vykombinovali střelecký prostor pro Linharta, před Kantorem ještě dorážel Marcinko. Hostující brankář byl úspěšný.
     
    10:41
    U třinecké střídačky zůstal ležet hostující Válek, sudí proto přerušili hru. Litvínovský útočník se již zvedl na nohy a odjel na střídačku.
     
    11:08
    Úspěšný zákrok Šimona Hrubce, pozornost třineckého brankáře z bodu pro vhazování vyzkoušel Miloslav Hořava. Brankář Ocelářů ukryl kotouč v lapačce.
     
    11:32
    Adamský vybojoval v hostujícím pásmu kotouč pro Polanského, ten chtěl zpoza Kantorovy branky hledat najíždějícího Irgla, ideální moment pro přihrávku však promeškal. Hosté se po Polanského chybě dostali do protiakce, Hrubec zlikvidoval střelecký pokus Nejezchleba.
     
    12:04
    Hrubec zlikvidoval další střelecký pokus Vervy, vhazovat se bude po pravé ruce domácího brankáře.
     
    12:33
    Na Hrubce dvakrát od modré pálil Baránek, brankář domácího celku si vždy věděl rady. Na druhé straně pak Rákos k zakončení vyzval Marcinka, ten ale trefil jen Kantorovy betony.
     
    12:53
    Druhá přesilovka pro Oceláře, na trestnou lavici usedl Peter Jánský.
     
    13:25
    Oceláři se stále nemohou v početních výhodách srovnat, Slezany po litvínovském vyhození zastavil ofsajd.
     
    13:41
    Situace se domácím o hodně vylepšuje, Oceláře čeká dvojnásobná přesilovka! Tomáš Matoušek u modré čáry hákoval Hrňu, Slezané mají k dispozici minutu a devatenáct vteřin dlouho přesilovku pět na tři.
     
    14:08
    Třinečtí zatím střílí z velké vzdálenosti, od modré to neúspěšně zkoušeli Hrňa s Rothem.
     
    14:36
    Předchozí dva jmenovaní opět v akci, Roth netrefil branku, Hrňa při střele zlomil hůl.
     
    15:01
    Litvínov hraje ve čtyřech. Kantor si v závěru dvojnásobného oslabení poradil se střelou Martina Růžičky, Dravecký pak dorážel vedle branky.
     
    15:24
    Slezané stále drží útočnou třetinu, hostující čtveřice je na ledě velmi dlouho. Od modré opět pálil Roth, Kantor byl opět připraven.
     
    15:41
    Hosté jsou kompletní. V závěru přesilovky ještě své štěstí zkoušel Doudera, ani on ale nemířil přesně.
     
    16:24
    Irgl se Svačinou za hostující brankou vybojoval kotouč pro nehlídaného Rákose, střela z hole domácího útočníka ale přeletěla branku.
     
    17:03
    Oceláři neustále drží kotouč v útočném pásmu, Roth ale v dalším souboji s Kantorem opět prohrál.
     
    17:32
    Neskutečné, co teď nedal Ondřej Kovařčík! Rostislav Marosz s Marianem Adámkem připravili pro Kovařčíka vyloženou střeleckou pozici, třinecký forvard pálil z mezikruží do odkryté branky! Kotouč však trefil pravou tyč!
     
    18:24
    Pronikajícího Hübla na modré čáře dobrým obranným zákrokem zastavil Musil, Oceláři však pak jen odevzdali kotouč soupeři.
     
    19:00
    Netrvalo to ale moc dlouho a Slezané opět mají kotouč ve své moci. Prudkou střelu od modré čáry na hostující branku vyslal Musil, kotouč ale netrefil brankovou výseč.
     
    19:42
    Svačina chtěl pasem mezi dvojicí bránících hráčů do šance vyslat Draveckého, slovenský forvard však nedokázal zpracovat rychle letící kotouč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní třetina je minulostí, ve WERK ARENĚ jsou zatím spokojenější příznivci domácího týmu. Oceláři byli v první dvacetiminutovce aktivnějším týmem, brankář Kantor byl v neustále permanenci. Gólman Vervy za svá záda propustil jen jediný kotouč, to když před ním Vladimír Svačina tečoval dorážku Vladimíra Draveckého. Jen díky Kantorovi je ztráta Litvínova na ještě přijatelné hodnotě.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:54.
     
    Statistiky první třetiny:

    Střely na branku: 18:6
    Střely mimo: 9:4
    zblokované střely: 5:2
    hity: 2:3
    vhazování: 20:4
    trestné minuty: 2:6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Marcinko s Rákosem se snažili vybojovat kotouč v rohu litvínovského pásma, dvojice Hübl – Dietz ale byla úspěšnější.
     
    20:58
    Početní výhoda pro Vervu, hákováním se ve středním pásmu provinil Daniel Rákos.
     
    21:24
    Oceláři se v úvodu oslabení dobře brání, hráčům v červených dresech se již dvakrát povedlo osvobodit.
     
    21:50
    Milan Doudera odvedl dobrou práci v rohu své třetiny, kde vybojoval kotouč od Černého. Třinecký obránce pak odpálil puk za Kantorovu branku.
     
    22:18
    Oceláři se opět osvobodili, hosté se pak velmi rychle vrátili do útočné třetiny. Ke střele z vrcholu kruhu pro vhazování se odhodlal Lukeš, Hrubec byl připraven.
     
    22:47
    Marcinko čistě vyhrál buly na Linharta, ten okamžitě odpálil kotouč do litvínovského pásma. Hosté se však rychle vrátili před Hrubce, třinecký brankář musel vyrazil Trávníčkův pokus od modré čáry.
     
    23:01
    Oceláři jsou kompletní a okamžitě se vydali do útočné třetiny. Akci po levém křídle táhl Adamský, Kantor si s jeho střelou mezi betony poradil.
     
    23:28
    Další Kantorův zákrok přišel po třineckém obléhání hostující svatyně a střele Marcinka od pravého hrazení.
     
    23:34
    Adámkova střela od modré Kantora nevystrašila, kotouč totiž letěl vedle branky. Následný odraz kotouče od zadního hrazení už hostujícímu brankáři pořádně zavařila, Kantor ale dokázal na brankové čáře vykopnout kotouč do rohu.
     
    24:35
    Adámek s Draveckým připravili střeleckou pozici pro Svačinu, ten ale netrefil branku. Další snažení domácích zastavuje ofsajd.
     
    25:07
    Viktor Hübl měl na holi vyrovnávající branku! Karel Pilař poslal od modré čáry perfektní pas do předbrankového prostoru, Hübl měl dostatek času a prostoru na zpracování kotouče i vymyšlení svého zakončení, hostující útočník ale z bezprostřední blízkosti netrefil branku!
     
    25:52
    Verva přidala na svém tempu, Oceláři se brání jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    26:06
    Další zákrok domácího brankáře. Hrubcovu pozornost z levého kruhu pro vhazování otestoval Válek, gólman Ocelářů si se střelou poradil. Komerční přestávka.
     
    26:29
    Sörvik dokázal u své modré čáry zastavit Hrňu, poté ale pouze odpálil kotouč přes všechny čáry.
     
    26:59
    Zbyněk Irgl nabral dobrou rychlost a chtěl se přes trojici bránících hráčů dostat do šance. Jeho postup ale zastavil Lukáš Doudera, který jej podrazil. Hostující obránce dostává dvě minuty.
     
    27:08
    Martin Růžička si několikrát vyměnil kotouč s Vladimírem Rothem, druhý jmenovaný pak pálil od modré čáry. Před Kantorem byl zaparkovaný Marcinko, třinecký útočník ale dorazil Rothovu střelu jen do Kantorovy lapačky.
     
    27:29
    Hrňovi nesedla střela z voleje, hosté se poté osvobodili.
     
    27:41
    Rákos velmi rychle vrátil hru do třetiny Litvínova, za brankou ale přišel o kotouč, který do své rukavice schoval Kantor.
     
    28:14
    Svačina přihrávkou před osu kluziště nabil na volej Irglovi, ten však střílel nad branku. Kantor poté zastavil pokus Milana Doudery.
     
    28:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají početní výhodu a jdou do dvoubrankového vedení! Vladimír Roth odvedl velký kus práce na modré čáře, když se mu povedlo zastavit hostující vyhození. Kotouč se poté dostal k Danielu Rákosovi, který jej trochu podržel, a poté namazal ERIKU HRŇOVI! Třinecký útočník pálil z první, puk zapadl do pravého horního rohu Kantorovy branky! Asistence: Daniel Rákos.
    28:52 Erik HRŇA - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:33
    Oceláři budou hrát další početní výhodu, v pásmu Třince se útočným faulem provinil Michal Trávníček, který podrazil rozehrávajícího Linharta.
     
    30:08
    Přesilovková formace drží kotouč v útočném pásmu, Kantor ale zatím nemusel zasahovat.
     
    30:47
    Oceláři velmi dlouho drželi kotouč, nakonec se dostali do vyložené příležitosti! Erik Hrňa posílal od modré kotouč pro Tomáše Marcinka, slovenský forvard tečoval puk těsně vedly Kantorovy klece!
     
    31:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Obrovský tlak domácí hokejisté korunují třetí brankou! Slezané nepustili bránící čtveřici soupeře z obranného pásma, Tomáš Marcinko si za Kantorovou brankou počkal na vhodný moment k přihrávce. Nejlepší střelec extraligy naservíroval puk DANIELU RÁKOSOVI, který z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného Kantora! Asistence: Tomáš Marcinko, Martin Růžička.
    31:19 Daniel RÁKOS - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    32:07
    Přesilovku si zahrají také Litvínovští, Ondřej Kovařčík to trochu přehnal za Kantorovou brankou a nedovoleně zastavil Pilaře. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    32:35
    Martin Adamský zachytil hostující rozehrávku, s Vladimírem Draveckým pak mohl jít do přečíslení! Adamský ale akci nevyřešil ideálně, jeho přihrávky byla nepřesná.
     
    33:12
    Oceláři se zatím brání velmi dobře, domácí hokejisté mají kotouč ve své moci. Verva se nemůže usadit v útočné třetině.
     
    33:23
    Hrňa spěchal za vystřeleným kotoučem, kousek od puku jej však zastavil čárový sudí pro ofsajd.
     
    34:07
    Slezané jsou kompletní. Ondřej Kovařčík se po návratu z trestné lavice hned zapojil do útočné akce svého celku, za hostující brankou ale nedokázal vybojovat kotouč.
     
    34:40
    Hra se přesunula na druhou stranu, od modré čáry pálil Lukáš Doudera. Hrubec našel kotouč v lapačce.
     
    35:28
    Rákos vybojoval za hostující brankou kotouč proti Lukáši Douderovi, akci domácích ale zhatila Rákosova nepřesná přihrávka. Litvínov na druhé straně zastavil ofsajd.
     
    36:02
    Irgl u své modré čáry zastavil pronikajícího Černého, třinecký útočník následně rozehrál puk pro Krajíčka, akce domácích ale úspěch nepřinesla.
     
    37:01
    Nadějně se rozvíjející akci Litvínova zastavuje čárový rozhodčí, Jurčík si nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    37:46
    Na druhé straně se Ocelářům stalo to samé, Dravecký udělal u modré čáry kličku, čímž do ofsajdu vystavil Hrňu.
     
    38:03
    Peter Jánský dostal puk do jízdy, hostující útočník se snažil přebrusli vracejícího se Krajíčka. Třinecký obránce byl o něco rychlejší, Jánský proto zkusil rychlou střelu. Hrubec našel kotouč pod svým betonem.
     
    38:58
    Marcinko z hloubi vlastního pásma obloučkem hledal rozjíždějícího se Martina Růžičku. Ten ale byl o něco rychlejší, než by bylo potřeba, kotouč se od Růžičkové brusle odrazil zpět do třinecké třetiny.
     
    39:32
    Litvínov držel kotouč v třineckém pásmu, ke střele z kruhu pro vhazování se nakonec odhodlal Válek. Puk ale letěl velmi pomalu, Hrubec si jej v poklidu sebral z ledu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá dvacetiminutovka je za námi, Oceláři v prostřední části hry potvrdili svou dominanci z periody úvodní. Hráči s drakem na hrudi na výbornou sehráli dvě početní výhody, ve kterých se Slezanům povedlo skórovat. Pavučiny v horním růžku Kantorovy branky nejprve vymetl Erik Hrňa, v dvaatřicáté minutě pak Marcinkův pas v branku přetavil Daniel Rákos.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Poslední třetinu svou střelou otevřel Ditez, který pálil od modré. Kotouč před Hrubcem zastavil Adámek.
     
    40:46
    Na druhé straně se do střelecké pozice dostal Rákos, jeho ránu do horního rohu Kantor vyrazil.
     
    41:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se prosazují v úvodu třetí třetiny a navyšují své vedení na čtyři branky! Milan Doudera ve vlastním pásmu zastavil akci Vervy, pak rozjel tu třineckou. Od třineckého beka putoval kotouč k Vladimíru Svačinovi, který před branku namazal VLADIMÍRU DRAVECKÉMU! Slovenský útočník v třineckých službách poslal kotouč pod přesunujícím se Kantorem do sítě! Asistence: Vladimír Svačina.
    41:49 Vladimír DRAVECKÝ - 4:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    42:22
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Marian Adámek – 2 min., podražení).
     
    42:45
    Oceláři zahájili oslabení na výbornou. Adamský nejprve zaměstnal hostující obránce v jejich pásmu, následnou akci Litvínova u modré čáry zastavil Linhart, který poté znovu poslal kotouč za Kantorovu klec.
     
    43:52
    Verva se k první šanci v početní výhodě dostala až v její závěrečné půlminutě. Ve velké šanci před třineckou brankou se ocitl Jakub Černý, Hrubec jej však v tutové šanci vychytal!
     
    44:40
    Oceláři jsou kompletní. Litvínovští se v posledních vteřinách přesilovky nedostali do pásma.
     
    45:07
    Svačina vymyslel průnikový pas na Hrňu, ten ale nedokázal kotouč dobře zpracovat. Oceláři však zůstávají v útočném pásmu.
     
    45:30
    Musilova střela z pravé strany byla sražena, kotouč skončil v hledišti.
     
    45:47
    Hrubec dost nejistě vyrazil Válkův pokus, kotouč se kutálel před třineckým brankovištěm. K puku se nejrychleji dostal František Lukeš, který mohl pálit do prázdné branky, Hrubec se však výborně přesunul a vykopl kotouč do rohu kluziště!
     
    45:56
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Další chybu v třinecké defenzívě už hosté trestají a poprvé se radují ze vstřelené branky! LUKÁŠ VÁLEK sebral kotouč Ciencialovi, nabral rychlost a tváří v tvář brankáři Hrubcovi poslal puk do horního růžku domácí klece! Bez asistence.
    45:56 Lukáš VÁLEK - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    46:30
    Marosz zpoza branky hledal volného Svačinu, přihrávka ale nebyla dostatečně přesná. Svačina nedosáhl na letící puk.
     
    46:51
    V další akci už Svačina s Draveckým zaměstnali brankáře Kantora, gólman Vervy dokázal zastavit jak Svačinovu střelu, tak následnou Draveckého dorážku. Komerční přestávka.
     
    47:06
    Martin Růžička z velmi ostrého úhlu hledal před brankovištěm stojícího Marcinka, kotouč se však dostal mezi Kantorovy betony a hostující brankář zastavil hrozící nebezpečí.
     
    47:44
    Miloslav Hořava si sebral kotouč ve středním pásmu, nabruslil si za domácí branku a zpětnou přihrávkou hledal najíždějícího Havlíčka. Dobrým obranným zákrokem se u své branky prezentoval Milan Doudera, který zastavil dobře myšlenou přihrávku.
     
    48:43
    Ondřej Kovařčík se s kotoučem na holi propracoval až do litvínovského pásma, zpětný pas, který mířil na Polanského, ale nebyl přesný.
     
    49:31
    Vervě se na druhé straně povedlo na delší časový úsek uzamknout svého soupeře v pásmu, Nejezchleb pak mohl pálit od pravého hrazení. Hrubec si věděl rady.
     
    50:13
    Polanský využil pravidla o hybridním icingu, ve spolupráci s Adamským pak připravil šanci pro Irgla. Ten však tečoval Adamského nahození mimo branku.
     
    51:05
    Dravecký se Svačinou neuspěli v rohu litvínovské třetiny. Kotouč se poté přesunul na druhý konec kluziště, ani hosté ale nedokázali ohrozit soupeřova brankáře.
     
    52:05
    Rákos sebral kotouč Skleničkovi, objel hostující branku a namazal Musilovi. Třinecký bek ještě hledal u levé tyče stojícího Martina Růžičku, tomu ale kotouč v rozhodujícím okamžiku přeskočil hůl.
     
    52:43
    První formace Ocelářů držela hostující pětici pod tlakem, ta se jen brání vyhozením kotouče o tvrzené sklo na střídačku. Komerční přestávka.
     
    53:04
    Kovařčík s Hrňou zle dotírali na hostujícího Kantora, brankář Vervy si nakonec u své levé tyče věděl rady.
     
    53:23
    Početní výhoda pro domácí hokejisty, rozjetého Ondřeje Kovařčíka nedovoleně zastavil Lukáš Válek.
     
    54:13
    Oceláři sice drží kotouč na svých holích, děje se tak ale v jejich obranném pásmu.
     
    54:34
    Martin Růžička se po pravé straně proháčkoval až před Kantorovu branku, kličkou do bekhendu ale nedokázal překonat brankáře Vervy.
     
    55:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hráči s drakem přeci jen využívají svou početní výhodu, pátá branka v dnešním utkání je zároveň jubilejní 4000. brankou Ocelářů v extraligové historii! Tomáš Marcinko zpoza branky namazal připravenému ERIKU HRŇOVI, který z voleje propálil bezmocného Kantora! Asistence: Tomáš Marcinko, Martin Růžička.
    55:08 Erik HRŇA - 5:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:46
    Další přesilovka pro domácí tým, Michal Trávníček sekl brankáře Hrubce, odsedí si dvě minuty.
     
    56:24
    Milan Doudera pálil od modré, Kantor vyrazil puk ramenem. Hosté se poté osvobodili.
     
    57:03
    Hosté si málem dali vlastní gól, svého brankáře ze vzduchu ohrožoval Sörvik! Hostující obránce odpaloval kotouč za branku, puk však málem zapadl pod horní tyčku!
     
    57:34
    Oceláři kontrolují hru, do dalších šancí se zatím netlačí.
     
    57:50
    Verva je kompletní. Kotouč je stále v pásmu litvínovského celku, Dravecký kombinuje se Svačinou za hostující brankou.
     
    58:26
    Slezané se nakonec sami vyhnali do střední třetiny, nemusí je to však mrzet. Z dnešního zápasu si na své konto připíší další tři body.
     
    58:57
    Musilovu pobídku před Kantorem šikovně tečoval Cienciala, hostující brankář však dokázal zareagovat.
     
    59:06
    Ještě jeden trest v dnešním zápase, dvě minuty si odsedí Tomáš Linhart.
     
    59:50
    Hrubec si připisuje ještě jeden zákrok, ramenem zlikvidoval střelu Jánského.
     
    Konec zápasu.
     
    Předehrávka sedmého kola Tipsport extraligy končí, z vítězství 5:1 se radují domácí Oceláři. Hráči s drakem na hrudi po celou dobu udávali ráz utkání, hostující konto zatížili pěti brankami a zaslouženě si do tabulky zapisují další body. V poslední třetině se Třinečtí trefili dvakrát, zasloužili se o to Vladimír Dravecký s Erikem Hrňou. Za hosty čestný úspěch přidal Lukáš Válek.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Vladimír Dravecký (1+1) – Daniel Sörvik (0+0).
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost. Přeji hezký zbytek večera! (19:26:50)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 10. Svačina (Dravecký, Marosz), 29. Hrňa (Rákos), 32. Rákos (Marcinko, Martin Růžička), 42. Dravecký (Svačina), 56. Hrňa (Marcinko, Martin Růžička) – 46. Válek


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), Adámek, Linhart, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Irgl – Svačina, Marosz, Dravecký – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.
    HC VERVA Litvínov: Kantor (Petrásek) – Dietz, Sörvik, L. Doudera, Gula, Baránek, K. Pilař, Z. Sklenička – F. Lukeš, V. Hübl (A), Jánský – J. Černý, Nejezchleb, Matoušek – Trávníček (C), Válek, Jurčík – M. Hořava, Havlíček, Nicholls.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Adam Kika – Jiří Gebauer, Vít Lederer
    thejrc.org