Kladno – K. Vary 3:2 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 4:6 (kon.) | Havířov – Vítkovice 5:3 (kon.)
Žďár n/S – Mountfield HK 5:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Č. Budějovice 1:10 (kon.) | Kometa Brno – Warriors Brno 2:0 (kon.)
Vsetín – Zlín 1:7 (kon.) | Jihlava – Olomouc 3:0 (kon.) | Letňany – Sparta 3:6 (kon.)
Mladá Boleslav – Slavia 4:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
1:7 (0:1, 0:3, 1:3)
Berani Zlín
Sobota 23.09.2017, 14:30 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga staršího dorostu • Skupina E
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Vítám Vás u online přenosu ze zápasu Extraligy staršího dorostu. Dnes se na vsetínském Lapači střetnou týmy VHK ROBE Vsetín a Aukro Berani Zlín. Bude se jednat o druhé měření sil těchto celků a zároveň tedy o druhé derby v sezóně. V prvním vzájemném zápase letošního ročníku vyhráli Berani na svém ledě poměrem 7:1.
     
    Aukro Berani Zlín

    Starší dorostenci Zlína vstoupili do sezóny tou správnou nohou, když již zmiňovaným výsledkem porazili rivala ze Vsetína. Následně dokázali urvat skóre na svou stranu v Třinci a vyšlápli si taky na vedoucí a dominantní celek skupiny E – Vítkovice. Na svém ledě dokázali ostravskému celku sebrat dva body za výhru v prodloužení.

    V posledním utkání jim však potřebné štěstí chybělo. V Havířove také remizovali, nakonec však domácím podlehli na nájezdy.
    Zápas minulého kola:
    Havířov – Zlín 2:1sn

    Kanadské bodování Zlína vedou se sedmi body Jiří Suhrada a Matěj Pröschl, který byl jediným úspěšným střelcem Beranů v minulém zápase. Oba hráči mají zatím na svém kontě dva góly a pět asistencí. Nejlepší střelcem je pak David Kozubík (4+0).
     
    VHK ROBE Vsetín

    Vsetínským se nevedlo ani v jednom z úvodních dvou kol Extraligy staršího dorostu. O body se mohli mladíci ze Vsetína rvát už na ledě Havířova, tam ale svému sokovi těsně podlehli a domů přivezli skóre 2:3.

    Ve včerejším zápase ale žlutozelení předvedli něco jiného. V utkání proti Třinci vstřelili více branek než za všechna předchozí utkání dohromady a zvítězili.
    Zápas minulého kola:
    Vsetín – Třinec 6:5

    Každý ze vsetínských gólů v minulém zápase vstřelil jiný hráč, a proto ubylo mladíků s nulou na kontě. Kanadské bodování však se šesti body (2+4) vede Roman Půček. Post nejlepšího střelce si stále ponechává Daniel Klímek (3+1).
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Mikulenčák, Fojtášek, Ondračka, Vávra, Žabčík, Lukačka, Kožený, Floriš – Klímek, Matiaško, Zetocha, Krupa, Petriska, Jenáček, Baďura, Vašenka, Půček, Pernický, Lašák.

    Aukro Berani Zlín: Kořének (Šarman) – Holík, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Vítek, Janošek, Pavlas – Podešva, Dvořáček Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Apolenář, Luža, Kozubík, Fajkus, Kristek.

    Rozhodčí: Beránek – Hanzlík, Vengřín.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Na buly úspěšnější domácí hráči a Půček ihned zamířil do útočného pásma. Jeho zadovka našla v mezikruží připraveného Jenáčka, jeho prudkou střelu zblokoval Pavlas.
     
    00:55
    Pröschl zamířil od pravého mantinelu, Chrástecký už šel do rozkleku, ale zasahovat nakonec nemusel. Střela zlínského útočníka minula branku.
     
    01:37
    Světlík byl v brankovišti opravdu neodbytný i přes to, že se k němu sjela celá formace Vsetína. Chrástecký nakonec ukrývá kotouč v náručí a vhazovat se bude v útočném pásmu Beranů.
     
    02:01
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění, a proto budou mít šanci na pobyt v útočné třetině domácí.
     
    02:10
    Po vhazování se nejrychleji zorientoval Klímek, který nahrál na pravé křídlo Matiaškovi. Ten nastřelil boční síť zlínské branky.
     
    02:57
    Zlín kombinoval v mezikruží útočného pásma, ke střele se odhodlal Fajkus. S tímto pokus měl gólman domácího celku značné problémy, jelikož mu puk vypadl z lapačky a ani napodruhé se mu nepovedlo správně zasáhnout. Naštěstí pro něj mu pomohli spoluhráči a hra je přerušena.
     
    04:14
    Vsetín není v útočném pásmu nebezpečný, a proto ještě Kořének nečelil žádné nebezpečné akci. Hostům nedělají problémy rychlé protiútoky, vsetínská obrana je však také ve střehu a snaží se svému brankáři co nejvíce pomoci.
     
    05:22
    Matiaško zavezl puk po pravím křídle až do útočného pásma, kde nahrál Půčkovi. Druhý jmenovaný nebyl na tuto přihrávku připraven, a tak ze začínajícího přečíslení sešlo.
     
    06:05
    Dva vsetínští obránci se marně dotahovali na ujíždějícího Vítka. Ten ale věděl, že se za ním, v lepší střelecké pozici, nachází Hamrlík, a proto směřoval svou přihrávku na něj. Pas nebyl přesný a puk končí ve středním pásmu.
     
    07:26
    Hra se odehrává za vsetínskou brankou, odkud se domácí snaží marně dostat. Při pokusu o přechod do středního pásma zastavil kotouč Weintritt a vystřelil. Vsetínského brankáře střela zaskočila, zasáhnout však dokázal.
     
    08:01
    Vašenka nahodil do útočného pásma, puk se odrazil od mantinelu a opět se k němu dostávají Vsetínští.
     
    08:38
    Hra se v útočném pásmu Vsetína nezdržela dlouho, nyní je už u kotouče opět Zlín. Hamrlík nahodil od modré, Lekeš se snažil puk zpracovat u pravé tyčky a dostat jej do brány. Trefuje pouze boční síť.
     
    09:27
    Po zakázaném uvolnění Zlína se vhazovalo po Kořénkově levici. Ondračka poslal puk podél modré čáry na Matiaška, ten už se napřahoval ke střele, hokejku mu ale zablokoval Kristek.
     
    10:12
    Petriska se Zetochou se snaží udržet puk v útočném pásmu, zatím se jim to daří. Na žádnou větší akci to ale nevypadá, hraje se podél mantinelu.
     
    11:09
    Žlutozelení se usadili v útočném pásmu, Kořének však nemusel zasahovat ani jednou, jelikož obrana Zlína je natolik precizní, že se k němu žádná ze střel nedostane.
     
    11:31
    Kořének musel vytáhnout své betony, aby zastavil nahození ze středního pásma. Puk končí v rohu kluziště.
     
    12:14
    Půček se zbavil dotěrného Suhrady, který mu zabíral prostor nutný ke střele. Vsetínský forvard chtěl najít přihrávkou Klímka, který se nacházel v mezikruží. Klímek však přihrávku nezpracoval a kotouč končí ve středním pásmu.
     
    12:58
    Petriska vyhrál vhazování ve vlastním pásmu a okamžitě poslal puk na mantinel, odkud jej Vašenka tečoval ven ze třetiny.
     
    13:38
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Kristek – 2 min., napadení).
     
    13:48
    Po třech přihrávkách se Vsetín sám vyhnal z pásma, když Ondračka nezachytil nahrávku Matiaška.
     
    14:16
    Sám se na gólmana řítil Pröschl, kvůli najíždějícímu hráči Vsetína ale neměl potřebný čas a prostor pro vymyšlení nejlepšího zakončení a vystřelil. Chrástecký převedl zákrok betony.
     
    15:06
    Zlín vyhodil, Ondračka rozehrává zpoza vlastní branky.
     
    15:29
    Vsetín je opět u Kořénkovy branky a kombinuje. Půček za brankou přemýšlel, komu by nahrál, nakonec to vzal na sebe, objel branku a poslal kotouč do středu branky. Zlínský gólman zasahuje.
     
    15:38
    Hosté v plném počtu.
     
    16:20
    Několika rychlými tempy se po levém křídle dostal do útočného pásma Fajkus a bez naznačení poslal puk pod gólmanovu pravou ruku. Chrástecký však gól nepřipouští.
     
    17:00
    Matiaško mohl poslat puk za Kořénkova záda hned dvakrát! Ani u jednoho z pokusů na lapačku u něj ale nestálo štěstí a stav je stále bezbrankový.
     
    17:37
    Domácí se začínají tlačit do brankoviště, Kořének musel zasahovat pravým ramenem.
     
    18:13
    Světlík našel přihrávkou přes šířku kluziště Janoška, který od modré vypálil. Jeho střelu zblokoval Lukačka.
     
    18:36
    Chrástecký se musel mít na pozoru při rozehrávání od vlastní branky, jelikož k němu dojížděl Kozubík. Nyní se však vsetínský brankář mohl spolehnout na svého spoluhráče, který soupeři přístup k puku znemožnil.
     
    19:38
    Zlín právě vstřelil branku!
    22 sekund před koncem první třetiny se hosté dostávají do vedení. LUKÁŠ SVĚTLÍK získal puk ve středním pásmu a nabruslil si do mezikruží, odkud volným prostorem poslal střelu k pravé tyčce. Asistence: Bez asistence.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hosté byli v začátcích zápasu viditelně lepší, postupem času se ale hra vyrovnala a k vidění je tedy hokej, který odpovídá dosavadnímu skóre. Vsetínští mohou těžit spíše z kombinací v útočné třetině, Zlín si je naopak jistý v rychlém přechodu do pásma a individuálním zakončení. Tento fakt se projevil také ve 20. minutě, kdy padla zatím jediná branka utkání. Světlík se šikovně chopil kotouče ve středním pásmu a sám se vydal na branku Chrásteckého. Branka těsně před koncem třetiny může změnit mnohé, a proto se nechme překvapit, jak se bude zápas vyvíjet dál.
    Druhá třetina začne cca v 15:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Ondračka s Jenáčkem přesměrovali hru rychle za svou branku, odkud rozehrávají.
     
    20:47
    Půček nestihl dobruslit dlouhý pas od Matiaška, a tak se k puku dostává hostující Suhrada.
     
    20:58
    Zlínští se rychle dostali před Chrásteckého a z pomezí brankoviště rychle zakončili. S přízemní střelou si domácí gólman poradil a hra je přerušena.
     
    21:34
    Domácí vyhodili kotouč a vydávají se střídat.
     
    21:58
    Jaroněk s Janoškem kombinovali za vlastní brankou, když druhého jmenovaného obral o kotouč Petriska. Hraje se u mantinelu v levé částí útočného pásma Vsetína.
     
    22:30
    Lukačka poslal přihrávku na Mikulenčáka, před kterým stála odkrytá branka. Puk však po chvíli letu zastavila zlínská obrana.
     
    23:02
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Mikulenčák – 2 min., držení hole).
     
    24:00
    Hamrlík s Pröschlem byli zahnáni hluboko do vlastního pásma. Chrástecký zatím musel být v pohotovosti jen na začátku početní nevýhody svého týmu.
     
    24:20
    Jenáček s Klímkem se dostali se dostali do blízkosti gólmana Beranů, ten lapačkou zasahuje.
     
    24:49
    Matiaško nabruslil po pravém křídle k levé tyčce a pokusil se procpat puk mezi Kořénkovy betony, ani on nebyl úspěšný.
     
    25:02
    Domácí v plném počtu. V posledních chvílích přesilové hry se k levé tyčce dostal Dvořáček a nahrál právě najíždějícímu Lekešovi, který pálil do pravého horního rohu odkryté brány. Střelu zblokoval Jenáček.
     
    25:54
    V souboji za brankou Chrásteckého byli úspěšnější domácí a přesouvají hru na druhou stranu.
     
    26:33
    Půček poslal od mantinelu pas na Klímka, který vyslal tvrdou ránu z mezikruží. Puk skončil na bruslích bránícího Kozubíka, který se nebál do střely vložit. Z pravého kruhu následně zamířil ještě Jenáček, jeho pokus skončil jen několik centimetrů od levé tyčky.
     
    27:52
    Petriskovo nahození bylo dalším z pokusů, které proletěly okolo levé tyčky a skončily za brankou.
     
    28:27
    Také na druhé straně zaduněl mantinel. Přes všechna pásma se prohnal Fajkus a poslal kotouč na levou tyčku.
     
    29:23
    Hraje se ve velkém tempu, oba týmy se střídají na kotouči.
     
    29:44
    Chrástecký je na střídačce, Vsetín hraje ve výhodě.
     
    29:53
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Holík – 2 min., vražení na hrazení).
     
    30:00
    Hamrlík vystihl Půčkovu přihrávku na Matiaška a vyhazuje.
     
    30:42
    Ondračka prokličkoval do útočného pásma, ovšem Hamrlík opět vyhazuje.
     
    31:37
    Vašenka se prodral před branku, kterou objel a nahrál do mezikruží na Floriše. Přihrávka trefila brusle vsetínského obránce, a proto nemohlo dojít k rychlé střele, která by Kořénkovi nadělala problémy.
     
    31:53
    Hosté v plném počtu.
     
    32:09
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani se rychle dostali do těsné blízkosti vsetínské branky a SEBASTIAN FAJKUS navyšuje vedení hostující celku po dorážce nad lapačku. Asistence: David Kozubík.
     
    33:00
    Zlín je po druhé vstřelené brance aktivnější, před malou chvílí jsme mohli slyšet tyčku vsetínské branky.
     
    33:33
    Petriskovu střelu schoval Kořének v lapačce, ne však příliš dobře. Zetocha dokázal kotouč od gólmana dostat a hraje se dál bez přerušení.
     
    34:23
    Suhradovu střelu od modré tečoval v mezikruží Fajkus. Kotouč končí za brankou.
     
    34:29
    Zlínští si dokázali puk za brankou najít a zůstat v útočném pásmu. Střelu zápěstím z hokejky Fajkuse mířenou mezi betony Chrástecký zastavil.
     
    34:46
    Ondračka poslal přesnou přihrávku na Baďuru, z hokejky druhého jmenovaného ukradl kotouč Jaroněk a vsetínský útočník tak nemohl zamířit k odkryté levé tyčce.
     
    35:29
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Pernický – 2 min., podražení).
     
    35:46
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Půček – 2 min., napadení).
     
    36:05
    Fajkusovu střelu z pravého kruhu Chrástecký s potížemi likviduje.
     
    36:20
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru 5 na 3. Z vrcholu levého kruhu se ke vzdálenější tyčce trefil DAVID LEKEŠ. Asistence: Jiří Suhrada, Matěj Pröschl.
     
    37:45
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlín trestá i další vsetínské vyloučení. Při tlaku z přesilovky Berani neopustili útočné pásmo a k vidění byla pohledná kombinace na modré čáře, zakončená střelou z hokejky JÁCHYMA JANOŠKA, který poslal kotouč přesně do levého horního rohu. Asistence: Lukáš Světlík, Jan Jaroněk.
     
    38:19
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Pernický – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:30
    Zlín se i v této přesilové hře drží na kotouči, Vsetínští nemají šanci vyhodit.
     
    39:58
    Poslední sekundy před koncem druhé třetiny osvobozuje čtveřice Vsetína svůj celek a posílá kotouč za Kořénkovu branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina se ukázala jako přesným pokračováním prvního dějství, hra byla vyrovnaná. Se stupňováním tempa však došlo k vyloučení na straně Zlína, které ale domácí nevyužili. Naopak při návratu Holíka na led se trefil Fajkus. Další dvě branky pak přidali Zlínští při vyloučení dvou vsetínských hráčů. V přesilovce 5 na 3 se trefil Lekeš, v následné početní výhodě Janošek.
    Třetí třetina začne cca v 15:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Pröschl nahazuje do útočného pásma.
     
    40:19
    Domácí v plném počtu.
     
    40:45
    Jenáčkova střela z vrcholu pravého kruhu nebyla přesná, vsetínský útočník si ji však sám dobruslil a pokračuje rozehrávkou.
     
    42:08
    Zlín se dlouho bez střely držel v útočném pásmu. Vsetínu se podařilo vypíchnout jednu z přihrávek do středního pásma a Petriska se vydal na Kořénka. Střela po nápřahu zamířila za zlínskou bránu.
     
    43:09
    Zdá se, že hra ztratila tempo předchozí třetiny. Oba celky se snaží nahodit do pásma.
     
    43:30
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Apolenář – 2 min., hákování).
     
    44:14
    Půček zavezl puk do útočné třetiny, čímž začala vsetínská přesilovková kombinace. Jednu z přihrávek vystihl Hamrlík a jeho teč skončila přesně na hokejce Fajkuse, který se sám vydal na gólmana. Jeho záměr překazil domácí obránce Ondračka.
     
    45:21
    Zlínu se daří vyhazovat.
     
    45:30
    Hosté v plném počtu.
     
    45:46
    Zlín právě vstřelil branku!
    JAKUB APOLENÁŘ se po návratu z trestné lavice ochomýtal kolem vsetínské branky, přičemž nakonec stál ve správný čas na správném místě. Při průjezdu okolo brankoviště totiž tečoval Vítkovu střelu od modré a na změnu směru střely už domácí gólman nestačil zareagovat. Asistence: Michal Vítek, Filip Weintritt.
     
    47:38
    Sám se na Chrásteckého řítil Fajkus, ani jeden ze čtyřech vsetínských hráčů, kteří se vraceli do obrany, na něj nestačil. Vsetínský brankář si tak musel poradit sám, vydal se Fajkusovi naproti a kotouč mu vypíchl.
     
    48:30
    Weintritt našel zadovkou Vítka, který z mezikruží okamžitě vypálil. Chrástecký se stačil na sekundu přesně přesunout a pokus vykryl.
     
    49:59
    Zlín se drží na puku, při přechodu přes střední pásmo už ale není tak aktivní.
     
    50:34
    Domácí od mantinelu vyhazují, zakázané uvolnění se nepíská.
     
    51:21
    Vávrovo nahození od obranné modré čáry se shodou náhod odrazilo od hokejky Zetochy do útočného pásma Vsetína. Zetocha na nic nečekal a vydal se za pukem. Z blízka ohrozil zlínskou branku střelou na vyrážečku.
     
    52:14
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Klímek poslal nenápadnou přihrávku na ROMANA PŮČKA, a ten už se při pokusu o vstřelení branky nemýlil. Kotouč obhodil okolo dvou zástupců zlínské obrany a Forsbergovou kličkou poslal puk k pravé tyčce. Asistence: Daniel Klímek, Michal Matiaško.
     
    53:16
    Petriska měl na hokejce další branku Vsetína. Nakonec však ze souboje vyšel úspěšněji hostující gólman, který si dokázal pokrýt prostor mezi betony.
     
    54:09
    Zlín právě vstřelil branku!
    Radost z gólu je naopak k vidění na druhé straně, kde Zlínu náskok pěti branek vrací LUKÁŠ SVĚTLÍK. Asistence: Dominik Luža.
     
    55:16
    Pröschl se snažil ze všech sil, aby procpal puk okolo levé tyčky vsetínské branky. Chrástecký byl však pozorný a kritické místo si pohlídal, pomohl mu také obránce Vávra.
     
    55:46
    Je pískáno zakázané uvolnění domácího celku a vhazovat se bude po pravici Chrásteckého.
     
    56:26
    Lukačkovu střelu od modré tečoval Apolenář, a mohl se tak vydat do útoku. Těsně před brankou jej zastavil Kožený.
     
    56:56
    Zlín právě vstřelil branku!
    Proti této střele nemohl domácí gólman udělat vůbec nic. Přes vlastní obranu neměl výhled na dění v pásmu a střela MATYÁŠE HAMRLÍKA skončila nad jeho lapačkou, těsně pod břevnem. Asistence: Dominik Dvořáček.
     
    58:02
    Klímek si s Jenáčkem vyměnil kotouč ve středním pásmu a po pravém křídle se vydal do útoku. Dlouho otálel se střelou, jelikož čekal na najíždějícího spoluhráče z formace. Vsetínský útočník nakonec usoudil, že se přes obranu puk k jeho kolegovi nedostane, a tak vypálil. Klímek přesně trefil připravenou lapačku Kořénka.
     
    58:58
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Kristek – 2 min., faul kolenem).
     
    59:09
    Podešva nabruslil k útočné modré čáře a vystřelil. Jeho střela mířila mimo, i přes to ji Chrástecký ukryl v lapačce.
     
    59:30
    Jenáček hledal z vrcholu levého kruhu Půčku, připraveného u levé tyčky. Druhý jmenovaný nezasáhl kotouč přesně a do prázdné brány jej tak neposlal.
     
    59:46
    Střela Ondračky z levého kruhu končí na boční síti.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině dospěla hra k dominanci Zlína. Na začátku třetího dějství se domácí nemohli dostat do útočného pásma. Vsetín se dokázal do 46. minuty úspěšně bránit, pak se na scénu dostal Apolenář, který se vrátil z trestné lavice a přidal pátou branku. Na 1:5 snižoval Půček, Berani však ještě dokázali najít síly na další dvě branky a z druhého derby tedy odchází se stejnou výhrou jako tomu bylo minule.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek soboty. (16:36:48)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 53. Půček (Klímek, Matiaško) – 20. Světlík, 33. Fajkus (Kozubík), 37. Lekeš (Suhrada, Pröschl), 38. Janošek (Světlík, Jaroněk), 46. Apolenář (Vítek, Weintritt), 55. Světlík (Luža), 57. Hamrlík (Dvořáček)


    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Mikulenčák, Fojtášek, Ondračka, Vávra, Žabčík, Lukačka, Kožený, Floriš – Klímek, Matiaško, Zetocha, Krupa, Petriska, Jenáček, Baďura, Vašenka, Půček, Pernický, Lašák.
    Berani Zlín: Kořének (Šarman) – Holík, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Vítek, Janošek, Pavlas – Podešva, Dvořáček, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Apolenář, Luža, Kozubík, Fajkus, Kristek.

    Rozhodčí: Beránek – Hanzlík, Vengřín

    Diváci: 152
    thejrc.org