Columbus – Pittsburgh 3:4 (kon.) | Washington – St. Louis 0:4 (kon.) | Toronto – Buffalo 3:0 (kon.)
Tampa – Nashville 3:1 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 2:1 (kon.) | Calgary – Arizona 4:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 5:3 (kon.) | Anaheim – Los Angeles 4:2 (kon.) | Vancouver – Los Angeles 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Edmonton Oilers
5:3 (1:1, 2:0, 2:2)
Vancouver Canucks
Sobota 23.09.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • Příprava NHL
Partner:
     
    59:01
    Branka zůstala prázdná a Kailer Yamamoto prováhal šanci na hattrick, netrefil totiž odkrytou klec!
     
    58:04
    Máme tu dnešní druhou šarvátku, tentokrát se do ní zapojilo více hokejistů. Nakonec dostává trest hostující hokejista Michael Carcone za hrubost, stejně jako domácí Malone. Richard Bachman se bude muset vrátit do branky.
     
    55:52
    Jeden z hokejistů Canucks se dostal do samostatného úniku, ale Brossoit jej skvěle zastavil betonem!
    54:23 CHATFIELD - 5:3
     
    54:23
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Přestřelka pokračuje směle dál, tentokrát skórují hostující hráči. Ukazuje se, že v jednoduchosti je krása. Pěknou přihrávku na modrou čáru dostal JALEN CHATFIELD. Ten jednoduše napřáhl, vypálil a překonal Brossoita v brance Oilers. Gólman domácích toho moc neviděl, jinak by nejspíš stihl ještě zasáhnout. Asistence: Nikolaj Goldobin, Michael Carcone.
    52:38 YAMAMOTO - 5:2
     
    52:38
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nejenže Edmontonští využili přesilovku, oni ji zužitkovali dokonce velmi rychle. Stačilo vyhrané vhazování, rychlá přihrávka a zakončení, na které už brankář Canucks Richard Bachman nedosáhl. KAILER YAMAMOTO si připisuje do statistik druhý zásah v tomto zápase. Skóroval z hodně podobné pozice jako ve druhé třetině, taktéž z levého kruhu a zakončením bez přípravy. Pravděpodobně je o vítězi duelu rozhodnuto. Asistence: Leon Drasaitl, Drake Caggiula.
     
    52:31
    Minimálně ještě jednu přesilovku si dnes zahrají Edmonton Oilers. Dvě minuty za sekání dostává vancouverský bojovník Philip Holm. To samozřejmě snižuje šance jeho týmu na zlepšení výsledku.
    44:41 PAKARINEN - 4:2
     
    44:41
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže domácí hokejisté mají velmi brzy dvoubrankové vedení zpátky. Stačila jedna chybička a hned se hala raduje. Svou druhou trefu v zápase přidává edmontonský IIRO PAKARINEN, jenž krásně trefil horní polovinu Bachmanovy svatyně. Už to bude s doháněním skóre pro Kosatky zase o něco těžší. Bez asistence.
    44:03 RODIN - 3:2
     
    44:03
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Když dá dnes Vancouver gól, tak je to pokaždé náhle a z nečekané situace. Což platilo i tentokrát. ANTON RODIN se najednou zjevil samotný mezi dvěma kruhy a samotný proti brankáři Brossoitovi vůbec nezaváhal. V tomto případě pro změnu pochybila obrana Edmonton Oilers. Asistence: Jayson Megna, Evan McEney.
     
    40:28
    Vancouver si hned na začátku třetí periody zahraje přesilovou hru, protože domácí Mark Fayne dostává dvě minuty za hákování.
     
    38:03
    Mohla tu být další trefa Oilers v oslabení. Yamamoto měl na levé straně dobře nastartováno, tentokrát mu ale nevyšlo zakončení podle představ.
     
    36:35
    Vancouver Canucks mají šanci před koncem druhé třetiny využít přesilovku. Zkušený útočník Milan Lucic je totiž nucen odsedět si dvě minuty za sekání. Bude to za chvíli znovu o jednu branku?
     
    33:27
    Edmonton bude hrát další přesilovou hru. Rozhodčí totiž posílá na dvě minuty za hákování do boxu Philipa Holma. Vancouver tak čekají další nesnadné okamžiky.
     
    32:15
    Tak se na to podívejme, ani v přípravě se hráči neštítí rvaček. Domácí Callahan a hostující LaPlante se do sebe pořádně opřeli. Oba samozřejmě dostanou pětiminutové tresty za rvačku.
     
    29:55
    Nikolaj Goldobin porušil pravidla pro vhazování a bude za to vyloučen. Takže tentokrát je tu přesilová hra pro Edmonton.
    29:31 PAKARINEN - 3:1
     
    29:31
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Edmonton je ve druhé třetině skvěle připraven na rychlé protiútoky, teď to domácí zase jen potvrdili. Sice Olejáři hrají početní nevýhodu, to jim ale nezabránilo ve skórování. Po Leonu Draisaitlovi využil samostatný únik také IIRO PAKARINEN, jenž rozradostnil edmontonské příznivce na tribunách. Canucks budou muset zabrat, pokud chtějí s výsledkem něco udělat. Asistence: Mark Fayne, Oscar Klefbom.
     
    27:54
    Tentokrát je tu přesilovková možnost pro Vancouver Canucks. Na dvě minuty za držení hokejky je na trestnou lavici odeslán obránce domácích Adam Larsson.
    25:17 YAMAMOTO - 2:1
     
    25:17
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru sice domácí hráči nevyužili, prosazují se ale při plném počtu mužů na ledě. Opět moc krásná hokejová akce, na jejímž konci stál připravený autor zásahu KAILER YAMAMOTO. Ten od spoluhráče obdržel povedený pas na levý kruh, následně bez přípravy zakončil a překonal Richarda Bachmana. Ten snad ani neměl šanci se stihnout přesunout. Edmonton Oilers tedy obracejí skóre na svou stranu. Asistence: Chris Kelly.
     
    21:28
    Máme tu první trest ve druhé třetině a početní výhodu si zahrají hokejisté Edmonton Oilers. Na dvě minuty za sekání je do boxu trestoměřičů odeslán Anton Rodin.
    19:25 DRAISAITL - 1:1
     
    19:25
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že si Vancouver Canucks ponesou do kabiny náskok o jednu branku, ale pak se do veliké šance dostal v loňské sezóně velmi produktivní útočník LEON DRASAITL, který tváří v tvář Richardu Bachmanovi nezaváhal. V samostatném úniku jej ukázkově prostřelil, po krásné přihrávce od spoluhráče. Do kabin se tak nejspíše půjde za vyrovnaného stavu. Asistence: Milan Lucic, Drake Caggiula.
     
    19:12
    Goldobinův sebevědomý průnik do zakončení, nakonec zůstal mladý forvard skoro sám před brankářem Brossoitem. Ale překonat jej nedokázal, stav zůstává beze změny.
    13:17 CARCONE - 0:1
     
    13:17
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Teď už ale kotouč končí v síti a trošku překvapivě jsou to hosté, kdo se ujímá vedení. Vancouver sice zatím neměl žádné lepší šance, avšak využívá početní výhodu, poměrně netradičně. MICHAEL CARCONE před zraky brankáře Brossoita změnil směr kotouče, který vyslal od modré čáry obránce McEney. Gólman Edmonton nestačil reagovat a poprvé kapituluje. Uvidíme, jak si teď domácí povedou. Asistence: Evan McEney, Jalen Chatfield.
     
    11:32
    Teď už sice jsou Olejáři v plném počtu, ale vlna vyloučení pokračuje. Tentokrát se jedná o trest za krosček, který inkasuje Mark Fayne. Tudíž další možnost pro hosty.
     
    09:27
    Canucks už jsou v plném počtu, teď si navíc zahrají přesilovku. Za katr rozhodčí odeslali domácího Russella, jelikož se provinil sekáním proti soupeři.
     
    07:42
    Další početní výhoda pro Edmonton Oilers. Na trestnou lavici musel odjet vancouverský Nikolaj Goldobin, protože jeho tým hrál v šesti, takže je potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    07:23
    Edmonton sice vstřelil branku a hala už se radovala, jenže rozhodčí poté zásah neuznal. Nejspíš proto, že branku v danou chvíli byla mimo své postavení. Takže pokračujeme bez branek.
     
    01:48
    Edmonton Oilers si zahrají první přesilovku v zápase. Hostující McEney dostává dvě minuty za zdržování hry, vyhodil totiž kotouč přes mantinel, takže bude nucen pykat.
     
    00:52
    První velká šance a jsou v ní domácí hokejisté. Yamamoto z prostoru před brankovištěm napálil tyčku branky Canucks. Už jsme tu mohli mít rychlý gól.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 20. Draisaitl (Lucic, Caggiula), 26. Yamamoto (Kelly), 30. Pakarinen (Fayne, Klefbom), 45. Pakarinen, 53. Yamamoto (Draisaitl, Caggiula) – 14. Carcone (McEney, Chatfield), 45. Rodin (Megna, McEney), 55. Chatfield (Goldobin, Carcone)


    Edmonton Oilers: Brossoit (Ellis) – Klefbom, Larsson, Lowe, Fayne, Auvitu, Mantha – Lucic, Draisaitl, Caggiula – Pakarinen, Kelly, Yamamoto – Laleggia, Downing, P. Russell – Callahan, Malone, Rattie.
    Vancouver Canucks: Bachman (Garteig) – Sautner, Holm, Pedan, Brisebois, Chatfield, McEney – Carcone, Chaput, Virtanen – Rodin, Megna, Goldobin – Archibald, Macewen, D'Aoust – Molino, Cassels, LaPlante

    Rozhodčí: Skilliter, Meier – Heyer, Nagy

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri