Rangers – Celtic 0:2 (kon.)
konec
Glasgow Rangers
0:2 (0:0)
Celtic Glasgow
Sobota 23.09.2017, 13:00 • Ibrox Park, Glasgow • Skotská Premier League
     
    90+5
    Nic z toho, Gordon si došel pro míč a několik hráčů Celticu již zvedá vítězně ruce nad hlavu!
     
    90+3
    Dembelé byl blízko bbrance! Tierney pustil střílený centr zleva a francouzský mladík zkoušel ve skluzu dorazit, na míč ale nedosáhl!
    90+2. Armstrong (CEL)
     
    90+2
    Armstrong pálil z hranice vápna, tvrdá bomba zaplachtila nad branku!
     
    87
    Morelos se dostal po rychlé akci do koncovky, jeho rána ale míří vysoko nad branku Gordona!
     
    84
    Rangers střídají i potřetí, odchází Candeias, na trávník vyrazil mladý devatenáctiletý Angličan Aaron Nemane.
     
    82
    Tavernier nacentroval z pravé strany a Morelos ostře sestřelil Gordona. Zarážející je spíše zbytečná reakce Millera, který několik vteřin po odpískání ještě napálil míč směrem na bezvládně ležícího brankáře!
     
    81
    Odchází i poslední přímý zaintersovaný v gólech, po střelci první trefy Rogicovi a autorovi obou nahrávek Robertsovi i střelec druhé trefy Leigh Griffiths. Nahrazuje jej na trávníku Moussa Dembelé.
     
    73
    A střídají i domácí, místo Jose Windasse, který dnes byl hodně vidět, přichází Mexičan Eduardo Herrera.
     
    72
    Candeias nyní ostře sestřelil Tierneyho a za svůj zákrok vidí zcela právem žlutou kartu.
     
    69
    I pro Patricka Robertse dnešní zápas končí, připravil prakticky obě gólové situace. Na trávníku jej nahrazuje James Forrest, v poslední době střelecky velmi úspěšný. Potvrdí to i dnes?
    65. GRIFFITHS - 0:2
     
    65
    Celtic právě vstřelil branku!
    Sektor hostů bouří, přímo pod nimi dokázal LEIGH GRIFFITHS propálit Foderinghama! Využil tak parádní přihrávku od Robertse, který poslal pas mezi obránci a Griffiths ránou na přední tyč, po zemi, prostřelil brankáře Rangers! A domácí to nyní budou mít opravdu hodně těžké!
     
    64
    Morelos se snažil obtočit kolem Boyaty, při této akci padl na trávník a píská se přímý kop a Boyata navíc dostává žlutou kartu.
     
    63
    Tom Rogic si své dnes splnil, vstřelil zatím jediný gól zápasu. Na trávníku jej nahrazují čerstvé síly v podání Calluma McGregora.
     
    56
    Domácí teď jsou lepším týmem, a to docela dost. Windass dalším z Rangers, kdo střílí, jeho rána ale míjí branku!
     
    55
    A další šance domácích, centr zprava od Taverniera a Gordon teď vytáhl fantastický zákrok proti hlavičce z malého vápna! Morelos byl velmi blízko vyrovnání, ale Gordon se vytáhl!
     
    55
    Obrovské problémy hostů, nakonec se ale Celtic osvobodil!
     
    53
    Domácí se rozhodli střídat, ze hřiště odešel neviditelný Pena, nahradil ho Miller, autor jediné branky Rangers v posledním hraném Old Firm derby.
    50. ROGIC - 0:1
     
    50
    Celtic právě vstřelil branku!
    Hosté vedou 1:0!!! Rohový kop sice obrana Rangers vytáhla z vápna, ale jen k Robertsovi, který okamžitě vrátil do vápna. Přes Browna pak míč propadl až k TOMU ROGICOVI, jehož bomba z otočky skončila pod břevnem Foderinghamovy branky!
     
    47
    A také následný roh Griffithse nadělal ve vápně domácích problémy, nikdo z hostů však nezakončil na branku! Pálil jen Brown, ovšem do hráče přímo před sebou!
    47. Griffihs (CEL)
     
    47
    Celtic znovu vyrazil z kabin s nátlakem a Sinclair servíroval parádní balón Griffithsovi! Jeho rána ale je sražena mimo branku!!
     
    A tohle už je derby! Stadion bučí, hráči domácích obklopili rozhodčího, do konfliktu s jedním z hostujících hráčů se dostal i kouč Rangers Caixinha! Atmosféra se dá krájet a druhá půle, to bude řež o to, kdo bude vládcem Glasgowa!
     
    43
    Morelos teď málem ustřelil kotník Boyatovi a tento zákrok zezadu na kotník už musí být žlutý! Tady neměl kolumbijský hráč nejmenší šanci získat balón.
     
    38
    Boyatovu přihrávk z první prodloužil Rogic a za obranu se dostal Armstrong, jenže tentokrát bylo tělo rychlejší než nohy a záložník Celticu prostě zakopl. To samozřejmě pobavilo domácí příznivce.
     
    36
    Armstrong poslal po Robertsově přihrávce štiplavou přízemní ránu! Jenže přímo na Foderinghama, který raději šel na zem a míč pokryl kromě rukavic i tělem!
     
    35
    Další ostrý souboj! Tierney zajel po míči a při zákroku sestřelil i Candeiase! Bude se jen vhazovat, zatímco hostující fanoušci teď oslavují bouřlivým popěvkem svého odchovance.
    33. Roberts (CEL)
     
    33
    Roberts se nadrzo procpal z pravé strany do vápna a dostal se, sice v ostrém úhlu, ale i tak do střelecké pozice! Foderingham včas vyběhl a ránu po zemi vyrazil!
     
    30
    Tavernier poslal nenápadný pas na zadní tyč, kde Lustigovi utekl Morelos! Ale kolumbijský snajpr ve skluzu netrefil balon! Největší šance Rangers v tomto zápase!
     
    30
    Další rychlý útok do otevřené obrany hostů vedl Morelos, ten byl nakonec zablokován, předal tak míč Dorransovi! A ten si střelu chystal tak dlouho, až ji poslal někde do osmé řady sektory fanoušků Celticu. Z tohoto mohl domácí výběr vytěžit více.
     
    26
    Tavernier poslal hlavou míč před branku, ale Gordon nesmlouvavě vletěl do klubka těl a vyboxoval míč do bezpečí!
     
    24
    Jenže nakonec měl šanci spíš domácí tým, do rychlého brejku se dostal Candeias, ale jediná střela, od Dorranse, mířila hodně mimo! Domácí celek ale poprvé výrazněji prohnal defenzívu hostů.
     
    22
    Po dlouhém Lustigově nákopu sice odvrátil míč Hodson, ale jen ke Griffithsovi! Ten zkoušel technicky zamotat míč na zadní tyč, ale Foderingham neměl se střelou větší potíže.
     
    14
    Foderingham podběhl rohový kop, ale k zakončení se na zadní tyči nikdo v zelenobílém pruhovaném dresu nedostal.
     
    9
    A znovu Celtic v útoku! Centr zleva zaplachtil až na hlavu Griffithse, ten však netrefil ideálně a rána míří vysoko nad!
    5. Griffihs (CEL)
     
    5
    Podobně jako proti Anglii nedávno i teď Griffihs točil svou střelu, ale zatímco v národním mužstvu z toho byly dvě branky, tentokrát míč zaplachtil těsně vedle tyče branky Rangers!
     
    1
    To mohl být bleskový úder hostů, Rogicovu bombu ale Foderingham parádně vytáhl nad břevno!

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 50. Rogic, 65. Griffiths

    Karty:   43. Morelos (RFC), 72. Candeias (RFC) – 64. Boyata (CEL)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 5:10. Rohy: 1:11. Fauly: 12:11.
    Glasgow Rangers: Foderingham – Hodson, Mccorie, Cardoso, Tavernier – Dorrans (C), Jack, Pena – Windass, Morelos, Candeias
    Náhradníci: Alnwick – Gomes, Herrera, Holt, Miller, Nemane, Wilson. Trenér: Caixinha (Portugalsko)

    Celtic Glasgow: Gordon – Tierney, Šimunovič, Boyata, Lustig – Armstrong, Brown (C) – Sinclair, Rogic, Roberts – Griffiths
    Náhradníci: de Vries – Bitton, Dembelé, Forrest, Hayes, McGregor, Ntcham. Trenér: Rodgers (Severní Irsko)
    thejrc.org