Ural – Tosno 3:1 (kon.) | Rostov – Lok. Moskva 0:1 (kon.) | Ufa – Arsenal Tula 1:0 (kon.)
FK Krasnodar – Zenit 0:2 (kon.)
konec
FC Ufa
1:0 (0:0)
PFK Arsenal Tula
Neděle 24.09.2017, 15:30 • Něfťjanik, Ufa (kapacita 15.132 diváků) • Ruská Premier Liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu ruské Premier ligy. Od půl čtvrté se společně zaměříme na střetnutí Ufy s Arsenalem Tula!

    Ufa vstoupila do soutěže celkem úspěšně, pak je ale černá série tří proher bez vstřelené branky srazila na současné 12. místo s 10 body a skóre 7:13.
    Fotbalisty z Baškirska částečně omlouvá těžký los. Po Machačkale a Krasnodaru (oba 0:1) podlehli naposledy Zenitu Petrohrad 0:3.
    Šňůru neúspěchů Ufy podtrhlo středeční vyřazení z ruského poháru na hřišti druholigového Olympijce Nižnij Novgorod.
    Mezi opory Ufy patří český záložník Ondřej Vaněk, jemuž stačí dva góly k dělenému vedení klubové tabulky střelců, společně s ním už skóroval víc než jednou pouze Dmitrij Sysujev.

    Arsenal Tula se nachází na 10. místě, oproti Ufě získal o jeden bod a nastřílel o tři góly více.
    Tulští jsou v lepší formě, na hřišti Rostova na Donu uhráli cennou remízu 2:2 a minulý týden porazili jediným gólem moskevské Dynamo.
    Ani jim se však nevydařilo vystoupení v národním poháru, když rovněž vypadli se soupeřem z nižší soutěže, konkrétně Tambovem.

    Do baškirské metropole přijeli hosté bez zraněných Buranova a Grigalavy.
    Nejlepším střelcem Arsenalu je po 10. kole se 3 brankami Černohorec Luka Djordjević.

    V minulém ročníku obě vzájemná utkání skončila vítězstvím Ufy, 2:0 doma a 1:0 venku.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Ufa: Bělenov – Živogljadov, Tabidze, Tumasjan, Alikin, Jokić – Vaněk, Paurević, Stockij – Fatai, Igboun.

    FC Arsenal Tula: Gabulov – Kombarov, Běljajev, Sunzu, Álvarez – Čaušić, Bourceanu – Alexandrov, Tkačjov, Ševčenko – Djordjević.

    Rozhodčí: Vladislav Bezborodov.
     
    -5
    Představme si ještě trenéry obou mužstev. Lavičce Ufy šéfuje teprve jedenačtyřicetiletý Sergej Semak, bývalý skvělý záložník a 65-násobný reprezentant Ruska, který ukončil hráčskou ligovou kariéru teprve roku 2013 a kromě dlouholetého působení v předních ruských klubech jednu sezónu oblékal dres Paris St.Germain.
    Koučem tulského Arsenalu je od léta 49-letý Miodrag Božović, černohorský rodák, který se do Ruska vrátil po dvouletém působení na lavičce Crvené Zvezdy Bělehrad, odkud byl v červnu odvolán.
     
    -1
    Začátek se malinko opožďuje, ve středovém kruhu proběhl tradiční předzápasový ceremoniál a za malou chvilku uvede míč do hry bývalý sparťanský útočník Kehinde Fatai.
     
    1
    Utkání právě začalo. Tribuny jsou zaplněny velmi řídce, v Ufě je 8°C. Domácí hrají v červených a hosté v bílých dresech.
     
    1
    Jen 35 vteřin uběhlo od úvodního výkopu a už se do šance dostávali domácí. Po dlouhém autu hlavičkoval těsně na bránu právě českým fanouškům dobře známý Kehinde Fatai.
     
    3
    Praporek vyletěl nad hlavu pomezního Kobzeva zcela správně, v ofsajdu se ocitl domácí Živogljadov.
     
    6
    První minuty patří borcům v červeném. Fotbalisté Tuly se zatím dotkli míče, jen když ho odkopávali do autu nebo blokovali jejich centry.
     
    8
    Ufa bude po Igbounově sraženém centru rozehrávat první roh utkání.
     
    9
    V šestnáctce byl při rohu odpískán Tumasjanovi dosti sporně útočný faul na Sunzua, hosté se ale s míčem po rozehrání daleko nedostali a už opět kombinují na útočné polovině domácí.
     
    10
    Tři fauly domácích v rychlém sledu, nakopávaný míč ale končí jen za Bělenovovou bránou.
     
    14
    Ufa nadále drží míč, ale nedokáže se zatím dostat na dostřel Gabulovovy brány.
     
    14
    Jen jsem to dopsal, už jsme viděli první přímou střelu. Igboun se pěkně uvolnil 10 metrů před velkým vápnem, prohnal se kolem Álvareze a tvrdou ranou po zemi vyzkoušel Gabulovovu pozornost.
     
    16
    Tečovaný centr Ševčenka z levé strany si stahuje ze vzduchu do rukavic Bělenov.
     
    17
    Držení míče: 73% – 27%.
     
    17
    Stockij u praporku vybojoval druhý roh pro Ufu.
     
    17
    Roh kopl z pravé strany Ondřej Vaněk a domácí se dostali k hlavičce, která však k bráně neprošla.
     
    20
    Fatai elegantně prokličkoval s míčem přes několik hráčů, jenže místo k bráně směřoval k rohovému praporku, kde posléze o míč přišel.
     
    22
    Tumasjan ukopl míč před dotírajícím Djordjevićem do strany, krátká útočná akce Tuly končí centrem "do nikam".
     
    25
    Z tribun se poprvé ozývá pískot, domácí obránci si dlouho přihrávali zleva doprava a zpátky, až se sami zahnali do autu.
     
    25
    Arsenal rychle rozehrál, Tkačjov vysunul kolmou přihrávkou na pravém křídle Kombarova, ten ale ve snaze dostat se k míči fauloval.
     
    26
    Živogljadov krásně patičkou uvolnil Vaňka, jehož centr napálil volejem Stockij, trefil však jen bránícího hráče Tuly.
     
    28
    Přímý kop domácích rozehrál Vaněk, ve výskoku však zasáhl míč rukou Fatai.
     
    30
    Stockij přišlápl v souboji Álvareze, přímý kop však hosté nevyužili, protože v náběhu pro změnu zboural protihráče Sunzu.
     
    30
    Hned z protiútoku zahrozili domácí, centroval Živogljadov a Stockij hlavičkoval vysoko nad bránu.
     
    31
    První střelecký pokus si připisují hosté, Kombarovův centr trefil Djordjević z voleje šajtlí a míč vyletěl do ještě větší výšky, než před chvilkou na opačné straně.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Denis Tumasjan (FC Ufa). Po nešetrném skluzu proti Čaušićovi může být domácí fotbalista za tuto barvu vděčný.
     
    37
    Dosud neškodní hosté teď mohli otevřít skóre. Ševčenkův útok sice dvojice vracejících se domácích obránců zastavila, jenže míč odkopli přímo na kopačky Tkačjova, který se pohotovou střelou z úhlu pokusil propálit Bělenova.
     
    38
    No vida, teď se šance vystřídaly na obou stranách. Rychlý brejk perfektně založil Ondřej Vaněk, po jeho křížném pasu se řítil na bránu Sylvester Igboun a s jeho tvrdou ranou si na čáře v pokleku poradil brankář Vladimir Gabulov.
     
    40
    Fatai ošálil na kratší straně velkého vápna Sunzua, jeho prudký centr však směřoval za paty obou nabíhajících spoluhráčů.
     
    41
    Tumasjan se žlutou kartou nakopl bez míče Ševčenka a rozhodčí s ním má trpělivost, jak sudí Jílek v pražském derby s Janem Bořilem.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Igor Ševčenko (FC Arsenal Tula). V rámci vendetty si počíhal na první vhodný moment a tvrdým bodyčekem odhazuje Tumasjana až na tartan.
     
    43
    Následný přímý kop vyvolal obrovský závar před brankou Arsenalu, hlavičky létaly směrem k bráně a zpátky, po dlouhých vteřinách napětí se hosté nakonec ubránili.
     
    44
    Alexandrovův centr si v šestnáctce zpracoval na prsa Čaušić a pěknou střelou z otočky těsně minul šibenici.
     
    45
    První poločas skončil. Gól několik tisícovek diváků na Něfťjaniku nevidělo, zajímavé situace před oběma brankami se udály až v poslední desetiminutovce. Závěr poločasu je snad příslibem lepší podívané ve druhé polovině zápasu.

    Statistiky prvního poločasu – držení míče 56% – 44%, střely na bránu 2:1, střely mimo 3:3, rohy 2:0, fauly 9:10, ofsajdy 2:1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Alexandrov se proběhl po pravé straně, zkoušel si obhodit posledního bránícího hráče, bulharský ofenzivní záložník si však při tom dal míč daleko od nohy a tak ho před ním zalehl gólman Bělenov.
     
    49
    Třetí roh domácích, navzdory okřídlenému úsloví z něj gól nepadl. Vaňkův centr odhlavičkoval ven Djordjević a odražený míč napálil daleko vedle Živogljadov.
     
    50
    Čaušićovu tečovanou a skákavou střelu zpacifikoval Bělenov ještě dříve, než se mohli hosté dočkat prvního rohu.
     
    51
    Nápor Ufy k cíli nevedel. Vaněk si u levé postranní lajny dvakrát ekvilibristicky vyměnil míč s Bojanem Jokićem, jehož centr odhlavičkoval Zambijec Sunzu a i následný pokus Stockého proniknout před bránu byl zastaven.
     
    53
    Rychlá akce hostů, Kombarovův centr však letí přímo do rukavic brankáře Bělenova.
     
    54
    Luka Djordjević vyslal na Bělenova tvrdou střelu, která mu ale čtvrtý zásah v sezóně nevynesla.
     
    58
    Série střetů ve středu hřiště, hra se vyrovnala a červení i bílí marně vymýšlejí, jak přelstít soupeřovu obranu.
     
    62
    Delší nezáživnou pasáž ozvláštnila rychlá přízemní souhra domácích. Přes Vaňka a Stockého putoval míč na kopačky Kehinde Fataie, jehož zpětnou přihrávku srazili hosté na roh.
     
    63
    Vaňkovi se tento roh nepovedl, míč vyletěl mimo hrací plochu.
     
    63
    Velmi povedená střela Gorana Čaušiće! Míč mu před velkým vápnem hezky sklepl Djordjević a srbský záložník vypálil prudce mezi nohama bránícího hráče. Bělenov měl zakrytý výhled a oddechl si, když míč prosvištěl pár centimetrů vedle jeho levé tyče.
     
    67
    Paurević hledal kolmicí nabíhajícího Fataie, tomu míč sebral od kopaček Vladimir Gabulov.
     
    70
    Střelu si uvnitř pokutového území chystal Stockij, jenže o míč jej čistě obral Běljajev.
     
    71
    Pátý roh Ufy: míč se za čáru odrazil z klubka těl od domácího Igbouna.
     
    72
    Poměrně pozdě přichází první střídání, odhodlal se k němu kouč Ufy: odchází Kehinde Fatai, na hřiště míří Dmitrij Sysujev.
    Nigerijský útočník, který do Ufy přestoupil z pražské Sparty, se tedy ani v devátém letošním vystoupení nedočkal gólu.
     
    73
    Největší gólová příležitost celého zápasu, na noze ji měl Goran Čaušić. Letní posila Tuly z Osasuny Pamplona střílela z 10 metrů po zemi a domácí zachránila od pohromy tyč. Jinak by byl Bělenov bez šance.
     
    75
    Hosté ve druhém poločase vyrovnali hru a vyložených šancí měli dokonce víc. Další ohrožení brány mohlo přijít z kopačky Maxima Běljajeva, "nohejbalovou" smeč však ze vzduchu trefil nečistě a střela letí vedle domácí brány.
     
    77
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak to je pro hosty šok, sérií hrubých chyb dovolili domácím skórovat. Tkačjov ztratil míč před vlastní bránou, na kterou se okamžitě vydal Ivan Paurević. Jeho centr zblízka doklepl SYLVESTER IGBOUN, před nímž se hostům nepodařilo míč odkopnout.
    77. Sylvester IGBOUN - 1:0
     
    79
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Denis Tumasjan, přichází Alexandr Suchov.
     
    81
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Michajl Alexandrov, přichází Federico Rasic.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Dmitrij Sysujev (FC Ufa) za nebezpečný skluz, kterým sestřelil Kombarova.
     
    83
    Tkačjov si srovnal míč ke střele na pokutovém oblouku, přestřelil však nejméně o dva metry.
     
    86
    Poslední změna v mužstvu Ufy je vynucená. Ze hřiště odkulhal gruzínský stoper Jemal Tabidze, nahrazuje ho Azamat Zasejev.
     
    88
    Baškirský celek drží míč a prozatím nepouští hosty do závěrečného náporu.
     
    89
    Faul na Sysujeva na půlící čáře zase ušetří domácím cenné vteřinky.
     
    90
    Álvarez přiťukl míč Tkačjovovi, ten pálí ukvapeně z velké dálky nad bránu.
     
    90+1
    Vladislav Bezborodov nastavuje zápas o dvě minuty.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Alexandr Bělenov (FC Ufa) za zdržování hry. Domácí brankář příliš dlouho otálel s odkopem.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Dmitrij Stockij (FC Ufa).
     
    90+2
    Tula byla nesmírně blízko vyrování. Trestný kop z půlky hřiště rozehrál brankář Gabulov, všech deset spoluhráčů se nastěhovalo před domácí bránu a Federico Rasic zblízka hlavičkoval o zem. Bělenov skvělým zákrokem vyškrabuje na čáře.
     
    90+2
    Konec zápasu. Ufa ukončuje dlouhou sérii bez vítězství šťastnou výhrou v zápase, v níž byla lepším mužstvem pouze v první půlhodině.
    Tula postupně vyrovnala hru a měla řadu šancí, tu největší v 73. minutě, kdy Čaušić pálil do tyče. Z ojedinělého brejku pak po dvou hrubkách hostující defenzívy rozhodl Sylvester Igboun. (17:20:50)

    Karel Jedlička

    Branky: 77. Igboun (Paurević)

    Karty:   34. Tumasjan (UFA), 82. Sysujev (UFA), 90+1. Bělenov (UFA), 90+2. Stockij (UFA) – 42. I. Ševčenko (ATU)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:9. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:15.
    FC Ufa: Bělenov – Živogljadov, Tabidze (86. Zasejev), Tumasjan (79. Suchov), Alikin, Jokić – Vaněk, Paurević, Stockij – Fatai (72. Sysujev), Igboun.
    Náhradníci: Šelija – Suchov, A. Nikitin, Obljakov, Zasejev, Carp, Zubarev, Safronidi, Sysujev, Abdulavov, Krotov.

    PFK Arsenal Tula: V. Gabulov – K. Kombarov, Beljajev, Sunzu, V. Álvarez – Bourceanu, Čaušić – M. Alexandrov (81. Rasic), Tkačjov, I. Ševčenko – Djordjević.
    Náhradníci: Berezin, Levašov – Chaguš, A. Denisov, Jarmolickij, Gorbatěnko, Kangwa, Rasic.

    Rozhodčí: Vladislav Bezborodov – Anton Kobzev, Alexej Luňov
    bahis siteleri