Ural – Tosno 3:1 (kon.) | Rostov – Lok. Moskva 0:1 (kon.) | Ufa – Arsenal Tula 1:0 (kon.)
FK Krasnodar – Zenit 0:2 (kon.)
konec
FK Krasnodar
0:2 (0:2)
FK Zenit Petrohrad
Neděle 24.09.2017, 18:00 • Stadion Krasnodar, Krasnodar • Ruská Premier Liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu už je to vše, přeji Vám hezký zbytek nedělního večera. (20:07:38)
    Zenit urval cennou výhru na horké půdě Krasnodaru

     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 18:10.
     
    Je dobojováno! Ostře sledování souboj mezi Krasnodarem a Zenitem Petrohrad má šťastný konec pro hostující klub, který ve druhém poločase převážně bránil, nicméně svůj dvoubrankový náskok z první půle udržel. Zenit tak nadále disponuje nejlepším útokem i obranou, když má po jedenácti zápasech skóre 21:3. Na čele tabulky pak navýšil náskok na rozdíl čtyř bodů. Krasnodar po třech výhrách naopak padl a propadl se za Lokomotiv na třetí příčku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Martynovič trošku zahnal Petrova, který musel zabrat, aby mohl centrovat z pravé strany. Tak se sice stalo, ale míč si ze vzduchu sebral Lunev.
     
    90+2
    Přihrávka Pereyry byla sražená k Joãozinhovi, který okamžitě pálil z dálky, ale rovněž nepropálil předním stojícího soupeře. Po centru zprava se o nůžky neúspěšně pokoušel Smolov.
     
    90+1
    Hosté ustáli několik soubojů ve velkém vápně, kam odcentroval tradiční exekutor standardních situací Mauricio Pereyra. S šancemi Krasnodaru už to vypadá hodně bledě.
     
    90+1
    Druhý poločas je prodloužen pouze o dvě minuty. V první z nich Jerochin fualoval Okriašviliho a následovat bude standardní situace z pravé strany.
     
    90
    Smolov byl přichycen v ofsajdu po dlouhém nákopu za obranu. Lunev i tak pokryl jeho hlavičku z plného běhu.
     
    89
    Devětaosmdesátá minuta a rohový kop. Zenit jej bez větších problémů ubránil, protože Petrovovi střela z dvaceti metrů nesedla a trefila jen kopačky clonících hráčů.
     
    88
    Smolov si u středového kruhu pokryl balón a řekl si o faul. Domácí se po něm ženou do pokutového území, Kricjuk všemu přihlíží zhruba z půlící čáry.
     
    87
    Faul z přemíry snahy teď ve středu hřiště udělal švédský obr Granqvist. Petrohrad díky tomu může pošetřit pár desítek sekund.
     
    86
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Daler Kuzjajev, přichází Denis Terentěv.
     
    86
    Šlágr tohoto víkendu sleduje zaplněný stadion, na který si našlo cestu 33 979 diváků.
     
    85
    Tlak Krasnodaru je v těchto chvílích drtivý. Moc času mu na vyrovnání ale nezbývá.
    84. Lunev zneškodnil další šanci
     
    84
    Opět v akci Joãozinho, který je po svém nástupu hodně vidět. Tentokrát vybojoval pro Krasnodar rohový kop, po němž Lunev odvracel pohotové zakončení hlavou až z brankové čáry.
     
    83
    Maličký Brazilec Joãozinho zpoza šestnáctky odcentroval na Smolova. Ten si od sebe odhodil stopera a byl mu odpískán útočný faul.
     
    82
    Daler Kuzjajeva nevyzrál na Pereyru, který jako střední záložník vhazoval z pravé strany. Býci míč ztratili v nebezpečném prostoru a Dzjuba tak mohl pálit rohu velkého vápna. Kricjuk chybu svého spoluhráče ale napravil výborným zákrokem.
     
    81
    Dzjuba zpomalil hostující akci dvou proti čtyřem. Paredes už vymýšlí recept na zformovanou obranu.
    80. Viktor Claesson (KRS)
     
    80
    Fantastický Lunev! Joãozinhova přihrávka vzduchem přelétla oba stopery Zenitu a míč přistál až u Claessona. Ten byl úplně sám, jenže hostující brankář proti němu vyběhl a střelu vyrazil.
     
    79
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Roman Šiškin, přichází Joãozinho.
     
    78
    Kokorin přetáhl centr z pravého konce pokutového území, Dzjuba dobíhal míč až u autové čáry na opačném konci.
     
    77
    Domácí kapitán Granqvist znovu uhlídal Dzjubu. Ten v posledních minutách bojuje ze všech sil a určitě dělá dojem na Roberta Manciniho.
     
    75
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Charles Kaboré, přichází Tornike Okriašvili.
     
    75
    Kokorin s Kuzjajevem hosty osvobodili a Dzjuba na Granqvistovi dokonce vybojoval faul. Následuje další střídání...
     
    74
    Kaboré sebral míč Dzjubovi ještě na obranné polovině Zenitu. Ten se v jedenácti lidech brání těsně před vlastní šestnáctkou.
     
    72
    Petrohrad ještě dostal k dispozici rohový kop, ale nic zajímavého z něj nevymyslel. To samé na opačném konci hřiště centrující Gazinskij.
    71. Arťom Dzjuba (PET)
     
    71
    Žádný z obránců teď nedokázal zastavit kličkovanou Dzjuby, jenž zleva prošel do velkého vápna a po narážečce s Kuzjajevem sám vypálil k bližší tyči do míst, které Kricjuk naštěstí pro býky pokryl.
     
    70
    Arťom Dzjuba potáhl míč po pravé straně a předal ho do středu Kokorinovi. Těžko říct, co ten zamýšlel, vypadalo to, že přihrávka zpět na Dzjubu, který ale byl o dobrých dvacet metrů jinde.
     
    69
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Dmitrij Poloz, přichází Leandro Daniel Paredes.
     
    68
    Dzjuba aktivně presoval Martynoviče, kterého zahnal k rohovému praporku a přinutil jej zachybovat. Zenit získal míč hluboko na útočné polovině.
     
    67
    Gazinskij si pohybem řekl o přihrávku do běhu. Tu sice nedostal, ale míč se k němu stejně dostal. Bohužel pro Krasnodar mu ho z kopačky sebral Lunev.
     
    66
    Mezitím, co domácí v poklidu kombinují, se do hry chystá Paredes, jenž bude prvním střídajícím hráčem na straně Zenitu.
     
    64
    Martynovič se až moc důrazně snažil o to, aby udržel míč na domácí útočné polovině. Po jeho faulu hrají fotbalisté z Petrohradu.
     
    63
    Dnes několikrát faulovaný Kranevitter se tentokrát ocitl v roli toho zlého muže a ve středovém kruhu zastavil za cenu žluté karty pronikajícího Claessona.
     
    62
    Wanderson po vystřídání naprosto neviditelného Podběrezkina hru Krasnodaru výrazně oživil. Už poněkolikáté využil své mrštnosti a dostal se do šestnáctky, kde teď ale nic nevymyslel.
     
    61
    Tlak, se kterým domácí přišli po změně stran, Petrohrad v posledních minutách přerušil a velmi rychle se tak blíží tříbodovému zisku.
     
    60
    Levačka italského obránce po minimálním rozběhu odcentrovala, jenže jeden z jeho spoluhráčů poslal hlavičku jen do clonícího zadáka Krasnodaru.
     
    59
    Kokorin byl u levé pomezní čáry faulovaný, Criscito za chvíli rozehraje standardní situaci.
     
    58
    Kokorin předal míč Jerochinovi, jehož kolmice byla pro jeho spoluhráče nechytatelná. Po zbytečné chybě Krasnodaru přesto bude vhazovat Ivanovič.
     
    57
    Domácí ze své převahy konečně dokázali ohrozit brankáře Luneva, jenž se odrazil k levé tyči a pokryl Wandersonovu střelu zhruba z pětadvacetimetrové vzdálenosti.
     
    55
    Petrov vrátil míč Pereyrovi, který přenesl hru doprava, jenže tam domácí o balón přišli. Do středu pole stěhuje míč Alexandr Kokorin, jenž si došel pro faul.
     
    54
    Fanoušci Krasnodaru povzbuzují domácí tým hlasitým skandováním. V těchto chvílích určitě cítí, že jejich oblíbenci mají na to, aby s tímto zápasem ještě něco udělali.
     
    53
    Pereyra naopak stihl sebrat míč na levém křídle, odkud neúspěšně centroval na obsazeného Smolova. O chvíli později Šiškin fauloval Kranevittera.
     
    52
    Koleno Arťoma Dzjuby je zřejmě v pořádku, a tak útočník Petrohradu pokračuje ve hře. Nyní však nezastavil přihrávku k postranní čáře.
     
    51
    Wanderson doběhl až do vápna, kde při snaze přihrát k brance trefil Ivanoviče. Měl se kopat roh, nicméně rozhodčí nařídili jen rozehrávku Luneva.
     
    49
    Domácí začali druhou polovinu zápasu mnohem aktivněji. Po dlouhém nákopu k levé straně pálil Petrov, ovšem Lunev byl u pravé tyče pozorný a tečovaný pokus lapil.
     
    48
    Smolov byl zády k brance a na hranici vápna si proto musel vypomoct přihrávkou na Wandersona. Ten mu míč vrátil, ale střela z dálky v podání domácího útočníka letěla nad břevno.
     
    47
    Ofsajd Krasnodaru a v něm Fjodor Smolov.
     
    47
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Vjačeslav Podběrezkin, přichází Maciel Wanderson.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    A to už je všechno, co se během prvního poločasu událo. Ostře sledovaný duel zatím mnohem lépe vychází Petrohradu, který vstřelil dvě branky během pár minut a zajistil si velice slibný dvoubrankový náskok. O ten se jmenovitě zasloužili Jerochin a Poloz, kteří využili centrů od obou krajních obránců Zenitu. Domácí vážněji zahrozili jen jednou, když těsně před pauzou těsně mimo zakončoval Fjodor Smolov.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Pereyra ve středu hrací plochy přišlápl nohu Kranevittera a vysloužil si za to žlutou kartu.
     
    45+1
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45
    Následoval rychlý kontr domácích, ale ten rovněž nebyl zakončený. Hra se vzápětí přerušila kvůli zraněnému Dzjubovi, který má po zákroku Petrova problémy s kolenem.
     
    44
    Kaborého nákop hosté zablokovali a ve dvou vyrazili do úniku. Krasnodar zachránil čistý skluz rychle se vracejícího Petrova, který zastavil prchajícího Dzjubu.
    43. Fjodor Smolov (KRS)
     
    43
    První šance pro domácí jedenáctku! Všechno začala chytrá přihrávka bez přípravy od Kaborého, po které se míč dostal do vápna. Gazinského rychlé sklepnutí pustil Pereyra na osu, odkud Smolov vystřelil po zemi ze svého pohledu vedle pravé tyče!
     
    42
    Skutečně to byl Pereyra, který zkusil vypálit, ale přitom jenom sestřelil ve zdi stojícího Mevlju. Rozhodčí zaregistroval nepříjemný direkt kdo hlavy a hned přerušil hru.
     
    41
    Menší úlevu pro Krasnodar přinesl nedovolený zákrok Mevlji na Pereyru. Ten se asi sám chopí nařízeného přímého kopu.
     
    40
    Criscito šel do skluzu a vybojoval balón pro hosty ještě na jejich útočné polovině. Domácí fanoušci jen mlčky přihlíží.
     
    39
    Zenit je v laufu a nyní srší sebevědomím. Kuzjajev vyslal přízemní přihrávku z pravé strany, nicméně tu zastavil Granqvist.
     
    38
    Krasnodar se po dvou inkasovaných gólech dostává do velkých problémů, proti lídrovi tabulky se jen těžko prosadí jednou, natož dvakrát. K tomu už si býci už nemohou dovolit inkasovat.
    36. Dmitrij POLOZ - 0:2
     
    36
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Blesková akce končí druhým gólem Petrohradu! Branislav Ivanovič si naběhl pro přihrávku na pravou stranu, odkud bravurně odcentroval na DMITRIJE POLOZE a ten z lehkého předklonu prodloužil míč za záda bezmocného Kricjuka.
     
    36
    Na druhé straně si míč ze vzduchu jednoduše stáhl Luneva, kterého trošku protáhl centr Viktora Claessona.
     
    35
    Kricjuk si došel pro nákop na Arťoma Dzjubu a rozjel postupnou akci obranné řady býků.
     
    34
    Pereyra přetaženým centrem hledal na hranici vápna Petrova, jeho hlídač k němu míč ale nepustil a získal jej pro Zenit.
     
    33
    Snad poprvé domácí zaútočili po pravé straně, odkud přiletěl zajímavý centr a ten Ivanovič odvracel na rohový kop.
     
    32
    Teď je na řadě Krasnodar, jenž se po rozehrávce tlačí do ofenzívy a snaží se co nejrychleji odpovědět.
    30. Alexandr JEROCHIN - 0:1
     
    30
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Zenit jde po půlhodině do vedení! Standardní situaci z pravé straně rozehrál kapitán Criscito a přesně našel v chumlu těl hlavu ALEXANDRA JEROCHINA jehož hlavička se od země odrazila směrem do brány a zastavila se až v síti.
     
    30
    Viktor Claesson vletěl do Ivanoviče, jen si předním stihl pokrýt míč a vybojoval další faul na svou osobu. Teď už z toho je zajímavější přímý kop.
     
    29
    Ivanovič se pokusil vyvézt balón po pravé straně, ovšem zezadu ho ještě na vlastní polovině podkopl Pereyra. Žlutá karta přesto zůstává v kapsičce hlavního rozhodčího.
     
    28
    Pereyra rozehrál roh na krátko. Míč se dostal na osu hřiště ke Kaborému, jenž měl dostatek času na přípravu střely z dálky, nicméně ta letěla vysoko nad branku.
     
    27
    Petrov zleva posílal pas do vápna na Pereyru, kterého ale zakřižoval Mammana a odkopl míč do zámezí na rohový kop.
     
    26
    Krasnodar po delší době ovládá hru a metr po metru se na útočné polovině přibližuje brance, kterou hájí Andrej Lunev.
     
    25
    Arťom Dzjuba vběhl do zahuštěného prostoru u středového kruhu, kde ho několik domácích fotbalistů snadno odzbrojilo a zabránilo v přihrávce na Kokorina.
     
    24
    Aktivní Ivanovič nedostal ideální pas do míst před střídačkami. Petrov poté vhazoval, ale Krasnodar stejně míč rychle ztratil.
     
    23
    Gazinského zákrok ihned po hostující rozehrávce byl opět posouzen jako faul, jehož obětí se tentokrát stal Kuzjajev.
     
    22
    Branislav Ivanovič zkoušel přihrát pod sebe z brankové čáry, jenže nenašel nikoho bílém. Zenit pak nic nevytěžil ani z centru Criscita.
     
    21
    Úvodní dvacetiminutovka moc zajímavých momentů bohužel nenabídla. To se však dalo ze zápasu dvou týmů z čela tabulky trochu očekávat.
     
    20
    Dzjuba ve středu hřiště podrazil Kaborého, díky němuž bude Krasnodar pokračovat v ofenzivním snažení.
     
    19
    Fjodor Smolov se ocitl na levé autové čáře, kde se odvážně pouštěl mezi dva protihráče, ale ti mu zabránili vstup ke kraji šestnáctky.
     
    18
    Jerochin převzal krátký pas na osu hřiště, jenže střelou z dvaadvaceti metrů napálil jen jednoho ze stoperů býků.
     
    17
    Další nepřesnost, tentokrát v podání Ivanoviče, jehož centr z hloubi pole byl moc dlouhý i vysoký. Následuje vhazování Šiškina.
     
    16
    Nacvičený signál Zenitu skončil jen nepřesnou ranou Kokorina, který si ještě před rozehrávkou šikovně zabíhal za všechny prohráče, ale zblízka nevypálil přesně.
     
    15
    Martynovič vystoupil z obranného kvarteta a pomohl si faulem na Dmitrije Poloze, bývalé opory Rostova.
     
    14
    Smolov nedosáhl na dlouhý nákop k velkému vápnu a poté nevybojoval míč na úkor pozorného Ivanoviče.
     
    13
    Před Petrovem se otevřela dálnice volného prostoru. Svůj postup ale zpomalil a domácí se dobrovolně vrátili k půlící čáře.
     
    12
    Kricjkuk minul volný míč, pro který běžel až na hranici vápna. Poloz toho chtěl využit okamžitou střelou z levé strany, ale domácí gólman se stihl vrátit.
     
    11
    Mauricio Pereyra byl u míče později než křižující obránce, jehož poslal nedovoleným zákrokem k zemi.
     
    10
    Začátek zápasu je plný nepřesností na obou stranách. Po jedné takové se k míči dostal Lunec, jenž nahradil v brance Petrohradu dlouholetou jedničku Lodygina.
     
    9
    Hodně nepovedený centr z levé strany Kricjuka rozhodně nevystrašil, domácí brankář bude odkopávat.
     
    8
    Kranevitter se znovu ocitl na trávníku na stejném místě jako před pár minutami, když ho fauloval Šiškin. Ani další standardku hosté ale nevyužili a pokračovat budou vhazováním.
     
    7
    Smolov se pod tlakem musel vrátit o pár metrů vzad, u míče jsou obránci domácího Krasnodaru.
     
    6
    Ten se svými kolegy vzápětí čelil pro změnu rohovému kopu, nicméně centr na bližší tyč nebyl pro hráče v zeleném nebezpečný. Stejně tak Ivanovićova přihrávka, kterou sebral Martynovič.
     
    5
    Faulovaný Kranevitter vybojoval pro Petrohrad standardní situaci, která přinese dlouhý nákop před branku Stanislava Kricjuka.
     
    4
    Petrov znovu dostal hodně prostoru, místo individuálního postupu posunul míč před sebe na Claessona, ale ten přes dvojici obránců do vápna neprošel.
     
    3
    Dzjuba ukořistil míč na úrovni brankové čáry, po jeho přihrávce z pravé strany pálil z delší vzdálenosti Kuzjajev, ale Kricjuk zasahovat nemusel.
     
    2
    Petrov si nabíhal po levé straně, ale jeho přihrávka do pokutového území neprošla. To samé se stalo na druhé straně po pasu od Arťoma Dzjuby.
     
    1
    Beznadějně vyprodaný stadion se dočkal úvodního výkopu, který obstarali fotbalisté Zenitu. Ti se po pár sekundách dostali do prvního ofsajdu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Krasnodar: Kricjuk – Šiškin, Martynovič, Granqvist (C), Petrov – Gazinskij, Kaboré – Podběrezkin, Pereyra, Claesson – Smolov.
    Náhradníci: Latyšonok, Sinicyn – Gricajenko, Laborde, Mamajev, Okriašvili, Ramírez, Joãozinho, Ristić, Wanderson, Janbajev, Žigulev.

    FK Zenit Petrohrad: Lunev – Ivanović, M. Mevlja, Mammana, Criscito (C) – Jerochin, Kranevitter, Kuzjajev – Kokorin, Dzjuba, Poloz.
    Náhradníci: M. Keržakov, Baburin – Aňukov, Driussi, Kaplenko, Karpov, Noboa, Novoselcev, Paredes, Rigoni, Smolnikov, Terentěv.

    Rozhodčí: Vilkov – Voroncov, Bogač.
     
    Vzájemné zápasy

    17.05.2017 Zenit – Krasnodar 1:0
    27.11.2016 Krasnodar – Zenit 2:1
    05.03.2016 Krasnodar – Zenit 0:0
    15.08.2015 Zenit – Krasnodar 0:2
    06.12.2014 Zenit – Krasnodar 4:0.
     
    FK Zenit Petrohrad

    Zenit je tradičně pasován na jednoho z největších favoritů na titul. Po deseti odehraných kolech je stále neporažen, přičemž inkasoval pouhé tři branky. V minulém týdnu však měl Zenit co napravovat, když z předchozích utkání s Rostovem a Dinamem Moskva získal jen dva body. Další soupeře k sobě Petrohrad ale nepřiblížil, když si doma podle očekávání poradil 3:0 s týmem Ufy. Celkově má Zenit na kontě už čtyřiadvacet bodů a před svým dnešním soupeřem disponuje náskokem tří bodů.
     
    FK Krasnodar

    Domácí klub se již nastálo usadil mezi ruskou elitou a každoročně končí na místech zaručující alespoň předkola Evropské ligy. Do té se Krasnodar letos neprobojoval, a tak se může soustředit už jen na ligovou soutěž, protože před pár dny překvapivě vypadl s Tomskem i z národního poháru. V lize si býci vedou velmi dobře, neboť z dosavadních deseti kol našli jediného přemožitele v podobě Spartaku Moskva. V předchozích dvou kolech Krasnodar nastřílel dohromady deset branek Ufě a Machačkale, díky čemuž v Premier lize protáhl sérii zápasů bez porážky na sedm zápasů a posunul se s jednadvaceti body už na druhou pozici před Lokomotiv a Spartak.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze šlágru ruské Premier ligy! Od osmnácti hodin se utkají dva nejvýše postavené týmy, druhý Krasnodar vyzve Zenit Petrohrad!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 30. Jerochin (Criscito), 36. Poloz (Ivanović)

    Karty:   45+2. Pereyra (KRS) – 63. Kranevitter (PET)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 18:10.
    FK Krasnodar: Kricjuk – Šiškin (79. Joãozinho), Martynovič, Granqvist (C), Petrov – Gazinskij, Kaboré (75. Okriašvili) – Podběrezkin (47. Wanderson), Pereyra, Claesson – Smolov.
    Náhradníci: Latyšonok, Sinicyn – Gricajenko, Laborde, Mamajev, Okriašvili, Ramírez, Joãozinho, Ristić, Wanderson, Janbajev, Žigulev.

    FK Zenit Petrohrad: Lunev – Ivanović, M. Mevlja, Mammana, Criscito (C) – Jerochin, Kranevitter, Kuzjajev (86. Terentěv) – Kokorin, Dzjuba, Poloz (69. Paredes).
    Náhradníci: M. Keržakov, Baburin – Aňukov, Driussi, Kaplenko, Karpov, Noboa, Novoselcev, Paredes, Rigoni, Smolnikov, Terentěv.

    Rozhodčí: Vilkov – Voroncov, Bogač

    Diváci: 33 979
    ocianews.com