Brighton – Newcastle 1:0 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
1:0 (0:0)
Newcastle United
Neděle 24.09.2017, 17:00 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (19:05:07)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:7.
     
    Je konec, Brighton dnes proti Newcastlu podal velmi bojovný výkon, díky kterému mu na kontě přistály další tři body! První poločas měl velice solidní tempo, už ve třetí minutě musel Mathew Ryan vytáhnout solidní zákrok proti Merinově pokusu. Poté iniciativu přebrali domácí, Groß ale zakončil těsně vedle a Marche vychytal Elliot. Největší šanci úvodní pětačtyřicetiminutovky měl Joselu, z hranice malého vápna ale zacílil kousek mimo, a pouze tak potvrdil, že v posledních zápasech nemá úplně ideální střeleckou formu.

    Do druhé půle sice oba celky vstoupily poněkud opatrněji, už v jednapadesáté minutě jsme ale byli svědky prvního gólu, o který se po parádně sehraném přímém kopu postaral Tomer Hemed. Nedlouho nato Elliot chytil tutovku Marchovi, ve zbývajícím průběhu se hráči Brightonu věnovali spíše defenzivě a Straky si vypracovaly hned několik zajímavých možností. V té nejvážnější trefil Jonjo Shelvey tyč, a Benítezova družina tak po třech výhrách v řadě odchází s prázdnou, naopak Racci si připisují druhé vítězství před vlastními fanoušky a ukazují, že v Premier League rozhodně nebudou pouze do počtu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Jamaal Lascelles (Newcastle United).
     
    90+2
    Další práce pro australského brankáře domácího celku. Mathew Ryan musel řešit ošemetnou situaci, když k němu přes několik clonících hráč přilétla Gayleova střela, gólman Brightonu si ale míč našel a zasáhl.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty.
     
    90
    Mikel Merino byl v poslední možný moment odstaven Pröpperem, ke střele se ale nakonec propracoval Jonjo Shelvey, obětavý blok ale předvedl Bruno. O chvíli později hlavičkoval Lascelles, zamířil ale pouze do náruče nachystaného Ryana.
     
    89
    Hemed nyní výtečně zapracoval do defenzivy, když obral o centr se pokoušejícího DeAndreho Yedlina. V následujícím souboji obou hráčů musel americký zadák přetrpět nepříjemné šlápnutí na levý kotník, tento faul ale zraku hlavního sudího unikl.
     
    88
    Straky měly k dispozici ještě dva další rohové kopy. Domácí ale těsný náskok brání velice srdnatě, po Lascellesově pasu se ke střele z otočky mohl dostat Ciaran Clark, jeho šanci mu ale sebral Shane Duffy.
     
    87
    S tím Newcastle sice nenaložil úplně ideálně, Solly Murch si ale ve snaze vyvézt balon neodpustil zcela zbytečnou ztrátu, po níž centroval Jonjo Shelvey. Obrana Brightonu ale přestála i tento závar, na roh míč stačil odkopnout Dunk.
     
    86
    Hosté utahují smyčku okolo svého soupeře stále více a více, jejich ofenzivním akcím ale schází nějaká kreativnější myšlenka. Pérezovu nahrávku zpracoval Gámez, jehož pokus o centr byl Brunem ztečován na roh.
     
    85
    Jamaal Lascelles se k překvapení všech ocitl na pozici křídla. Jeho centr nebyl vůbec k zahození, domácí jej zvládli odvrátit pouze ke Gámezovi, který se odhodlal ke střele, ta se ale do prostoru mezi třemi tyčemi nevešla.
     
    84
    Solly Murch to nyní udělal fantasticky, když na sebe natáhl dva hráče, kterých se díky rychlé kličce dokázal zbavit. Poté si to namířil přímo do pokutového území, jeho nahrávku k Hemedovi ale vystihl pohotový Lascelles.
     
    83
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Chancel Mbemba, přichází Jesús Gámez.
     
    82
    Do konce utkání zbývá zhruba deset minut, pokud vezmeme v potaz ještě drobné nastavení, kterému se domácí hráči asi nevyhnou. Newcastle v posledních chvílích všechny zbylé síly investuje do útočení. Dokáží hosté vyrovnat?
     
    81
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Anthony Knockaert, přichází Jamie Murphy.
     
    80
    Hostující hráči se zlobí, dle jejich názoru měla být kopána penalta. Po Ritchieho centru balon k překvapení všech doputoval až k Shelveymu, jenž byl na hranici pravidel zastaven domácím kapitánem Brunem. Sudí nechal hru plynout.
     
    79
    Bruno s Knockaertem kombinovali na útočné polovině, v rohu hřiště se snažili získat nějaké cenné vteřinky k dobru. Jejich snažení jim ale příliš nevyšlo, druhý jmenovaný totiž o míč přišel a zpět jej získal jen díky jasnému faulu.
     
    78
    K vidění tak byla další standardní situace v podání Benítezových svěřenců. Před Ritchiem tentokráte dostal před Jonjo Shelvey, jenž svou ránu zakroutil přes zeď, kromě ní ale překopl také branka Mathewa Ryana.
     
    77
    Hosté jsou si vědomi, že v nadcházejících minutách záleží především na nich a na tom, jak se jim bude dařit v ofenzivě. Jejich další ofenzivní snažení tvrdým zákrokem na Péreze zastavil Duffy, který dostává žlutou kartu.
     
    75
    Davy Pröpper výtečně zabojoval ve středu hřiště a přesunul balon k nehlídanému Knockaertovi. Ten svou nabídkou hodlal oslovit za obranu si sbíhajícího Hemeda, těsně před ním ale stačil doslova za pět minut dvanáct zasáhnout Clark.
     
    74
    A přílišná opatrnost se domácím fotbalistům málem nevyplatila! Newcastle byl totiž velice blízko vyrovnávací trefě, jednalo se o hodně netradiční pokus, když Shelvey své štěstí zkusil od rohového praporku, Ryana ale zachránila tyč.
     
    73
    Hráči Brightonu jsou v posledních okamžicích možná až příliš pasivní, svému soupeři nechávají při kombinaci obrovskou volnost. Merino teď hledal před pár okamžiky příchozího Gaylea, těsně před ním ale míč na roh odhlavičkoval Duffy.
     
    72
    Ayoze Pérez se pokoušel prolomit ofenzivní trápení svého celku, když si u postranní čáry krásně narazil s Ritchiem, poté ale neobstál v osobním souboji s Dunkem, kde mu scházel důraz. Jeho požadavek na odpískání pokutového kopu byl spíše zbytečný.
     
    71
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Joselu, přichází Dwight Gayle.
     
    70
    Jonjo Shelvey se poprvé předvedl divákům, když povedeným obranným zákrokem znemožnil střelu Tomeru Hemedovi. Poté se anglický záložník rozhlédl a zkusil rozběhnout Ritchieho, přihrávka mu ale absolutně nevyšla.
     
    69
    Na nervovou soustavu domácím fanouškům pořádně zabrnkal brankář Ryan, který nejprve váhal s rozehrávkou a poté míč poslal pouze k Ritchiemu. Ten ale s nabídnutou možností nenaložil dobře a zamířil o pořádný kus vedle bližší tyče.
     
    68
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Isaac Hayden, přichází Jonjo Shelvey.
     
    67
    Solly Murch zvedl hlavu a milimetrově přesným přenesením balonu nalezl Anthony Knockaerta. Ten si ale naložil až příliš, když se vrhl mezi dva protihráče a nakonec byl obrán poctivě vracejícím se Atsuem, jenž se okamžitě vydává kupředu.
     
    66
    Bruno nejprve vybojoval pro své kolegy aut a poté balon díky dlouhému hodu poslal až do prostoru před brankářem Elliotem. Ten ale neponechal nic náhodě a sám si pro míč vyběhl, načež jej s přehledem ukryl ve své náruči.
     
    65
    Anthony Knockaert opět místo střely zvolil ještě jednu kličku do strany navíc. Poté se snažil své drobné zaváhání napravit, když hledal na zadní tyči si nabíhajícího Hemeda, plány mu ale pokazil hostující kapitán Lascelles.
     
    64
    Hayden výtečně zapracoval a poté roztáhl hru pro DeAndreho Yedlina. Ten se okolo Suttner zvládl propracovat až na hranici pokutového území, odkud hledal z druhé vlny si nabíhající Merina, španělskému záložníkovi ale střelu znemožnil Stephens.
     
    63
    Newcastle posléze zahrával dva rohové kopy za sebou. Ten první obrana soupeře stačila odvrátit, po tom druhém se k míči ve vápně dostal Lascelles, překážel si ale s Ciaranem Clarkem, následovat tak bude odkop od Ryanovy branky.
     
    62
    Matt Ritchie byl zcela jasně faulován bránícím Suttnerem, Straky tak měly k dispozici standardní situaci z velice zajímavé pozice. Zodpovědnost na sebe vzal sám atakovaný skotský technik, trefil ale pouze zeď. Od ní se balon odrazil k Merinovi, jehož dělovku jen těsně vedle vlastní svatyně tečoval Dunk.
     
    61
    Až nyní jsme byli svědky náznaku šance ze strany Benítezovy družiny. Do domácí šestnáctky přilétl skákavý balon od Matta Ritchieho, který Dunk odklidil jen k Pérezovi, ten byl ale spíše zaskočen a absolutně nezvládl zpracování.
     
    60
    Brighton v dosavadním průběhu druhého poločasu brání opravdu fantasticky. Hosté si směrem dopředu nevypracovali zhola nic a nezměnilo se to ani po Haydenově sóloakci, kterou s přehledem přerušil obránce Shane Duffy.
     
    59
    Na ofenzivním výletě působící obránce Lascelles si nedopustil zbytečnou ztrátu balonu, kterou chtěl potrestat Dale Stephens. Jeho přízemní centr sice směřoval do míst, kam si nabíhal Hemed, ten byl ale pokryt Mbembou.
     
    58
    Míč se po nepřehledném souboji mezi Brunem a Atsuem odporoučel mimo hrací plochu, sudí Madley jej po konzultaci s kolegou na pomezí nakonec správně přisoudil hostujícím fotbalistům.
     
    57
    Hra se na pár okamžiků musela přerušit. Po souboji se Stephensem totiž na trávníku zůstal ležet hostující středopolař Merino, jenž inkasoval nepříjemný, ale zároveň nechtěný úder do obličeje. Vše by se ale mělo obejít bez ošetření.
     
    56
    Obrovská šance domácích, kteří mohli vést už o dva góly! Anthony Knockaert si počkal na z druhé vlny nabíhajícího Bruna, po jehož prudkém centru z ostrého úhlu velmi dobře zakončoval Solly Murch, Elliot se avšak bleskově přemístil a na brankové čáře skvěle zasáhl.
     
    55
    Nápor ze strany The Seagulls ještě chvíli pokračoval, obrana Newcastlu ale tentokráte žádný nedoraz nevyrobila. O vývoz balonu z vlastní poloviny se postaral DeAndre Yedlin, jenž byl ale posléze obrán pozorným Davym Pröpperem.
     
    54
    Vstřeleným gólem posilněný Hemed výborně zatlačil na rozehrávajícího Clarka a nakonec pro své spoluhráče vybojoval cenné autové vhazování. Poté se až k centru propracoval Solly Murch, v pokutovém území ale byl nejlépe ze všech postaven Lascelles.
     
    53
    Sice jsem na začátku poločasu zpochybňoval aktuální počínání domácích fotbalistů, jejich trpělivost jim ale přinesla kýžené ovoce v podobě vedoucí trefy tohoto mače. I nadále jsou to hráči Brightonu, kdo se drží u balonu, naopak Straky působí opařeným dojmem.
    51. Tomer HEMED - 1:0
     
    51
    Brighton právě vstřelil branku!
    O chvíli později dostali domácí fotbalisté k dispozici standardní situaci, kterou sehráli naprosto fantasticky a krátce po začátku druhého poločasu se ujímají vedení! Na Knockaertův přetažený centr si na hranici malého vápna naběhl Stephens, který z první přesně nalezl mezi třemi protihráči se nacházejícího TOMERA HEMEDA a ten parádní ranou pod horní tyč nedal Elliotovi sebemenší šanci.
     
    50
    Tohle může The Seagulls sakramentsky mrzet. Po Haydenově zaváhání se totiž moře volného prostoru otevřelo před Pröpperem, který celou situaci ale vyřešil jen velmi nedůrazným pasem pro do vápna si nabíhajícího Anthonyho Knockaerta.
     
    49
    Druhý poločas se zatím odehrává v možná až příliš opatrném a pasivním tempu. Hosté se k balonu dostali až nyní, Ayoze Pérez se ale ve své snaze o kličku dostal do obležení dvou protivníků a proti přesile nedokázal nic kloudného vymyslet.
     
    48
    Zdá se, že Chris Hughton o přestávce své svěřence nabádal k větší rozvážnosti při přechodu do útoku. V prvním poločase se Brighton ihned po zisku balonu tlačil kupředu, nyní domácí spíše vyčkávají a hledají mezírku v defenzivě Newcastlu.
     
    47
    Druhá půle začala poklidnou rozehrávkou v podání Racků. Nakonec to byl Shane Duffy, kdo se odhodlal balon poslat na soupeřovu polovinu, jeho pas byl ale mimořádně nepřesný, následovat tak bude odkop od Elliotovy svatyně.
     
    46
    Do druhého poločasu vstupují oba celky bez jediné změny v sestavě, rozehrávky se tentokráte ujali domácí. Doufejme, že se bude i nadále pokračovat v nastoleném tempu, protože jediné, co tomuto mači zatím schází, jsou branky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, souboj nováčků zatím branku nenabídl. To ale neznamená, že bychom sledovali neatraktivní utkání, oba celky se naopak prezentují velice sympaticky. V samotném úvodu měl velkou šanci Merino, výtečně ale zasáhl Ryan. Poté otěže postupně přebírali domácí fotbalisté, Groß ale v nadějné pozici minul, ránu Sollyho Marche zase zneškodnil Elliot. Vůbec největší příležitost si ve dvaadvacáté minutě vypracoval Joselu, pouze ale potvrdil, že v posledních zápasech se mu střelecky nedaří, a z malého vápna zacílil mimo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Krátce poté, co hlavní sudí nastavil jednu minutu, Pröpper od postranní čáry odcentroval přesně na hlavu Pascala Große, jenž ještě sklepával na lépe postaveného Hemeda. Domácí útočník se snažil ze všech sil, na balon ale o chloupek nedosáhl.
     
    45
    Poslední okamžiky patří svěřencům Rafaela Beníteze, naopak Brighton je krátce před odchodem do šaten možná až příliš pasivní. Využít se toho snažil Chancel Mbemba, který hledal Péreze, toho ale v šestnáctce do zakončení nepustil Duffy.
     
    44
    Ayoze Pérez si počínal velmi dobře v osobním souboji s Pröpperem když celou situaci ani po ztrátě míče nevzdal a dokázal jej získat zpět. Následně ale neměl s kým kombinovat, proto musel hru otočit směrem vzad na Yedlina.
     
    43
    Chancel Mbemba cítil zezadu se blížícího Knockaerta, proto balon raději poslal až k Elliotovi. Na jeho výkop si k překvapení všech naběhl Atsu, jehož nabídka prolétla téměř celou šestnáctkou, před dotírajícím Pérezem však míč stačil odklidit Suttner.
     
    42
    Yedlin kousek od středového kruhu přetlačil Stephense, poté přesným pasem nalezl Isaaca Haydena. Hostující středopolař vymyslel chytrou uličku pro Atsua, ten si ale balon ve vápně až příliš předkopl, čehož využil Shane Duffy.
     
    41
    Na hráčích Albionu je znát, že před koncem prvního poločasu především nechtějí inkasovat. Jejich kombinaci na obranné polovině přerušil až Duffy, který dlouhým pasem hledal Anthonyho Knockaerta, ten ale na rychle letící míč neměl šanci dosáhnout.
     
    40
    Do konce prvního poločas zbývá už jen pět minut, možná se dočkáme nějakého drobného nastavení. Na Clarkův pas si za obranu soupeře sbíhal Christian Atsu, Ryan ale nebezpečí vycítil včas a díky rychlému výběhu ho zvládl eliminovat.
     
    39
    Po dlouhých přípravách se exekuce standardní situace ujal sám faulovaný Matt Ritchie. Podle očekávání to skotský fotbalista zkusil přímo na branku soupeře, jeho pokus si ale Mathew Ryan pohlídal a předvedl velmi spolehlivý zákrok.
     
    37
    Davy Pröpper se ve středu hřiště dopustil poněkud zbytečné ztráty, když nepřesně nahrával pro Marche. Newcastle se na to konto vydal vpřed, Hayden přesně nalezl Matta Ritchieho, který si hodlal narazit s Pérezem, byl ale faulován.
     
    36
    Anthony Knockaert doslova prováhal ideální střelecký okamžik, místo toho neustále naznačoval, až mu nezbylo nic jiného než přihrávka pro Bruna. Ten nachystal palebnou pozici pro Dalea Stephense, s včasným blokem ale přispěchal Hayden.
     
    35
    Christian Atsu, ač tísněn, se dokázal prodrat okolo domácího kapitána Bruna. Poté ghanský rychlík trochu ztratil rovnováhy a místo dalšího postupu se rozhodl pro centr, našel ale pouze připravenou náruč Mathewa Ryana.
     
    34
    DeAndre Yedlin si od pravé lajny seběhl až na osu hřiště, kousek za vápnem pak nahrával na Ayozeho Péreze. Tomu se na narážečku nabídl Joselu, svému kolegovi ale balon nevrátil vůbec přesně, Pérez těžké zpracování nezvládl.
     
    33
    Bruno pohlídal kutálející se balon a nechal jej doputovat až do zámezí. Poté přes Pröppera přenesl hru až k Marchovi, který dosprintoval až na dostřel soupeřovy svatyně. Místo přímého ohrožení Elliota ještě nahrával Stephensovi, na něhož si počíhal Hayden.
     
    32
    Slibně vypadající možnost The Magpies! Lehkonohý Atsu se po sérii šikovných manévru probojoval až do šestnáctky, kde míč do palebné pozice nachystal Pérezovi, jehož rána nebyla úplně k zahození, cestu mezi tři tyče si ale o kousek nenašla.
     
    31
    Anthony Knockaert zatlačil na s rozehrávkou váhajícího Clarka a jeho snaha se vyplatila, Poté domácí křídelník vyslal překvapivý centr, na nějž si sbíhal Hemed, k dosažení na letící míč ale o pár decimetrů ve vzduchu nedosáhl.
     
    30
    Isaac Hayden si všiml kousek za šestnáctkou číhajícího Péreze, kterému dala domácí obrana až příliš volného prostoru. Španělský fotbalista toho využil a udělal téměř vše správně, jeho zakončení ale nabralo opačnou rotaci a míč skončil mimo.
     
    29
    Brunův dlouhý balon na Knockaerta stačil zastavit Mikel Merino, odhlavičkoval jej ale pouze k Pröpperovi. Ten následoval příklad svého kapitána a také hledal francouzského křídelníka, Knockaert si ale nepohlídal ofsajd.
     
    28
    Elliotovi se výkop od vlastní branky ale vůbec nepovedl, Solly March ale s touto možností vůbec nepočítal a první kontakt s míčem naprosto nezvládl. Newcastle tak může v pohodě rozehrát.
     
    27
    Exekuce nařízeného přímého kopu se ujal Anthony Knockaert, jenž balon nebezpečně kroutil do malého vápna. Elliot si pro něj sice došel, vyboxoval jej ale pouze ke Stephensovi, jeho pokus vrátit balon do ohně ale absolutně nevyšel.
     
    26
    Lewis Dunk své předchozí zaváhání okamžitě napravil, když se ve vzduchu z chumlu hráčů vyšplhal nejvýše a hlavou míč odklidil mimo šestnáctku. Rodící se brejk Brightonu za cenu jasného faulu na Marche zastavil DeAndre Yedlin, tady se klidně mohlo žlutit.
     
    25
    Newcastle zatím spoléhá jen na rychlé brejky, tato taktika ale hostům poměrně vychází. Pérezův centr se snažil odvrátit Dunk, trefil ale pouze před sebou stojícího Duffyho, Straky tak budou mít k dispozici kop od rohového praporku.
     
    24
    Podle očekávání k útoku opět zatroubil Markus Suttner. Ten přesně přihrál pro Sollyho Marche, jenž se přes Yedlina prodral až do pozice pro centr, ve vápně bojující Hemed byl ale odstaven pohotově bránícím kapitánem Lascellesem.
     
    23
    Snad poprvé v utkání jsme svědky poněkud klidnější pasáže. O zpomalení tempa se starají domácí stopeři, kteří kombinují na vlastní polovině, Duffy do jejich kombinace nakonec zapojuje také brankáře Ryana.
     
    22
    Joselu pokračuje tam, kde minulé kolo skončil, nyní spálil další stoprocentní tutovku! Bruno na útočné polovině zbytečně přišel o balon, rychlou protiakci Newcastlu táhl Pérez, po jehož tečované nabídce se ke střele se štěstím dostal právě hostující útočník, z hranice malého vápna ale minul.
     
    21
    Tomer Hemed po Duffyho pasu vyhrál důležitý osobní souboj s Jamaalem Lascellesem, načež se rozhodl kombinovat s volným Großem. Ten se pokoušel prosadit individuálně, jeho sóloakci ale zastavil pohotový Mbemba.
     
    20
    DeAndre Yedlin se po nepřehledném souboji s Marchem dožadoval autového vhazování, sudí Madley se ale rozhodl míč přisoudit fotbalistům Brightonu. Ty ale tentokráte nebyli přesní, Marchův centr přelétl celou šestnáctku a zamířil až mimo hrací plochu.
     
    19
    Knockaert si u rohového praporku krásně vyměnil míč s Brunem, poté se ale zachoval poněkud sobecky, když místo centru na některého ze svých mnoha spoluhráčů volil přímé zakončení. Rána mu navíc absolutně nevyšla, Elliot mohl zůstat v klidu.
     
    18
    Duffy si všiml na pravé straně hrací plochy úplně volného Bruna, ten se ale nikam bezhlavě nehnal a raději se pokusil o uklidnění kombinace. Přihrál ve středu operujícímu Pröpperovi, jenž si v souboji s atakujícím Merinem došel pro faul.
     
    17
    Suttner zatím hodně podporuje ofenzivu a domácí tým z toho těží. Nyní levý obránce Albionu připravil krásnou kolmici pro Marche, jehož přízemní centr nepříjemně skákal do malého vápna, Elliot ale tentokráte zasáhl bez větších potíží.
     
    16
    Christian Atsu si ukousl až příliš velké sousto, když se s kulatým nesmyslem pokusil vrhnout hned mezi tři protihráče. O míč jej pohotově obral Stephens, jeho průnikovou a celou akci zrychlující přihrávku ale přečetl Isaac Hayden.
     
    15
    Brighton přestál chvilkový tlak soupeře bez úhony a pak se znovu bleskově vrhl do protiakce! Na jejím konci Brunův přetažený centr jen k Marchovi odhlavičkoval Yedlin, domácí křídelník si na to konto nachystal míč na pravačku a vypálil, Elliot ale i přes lehké potíže zvládl neinkasovat.
     
    14
    Tento centr z kopačky Matta Ritchieho se mezi ty zdařilé počítat nedal, o chvíli později dostal tu stejnou šanci DeAndre Yedlin, proti Suttnerovi si ale dovolil o jednu kličku navíc, což se mu nakonec ukázalo býti osudným.
     
    13
    Merino vyhrál důležitý souboj ve středu pole, načež roztáhl hru na Atsua. Ten se hodlal probít do vápna, ve své snaze byl ale zastaven faulujícím Knockaertem, jenž dostává žlutý kartónek.
     
    12
    Obrovská šance domácího týmu! Výtečně to ve středu hřiště udělal Knockaert, který se díky rychlé kličce zbavil svého strážce a poté roztáhl hru pro Marche. Jeho přízemní nabídku stačil Elliot vyrazit jen k dobíhajícímu Pascalu Großovi, ten ale v dobré pozici nemířil přesně.
     
    11
    Markus Suttner se v souboji s Ritchiem nenechal opít rohlíkem a svého protivníka díky dobrému obranném zásahu odzbrojil. Následně si všiml za obranu si nabíhajícího Hemeda, míči ale dodal příliš velkou razanci a pouze jej odevzdal pro Elliota.
     
    10
    DeAndre Yedlin dlouho váhal, jak naložit s autovým vhazováním, za což si z ochozů stadionu vysloužil pískot. Nakonec se americký zadák rozhodl kombinovat s Mbembou, jeho dlouhý nákop ale místo k Ritchiemu doputoval do země nikoho.
     
    9
    V úvodních minutách se rozhodně nenudíme, oba celky do zápasu vstoupily s velkým odhodláním a ve slušném tempu. Na levém kraji vápna se ocitl Christian Atsu, jenž hodlal balon poslat do míst, kam si sbíhal Joselu, plány mu ale zhatil ve skluzu hrající Bruno.
     
    8
    Teď si domácí vůbec nerozuměli při rozehrávce, Dunk absolutně nepobral Suttnerův úmysl. Atsu ale zaváhání soupeře nepotrestal a trefil pouze bránícího Duffyho. To na druhé straně rychlou protiakci zakončoval Stephens, Elliot ale jeho přízemní střelu pokryl.
     
    7
    Hráči Albionu se na obranné polovině svého oponenta ještě chvíli udrželi. Markus Suttner se u postranní lajny krásně zbavil napadajícího Ritchieho, na jeho následný centr si naběhl Hemed, hlavou ale míč mezi tři tyče nezvládl usměrnit.
     
    6
    Nápor ze strany Brigthonu ještě pár okamžiků pokračoval, vyústil však pouze v zisk autového vhazování. Nestárnoucí kapitán Bruno balon poslal až do pokutového území, tam byl ale Hemed ve vzdušném souboji přetlačen Clarkem.
     
    5
    Pascal Groß táhl další ofenzivní snažení Racků, když roztáhl hru doleva pro nehlídaného Suttnera, jeho pokus o centr ale na poslední chvíli stačil na roh zablokovat Yedlin. Po jeho rozehrávce se před Elliotem rozpoutala pořádná mela, Lascelles ale zvládl míč odklidit do bezpečí.
     
    4
    Svědky nebezpečí jsme byli i na opačném konci hrací plochy. Stalo se tak poté, co March povedeným bochánkem nalezl Tomera Hemeda, jenž se v šestnáctce po kontaktu s Lascellesem poroučel k zemi, penaltu si ale od hlavního sudího nevymodlil.
     
    3
    Po přímém kopu, kterého se tradičně ujal Matt Ritchie, měli hosté k dispozici roh. A dokázali z něj nebezpečně zahrozit, když dlouhý balon od skotského špílmachra doputoval na hranici vápna k Merinovi, proti jehož pohotovému voleji musel Ryan vytáhnout velmi dobrý zákrok.
     
    2
    První akci utkání táhli hostující fotbalisté. Po nepřesné přihrávce od Marche se kupředu vydal Ayoze Pérez, jenž ještě nahrával lépe postavenému Joseluovi. Ten se hodlal obtočit okolo Suttnera, domácí zadák jej ale nedovoleným způsobem poslal k zemi.
     
    1
    Robert Madley právě foukl do píšťalky, očekávaný duel nováčků mezi Brightonem a Newcastlem United tak může začít – pojďme na to! Rozehrávky se chopili hostující fotbalisté, kteří nastupují v černých dresech, naopak Racci budou hrát v tradiční modrobílé kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Dnešní utkání bude mít na starost Robert Madley, který jeho aktéry právě shromažďuje v útrobách Amex Stadium. Doufejme, že souboj dvou nováčků bude mít, vzhledem k jejich loňskému soupeření o prvenství v Championship, pořádný náboj a nabídne nám spoustu líbivých momentů.
     
    Úvodní sestavy:

    Brighton & Hove Albion FC: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Suttner – Knockaert, Stephens, D. Pröpper, March – Groß – Hemed.
    Náhradníci: Krul – Schelotto, Hünemeier, Rosenior, Murphy, Izquierdo, Is. Brown.

    Newcastle United: Elliot – Yedlin, Lascelles (C), Mbemba, Clark – Merino, Hayden – Ritchie, Ayoze Pérez, Atsu – Joselu.
    Náhradníci: Darlow – Gámez, Manquillo, Diamé, Jacob Murphy, Shelvey, Gayle.

    Rozhodčí: Robert Madley – Lee Betts, Marc Perry.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    V rámci Premier League Newcastle disponuje nejmladší zahajovací jedenáctkou, kterou do boje vede teprve třiadvacetiletý kapitán Jamaal Lascelles.

     
    Ještě jednou Vás všechny vítám u sledování našeho online přenosu! Do dnešního zajímavého souboje dvou nováčků vstupuje Brighton jen s jednou změnou v sestavě oproti minulému víkendu, do hry se vrací kapitán Bruno, který nahrazuje Roseniora. Newcastle posledně zvládl těžké utkání proti Stoke, navíc se prezentoval velmi dobrým výkonem, Rafael Benítez tak neměl důvod do podoby zahajovací jedenáctky jakkoliv zasahovat.
     
    Poslední vzájemné utkání

    28.2. 2016 – Brighton & Hove Albion FC:Newcastle United 1:2

    Branky: 14. Murray (pen.) – 81. Diamé, 89. Pérez

    Brighton & Hove Albion FC: Stockdale – Bruno, Duffy, Dunk, Pocognoli (18. Tomori) – Knockaert (88. March), Stephens, Sidwell, Murphy – Baldock (82. Kayal) – Murray

    Newcastle United: Darlow – Yedlin, Lascelles, Clark, Dummett – Shelvey, Colback (74. Murphy) – Atsu, Diamé, Ritchie – Gouffran (82. Pérez)
    V posledním vzájemném duelu se Newcastlu povedl parádní obrat. Jak dopadne první vzájemné měření sil těchto dvou celků v rámci Premier League?

     
    Newcastle United

    Jak již bylo níže zmíněno, Newcastle se v minulé sezoně mohl radovat ze zisku ligového titulu v rámci Championship. Mezi anglickou fotbalovou elitu se tak svěřenci Rafaela Beníteze vrátili po roční přestávce, přes léto kvalitně doplnili kádr a nutno podotknout, že zatím patří mezi nejpříjemnější překvapení. Po pěti odehraných kolech se Straky drží na velmi solidním čtvrtém místě, před sebou mají pouze oba giganty z Manchesteru a londýnskou Chelsea. Ideální vstup do tohoto ročníku ale The Magpies nezažili. Na úvod před vlastními fanoušky podlehli ambicióznímu Tottenhamu, nezvládli ani souboj s dalším nováčkem z Huddersfieldu, navíc ani v jednom z těchto mačů nevstřelili branku.

    Na přelomu srpna a září se ale družině Rafaela Beníteze začalo dařit. Nejprve to odnesl trápící se West Ham, který si ze St James' Parku odvezl vysokou porážku 0:3. Po reprezentační přestávce Newcastle zamířil na půdu nevyzpytatelného týmu Swansea, kde vyrovnaný duel rozhodl hostující obránce Jamaal Lascelles. A právě kapitán Strak se stal klíčovou postavou doposud posledního mače svého celku. Proti Stoke byli The Magpies jasně lepší, trápilo je ale neproměňování velkých šancí, především Joselu pálil jednu tutovku za druhou. Také díky tomu se Hrnčíři dočkali vyrovnání, poslední slovo ale znovu měl Jamaal Lascelles, po jehož přesné hlavičce mohli černobílí slavit třetí vítězství v řadě. V loňském ročníku Championship byl Newcastle jediným celkem, který dokázal na Brighton vyzrát v obou vzájemných střetnutích, tak se nechme překvapit, zda uspěje znovu.
    Roli tahouna Brightonu ihned po svém příchodu přebral německý záložník Pascal Groß, který se zatím podílel na všech čtyřech brankách svého týmu.

     
    Brighton & Hove Albion FC

    V loňském ročníku druhé nejvyšší anglické ligy, která patří k nejnáročnějším fotbalovým soutěžím světa, si Brighton vedl velice dobře. Za šestačtyřicet kol dokázal posbírat třiadevadesát bodů, což nakonec stačilo na krásné druhé místo, první Newcastle byl napřed jen o jeden jediný bodík. The Seagulls tak mohli slavit postup do Premier League po velmi dlouhých čtyřiatřiceti letech, zatím to v jejich podání ale není úplně to pravé ořechové. Po pěti odehraných kolech je díky čtyřem získaným bodům nalezneme na šestnácté příčce, hlavním problém svěřenců trenéra Hughtona spočívá v ne úplně produktivní ofenzivě. Z úvodních dvou kol Albion vyšel bez bodu i bez gólu, postupně nestačili na Manchester City a Leicester.

    Překonat brankáře soupeře se Rackům nepodařilo ani proti Watfordu, tentokráte alespoň vybojovali bod za bezbrankovou remízu, nutno ovšem poznamenat, že od čtyřiadvacáté minuty hráli proti oslabenému soupeři. Premiérových tří bodů se jeden z nováčků dočkal až po reprezentační přestávce. Na výhře proti West Bromu se podílel především Pascal Groß, letní akvizice z německého Ingolstadtu, který zaznamenal dva góly a jednu asistenci. Minulý pátek Brighton zajížděl na půdu nevyzpytatelného Bournemouthu, kde vedl zásluhou Sollyho Marche, domácím se ale povedlo utkání obrátit a zapsat první výhru v tomto ročníku. Během tohoto týdnu se mezi oběma dnešními soupeři uskutečnil jeden přestup, parta okolo kapitána Saltora se rozrostla o nizozemského brankáře Tima Krula.
     
    Příjemný nedělní podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům té nejkvalitnější kopané! Anglická Premier League je v plném proudu, tento víkend se přehoupla už do šestého kola. V tomto online přenosu se společně zaměříme na souboj dvou nováčku – Brighton & Hove Albion FC před vlastními fanoušky přivítá Newcastle United. Úvodní výkop je naplánován na 17:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 51. Hemed (Stephens)

    Karty:   13. Knockaert (BRN), 77. Duffy (BRN) – 90+3. Lascelles (NEW)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:7.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Suttner – Knockaert (81. Murphy), Stephens, D. Pröpper, March – Groß – Hemed.
    Náhradníci: Krul – Schelotto, Hünemeier, Rosenior, Murphy, Izquierdo, Is. Brown.

    Newcastle United: Elliot – Yedlin, Lascelles (C), Mbemba (83. Gámez), Clark – Merino, Hayden (68. Shelvey) – Ritchie, Ayoze Pérez, Atsu – Joselu (71. Gayle).
    Náhradníci: Darlow – Gámez, Manquillo, Diamé, Jacob Murphy, Shelvey, Gayle.

    Rozhodčí: Robert Madley – Lee Betts, Marc Perry

    Diváci: 30 468
    bahis siteleri