Brighton – Newcastle 1:0 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
1:0 (0:0)
Newcastle United
Neděle 24.09.2017, 17:00 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Jamaal Lascelles (Newcastle United).
     
    83
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Chancel Mbemba, přichází Jesús Gámez.
     
    81
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Anthony Knockaert, přichází Jamie Murphy.
     
    77
    Hosté jsou si vědomi, že v nadcházejících minutách záleží především na nich a na tom, jak se jim bude dařit v ofenzivě. Jejich další ofenzivní snažení tvrdým zákrokem na Péreze zastavil Duffy, který dostává žlutou kartu.
     
    74
    A přílišná opatrnost se domácím fotbalistům málem nevyplatila! Newcastle byl totiž velice blízko vyrovnávací trefě, jednalo se o hodně netradiční pokus, když Shelvey své štěstí zkusil od rohového praporku, Ryana ale zachránila tyč.
     
    71
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Joselu, přichází Dwight Gayle.
     
    68
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Isaac Hayden, přichází Jonjo Shelvey.
     
    62
    Matt Ritchie byl zcela jasně faulován bránícím Suttnerem, Straky tak měly k dispozici standardní situaci z velice zajímavé pozice. Zodpovědnost na sebe vzal sám atakovaný skotský technik, trefil ale pouze zeď. Od ní se balon odrazil k Merinovi, jehož dělovku jen těsně vedle vlastní svatyně tečoval Dunk.
     
    56
    Obrovská šance domácích, kteří mohli vést už o dva góly! Anthony Knockaert si počkal na z druhé vlny nabíhajícího Bruna, po jehož prudkém centru z ostrého úhlu velmi dobře zakončoval Solly Murch, Elliot se avšak bleskově přemístil a na brankové čáře skvěle zasáhl.
    51. Tomer HEMED - 1:0
     
    51
    Brighton právě vstřelil branku!
    O chvíli později dostali domácí fotbalisté k dispozici standardní situaci, kterou sehráli naprosto fantasticky a krátce po začátku druhého poločasu se ujímají vedení! Na Knockaertův přetažený centr si na hranici malého vápna naběhl Stephens, který z první přesně nalezl mezi třemi protihráči se nacházejícího TOMERA HEMEDA a ten parádní ranou pod horní tyč nedal Elliotovi sebemenší šanci.
     
    32
    Slibně vypadající možnost The Magpies! Lehkonohý Atsu se po sérii šikovných manévru probojoval až do šestnáctky, kde míč do palebné pozice nachystal Pérezovi, jehož rána nebyla úplně k zahození, cestu mezi tři tyče si ale o kousek nenašla.
     
    22
    Joselu pokračuje tam, kde minulé kolo skončil, nyní spálil další stoprocentní tutovku! Bruno na útočné polovině zbytečně přišel o balon, rychlou protiakci Newcastlu táhl Pérez, po jehož tečované nabídce se ke střele se štěstím dostal právě hostující útočník, z hranice malého vápna ale minul.
     
    15
    Brighton přestál chvilkový tlak soupeře bez úhony a pak se znovu bleskově vrhl do protiakce! Na jejím konci Brunův přetažený centr jen k Marchovi odhlavičkoval Yedlin, domácí křídelník si na to konto nachystal míč na pravačku a vypálil, Elliot ale i přes lehké potíže zvládl neinkasovat.
     
    13
    Merino vyhrál důležitý souboj ve středu pole, načež roztáhl hru na Atsua. Ten se hodlal probít do vápna, ve své snaze byl ale zastaven faulujícím Knockaertem, jenž dostává žlutý kartónek.
     
    12
    Obrovská šance domácího týmu! Výtečně to ve středu hřiště udělal Knockaert, který se díky rychlé kličce zbavil svého strážce a poté roztáhl hru pro Marche. Jeho přízemní nabídku stačil Elliot vyrazit jen k dobíhajícímu Pascalu Großovi, ten ale v dobré pozici nemířil přesně.
     
    3
    Po přímém kopu, kterého se tradičně ujal Matt Ritchie, měli hosté k dispozici roh. A dokázali z něj nebezpečně zahrozit, když dlouhý balon od skotského špílmachra doputoval na hranici vápna k Merinovi, proti jehož pohotovému voleji musel Ryan vytáhnout velmi dobrý zákrok.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 51. Hemed (Stephens)

    Karty:   13. Knockaert (BRN), 77. Duffy (BRN) – 90+3. Lascelles (NEW)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:7.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Suttner – Knockaert (81. Murphy), Stephens, D. Pröpper, March – Groß – Hemed.
    Náhradníci: Krul – Schelotto, Hünemeier, Rosenior, Murphy, Izquierdo, Is. Brown.

    Newcastle United: Elliot – Yedlin, Lascelles (C), Mbemba (83. Gámez), Clark – Merino, Hayden (68. Shelvey) – Ritchie, Ayoze Pérez, Atsu – Joselu (71. Gayle).
    Náhradníci: Darlow – Gámez, Manquillo, Diamé, Jacob Murphy, Shelvey, Gayle.

    Rozhodčí: Robert Madley – Lee Betts, Marc Perry

    Diváci: 30 468
    thejrc.org