Brighton – Newcastle 1:0 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
1:0 (0:0)
Newcastle United
Neděle 24.09.2017, 17:00 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (19:05:07)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:7.
     
    Je konec, Brighton dnes proti Newcastlu podal velmi bojovný výkon, díky kterému mu na kontě přistály další tři body! První poločas měl velice solidní tempo, už ve třetí minutě musel Mathew Ryan vytáhnout solidní zákrok proti Merinově pokusu. Poté iniciativu přebrali domácí, Groß ale zakončil těsně vedle a Marche vychytal Elliot. Největší šanci úvodní pětačtyřicetiminutovky měl Joselu, z hranice malého vápna ale zacílil kousek mimo, a pouze tak potvrdil, že v posledních zápasech nemá úplně ideální střeleckou formu.

    Do druhé půle sice oba celky vstoupily poněkud opatrněji, už v jednapadesáté minutě jsme ale byli svědky prvního gólu, o který se po parádně sehraném přímém kopu postaral Tomer Hemed. Nedlouho nato Elliot chytil tutovku Marchovi, ve zbývajícím průběhu se hráči Brightonu věnovali spíše defenzivě a Straky si vypracovaly hned několik zajímavých možností. V té nejvážnější trefil Jonjo Shelvey tyč, a Benítezova družina tak po třech výhrách v řadě odchází s prázdnou, naopak Racci si připisují druhé vítězství před vlastními fanoušky a ukazují, že v Premier League rozhodně nebudou pouze do počtu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Jamaal Lascelles (Newcastle United).
     
    90+2
    Další práce pro australského brankáře domácího celku. Mathew Ryan musel řešit ošemetnou situaci, když k němu přes několik clonících hráč přilétla Gayleova střela, gólman Brightonu si ale míč našel a zasáhl.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty.
     
    90
    Mikel Merino byl v poslední možný moment odstaven Pröpperem, ke střele se ale nakonec propracoval Jonjo Shelvey, obětavý blok ale předvedl Bruno. O chvíli později hlavičkoval Lascelles, zamířil ale pouze do náruče nachystaného Ryana.
     
    89
    Hemed nyní výtečně zapracoval do defenzivy, když obral o centr se pokoušejícího DeAndreho Yedlina. V následujícím souboji obou hráčů musel americký zadák přetrpět nepříjemné šlápnutí na levý kotník, tento faul ale zraku hlavního sudího unikl.
     
    88
    Straky měly k dispozici ještě dva další rohové kopy. Domácí ale těsný náskok brání velice srdnatě, po Lascellesově pasu se ke střele z otočky mohl dostat Ciaran Clark, jeho šanci mu ale sebral Shane Duffy.
     
    87
    S tím Newcastle sice nenaložil úplně ideálně, Solly Murch si ale ve snaze vyvézt balon neodpustil zcela zbytečnou ztrátu, po níž centroval Jonjo Shelvey. Obrana Brightonu ale přestála i tento závar, na roh míč stačil odkopnout Dunk.
     
    86
    Hosté utahují smyčku okolo svého soupeře stále více a více, jejich ofenzivním akcím ale schází nějaká kreativnější myšlenka. Pérezovu nahrávku zpracoval Gámez, jehož pokus o centr byl Brunem ztečován na roh.
     
    85
    Jamaal Lascelles se k překvapení všech ocitl na pozici křídla. Jeho centr nebyl vůbec k zahození, domácí jej zvládli odvrátit pouze ke Gámezovi, který se odhodlal ke střele, ta se ale do prostoru mezi třemi tyčemi nevešla.
     
    84
    Solly Murch to nyní udělal fantasticky, když na sebe natáhl dva hráče, kterých se díky rychlé kličce dokázal zbavit. Poté si to namířil přímo do pokutového území, jeho nahrávku k Hemedovi ale vystihl pohotový Lascelles.
     
    83
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Chancel Mbemba, přichází Jesús Gámez.
     
    82
    Do konce utkání zbývá zhruba deset minut, pokud vezmeme v potaz ještě drobné nastavení, kterému se domácí hráči asi nevyhnou. Newcastle v posledních chvílích všechny zbylé síly investuje do útočení. Dokáží hosté vyrovnat?
     
    81
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Anthony Knockaert, přichází Jamie Murphy.
     
    80
    Hostující hráči se zlobí, dle jejich názoru měla být kopána penalta. Po Ritchieho centru balon k překvapení všech doputoval až k Shelveymu, jenž byl na hranici pravidel zastaven domácím kapitánem Brunem. Sudí nechal hru plynout.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 51. Hemed (Stephens)

    Karty:   13. Knockaert (BRN), 77. Duffy (BRN) – 90+3. Lascelles (NEW)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:7.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Suttner – Knockaert (81. Murphy), Stephens, D. Pröpper, March – Groß – Hemed.
    Náhradníci: Krul – Schelotto, Hünemeier, Rosenior, Murphy, Izquierdo, Is. Brown.

    Newcastle United: Elliot – Yedlin, Lascelles (C), Mbemba (83. Gámez), Clark – Merino, Hayden (68. Shelvey) – Ritchie, Ayoze Pérez, Atsu – Joselu (71. Gayle).
    Náhradníci: Darlow – Gámez, Manquillo, Diamé, Jacob Murphy, Shelvey, Gayle.

    Rozhodčí: Robert Madley – Lee Betts, Marc Perry

    Diváci: 30 468
    thejrc.org