Čeljabinsk – Kazaň 3:2 (po pr.) | Jekatěrinburg – Ufa 4:0 (kon.) | Magnitogorsk – Soči 6:4 (kon.)
Toljatti – Nižněkamsk 1:2 (kon.)
po prodl.
Traktor Čeljabinsk
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Ak Bars Kazaň
Neděle 24.09.2017, 13:30 • Traktor Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:56 Alexandr RYBAKOV - 3:2
     
    60:56
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Pro domácí třešnička na dortu, pro hosty obrovské zklamání a chyba zároveň! ALEXANDR RYBAKOV od vlastní branky nabral dobrou rychlost a prosvištěl si to kolem trojice hráčů Ak Barsu, načež ze středu levého kruhu volil rychlou střelu, díky které překonal Garipova. Asistence: Maxim Jakuceňa.
     
    57:06
    U levé tyče se zničehonic zjevil Galijev, s kterým měl Děmčenko plné ruce práce! Nakonec se mu však podařilo udržet hru před brankovou čarou.
     
    54:15
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Albert Jarullin – 2 min., krosček).
     
    45:50
    Propadu hráčů Kazaně využil na pravém křídle Kručinin, jenž ve vysoké rychlosti mířil ke vzdálenější tyči, ale Garipov utěsnil všechny možné skulinky a kotouč schoval v lapačce.
    42:03 Anton GLINKIN - 2:2
     
    42:03
    Kazaň vstřelila branku!
    A během minuty je stav utkání vyrovnán! ANTON GLINKIN po zavezení puku hledal před brankou najíždějícího spoluhráče, jemuž také adresoval přihrávku, do které vložil hůl jeden z domácích hráčů, čímž vymrštil puk do pravé spojnice! Bez asistence.
    41:18 Vladimir TKAČOV - 2:1
     
    41:18
    Kazaň vstřelila branku!
    Hostům se vstup do závěrečné části povedl skvěle! VLADIMIR TKAČOV vystartoval po levém křídle z obranného pásma až na vrch levého kruhu, odkud přesným odstřelem vymetl pravou spojnici a snižuje tak na rozdíl jediné branky! Asistence: Rob Klinkhammer a Vasilij Tokranov.
     
    36:56
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Alexandr Šarov – 2 min., držení protihráče).
     
    32:19
    Po ztrátě kotouče vystartoval do přečíslení dva na jednoho Polygalov společně se Šipinem, jenž vzal věci do svých rukou a individuálně zkoušel zakončit ke vzdálenější tyči.
     
    25:01
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Michail Sidorov – 2 min., krosček).
    23:21 Paul SZCZECHURA - 2:0
     
    23:21
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Druhé vyloučení a druhá využití přesilová hra, čímž se domácí Traktor dostává do dvoubrankového vedení! Richard Gynge od modré čáry pálil tvrdě do brankového prostoru, kde se ve velké tlačenici orientoval nejlépe Igor Polygalov, jenž přistrčil kotouč k levé tyči na PAULA SZCZECHURU, který už jen v klidu zakončil pod horní tyč. Asistence: Igor Polygalov a Richard Gynge.
     
    22:51
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Dmitrij Archipov – 2 min., hákování).
     
    17:02
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Kirill Kolcov – 2 min., nedovolené bránění).
    12:37 Richard GYNGE - 1:0
     
    12:37
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Přesilová hra je využitá a domácí se tak dostávají do vedení! Střelu Nicka Bailena od modré čáry zastavil těsně před Garipovem clonící RICHARD GYNGE, jenž si pohotově stáhl kotouč k pravé tyči na forhend, čímž roztáhl brankáře Ak Barsu a následně zakončil do odkryté části branky. Asistence: Nick Bailen a Paul Szczechura.
     
    11:30
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Roman Abrosimov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    10:33
    Hráči Ak Barsu si jakoby dávali přednost a Kokujov tak měl u pravé tyče dostatek času na přípravu své střely! Obrovskou šanci uhasil až Garipov, jenž musel proti zcela volnému Kokujovi vystartovat.
     
    05:45
    Kotouč se srazil přímo k levé tyči, kde nedokázal zakončit do odkryté branky Archipov!
     
    02:40
    Velké zaváhání jednoho z obránců Ak Barsu! Po rozehrávce středem pásma zachytil puk mezi kruhy Gynge, jenž pohotově prověřil Garipova.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 13. Gynge (Bailen, Szczechura), 24. Szczechura (Polygalov, Gynge), 61. Rybakov (Jakuceňa) – 42. Tkačov (Klinkhammer, Tokranov), 43. Glinkin


    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Francouz) – Bailen, I. Višněvskij, Kolcov, A. Petrov, Mamajev, Klimontov, Isajev, Rjasenskij – Gynge, Jakuceňa, Szczechura – Rybakov, Kokujov, Kručinin – Šipin, Peňkovskij, Polygalov – Šarov, Šolochov, Mošarov.
    Ak Bars Kazaň: Garipov (Biljalov) – Markov, Jarullin, D. Musin, S. Zacharčuk, Tokranov, Abrosimov, Sidorov – Lander, Azevedo, Sekáč – Glinkin, An. Popov, M. Gluchov – Klinkhammer, Galijev, Tkačov – Lukojanov, Svitov, Archipov.
    thejrc.org