Vítkovice – Mladá Boleslav 3:2 (2:1 po s.n.) | Liberec – Chomutov 1:4 (kon.) | Plzeň – Pardubice 10:2 (kon.)
Olomouc – Zlín 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Sparta 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 4:2 (kon.)
po prodl.
HC Olomouc
3:4 (2:1, 0:0, 1:2 - 0:1)
Berani Zlín
Neděle 24.09.2017, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Prodloužení nakonec přineslo vítězství Zlínu, který už neměl daleko třem bodům ve třetí periodě. Nakonec však došlo až jejich potvrzení vzrůstající formy v nastavené části, kde se hned po necelé minutě postaral o bod k dobru Antonín Honejsek. Oba mančafty se tak lehce posunou vpřed v celkové klasifikaci Tipsport extraligy. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (19:31:21)
     
    Střely celkem: Olomouc – 34, Zlín – 22
     
    Nejlepší hráči utkání: Jan Eberle (OLO) – Roberts Bukarts (ZLN)
     
    Konec zápasu.
    60:49 Antonín HONEJSEK - 3:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    60:49
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani rozsekli zápas v prodloužení! Po rychlém přečíslení se dostal nebráněného prostoru ANTONÍN HONEJSEK, jenž už si věděl tváří tvář Konrádovi rady. Rychlá klička do beckhendu byla pro olomouckého brankáře nad jeho síly. Asistence: David Šťastný
     
    60:10
    Laš měl hned na startu prodloužení šanci po chybě Zlínských, jeho rána příklepem ale do brány nezamířila. Kašík ji vyrazil betonem mimo.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina nejprve přinesla zvýšení Zlínských na 3:2, jenomže aúřadovali i domácí, kteří se zásluhou Ostřížkovy rány z 51. minuty vrátili do skoro ztraceného zápasu. O konečném vítězi zápasu tak nakonec bude rozhodovat prodloužení, nebo samostatné nájezdy. Ty případně odstartují po pěti minutách hry tří proti třem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:41
    Oba týmy už spíš myslí na prodloužení, ani jeden z nich totiž nedokázal dostat puk přes clonu ve středním pásmu. Taktika už hraje v této chvíli své.
     
    Dnešní utkání sleduje 4565 diváků.
     
    58:24
    Štastný taktéž vyzkoušel pozornost strážce branky, avšak i on dopadl jako jeho bývalý spoluhráč Vlach před necelou minutou. Konrád jeho ránu od mantinelu bez problémů chytil do lapačky.
     
    57:50
    Zlín si vybírá svůj oddechový čas!
     
    57:50
    Vlach nebyl daleko rozhodnutí! Exzlínský forvard se dostal na levém křídlo do prostoru, kde nebyl relativně bráněn a okamžitě se rozhodl střílet. Jeho rána však moc neplechy nenatropila, Kašík ji dokázal chytit na hruď.
     
    56:26
    Štastný měl odvahu jít za bránu domácího týmu, jenomže to mu nebylo nic platné. Pod tlakem dvou beků Olomouce se poroučel na led, kde pod sebou nechal puk. Pro nemožnost jeho viditelnosti tak sudí vykazují hru do středního pásma.
     
    55:52
    Herman s už už dostával do zakončení na pravém křídle, jenomže pas z obrany byl přece jen příliš dlouhý. Puk tak skončil na zadním mantinelu, avšak olomoucký forvard u něj byl jako první. Icing se tak nepíská.
     
    54:35
    Ondrušek s Eberlem byli velice aktivní u Kašíkovy klece, jenomže ani jeden pokus nakonec k bráně doletět nedokázal. Berani stačili všechny střely zblokovat a dostat mimo bránu.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 5. Laš, 10. Burian (Eberle, R. Vlach), 51. Ostřížek (Ondrušek) – 3. Roberts Bukarts (Šťastný), 42. Kubiš (Popelka, Okál), 43. Roberts Bukarts (Honejsek, Šťastný), 61. Honejsek (Šťastný)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Dujsík – Buc, J. Knotek (A), Laš – Eberle, R. Vlach, Burian – Skladaný, Herman, Holec – Ostřížek, Mráz, Strapáč.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Matějíček, Řezníček, Ferenc, Freibergs, Padrnos, Žižka (A), Valenta – Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts – J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý (C) – Okál, Popelka, Kubiš (A) – Rihards Bukarts, Fryšara, Illo.

    Rozhodčí: Hradil, Svoboda – Zíka, Klouček

    Diváci: 4565
    thejrc.org