Vítkovice – Mladá Boleslav 3:2 (2:1 po s.n.) | Liberec – Chomutov 1:4 (kon.) | Plzeň – Pardubice 10:2 (kon.)
Olomouc – Zlín 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Sparta 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 4:2 (kon.)
po prodl.
HC Olomouc
3:4 (2:1, 0:0, 1:2 - 0:1)
Berani Zlín
Neděle 24.09.2017, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    46:10
    Zlínu se naskýtá velice zajímavá možnost na zvýšení stavu. David Škůrek (OLO) si nepohlídal u mantinelu hokejku a poslal Veselého na hrazení. Rozhodčím tento krosček očím neušel.
     
    37:22
    Eberle ujížděl úplně sám na bránu, jenomže ještě před střelbou na bránu se rozhodl udělat kličku. V tom jej ovšem zastavil Dalibor Řezníček (ZLN), který si půjde odsedět menší trest za hákování.
     
    35:09
    Zlín dostane velice zajímavou příležitost na vyrovnání, Jakub Herman (OLO) skočil ve vlastním obranném pásmu na chytrost soupeře a hasil zlínskou příležitost faulem. Sudí jej vyhodnotili jako podražení.
     
    31:38
    Olomouc bude hrát na krátký čas ve třech, Jiří Ondrušek (OLO) si půjde sednout za hákování ve středním pásmu.
     
    30:55
    Na ledě se strhla pořádná strkanice před zlínskou brankou. nakonec z toho vyšli lépe právě hosté, kteří se musí jen bez pavla Kubiše (ZLN, který si půjde sednout za krosček. Jan Eberle a Tomáš Houdek (oba OLO) si odsedí trest za hrubost.
     
    29:26
    Olomouc čeká přesilovka, Dalibor Řezníček (ZLN) si půjde za faul u vlastní brány sednout na trestnou lavici. Pro domácí se naskýtá velmi zajímavá šance.
     
    26:41
    Skladaný už už natahoval ke střele, jenomže nakonec ze všeho plánovaného vzešlo. Těsně před vypuštěním jej poslal k ledu Zdeněk Okál (ZLN), který je za svůj zákrok vyloučen.
     
    18:21
    Zlín se také dočkal početní výhody. Jiří Ondrušek (OLO) se provinil proti pravidlům za vlastní bránou, kde se neudržel a podrazil protihráče. Rozhodčí mu ukazují jasný verdikt, minimálně dvouminutový pobyt na trestné lavici.
     
    09:38
    Pro Zlín přichází další nepříjemnost, kapitán Ondřej Veselý (ZLN) je za lehké seknutí ve středním pásmu vyloučen na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    03:02
    Olomouc čeká první přesilovka, Martin Matějíček (ZLN) si půjde sednout za faul před vlastní brankou. Rozhodčí jeho zákrok vyhodnotili jako sekání.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 5. Laš, 10. Burian (Eberle, R. Vlach), 51. Ostřížek (Ondrušek) – 3. Roberts Bukarts (Šťastný), 42. Kubiš (Popelka, Okál), 43. Roberts Bukarts (Honejsek, Šťastný), 61. Honejsek (Šťastný)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Dujsík – Buc, J. Knotek (A), Laš – Eberle, R. Vlach, Burian – Skladaný, Herman, Holec – Ostřížek, Mráz, Strapáč.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Matějíček, Řezníček, Ferenc, Freibergs, Padrnos, Žižka (A), Valenta – Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts – J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý (C) – Okál, Popelka, Kubiš (A) – Rihards Bukarts, Fryšara, Illo.

    Rozhodčí: Hradil, Svoboda – Zíka, Klouček

    Diváci: 4565
    thejrc.org