Vítkovice – Mladá Boleslav 3:2 (2:1 po s.n.) | Liberec – Chomutov 1:4 (kon.) | Plzeň – Pardubice 10:2 (kon.)
Olomouc – Zlín 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Sparta 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 4:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
HC Dukla Jihlava
Neděle 24.09.2017, 17:00 • DRFG Arena, Brno • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť. Hezký podvečer přeji z brněnské DRFG Areny, kde se dnes uskuteční souboj dvou rivalů z dob historie a možná i současnosti. Brněnská Kometa letos dorovnala v počtu titulů jihlavskou Duklu a na svém kontě má momentálně dvanáct zlatých medailí. Souboj dvou nejlepších týmů české a československé historie se blíží a bude mít pořadové číslo 150! Přesně takový počet soutěžních zápasů oba kluby spolu doposud odehrály, respektive dnes odehrají.
     
    Kometa Brno

    Oba celky se již střetly v rámci předsezónní přípravy, a to hned dvakrát! Úvodní duel na Horáckém zimním stadiónu ovládla Kometa jasně 5:1. Za Brno se trefili dvakrát Zaťovič, po jedné trefě přidali Dočekal, Svoboda a Süss. Odveta na jihu Moravy byla vyrovnanější, nicméně se opět radoval loňský mistr, jenž po gólech Hynka Zohorny, Dočekala a Štencela zvítězil 3:1!

    „Určitě nás čeká hodně nepříjemný soupeř, který bude velmi dobře bruslit a bude důrazný. Myslím, že diváky čeká skvělý zápas. Chceme vyhrát, doma nám to zatím nejde, jak bychom si představovali a chceme to zlomit a otočit,“ říká před nedělím duelem obránce Ondřej Němec. „Řekl bych, že Jihlava bude takhle hrát podobně i v extralize. Bude to jejich styl, hrát do těla. Budou nepříjemní,“ doplnil svého kolegu útočník Marcel Haščák.
     
    Dukla Jihlava

    Jihlava se mezi extraligovou smetánku vrátila po dlouhých dvanácti letech a zatím ukazuje, že jen do počtu rozhodně nebude. Dukla předvádí aktivní a přímočarou hru, s níž měl nejeden soupeř problém. V minulém kole si celek z Vysočiny připsal první tříbodovou výhru, to když porazil doma tápající Zlín 3:2. Jihlava však také bodovala v Chomutově a doma proti Boleslavi a vyrovnané duely odehrála také s Třincem a na Spartě.

    Málem to vypadalo, že bodové konto rozšíří v posledním zápase v Pardubicích, výsledek Dukla dotáhla na 4:4, nakonec však odjela domů s porážkou 5:7. Kometa v minulém kole odpočívala, dohrávat bude své kolo v úterý doma proti Spartě.

     
    Do utkání by měla zasáhnout i čerstvá posila Brňanů Michal Barinka, který podepsal v pátek kontrakt a zamířil z pražské Sparty právě do hlavního města Moravy. "Strašně moc se na atmosféru v DRFG Areně těším. Brno je hokejové město, atmosféra na zápasech je neskutečná. Tohle nemají nikde jinde v republice, možná ani v Evropě. Napadá mě snad jen Bern. Nikde jinde ale podobnou atmosféru nezažijete. Věřím, že si v Brně zahraji dobrý hokej a doplním perfektní partu v kabině," říká pro web hc-kometa.cz zkušený bek.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Gulaši, J. Krejčík, Barinka, O. Němec (A), Bartejs, Štencel, F. Král – T. Svoboda, Hruška, M. Erat – Zaťovič (A), V. Němec, Haščák – Dočekal, L. Čermák (C), Vincour – Mallet, Nahodil, H. Zohorna.

    HC Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – J. Zdráhal, Šidlík, Suchánek, E. de la Rose, Ulrych, Bryhnisveen, Váňa – Rys, Čachotský (C), T. Kubalík – Jiránek, F. Seman (A), Macík – Anděl, Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, Protasenja.

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Jindra, Špůr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.


     
    Ještě jednou krásné odpoledne z DRFG Areny, která se solidně zaplňuje, například oba kotle jsou už plné k prasknutí, i tribuny se začínají plnit a diváci usedat. Čeká nás jistě elektrizující atmosféra.
     
    Do hry se vrací kapitán Komety Leoš Čermák, který od loňské finále play-off nehrál. Poprvé se do hry také zapojí bek Michal Barinka.
     
    Hráči obou týmů vstupují na hrací plochu, kde ještě včera probíhá volba MISS České republiky. Během několika nočních hodin se "Rondo" dokázalo vrátit do hokejového kabátu a je připraveno na bitvu dvou velkých gigantů našeho hokeje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Utkání začalo ofsajdem brněnské Komety, která se chce ihned pokusit zaútočit.
     
    00:37
    Gulašiho pokus byl zastaven jihlavskou obranou, na druhé straně pálil Zdráhal a Čiliak si připisuje první zákrok.
     
    01:20
    Dlouhý pas dostal Zaťovič od Vojtěcha Němce, sice dokázal kotouč zpracovat, ale na zakončení už neměl dostatek času.
     
    01:43
    Nebezpečná střela, kterou vyslal Bryhnisveen. Před Čiliakem byla ještě tečovaná a slovenský brankář měl co dělat, aby natáhl svůj beton a vytěsnil puk do bezpečí.
     
    03:00
    První střelu v novém působišti vyslal Michal Barinka, Volden jeho pokus dobře viděl a poradil si.
     
    03:38
    Sledujeme zajímavý hokej, hodně se bruslí, žádná přehnaná defenziva. Jihlava hraje sympaticky útočně, vůbec se nebojí zahrozit.
     
    04:26
    Takový Ulrych by moh povídat. Od modré poslal nahozený kotouč, který Čiliak vůbec neviděl, ale puk nakonec končí těsně mimo. Další akce Dukly zastavena pro ofsajd.
     
    04:46
    Martin Dočekal se uvolnil mezi kruhy a Volden musel zakročit. Slušná pozice, ale brněnský čahoun měl málo času na nějakou razantnější ránu.
     
    05:25
    Opět postavení mimo hru Jihlavy, pokračuje se ve středním pásmu. Už teď je jasné, že domácí to proti nováčkovi nebudou mít lehké. Dobře se zatím pohybuje a zahušťuje střední pásmo.
     
    06:18
    Před komerční přestávkou zahrozil bekhendem Jiří Rys a Čiliak musel zakročit lapačkou. Nebylo to však nic z kategorie složité. Každopádně buly v útočném pásmu hosté.
     
    06:43
    Pěkná přihrávka Tomáše Svobody na rozjetého Krejčíka, který střelou švihem těsné míjí Voldenovu bránu. Poté byl zasažen vysokou holí a Brno bude hrát první přesilovku.
     
    06:48
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Tomáš Čachotský – 2 min., vysoká hůl).
     
    07:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ačkoliv se přesilovka Kometě příliš nedařila, rozjel se po pravé straně obránce Němec, projel celým pásmem, předložil kotouč na TOMÁŠE VINCOURA a ten s naprostým přehledem střelou po ledě překonal norského brankáře. Přesilovka tedy zhodnocena a Brňané vedou. Asistence: Ondřej Němec.
    07:37 Tomáš VINCOUR - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    08:09
    Branka by mohla Kometu uklidnit, neboť aktivní byla o něco víc Dukla, Brno na své šance čekalo. Nicméně zkušení borci zaveleli a po souhře Němec – Vincour je stav 1:0.
     
    09:00
    Posléze se ke střele Hynek Zohorna, měl to sice těžké, ale bekhendem nakonec ohrozil bránu. Clonil tam i Čermák, na teč to ale nebylo.
     
    09:20
    Volden si připisuje další zákrok. Erat vypálil a jihlavský brankář byl pozorný. Následně se píská úmyslný ofsajd Jihlavy..
     
    09:59
    Zaťovič vykouzlil zajímavou přihrávku zpoza brány, kde stál připravený Vojtěch Němec, jenže ho puk zrovna dvakrát neposlouchal, neustále poskakoval, tak ho netrefil ideálně.
     
    10:43
    Kometa právě vstřelila branku!
    Zatím je to den ONDŘEJE NĚMCE. Ten se opět rozjel na pravé straně hřiště, s ničím se dlouho nepáral a jeho rána byla přímo exkluzivní. Voldenovi zvoní v uších snad ještě teď. Pumelice se odrazila od břevna do tyče a poté zapadla do sítě. Parádní branka zkušeného beka. Asistence: Leoš Čermák.
    10:43 Ondřej NĚMEC - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:28
    Přes slibný úvod Dukla dvakrát inkasovala a Kometa může momentálně hrát uvolněně.
     
    12:16
    Hosté to však zabalit nebudou chtít, to je jasné. Teď se dostal do ideální střelecké pozice Ulrych a byla to také slušná šlupka. Čiliak ovšem dokázal puk udržet ve výstroji.
     
    12:20
    Zaťovič dojížděl nahozený pas od Haščáka, ale domácí potřebovali vystřídat.
     
    13:31
    Dobrý pokus Dočekala, který střílel ihned z levé strany, poté ještě vylepšoval pozici pro Čermáka. Volden ale zasahovat nemusel.
     
    14:13
    To Čiliak musel krýt ránu novice Tomáše Kubalíka, který nepálil ale vůbec špatně. Skóre se ovšem nemění.
     
    14:31
    Posunul se pouze čas, aktuálně máme něco přes pět minut do konce třetiny a Kometa je v útočném pásmu.
     
    15:13
    Barinka zablokoval střelu Anděla do ochranné sítě, hosté zůstávají v pásmu.
     
    15:56
    Momentálně sledujeme takový neurovnaný hokej, Kometa kombinuje ve středním pásmu a nikam se nehrne.
     
    17:16
    Jihlava hodně dobře napadá, přistupuje k brněnským hráčům dost na těsno, Kometa s tím má problémy, ale zatím si s tím dokáže alespoň výsledkově poradit.
     
    17:45
    Martin Erat se snažil procpat přes hustý jihlavský les, najít nějakou skulinku, aby našel spoluhráče. Nakonec to zkusil sám a Voldem musel zasáhnout.
     
    18:33
    Velká šance Jihlavy. Sám před bránou byl Anděl, ale vůbec netrefil kotouč. Respektive trefil, ale plachtil vzduchem a přeletěl padáčkem bránu. Čiliak si mohl oddechnout.
     
    19:20
    Poslední vteřiny této třetiny se odehrávají na brněnském obranném území, Jihlava několikrát nahazovala kotouč na Čiliaka, vše v pořádku z pohledu Komety.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 17:52.
     
    Máme za sebou první třetinu, kterou výsledkově ovládla brněnská Kometa. Jihlava však nehraje vůbec špatně, v útoku je nebezpečná a hned desetkrát ohrozila Marka Čiliaka. Rozhodně to nebyly špatné střely, ale brněnská defenziva a gólman pracují prozatím výborně. Kometu nastartovala přesilovka, kterou využil Vincour a poté ještě napřáhl k pumelici Ondřej Němec a určil výsledek první periody.
     
    Střely na bránu po první třetině: 6:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Jan Hruška hned v úvodu třetiny vybojoval faul a Kometa bude hrát druhou dnešní přesilovku.
     
    20:29
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jiří Rys – 2 min., podražení).
     
    20:52
    Erat s Krejčíkem kouzlili na modré čáře, nakonec se dostali i ke střele, ale Volden mohl zůstat v klidu. Naopak na druhé straně se řítil do brejku Žalčík a obrana měla plné ruce práce. Puk nakonec vyslal hodně vedle.
     
    22:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Sice už bylo po přesilovce, ale Kometa zužitkovala velký tlak, který měla. V předchozí akci trefil Vojtěch Němec tyč, poté pálil Hruška z dobré pozice vedle, ale Brňané dál pokračovali v útočném snažení. Vincour si připisuje druhý bod za asistenci, když našel v mezikruží volného MARTINA DOČEKALA, jehož střela propadla Voldenovi do brány. Asistence: Tomáš Vincour.
    22:47 Martin DOČEKAL - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:37
    Jihlava dál pokračuje v útočném snažení a překoná Čiliaka, pokus vyslal Seman, ale Čiliak u pravé tyče připraven.
     
    24:46
    Dukla otevřela víc obranu a to je zaručená voda na mlýn pro Kometu, která chodí do rychlých výpadů.
     
    25:15
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Vojtěch Němec – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
     
    25:15
    První přesilovka pro Duklu, Němec posunul bránu a jsou z toho dvě minuty.
     
    25:40
    Brňané ihned po buly vyhodili kotouč a Čermák dlouho držel kotouč u mantinelu, v dostatečně dalekém prostoru od Čiliaka. Kapitán Komety za to dostal pořádný potlesk zaplněných tribun.
     
    26:42
    Gulaši vyhazuje přes všechny čáry, Kometa se stále brání bez větších starostí.
     
    27:17
    Dukla právě vstřelila branku!
    Po vypršení trestu se Jihlava přeci jen dočkala snížení ze své první akce v této přesilovce. Suchánek nahodil kotouč před bránu, puk vypadl z pozornosti Čiliaka, povaloval se v brankovišti a pohotový RADOSLAV MACÍK kus černé gumy přeci jen protlačil za brankovou čáru. Asistence: Jakub Suchánek, Tomáš Jiránek.
    27:17 Radoslav MACÍK - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:33
    Dukla se před polovinou utkání dostává do hry a duel ještě může být dramatický. Času je stále mnoho a logicky i Kometa musí zabrat.
     
    28:00
    Buly před brněnským brankářem. Poté se hned do útoku vydala třeti formace, po souhře Čermáka s Dočekal pálil druhý jmenovaný, ovšem vysoko nad.
     
    28:22
    Čermák si své střídání ještě prodloužil a zůstal zcela volný sám před Voldenem. Tváří v tvář jej trefil do ramena a od něj šel kotouč do ochranné sítě. Obrovská šance Komety není využita.
     
    29:28
    Dlouhý pas Bartejse hledal rozjetého Erata, ale přihrávka byla až příliš dlouhá.
     
    30:11
    Na ledě zůstal ležet Jakub Krejčík, který se srazil s protihráčem, ale na střídačku odjel po svých.
     
    31:05
    Nebezpečný kontr Jihlavy, který zakončoval Jiří Rys. Ten pláchl celé brněnské obraně a Čiliak jeho forhendový pokus lapil na levé tyči. To byla velká šance Dukly, která se rázem mohla dostat do ještě lepšího kontaktu.
     
    32:17
    Jihlava se pustila do útočení, ale nesmí zapomínat na zadní vrátka. Teď u Voldenovy brány šikovně operoval Nahodil, který kličkami motal protihráče, nakonec i vystřelil, ale gólové ohrožení z toho nebylo.
     
    33:34
    Hrálo se prakticky pořád bez přerušení, teď se po delší době ofsajd Dukly. Po komerční pauze se bude hrát ve středním pásmu.
     
    34:06
    Dobré Rysovo nahození ukryl Čiliak v lapačce. Ještě se pokoušel Čachotský tečovat, to už se ale nepovedlo.
     
    34:40
    Střela Jakuba Krejčíka přes obranu končí u připraveného Voldena. Mimochodem to byla střela s číslem 11. Dukla jich na brněnskou bránu vyslal hned 22.
     
    35:31
    Čiliak si dnes zachytá. Práce má možná víc, než by sám čekal. Další navštívenku na něj poslal Richard Diviš. Lapačka strážce brněnského pokladu vyletěla včas.
     
    36:27
    Jihlava dál pokračuje v ostřelování brněnské brány, Kometa spíš brání a drží výsledek. V útoku by ale měla určitě přidat, což trenéři určitě dobře ví.
     
    37:52
    A také se tak stalo. Mallet dostal solidní pobídku od Zohorny, sám před Voldenem trefuje pouze jeho beton.
     
    39:00
    Už se hraje poslední minuta druhé třetiny. Hraje se ve středním pásmu.
     
    39:16
    Ještě jednou buly i Marka Čiliaka. Dukla je v pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut je za námi, Kometa vede opět o dva góly, tentokrát 3:1. Kometa zvýšila svůj náskok ve 23. minutě, kdy Vincourovu přihrávku trefil Dočekal a bylo 3:0. Hosté se dočkali před polovinou utkání, kdy těsně po skončení přesilovky procedil kotouč v brankovišti Radoslav Macík. Druhá třetina byla vyrovnaná, šance měly oba týmy, ale produktivnější byla prozatím brněnská Kometa.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    Střely na bránu: 13:24.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Začátek třetiny a hned pozlobil Duklu první útok Komety. Hruška zadovkou hledal Svobodu, ten se ke střele nedostal.
     
    41:17
    Kometa se od úvodu třetiny usadila v pásmu, chce hrát aktivně a bojovat v předbrankovém prostoru.
     
    41:52
    Dlouhá absence bez hokeje neni na Čermákovi ani trochu vidět. Bojuje jak lev a dostal se do dobré střelecké pozice. Volden ale zasáhl.
     
    42:36
    A úspěšný byl i po dvojité střele Hynka Zohorny. Ten pálil nejprve z levého kruhu a poté ještě z mezikruží, Volden vyráží mimo tři tyče.
     
    43:26
    Dvě super šance Komety. Barinka poslal dlouhý pas na Jana Hrušku, který z voleje trefuje tyč Voldenovy svatyně. Akce pokračovala další brněnskou šancí. Svoboda našel Erata a jeho nebezpečná střela končí na těle norského brankáře.
     
    44:38
    Spíš propagační střela jihlavského Suchánka končí v lapačce Čiliaka.
     
    45:47
    Kometa má ve třetí části územní převahu a soupeře do větších akcí nepouští. Sama se snaží o útočné výpady.
     
    46:57
    Erata pořádně procvičil jihlavského obránce svými kličkami a hledal pro spoluhráče výhodné střelecké pozice. Nakonac našel Bartejse, jehož bomba končí u Voldena.
     
    47:37
    Hraje se dlouho bez přerušení, což Kometě musí logicky vyhovovat.
     
    48:27
    Puk za Čiliakovou bránou, Ondřej Němec rozehrává.
     
    49:07
    Jenže přišel brejk Jihlavy dva na jednoho a Kubalík mohl snížit. Po přihrávce Čachotského se dostal do skvělé pozice, ale Čiliak koncovkou lapačky vytlačil puk mimo bránu.
     
    50:33
    Dukla právě vstřelila branku!
    Drama je na světě. Jihlava necelých deset minut před koncem snižuje PETREM ŠIDLÍKEM. Hosté nejsou dnes v ofenzivě vůbec špatní a teď se dočkali druhého gólu. Střela Šidlíka prošla tělem Čiliaka a hosté mají už jednobrankovou ztrátu. Asistence: Tomáš Kubalík, Radek Hubáček.
    50:33 Petr ŠIDLÍK - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    51:10
    Komerční přestávka, poté buly v útočném pásmu Komety.
     
    51:36
    Stále je o co hrát, Hynek Zohorna to moc dobře ví. Nyní zavelel k útoku po pravé straně a jeho střelu musel Volden pokrýt.
     
    Dnešní utkání sleduje 7700 diváků. Poprvé je letos v Brně vyprodáno.
     
    51:43
    Icing hostů, vše se znovu přestěhuje před bránu Larse Voldena.
     
    52:17
    Zaťovič se dostával do brejku, málem vzal Voldenovi kotouč, ale nakonec si brankář s rozehrávkou poradil.
     
    52:57
    Špatná souhra Komety znamená buly před bránou Čiliaka.
     
    53:15
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Alexandre Mallet – 2 min., vysoká hůl).
     
    53:15
    Po komerční přestávce značná komplikace pro Kometu. Soupeř bude hrát přesilovku.
     
    53:51
    Marek Čiliak drží svůj tým. Jihlava dlouho držela kotouč a poté vypálila Zdráhalem, ale jen do těla brněnského brankáře.
     
    54:00
    Brno vyhazuje pryč od své brány. Minuta z přesilovky nováčka extraligy je fuč.
     
    54:43
    Opět to byl jihlavský Zdráhal, který pálil na Čiliaka. Ještě se snažil o dorážku, ale od Erata s Čermákem si něco málo vyslechl. Jak ručně, tak ústně.
     
    54:57
    Gulaši vyhazuje, Mallet se pomalu vrací zpět do hry.
     
    55:26
    Domácí v plném počtu.
     
    56:18
    Zakázané uvolnění Komety, která potřebovala dostřídat, to se ale nepovedlo.
     
    56:58
    Střela Čermáka byla sražená k mantinelu, Dukla má ještě tři minuty na vyrovnání výsledku. Koncovka může být ještě zajímavá.
     
    58:00
    Ohlášeny dvě minuty do konce třetiny a bude se znovu vylučovat.
     
    58:05
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Jakub Krejčík – 2 min., krosček).
     
    58:05
    Přesilovka Dukly je tu. Zatím zůstává Volden v bráně. Kouč Vlk si logicky vyžádal oddechový čas.
     
    58:05
    Volden je ale připraven vyrazit na střídačku, už tam chtěl být, ale rozhodčí nepustili šestého hráče na led. Už bylo totiž po signalizaci.
     
    58:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté hráli v šesti hráčích na ledě a chtěli si vytvořit tlak. Ten však ukončil střelou přes takřka celé hřiště do prázdné brány MARTIN DOČEKAL. Pro něj to dnes byla celkově druhá branka. Bez asistence.
    58:37 Martin DOČEKAL - 4:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:47
    Nakonec z tohoto zápasu byla dramatická koncovka, kterou ale nakonec Kometa zvládla a kráčí ke třem bodům.
     
    59:24
    Ještě se brněnský tým musí bránit v oslabení, ale Jihlava už mnoho času nemá. Blíží se závěr třetí třetiny a zápasu.
     
    59:45
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Anatolij Protasenja – 2 min., napadení).
     
    59:45
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Barinka – 2 min., hrubost).
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Kometa vedla v zápase již 3:0, ale nakonec ještě měla mnoho práce s houževnatou Jihlavou, která hrála v útoku hodně sympaticky a mnohdy domácí tým potrapíla. V závěru to zkoušela v power-play, k dispozici měli hosté také přesilovky, nakonec ale neponechal nic náhodě dvoubrankový Martin Dočekal, který se v zápase trefil hned dvakrát.

    Hráči zápasu: Ondřej Němec – Petr Šidlík
     
    Sledovaji jsme zajímavé a pohledné utkání, které měla atraktivitu, solidní náboj, padaly branky. Vyprodaný stadión se bavil dobrým hokejem. I když v závěru plápolaly emoce, Kometa je dokázala uhasit, dojít si pro tři body. Jihlava se rozhodně nemá za co stydět, za stavu 0:3 boj nevzdala a obhájce titulu rozhodně potrápila.

    Střely na bránu: 20:32
     
    S konstatováním, že Kometa vyhrála nad Jihlavou 4:2 se s vámi loučím a přeji pěkný zbytek neděle. (19:28:14)
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 8. Vincour (O. Němec), 11. O. Němec (L. Čermák), 23. Dočekal (Vincour), 59. Dočekal – 28. Macík (Suchánek, Jiránek), 51. Šidlík (T. Kubalík, R. Hubáček)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Gulaši, J. Krejčík, Barinka, O. Němec (A), Bartejs, Štencel, F. Král – T. Svoboda, Hruška, M. Erat – Zaťovič (A), V. Němec, Haščák – Dočekal, L. Čermák (C), Vincour – Mallet, Nahodil, H. Zohorna.
    HC Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – J. Zdráhal, Šidlík, Suchánek, E. de la Rose, Ulrych, Bryhnisveen, Váňa – Rys, Čachotský (C), T. Kubalík – Jiránek, F. Seman (A), Macík – Anděl, Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, Protasenja.

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Jindra, Špůr

    Diváci: 7700 (vyprodáno)
    thejrc.org