Vítkovice – Mladá Boleslav 3:2 (2:1 po s.n.) | Liberec – Chomutov 1:4 (kon.) | Plzeň – Pardubice 10:2 (kon.)
Olomouc – Zlín 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Sparta 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 4:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
HC Dukla Jihlava
Neděle 24.09.2017, 17:00 • DRFG Arena, Brno • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:45
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Barinka – 2 min., hrubost).
     
    59:45
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Anatolij Protasenja – 2 min., napadení).
    58:37 Martin DOČEKAL - 4:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté hráli v šesti hráčích na ledě a chtěli si vytvořit tlak. Ten však ukončil střelou přes takřka celé hřiště do prázdné brány MARTIN DOČEKAL. Pro něj to dnes byla celkově druhá branka. Bez asistence.
     
    58:05
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Jakub Krejčík – 2 min., krosček).
     
    53:15
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Alexandre Mallet – 2 min., vysoká hůl).
    50:33 Petr ŠIDLÍK - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    50:33
    Dukla právě vstřelila branku!
    Drama je na světě. Jihlava necelých deset minut před koncem snižuje PETREM ŠIDLÍKEM. Hosté nejsou dnes v ofenzivě vůbec špatní a teď se dočkali druhého gólu. Střela Šidlíka prošla tělem Čiliaka a hosté mají už jednobrankovou ztrátu. Asistence: Tomáš Kubalík, Radek Hubáček.
     
    49:07
    Jenže přišel brejk Jihlavy dva na jednoho a Kubalík mohl snížit. Po přihrávce Čachotského se dostal do skvělé pozice, ale Čiliak koncovkou lapačky vytlačil puk mimo bránu.
     
    43:26
    Dvě super šance Komety. Barinka poslal dlouhý pas na Jana Hrušku, který z voleje trefuje tyč Voldenovy svatyně. Akce pokračovala další brněnskou šancí. Svoboda našel Erata a jeho nebezpečná střela končí na těle norského brankáře.
     
    31:05
    Nebezpečný kontr Jihlavy, který zakončoval Jiří Rys. Ten pláchl celé brněnské obraně a Čiliak jeho forhendový pokus lapil na levé tyči. To byla velká šance Dukly, která se rázem mohla dostat do ještě lepšího kontaktu.
     
    28:22
    Čermák si své střídání ještě prodloužil a zůstal zcela volný sám před Voldenem. Tváří v tvář jej trefil do ramena a od něj šel kotouč do ochranné sítě. Obrovská šance Komety není využita.
    27:17 Radoslav MACÍK - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:17
    Dukla právě vstřelila branku!
    Po vypršení trestu se Jihlava přeci jen dočkala snížení ze své první akce v této přesilovce. Suchánek nahodil kotouč před bránu, puk vypadl z pozornosti Čiliaka, povaloval se v brankovišti a pohotový RADOSLAV MACÍK kus černé gumy přeci jen protlačil za brankovou čáru. Asistence: Jakub Suchánek, Tomáš Jiránek.
     
    25:15
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Vojtěch Němec – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
    22:47 Martin DOČEKAL - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Sice už bylo po přesilovce, ale Kometa zužitkovala velký tlak, který měla. V předchozí akci trefil Vojtěch Němec tyč, poté pálil Hruška z dobré pozice vedle, ale Brňané dál pokračovali v útočném snažení. Vincour si připisuje druhý bod za asistenci, když našel v mezikruží volného MARTINA DOČEKALA, jehož střela propadla Voldenovi do brány. Asistence: Tomáš Vincour.
     
    20:29
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jiří Rys – 2 min., podražení).
    10:43 Ondřej NĚMEC - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    10:43
    Kometa právě vstřelila branku!
    Zatím je to den ONDŘEJE NĚMCE. Ten se opět rozjel na pravé straně hřiště, s ničím se dlouho nepáral a jeho rána byla přímo exkluzivní. Voldenovi zvoní v uších snad ještě teď. Pumelice se odrazila od břevna do tyče a poté zapadla do sítě. Parádní branka zkušeného beka. Asistence: Leoš Čermák.
    07:37 Tomáš VINCOUR - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    07:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ačkoliv se přesilovka Kometě příliš nedařila, rozjel se po pravé straně obránce Němec, projel celým pásmem, předložil kotouč na TOMÁŠE VINCOURA a ten s naprostým přehledem střelou po ledě překonal norského brankáře. Přesilovka tedy zhodnocena a Brňané vedou. Asistence: Ondřej Němec.
     
    06:48
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Tomáš Čachotský – 2 min., vysoká hůl).
     
    01:43
    Nebezpečná střela, kterou vyslal Bryhnisveen. Před Čiliakem byla ještě tečovaná a slovenský brankář měl co dělat, aby natáhl svůj beton a vytěsnil puk do bezpečí.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 8. Vincour (O. Němec), 11. O. Němec (L. Čermák), 23. Dočekal (Vincour), 59. Dočekal – 28. Macík (Suchánek, Jiránek), 51. Šidlík (T. Kubalík, R. Hubáček)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Gulaši, J. Krejčík, Barinka, O. Němec (A), Bartejs, Štencel, F. Král – T. Svoboda, Hruška, M. Erat – Zaťovič (A), V. Němec, Haščák – Dočekal, L. Čermák (C), Vincour – Mallet, Nahodil, H. Zohorna.
    HC Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – J. Zdráhal, Šidlík, Suchánek, E. de la Rose, Ulrych, Bryhnisveen, Váňa – Rys, Čachotský (C), T. Kubalík – Jiránek, F. Seman (A), Macík – Anděl, Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, Protasenja.

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Jindra, Špůr

    Diváci: 7700 (vyprodáno)
    thejrc.org