Minnesota – Colorado 2:1 (kon.) | Detroit – Boston 5:1 (kon.) | Washington – Carolina 1:4 (kon.)
Ottawa – Montreal 5:1 (kon.) | Buffalo – Toronto 1:3 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 2:1 (kon.)
St. Louis – Dallas 0:4 (kon.) | Chicago – Columbus 2:3 (kon.) | Arizona – San Jose 4:5 (1:2 po s.n.)
Edmonton – Winnipeg 6:2 (kon.) | Columbus – Nashville 3:5 (kon.) | Tampa – Florida 2:4 (kon.)
konec
Washington Capitals
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Carolina Hurricanes
Neděle 24.09.2017, 01:00 • Capital One Arena, Washington • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hvězdy utkání dle medií:

    1. Trevor Carrick (Carolina Hurricanes) – 1+1
    2. Cam Ward (Carolina Hurricanes) – 23 zákroků
    3. Alex Chiasson (Washington Capitals) – 1+0 (03:56:15)

     
    Utkání je minulostí! Zasloužená výhra hostující Caroliny, přesvědčivý výkon hráčů Hurricanes a střelecká impotence domácích!

    Washington potvrdil ne příliš dobrou formu a nepředvedl výkon hodný jednomu z nejlepších týmů zámořské NHL.

    V první třetině nejprve otevřel skóre Williams, který ještě dva měsíce zpět střílel branky právě po boku Ovečkina. O šest minut později ale srovnal stav utkání na 1:1 Chiasson a do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

    Druhé dějství nám mnoho nepřineslo, šancí jako šafránu, hrálo se sice nahoru a dolů, střely ale byly spíše propagační a brankáře takřka neohrožovali. To vše až do 33. minuty, kdy hostům vrátil vedení Carrick!

    Třetí třetina začala v obrovském tempu, což potvrdilo rychlé navýšení vedení hostující Caroliny, kdy se prosadil po chybě v domácí obraně Gauthier. Domácí ani s dvoubrankovým mankem nehráli dobrý hokej, malý důraz v soubojích a absence střel je dohnala až k powerplay 3 minuty před koncem. Ta trvala nějakých 20 sekund, poté totiž Kuzněcov špatně přihrál a Faulk si s následně nabídnutou šancí od spoluhráčů poradil na jedničku.

    Carolina tak bere z dnešního utkání všechny 3 body za výhru 4:1 a nutno dodat, že opravdu zaslouženě.

    Tohle je ode mně k tomuto utkání vše, děkuji za pozornost a budu se těšit například u zítřejších nočních utkání nejkvalitnější hokejové ligy vůbec! S přáním krásného posledního víkendového dne se s vámi loučím, na počtenou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Ani zřejmě poslední střelecký pokus Wayna Simpsona se do branky nevešel a utkání tak zřejmě skončí celkem debaklem pro Washington!
     
    59:02
    Hráči Washingtonu se s porážkou v dnešním utkání už zřejmě smířili a nezkoušejí to už ani bez brankáře.
     
    57:48
    Carolina právě vstřelila branku!
    A je zřejmě rozhodnuto! Domácím se hra bez brankáře vůbec nepovedla a po chybné přihrávce Kuzněcova se dostal k puku Tauvo Teravainen. Ten zachoval klid a přihrávkou vybídl směrem dopředu JUSTINA FAULKA, který nikým neatakován bezpečně uklidil puk do vyklizené svatyně! Asistence: Teuvo Teravainen.
     
    57:20
    A ano! Ta přichází nyní, domácí bez brankáře kombinují na útočné polovině.
     
    56:44
    Nyní už se domácí dočkali střídání, vyhozený puk byl až za modrou, tudíž se nejednalo o zakázané uvolnění. Hráčům Washingtonu ale už nezbývá mnoho času na zdramatizování utkání a dá se tak bezy čekat powerplay!
     
    55:52
    Hosté nyní dokonce uzavřeli domácí hráče na jejich polovině, ti se tak museli osvobodit zakázaným uvolněním. Nemohou ale vystřídat, což je 4 minuty před koncem utkání bude stát hodně sil.
     
    54:09
    Hostující obránci velmi dobře pokrývají kombinační hru soupeře, ty takřka nepouštějí do střeleckých pozic a hraje se tak především u mantinelů.
     
    53:06
    Opět musel nastavit lapačku brankář Gebauer, který má zatím více práce, než jeho soupeř. Hráči Caroliny jej v třetí třetině ohrozili už šestkrát!
     
    52:30
    Hosté celkem bez větších potíží přežili oslabení a nyní si kombinací na své polovině hrací plochy, připravují další útočnou akci.
     
    51:53
    Hosté v plném počtu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:53
    Ani po minutě hry 5 na 4 se domácí hráči nedostali k pořádné střele, respektive ani k souvislé kombinaci, která by ji měla předcházet. Ojedinělé samostatné nájezdy dobře brání obránci Caroliny.
     
    50:17
    Pokud chtějí domácí s utkáním ještě něco udělat, budou zřejmě muset využít tuto nabídnutou šanci ve formě přesilové hry.
     
    49:53
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Carrick – 2 min., sekání).
     
    48:22
    Do velké šance se nyní dostali opět hosté, kdy opět zafungovala souhra Marcuse Kreugera a Justina Williamse! První jmenovaný přihrávkou za dva obránce domácího celku našel rozjetého Williamse, ten byl ale v takové rychlosti, že nedokázal ve velké blízkosti Grubauera umístit puk!

    Daniel Bertók

    Branky a nahrávky: 17. Chiasson (Vrána, Kuzněcov) – 11. Williams (Staal, Faulk), 33. Carrick (Zykov, Kreuger), 43. Gauthier (Zykov), 58. Faulk (Teravainen)


    Washington Capitals: Copley (Grubauer) – Niskainen, Orlov, Djoos, Siegenthaler, Hobbs, Orpik – Ovečkin, Connolly, Vrána, Albert, Barber, Smith-Pelly, Chaisson, Simpson, Boyd, Walker, Beagle, Kuzněcov.
    Carolina Hurricanes: Ward (Smith) – Hanifin, Dahlbeck, Faulk, Carrick, Mckeown, Slavin – Staal, Williams, Saarela, Kruger, Mcginn, Nordstrom, Gauthier, Kuokkanen, Wallmark, Zvykov, Teravainen, Nečas.

    Rozhodčí: Sutherland, South – Murphy, Suchánek.
    thejrc.org