Jekatěrinburg – Nižněkamsk 4:3 (3:1 po s.n.) | Magnitogorsk – Kazaň 1:2 (kon.) | Čeljabinsk – Ufa 3:2 (kon.)
Toljatti – Soči 2:1 (po pr.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Ak Bars Kazaň
Úterý 26.09.2017, 16:00 • Arena Metallurg, Magnitogorsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dnešního večera. Na počtenou! (18:35:19)
     
    Dohráno! Kazaň si dnes z magnitogorského ledu zaslouženě odváží všechny body po fotbalové výhře 2:1. Domácí hokejisté byli na ledě pořádně vidět až ve třetí části, zbytek utkání měli hosté jasnou převahu.
     
    Československá stopa

    METALLURG MAGNITOGORSK
    Tomáš FILIPPI – 0+0, 4 střely, čas na ledě 18:37
    Jan KOVÁŘ – 1+0, 2 střely, čas na ledě 20:51

    AK BARS KAZAŇ
    Jiří SEKÁČ – 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:26
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 29 – 42
    Zblokované střely: 14 – 12
    Vhazování: 23 – 31
    Trestné minuty: 12 – 33
    Využití přesilovek: 0/3 – 0/3
     
    Konec zápasu.
     
    59:17
    Tkačov mohl ze středního pásma rozhodnout, jeho nahození však prázdnou svatyni domácího celku minulo o několik metrů.
     
    58:49
    Domácí si vzali time-out, po kterém Samsonov zůstal na střídače. Klec Magnitogorsku zeje prázdnotou.
     
    57:30
    Hraje se výhradně v pásmu hostů, Metallugu na vyrovnání zbývají dvě a půl minuty. Uvidíme, zda-li se mu povede výborně hrajícího gólmana soupeře nějak zaskočit.
     
    56:47
    Atmosféra na ledě je stále hustá, po přerušení se teď za brankou Kazaně do menší strkanice pustili Klikhammer a Ellison. Vylučovat se nebude.
     
    55:23
    Šenfeld nabídl kotouč za sebe Berestennikovi, který o něj ale na kruhu po ukázkovém vypíchnutí přišel. Kazaň si puk ukořistila pro sebe a nyní se může pokusit zaútočit.
     
    54:18
    Hra se přelévá ze strany na stranu, sledujeme poměrně rychlou a vyrovnanou podívanou. Mírnou převahu na ledě stále mají hráči domácího Metallurgu.
     
    52:47
    Domácí kombinují, obrana Kazaně je nepouští do bezprostřední blízkosti jejich branky. Metallurg tak musí svatyni Barsu ostřelovat z velké vzdálenosti.
     
    51:13
    Hra ve čtyřech hráčích na obou stranách svědčí spíše domácím, kteří teď atakují kazaňskou svatyni ve snaze znovu srovnat stav utkání. Emil Garipov jejich ambice zvládá krotit.
     
    50:11
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jan Kovář – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:57
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Stanislav Galijev – 2 min., vysoká hůl).
    49:03 Andrej POPOV - 1:2
     
    49:03
    Kazaň vstřelila branku!
    Vyrovnaný stav nevydržel dlouho, Kazaň si bere jednobrankový náskok zpět! Střelu Michaila Gluchova vyrazil Samsonov přímo na hůl připraveného ANDREJE POPOVA, který kotouč uklidil do odkryté části magnitogorské svatyně. Brankář Metallurgu vůbec nemohl dorážce čelit. Asistence: Michail Gluchov, Rafael Batyšin.
    48:33 Jan KOVÁŘ - 1:1
     
    48:33
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácí vyrovnávají hodně kuriózním gólem! Nahození JANA KOVÁŘE od mantinelu projelo za brankovou čáru poté, co byl Emil Garipov po srážce se spoluhráčem neschopen puk zastavit. Něco málo přes deset minut před koncem základní hrací doby tak začínáme odznova. Asistence: Sergej Mozjakin.
     
    47:55
    Kazaň se znovu vrací do sedadla řidiče, momentálně má více ze hry. Klikhammer poslal skvělou přihrávkou do útoku Tkačova, jehož zakončení z kruhu skončilo v rukavici připraveného Samsonova.
     
    46:34
    Gluchov byl po průniku vpřed rychle přišpendlen k mantinelu jedním z magnitogorských hokejistů a obrán o pryž. Výpad Barsu tak skončil ještě dřív, než pořádně začal.
     
    45:50
    Dronov chtěl zkusit své štěstí z velké vzdálenosti, jeho rána z první však jen orazítkovala mantinel za Garipovovou brankou. Gólman Kazaně tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    44:36
    Popov byl na pravém kruhu dvěma borci odstaven od puku, útok Kazaně ale pokračuje dál. K volnému kotouči se totiž nejrychleji dostal jeden z hostujících hráčů.
     
    43:37
    Hosté se snaží na delší dobu usadit před Samsonovem, díky zpevněné defenzívě Magnitogorsku se ale nedostávají hluboko do útočné třetiny.
     
    43:07
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jan Kovář – 2 min., hákování).
     
    42:25
    Metallurg hraje jako vyměněný, momentálně zamknul svého soupeře v jeho pásmu a rozjel kombinaci. Na puku je nyní Birjukov, který na hranici pásma přemýšlí, kam kotouč pošle.
     
    41:36
    Výpad Barsu do útoku zastavuje ofsajd, po krátké pauze se tak bude vhazovat těsně před modrou čárou.
     
    40:24
    Domácí vlétli do třetí části po hlavě a okamžitě se vrhli směrem na Garipova, pohotová defenzíva Kazaně jejich ambice však dokázala zkrotit včas.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Nebýt Ilji Samsonova v brance Metallurgu, byl by náskok hostujícího celku teď mnohem větší. Magnitogorsk byl v druhé části naprosto marný, úplně se svým soupeřem ztratil krok. Kazaňstí si na ledě dělali, co se jim jen zlíbilo, bez jakéhokoliv odporu ze strany domácích. Fanoušci v Areně Metallurg mohou jen doufat, že se jejich celek v poslední dvacetiminutovce sebere.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 250 diváků.
     
    Statistiky po druhé třetině
    Střely na branku: 18 – 37
    Zblokované střely: 12 – 8
    Vhazování: 14 – 21
    Trestné minuty: 8 – 31
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:21 Vladimir TKAČOV - 0:1
     
    39:21
    Kazaň vstřelila branku!
    Ustavičný tlak se vyplatil, Samsonov v závěru druhé třetiny poprvé kapituluje. VLADIMIR TKAČOV vypůjčil z rohu kluziště puk na vzdálenější kruh Sidorovovi, ten mu ho obratem vrátil a forvard hostů jej uklidil do obrovského prázdného prostoru v domácí svatyni. Gólmana Metallurgu teď úplně nechala na holičkách jeho obrana. Asistence: Michail Sidorov.
     
    38:45
    Emil Garipov je už hodně dlouho bez práce, Metallurg se do útočné třetiny nepodíval už několik minut. Bars stále tlačí a snaží se prosadit ještě před druhou přestávkou.
     
    37:40
    Blízko k úvodnímu gólu měl teď Jarullin, fenomenální Samsonov ale z rukávu vytáhl další výborný zákrok a zastavil i jeho zakončení z hranice brankoviště!
     
    37:09
    Andrej Markov našel před brankou najíždějícího Lukojanova, který měl ideální příležitost z první otevřít skóre utkání! Kotouč mu ale úplně nesedl a pouze se odrazil od jeho hole mimo branku Metallurgu.
     
    35:50
    Hosté jsou v plném počtu, pokračujeme s pěti hráči na obou stranách. Momentálně se hra odehrává hlavně ve středním pásmu, Kazani se nedaří prorazit za modrou čáru.
     
    35:02
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jan Kovář – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Michail Gluchov – 2 min., hrubost).
     
    34:48
    Lukojanov omylem šlápl u mantinelu na kotník Děnisovovi, který se po několika sekundách ležení na ledě odebírá za pomoci lékaře zpět na střídačku. Magnitogorsk tak přichází už o druhého hráče...
     
    33:50
    Domácí si v útoku vypěstovali několik slušných šancí předtím, než byli obranou Barsu vyhnáni ven. Arena Metallurg se pomalu ale jistě začíná probouzet a žene své miláčky vpřed.
     
    32:56
    Magnitogorsk čeká tři minuty dlouhá hra v početní výhodě, Kaletnik se vrací na led. Uvidíme, jak si budou domácí v přesilové hře počínat.
     
    31:55
    Oba týmy pokračují ve čtyřech hráčích, hosté jsou pevně usazení před Samsonovem. Arenou Metallurg se nese hrobové ticho, které občas prořízne pískot některého z diváků.
     
    30:40
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Stěpan Zacharčuk – 5 min. + osobní trest do konce utkání, zásah do hlavy nebo krku).
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Vladislav Kaletnik – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:40
    Budkin za pomoci svých spoluhráčů odjíždí na střídačku, na ledě po něm zbyla docela velká kaluže krve. Zacharčuk pravděpodobně nebude jediným potrestaným hráčem.
     
    30:40
    Tohle rozhodně nevidíme rádi! Alexandr Budkin byl v mezikruží nekompromisně sestřelen Zacharčukem, v následujících sekundách se pak do sebe pustili snad všichni hráči na ledě. Hráč Kazaně zkušeného beka naprosto jasně zasáhl loktem do hlavy a v dnešním utkání už ho pravděpodobně neuvidíme.
     
    29:02
    Hra ve čtyřech hráčích na obou stranách se chýlí ke konci, aktivnější v ní byl hostující celek. Domácí jsou dnes strašně bezzubí, Emil Garipov se v brankovišti Kazaně musí trochu nudit.
     
    28:07
    Na konci krátké série přihrávek stál Jiří Sekáč, jehož slabší pokus od modré končí v lapačce připraveného Ilji Samsonova. Gólman domácích teď drží svůj tým nad vodou.
     
    27:20
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Nicholas Schaus – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Michail Gluchov – 2 min., hrubost).
     
    26:32
    Glinkin poslal pryž přímo do hloučku před brankou stojících hráčů, před domácí svatyní následně zavládl naprostý chaos. V něm se nakonec nerychleji zorientoval jeden z hráčů Magnitogorsku, jenž volný puk vyhodil mimo nebezpečí.
     
    25:36
    Platonov zachytil v útočném pásmu přihrávku jednoho z borců Kazaně, pohotová obrana hostujícího celku ho však zvládla velmi rychle odstavit od puku a zabránit tak střele na Garipova.
     
    24:05
    Anton Lander měl v prostoru mezi kruhy velkou šanci otevřít skóre, jenže Ilja Samsonov jej měl přečteného a zkrotil letící puk lapačkou. Brankář Metallurgu dnes podává skvělý výkon.
     
    23:08
    Samsonov si povyjel za branku a rozehrál puk do středního pásma, kde se k němu ale nejrychleji dostali hosté. Ti se nyní snaží znovu prorazit do domácí třetiny kluziště.
     
    22:18
    Vladimir Tkačov se při přejezdu modré čáry trochu unáhlil, celek z Tatarstánu se dopouští ofsajdu. Kazaň má zatím v druhé třetině více ze hry.
     
    21:18
    Zblízka si o slovo řekl Andrej Popov, který ale z mezikruží nezamířil úplně přesně a puk nakonec tři tyče magnitogorské branky úplně minul.
     
    20:36
    Domácí zahajují druhou část pouze se čtyřmi hráči na ledě, Kazaň má přesilovku. Metallurg se v prvních sekundách prostřední části už zvládl dvakrát osvobodit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Poněkud ospalá první dvacetiminutovka je u konce, stav je po ní bezbrankový. Úvodní část hry nebyla příliš záživná, kvalitních gólových příležitostí jsme v ní viděli poměrně málo. Můžeme jen doufat, že se to v následujících čtyřiceti minutách změní...
     
    Statistiky po první třetině
    Střely na branku: 12 – 13
    Zblokované střely: 6 – 8
    Vhazování: 7 – 7
    Trestné minuty: 2 – 2
    Využití přesilovek: 0/1 – 0/0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Ilja Samsonov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Anton Šenfeld.
     
    19:14
    První část se dohrává v pásmu hostů, Magnitogorsku se stále nedaří nějak vážněji ohrozit doposud stoprocentního brankáře opozice. Na úvodní gól zápasu si pravděpodobně budeme muset počkat do druhé třetiny.
     
    18:05
    Galijev se zčistajasna ocitl úplně sám před brankovištěm Metallurgu a měl ideální příležitost otevřít skóre, jenže na poslední chvíli mu zakončení zvládl zhatit dojíždějící Birjukov.
     
    16:30
    Jarullinovo slabší nahození z prostoru mezi modrou a kruhem Samsonov vyrazil mimo nebezpečí. Posléze si puk si na své hokejky berou domácí, kteří se snaží vrátit před Garipova.
     
    15:20
    Atmosféra na ledě houstne, po přerušení vznikla v kruhu pro vhazování v kazaňském pásmu skupinová strkanice. Vylučovat se pravděpodobně nebude.
     
    14:57
    Magnitogorsk je dnes zatím dopředu nulový, v útočném pásmu se mu dosud nepovedlo vymyslet nic kloudného. Soupeř ale na tom není o moc lépe.
     
    13:45
    Domácí se usadili před kazaňskou svatyní, dotěrná obrana hostujícího celku je vůbec nepouští do kvalitních střeleckých pozic a jejich gólman tak zatím v oslabení nečelil ani jediné střele.
     
    12:37
    Hosté se takřka okamžitě po vyhraném vhazování před Garipovem osvobodili a o malou chvilku později se jim povedlo zneškodnit i další útok Metallurgu. Zatím se zvládají bránit s přehledem.
     
    12:14
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Michail Gluchov – 2 min., hození hole nebo předmětu).
     
    11:59
    Kazaň se pokouší prosadit střelami z velké vzdálenosti, Zacharčukova rána ze zadní hranice kruhu úplně zmizela ve výstroji připraveného gólmana Magnitky. Hra je přerušena.
     
    10:53
    Rafael Batyršin se ozval z modré čáry, jeho pokus Samsonov pouze vyrazil před sebe. To se mu málem vymstilo, jelikož k odraženému kotouči se nejrychleji dostali hosté a před jeho svatyní vznikl pořádný chaos.
     
    10:00
    Půlka třetiny za námi, momentálně se bojuje hlavně ve středním pásmu. Oba celky nenechávají svému sokovi ani centimetr ledu zadarmo, brankáři jsou v posledních minutách bez práce.
     
    08:37
    Pivcakin do útoku projel po levém křídle a pokusil se Garipova zaskočit prudkou střelou z kruhu. Strážce kazaňské svatyně však jen sledoval, jak letící kotouč míjí jeho branku o dobrý metr.
     
    07:35
    Hráči Metallurgu jsou častěji na puku a snaží se prokousat ven z vlastního pásma, Kazaň jim ale vůbec nedovoluje překročit hranici třetiny a aktivně se je snaží od kotouče odstavit.
     
    06:29
    Jarullin rozehrál z modré čáry kotouč dopředu, Bars rozjíždí v pásmu soupeře kombinaci. Ilja Samsonov zatím zasahovat nemusel, Kazaň se ještě vůbec nedostala ke střele.
     
    05:54
    Kazaň se dopouští prvního zakázaného uvolnění v dnešním zápase, po krátkém přerušení se bude vhazovat po pravici Emila Garipova. Metallurg má nyní ze hry o něco málo více než jeho soupeř.
     
    05:10
    Tokranov předal kotouč Abrosimovi. Ten nyní hledá nějakou skulinku v magnitogorské defenzívě, díky které by mohl proklouznout do útočného pásma. Zatím marně.
     
    04:13
    Z hranice brankoviště se pokusil otevřít skóre Anton Šenfeld, jenže jeho zakončení z bezprostřední blízkosti svatyně nakonec Emil Garipov zvládl pokrýt dobře položeným betonem.
     
    03:13
    Hraje se nahoru dolu, ani jeden celek nemá momentálně na ledě vyslovenou převahu. Díky pevným obranám obou celků jsme již nějakou dobu vůbec neviděli střelu na branku.
     
    01:59
    Po střele z modré čáry má Garipov ve statistikách první zákrok, pryž se od jeho betonu odrazila do rohu kluziště. Pár sekund předtím už musel zasahovat i Samsonov na druhé straně.
     
    01:14
    Tokranov drží puk za vlastní brankou a snaží se jej rozehrát dopředu, dravý útok Metallurgu mu ale pořádně znepříjemňuje život a snaží se jej o puk obrat. Domácí teď působí hodně nebezpečně.
     
    00:14
    Úvodní vhazování vyhráli domácí, kteří se na chvilku stáhli s kotoučem do svého pásma a odsud odstartovali první výpad na Garipovu klec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hymna dozněla, sudí už svolává borce do středového kruhu. Jdeme na to!
     
    Týmy už vyráží na led a řadí se na modrých čarách, ještě před začátkem si poslechneme ruskou národní hymnu.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné a ničím nerušené odpoledne, v Areně Metallurg je vše připraveno pro dnešní duel. Oba celky jsou ještě v kabinách, od úvodního buly nás dělí ještě pár minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Samsonov (Košečkin) – J. Birjukov, Pivcakin, Dronov, Schaus, Děnisov, S. Těreščenko, Budkin – Mozjakin, Ellison, Jan Kovář – Šenfeld, Filippi, Osala – Berestennikov, Timkin, Platonov – Švyrjov, Kaletnik, Sirotkin – De. Kazionov.

    Ak Bars Kazaň: Garipov (Biljalov) – Abrosimov, Tokranov, S. Zacharčuk, Batyršin, Jarullin, Markov, Sidorov – Galijev, Klinkhammer, Tkačov – An. Popov, Glinkin, M. Gluchov – Azevedo, Lander, Sekáč – Svitov, Lukojanov, Archipov.

    Rozhodčí: Ščenjov, Gašilov – Michel, Viljugin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V MINULÉ SEZÓNĚ

    V rámci základní části se spolu v minulém ročníku oba týmy potkaly dvakrát, přičemž v prvním zápase slavila vítězství Kazaň a v odvětě se dařilo lépe Metallurgu.

    7. 1. 2017: Kazaň – Magnitogorsk 0:2
    10. 11. 2016: Magnitogorsk – Kazaň 2:3sn.

    Celky pak na sebe narazily ještě ve finále Východní konference, ve kterém Magnitogorsk ani jednou nezaváhal a hladce postoupil do série o Gagarinův pohár proti Petrohradu.

    30. 3. 2017: Kazaň – Magnitogorsk 1:4
    28. 3. 2017: Kazaň – Magnitogorsk 2:3
    26. 3. 2017: Magnitogorsk – Kazaň 2:0
    24. 3. 2017: Magnitogorsk – Kazaň 2:1pp.
    Jiřímu Sekáčovi se v Kazani momentálně daří.

     
    AK BARS KAZAŇ
    1. místo ve Východní konferenci
    13 Z, 8-1-2-2, 28 bodů (skóre 44:30)

    Celek z Tatarstánu najdeme v tabulce na samotné špici Východní konference, po třinácti odehraných utkáních mu náleží první příčka. Rozhodně si ale nemůže dovolit dnešní zápas vypustit – v rámci Charlamovovi divize mu se ztrátou pouhého jednoho bodu šlape na paty rozjetý Nižněkamsk, který dnes změří síly s Jekatěrinburgem a v případě vítězství by mohl Kazaň z trůnu sesadit. Výhra proti Magnitogorsku je tak dnes pro hosty skoro nutnost.

    Nejproduktivnější hráči
    Jiří SEKÁČ – 16 bodů (6+10)
    Justin AZEVEDO – 15 bodů (10+5)
    Andrej MARKOV – 11 bodů (2+9)
    Anton LANDER – 11 bodů (2+9)

    Brankářské statistiky
    Emil GARIPOV
    – 598 min. | 91,9% úsp. | prům. 2,21
    Timur BILJALOV
    – 184 min. | 90,7% úsp. | prům. 2,61
     
    METALLURG MAGNITOGORSK
    9. místo ve Východní konferenci
    14 Z, 6-1-2-5, 22 bodů (skóre 43:43)

    Průběžné deváté místo v rámci Východní konference musí být pro fanoušky party kolem Sergeje Mozjakina zklamáním. Metallurgu se letos zatím vůbec nedaří navázat na loňskou sezónu, ve které se probojoval až do finále ligy, a výkonnostně bychom jej mohli řadit do šedého průměru celé soutěže. Naposledy vyjel do akce v neděli proti Soči, jenž přetlačil 6:4 a přeťal tak čtyři utkání dlouhou sérii porážek. Dnes se tedy bude snažit na tento úspěch navázat a vyšvihnout se o něco výše v tabulce.

    Nejproduktivnější hráči
    Sergej MOZJAKIN – 17 bodů (9+8)
    Matt ELLISON – 12 bodů (6+6)
    Jan KOVÁŘ – 11 bodů (4+7)

    Brankářské statistiky
    Vasilij KOŠEČKIN
    – 507 min. | 90,8% úsp. | prům. 2,72
    Ilja SAMSONOV
    – 337 min. | 88,6% úsp. | prům. 3,20
     
    Krásné úterní odpoledne! Kontinentální hokejová liga má dnes na programu čtyři duely, přičemž asi nejzajímavějším z nich bude střetnutí mezi trápícím se vicemistrem z Magnitogorsku a hosty z Kazaně, aktuálními lídry konfrence. Pojďme si oba soupeře představit o něco podrobněji.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 49. Jan Kovář (Mozjakin) – 40. Tkačov (Sidorov), 50. An. Popov (M. Gluchov, Batyršin)


    Metallurg Magnitogorsk: Samsonov (Košečkin) – J. Birjukov, Pivcakin, Dronov, Schaus, Děnisov, S. Těreščenko, Budkin – Mozjakin, Ellison, Jan Kovář – Šenfeld, Filippi, Osala – Berestennikov, Timkin, Platonov – Švyrjov, Kaletnik, Sirotkin – De. Kazionov.
    Ak Bars Kazaň: Garipov (Biljalov) – Abrosimov, Tokranov, S. Zacharčuk, Batyršin, Jarullin, Markov, Sidorov – Galijev, Klinkhammer, Tkačov – An. Popov, Glinkin, M. Gluchov – Azevedo, Lander, Sekáč – Svitov, Lukojanov, Archipov.

    Rozhodčí: Ščenjov, Gašilov – Michel, Viljugin

    Diváci: 7 250
    thejrc.org