David Servis – Nymburk 8:1 (kon.) | Pelhřimov – Kolín 2:4 (kon.) | Písek – Žďár n/S 4:7 (kon.)
Mor. Budějovice – Tábor 3:4 (kon.) | Trutnov – Most 4:3 (kon.) | Děčín – Letňany 5:1 (kon.)
Řisuty – Sokolov 3:6 (kon.) | Bílina – Dvůr Králové n. L. 6:10 (kon.) | Poruba 2011 – Nový Jičín 8:0 (kon.)
SHK Hodonín – Opava 4:2 (kon.) | Vrchlabí – Jablonec n/N 4:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Klatovy 10:2 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
4:2 (0:1, 3:0, 1:1)
HK Opava
Středa 27.09.2017, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • 2. liga skupina Východ • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    V základní části loňské sezóny byli ve vzájemných utkáních úspěšnější Drtiči, kteří vyhráli tři z pěti utkání. Vždy přitom platilo rčení: „Můj dům, můj hrad.“
     
    Hodonínští hokejisté rovněž nevzpomínají v dobrém na šumperskou návštěvu. Draci zaslouženě vyhráli 3:0, když zcela eliminovali domácí střelce. Posledním týmem, kterému se to na Slovácku podařilo, byl HC ZUBR Přerov. Ten dokázal 14. února 2015 přetlačit Drtiče 0:5. Hodonínský útočník Daniel Vaněk po utkání zbytečně nekličkoval a hledal příčiny porážky v přístupu mužstva k utkání. „Bylo to o nás. Chybělo nám více bojovnosti v první půlce zápasu, abychom maličkostmi mohli strhnout zápas v náš prospěch,“ řekl centr první formace.
     
    Slezané zaznamenali jediné vítězství 16. září, když před domácím publikem přehráli tým Kopřivnice přesvědčivě 3:0. Utkání rozhodly svými góly stálice opavského mužstva: Herman, Černý a Chalupa. Naposledy se Opava střetla v sobotu 23. září s rozjetým Šumperkem, který nedal červeno-bílým žádnou šanci. Hosté se sice na chladném severu rozjížděli pomalu, ale nakonec přehráli Slezan vysoko 6:1. I proto se Slezané nacházejí se čtyřmi body na posledním místě tabulky.
     
    Drtiči po nepovedeném středečním utkání mají co napravovat. Proti Šumperku nevstřelili ani gól a po nevýrazném výkonu poprvé v sezóně padli poměrem 0:3. Hodonínští si mohou spravit chuť na hokejistech opavského Slezanu, který se v pěti zápasech radoval z výhry pouze jednou. Je nutné ovšem zmínit, že svěřenci kouče Antonína Plánovského dokázali potrápit jednoho z favoritů soutěže. Na ledě Poruby drželi ještě čtyři minuty před koncem třetí dvacetiminutovky vyrovnaný stav 3:3, jenže poté rozhodl ostravský ostrostřelec Luka.
    Domácí vyrukují na opavský Slezan v tomto složení

     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Haloda O. (Štěpanovský) – Peslar, Mojžíš, Miklík, Sedlák, Kužílek, Haloda M., Žabčík – Jurča, Vaněk D., Romančík – Matula, Peš, Sajdl – Stehlík, Kuba, Kadlec – Vrána, Hložánek, Charvát – Černohous

    HK Opava: Šafránek (Wanecki) – Pokorný, Šendera, Kiss, Galvas, Šindelář, Štindl, Chalupa, Slavík – Grygar, Herman, Rousek, Vítek, Vaněk R., Maxner, Wolf, Hartmann, Černý, Malina, Škoda

    Rozhodčí: Slavka – Blaha, Goňa.
     
    Za několik málo okamžiků začne utkání 6. kola druholigové skupiny Východ, všichni aktéři dnešního zápasu včetně rozhodčích jsou už na ledě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Drtiči vyhráli úvodní buly, ale první útočné akce se jim nepovedla. Slezané ovšem pouze vyhodili kotouč za hodonínskou branku po přechodu červené čáry, takže to domácí mohou zkusit znovu.
     
    01:15
    Opavský Škoda zašlápl kotouč za Halodovou klecí, hlavní arbitr vykazuje hru do středního pásma.
     
    01:32
    Tečovaná rozehrávka z hole Galvase míří na hodonínskou střídačku, zatím stále čekáme na první střelecký pokus na bránu.
     
    02:39
    Až nyní se ke slovu dostal hostující Rousek, Ondřej Haloda předvedl nejistý zákrok vyrážečkou, po kterém mohli hosté dorážet. Nicméně skóre je po necelých třech minutách hry stále bezbrankové.
     
    03:42
    Peslar se na modré čáře dokázal klamavým pohybem zbavit blokujícího hráče, jeho rána ovšem mířila daleko mimo tři tyče opavské brány.
     
    04:45
    Hra má spád, již dlouho se nepřerušovalo. Opticky mají více ze hry domácí Drtiči, zatím ale stále nevystřelili na branku soupeře.
     
    05:43
    Šenderova přihrávka nenašla žádnou opavskou hokejku, píská se zakázané uvolnění.
     
    05:51
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Hložánek – 2 min., sekání).
     
    06:05
    Šindelář se hned zkraje přesilové hry opřel příklepem do kotouče od modré čáry. Haloda měl zakrytý výhled, přesto dokázal plachtící puk vyrazit do rohu kluziště.
     
    06:53
    Brankář Šafránek chtěl vyslat Hartmanna do brejku dlouhou kolmicí až na útočnou modrou čáru. Opak je pravdou, hra se stěhuje zpět do obranného pásma Slezanů kvůli zakázanému uvolnění.
     
    07:51
    Hokejisté Baníku první oslabení v tomto duelu zvládli, Hložánek je zpět na hrací ploše.
     
    08:14
    Kadlec zavezl kotouč téměř přes všechny čáry až do útočného pásma, kde jej předložil Kubovi. Jeho pokus bez přípravy skončil v Šafránkově rukavici.
     
    09:24
    Chalupa měl první velkou příležitost v dnešním utkání, jenže z Grygarovy přihrávky mířil pouze doprostřed brány.
     
    09:48
    Opava právě vstřelila branku!
    Jenže napodruhé to PETRU CHALUPOVI vyšlo, a tak se z první branky utkání radují hosté! Opavský útočník dokázal procedit kotouč mezi Halodovou výstrojí z téměř minusového úhlu po několika odrazech na brankovišti. Poněkud šťastná branka, ale samozřejmě platí. Asistence: Jiří Šindelář, Rostislav Vaněk.
     
    11:54
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Kuba – 2 min., podražení).
     
    12:04
    Drtiči zahajují hru v oslabení úspěšně, Žabčík vybojoval kotouč u pravého hrazení a napálil jej směrem na Šafránka.
     
    12:41
    Jurča obral rozehrávajícího Chalupu o puk za jeho vlastní brankou a bleskovou otočkou chtěl zasunout puk za tyč, Šafránek se ale stačil včas přesunout!
     
    13:14
    Vyloučení v týmu HK Opava (Škoda – 2 min., podražení).
     
    13:54
    Drtiči jsou kompletní, začíná jim klasická přesilová hra pět na čtyři.
     
    14:56
    Stehlík chtěl zřejmě napodobit Chalupovu branku, neboť mířil z podobně složité pozice. Jeho pokus je zblokovaný pozornou opavskou obranou do ochranné sítě.
     
    15:35
    Mojžíšovu střílenou přihrávku ve výšce kolen nemohl Romančík na levém křídle zpracovat – icing.
     
    16:13
    Vyloučení v týmu HK Opava (Malina – 2 min., hákování).
     
    17:24
    Opavští nepovolili hodonínským hokejistům vysloveně nic v dosavadním průběhu přesilovky. Slezané vynikajícím způsobem brání střední pásmo.
     
    18:36
    Peslar ztratil trpělivost s postupným přechodem modré čáry, vzal to na sebe a málem z toho byla gólová akce! Jeho prudká rána zápěstím se málem došourala za Šafránkovými zády za brankovou čáru.
     
    19:45
    Wolf se zkoušel prosadit z mezikruží, jenže včas k němu přistoupil kapitán Peš a odklidil hostujícího útočníka do rohu obranného pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Opavští hokejisté se na jihu Moravy prezentují zabezpečenou obranou a vynikajícím přechodem do útočných protiakcí. I zásluhou šťastného gólu Petra Chalupy z desáté minuty vedou o gól, a to zaslouženě. Domácí hokejisté totiž směrem dopředu zatím mnoho nepředvedli, Šafránek mnoho práce zatím neměl. Další třetina začne přibližně 18:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Daniel Vaněk s Vránou uháněli krátce po buly do brejku sami na brankáře, jenže hlavní rozhodčí přerušil průběh utkání pro hru vysokou holí. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    20:53
    Vyloučení v týmu HK Opava (R. Vaněk – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    21:25
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Třicet dva sekund stačilo Drtičům k tomu, aby proměnili přesilovou hru! Po zblokované Sajdlově ráně z vrcholku kruhů se puk odrazem od zadního mantinelu dostal na Pešovu hůl, hodonínský kapitán jej předložil DOMINIKU MATULOVI, který nekompromisně zavěsil pod horní tyč! Asistence: Petr Peš, Jakub Sajdl.
     
    22:46
    Černohous měl velice dlouhé střídání, takže po přechodu modré čáry napálil kotouč do lapačky Šafránka, který si netroufl rozehrát.
     
    23:20
    Vítek přes veškerou snahu nedokázal dobruslit nastřelený kotouč za Halodovu klec, takže se píská icing.
     
    24:05
    Obránce Haloda pod tlakem na modré čáře dokázal vykouzlit střílenou přihrávku na dobře postaveného Sajdla u zadní tyče. Jenže na něj byl tento pas příliš prudký, puk končí v ochranné síti.
     
    24:57
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Kužílek – 2 min., hákování).
     
    25:30
    Vyloučení v týmu HK Opava (Herman – 2 min., faul loktem).
     
    26:07
    Drtiči právě vstřelili branku!
    PETR JURČA předvedl hodonínskému publiku krasojízdu přes celé kluziště s gólovou tečkou! Hodonínský útočník převzal na obranné modré čáře kotouč od Mojžíše, prokličkoval středním pásmem až na úroveň brankové čáry a odsud procpal kotouč mezi betonem a bližší tyčí Šafránkovy klece. Opavský brankář se po této brance musí červenat. Asistence: Pavel Mojžíš.
     
    26:38
    Vyloučení v týmu HK Opava (Šindelář – 2 min., podražení).
     
    26:52
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Domácí hokejisté vstoupili do druhé třetiny přímo famózně a odskakují na rozdíl dvou branek. Obránce Miklík nabil na modrou čáru svému parťákovi JANU SEDLÁKOVI. Ten neváhal, opřel se do puku, a jeho dělovka propadla Šafránkovi pod levou rukou! Asistence: Martin Miklík, Petr Peš.
     
    27:32
    Šafránek zcela vynuloval Stehlíka, který dorážel odražený kotouč do zcela odkryté klece! Z ničeho nic se zjevil opavský brankář Šafránek a lapačkou zpacifikoval jeho prudkou dorážku! Troufám si tvrdit, že tohle je zákrok dnešního večera.
     
    28:38
    Hostující mužstvo hraje v plném počtu, po delší době se hraje znovu pět na pět.
     
    29:52
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Miklík – 2 min., sekání).
     
    30:24
    Peš mohl uhánět nikým neohrožený na Šafránka, kdyby byl o dva kroky rychlejší a dosáhl na průnikovou přihrávku z hole Mojžíše.
     
    31:26
    Domácím se v oslabení extrémně daří odolávat tlaku opavských hokejistů, respektive bránit střední pásmo. Slezan se zatím k ničemu nedostal.
     
    32:19
    Vyloučení v týmu HK Opava (Herman – 2 min., podražení).
     
    33:02
    Daniel Vaněk hned natřikrát dorážel kotouč odražený od Šafránkových betonů po Mojžíšově střele od modré čáry, jenže opavský gólman jej pozičně vychytal.
     
    34:22
    Stehlík dorážel na hranici brankoviště možná za hranicí pravidel, i proto se od samotného Šafránka dočkal několika nepříliš vřelých slov.
     
    35:32
    Daniel Vaněk se nejprve efektní kličkou zbavil Kisse za opavskou bránou a pak nabíjel zcela volnému Jurčovi na bližší tyči. Tentokrát si Šafránek první tyčku svědomitě hlídal.
     
    36:37
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Matula – 2 min., sekání).
     
    36:45
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Kužílek – 2 min., hákování).
     
    36:45
    Domácím začínají krušné chvíle, budou totiž hrát bez osmi sekund celé dvě minuty v dvojnásobném oslabení.
     
    37:33
    Kuba po střele Šindeláře od modré čáry vzal kotouč a vyhodil jej přes všechny čáry, Drtiči se na moment osvobozují a mohou vystřídat.
     
    38:45
    Hodonínské mužstvo dokázalo přežít necelé dvě minuty v dvojnásobném oslabení, Matula i Kužílek již krouží na ledové ploše.
     
    39:44
    Matula se sice šikovně vyhnul soupeři v nadějné pozici mezi kruhy, jenže druhá klička mu již nevyšla. Dopředu mohou Slezané.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka nabídla úplně jiný obraz hry. Jihomoravané přidali na důrazu a nasazení. A je to znát. Dvě minuty po začátku druhé třetiny se prosadil Dominik Matula. Pak přišly dvě slepené branky během sedmadvacáté minuty, kdy se radovali Petr Jurča a Jan Sedlák. Hodonínští zcela otočili vývoj dnešního utkání, po čtyřiceti minutách tak vedou o dvě branky. Další třetina začne přibližně v 19:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Kissovo vyhození kotouče se dostalo o tvrzené sklo přímo do ochranné sítě, vhazovat se tak musí před opavským gólmanem Šafránkem.
     
    41:07
    Hartmann nedokázal předstihnout Sedláka v souboji o kotouč v útočném pásmu, rozhodčí přerušují hru kvůli zakázanému uvolnění.
     
    41:11
    Vyloučení v týmu HK Opava (Malina – 2 min., sekání).
     
    42:03
    K Sajdlovi se s notnou dávkou štěstí dostal kotouč na hranici brankoviště, jenže hodonínský útočník nedokázal ani nadvakrát protlačit puk za Šafránkova záda.
     
    42:36
    Šafránek si smlsnul na Kužílkově ráně od modré čáry, před nímž se otevřela široká dálnice.
     
    43:12
    Jurča svým pohybem vystavil své spoluhráče do ofsajdové pozice, to vše v době, kdy Malinovi vypršel dvouminutový trest.
     
    44:13
    Vítek nedosáhl na Galvasův prudký kotouč z hloubi obranného pásma, Opavským chybí klid v rozehrávce. Píská se zakázané uvolnění.
     
    45:14
    Vrána se pohyboval notnou chvíli v brankovišti soupeře, což neuniklo pozornosti hlavního arbitra. Ten vykazuje hru do středního pásma.
     
    46:17
    Vrána šikovnou žabičkou uvolnil Daniela Vaňka hlídkujícího na hranici brankoviště, druhý jmenovaný ale zakončil pouze do betonů pozorného Šafránka.
     
    46:50
    Halodovi propadnul plachtící kotouč z hole Galvase za záda, vše musel hasit včasným obranným zákrokem obránce Žabčík, který zabránil puku v cestě za brankovou čáru.
     
    48:45
    Stehlíkův sražený puk doskákal až k Šafránkovi, navzdory všem předpokladům i tato rána nadělala opavskému brankáři mnoho starostí.
     
    49:17
    Vyloučení v týmu HK Opava (Černý – 2 min., vražení na hrazení).
     
    49:32
    Vyloučení v týmu HK Opava (Slavík – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    49:32
    Hodonínští hokejisté, podobně jako jejich soupeř ve druhé třetině, budou mít k dispozici velice dlouhou dvojnásobnou přesilovku.
     
    50:20
    Jurča měl obrovskou příležitost k přidání čtvrté branky, když jej vybídl ke skórování žabkou do mezikruží Daniel Vaněk. Jenže hodonínský útočník trestuhodně trefil jen střed branky!
     
    51:32
    I Slezané tohle dlouhé oslabení zvládli a drží tak pořád své naděje na zvrácení osudu tohoto zápasu.
     
    51:45
    Hosté vyhodili po dlouhém tlaku vyhodili kotouč na zakázané uvolnění. Opavská lavička si zcela logicky vybírá oddechový čas.
     
    52:49
    Zbývá zhruba sedm minut do konce základní hrací doby a Opavští se stále ne a ne nadechnout k závěrečnému náporu. Naopak jsou to hráči slováckého celku, kteří tvoří hru a tlačí se do zakončení.
     
    53:59
    Drtičům se píská postavení mimo hru, které čárový rozhodčí posoudil jako úmyslné. Hra se tak stěhuje až do obranného pásma Hodonína.
     
    54:36
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Miklík – 2 min., podražení).
     
    54:58
    Opava právě vstřelila branku!
    Máme založeno na pořádné drama! JAKUB VÍTEK těsně před brankovištěm tečoval Galvasův projektil takovým způsobem, že puk hloučkem těl propadl až za záda brankáře Halody. Asistence: David Galvas.
     
    55:48
    Hosté se na chvíli dostali do útočného pásma, hodonínští zadáci ale naprosto zvládli situaci a vyvezli puk směrem k Šafránkovi.
     
    57:16
    Za Šafránkovou bránou se dobrou půlminutu bojovalo o zašlápnutý kotouč. Hlavní rozhodčí nakonec přerušil hru a nařídil vhazování před zraky Dušana Šafránka.
     
    58:04
    Šendera předvedl vcelku nekompromisní zákrok na Kadlece u hostující střídačky, hodonínský útočník se zdál být i trochu otřesený. Hra ovšem pokračuje dál bez přerušení.
     
    58:10
    Slezané to zkoušejí v šesti hráčích v poli bez brankáře!
     
    58:31
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Opavané dokázali zamknout svého soupeře v obranném pásmu, jenže unáhlenou střelou se připravili o kotouč. Dopředu bleskově vyrazil Vrána, který uvolnil rozjetého PETRA JURČU a tomu nedělalo problém za modrou čárou trefit odkrytou klec. Asistence: Jakub Vrána, Pavel Mojžíš.
     
    59:50
    Hra se pokojně dohrává v obranném pásmu Opavy, dnešní utkání končí!
     
    Konec zápasu.
    Drtiči prohravali, ale nakonec berou tři body právě hokejisté ze Slovácka

     
    Jihomoravané si po obrovském boji připisují tři body! Viděli jsme tři naprosto rozdílné třetiny, ta první patřila Opavě, ta druhá bezesporu Drtičům. Posledních dvacet minut hry bylo ve znamení mnoha nepřesností a nervozity, nakonec byli šťastnější hokejisté Hodonína. Vítěznou se ukázala být branka Jana Sedláka ze sedmadvacáté minuty. To je z mé strany vše, přeji vám poklidný zbytek středečního večera! (20:18:36)

    Tomáš Chramosta

    Branky a nahrávky: 22. Matula (Peš, Sajdl), 27. Jurča (Mojžíš), 27. Sedlák (Miklík, Peš), 59. Jurča (Vrána, Mojžíš) – 10. Chalupa (Šindelář, R. Vaněk), 55. Vítek (Galvas)


    SHK Drtiči Hodonín: Haloda O. (Štěpanovský) – Peslar, Mojžíš, Miklík, Sedlák, Kužílek, Haloda M., Žabčík – Jurča, Vaněk D., Romančík – Matula, Peš, Sajdl – Stehlík, Kuba, Kadlec – Vrána, Hložánek, Charvát – Černohous
    HK Opava: Šafránek (Wanecki) – Pokorný, Šendera, Kiss, Galvas, Šindelář, Štindl, Chalupa, Slavík – Grygar, Herman, Rousek, Vítek, Vaněk R., Maxner, Wolf, Hartmann, Černý, Malina, Škoda

    Rozhodčí: Slavka – Blaha, Goňa
    thejrc.org