Philadelphia – NY Rangers 4:3 (po pr.) | Columbus – St. Louis 5:2 (kon.) | Florida – Tampa 4:2 (kon.)
Dallas – Minnesota 4:1 (kon.) | Vegas – Los Angeles 2:3 (po pr.)
konec
Columbus Blue Jackets
5:2 (3:0, 1:2, 1:0)
St. Louis Blues
Středa 27.09.2017, 01:05 • Nationwide Arena, Columbus • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítám všechny příznivce toho nejlepšího hokeje u sledování textového přenosu z přípravného utkání kanadskoamerické NHL, ve kterém Columbus Blue Jackets od 1:00 přivítají St. Louis Blues.

    Columbuským zatím z výsledkového pohledu příprava příliš nevychází, Blue Jackets zvítězili jen v jednom utkání z pěti. Trenér John Tortorella ale vždy poslal do hry výrazně kombinovanou sestavu, podle zákulisních informací by se po dnešním utkání proti St. Louis už mělo rozhodnout o tom, kdo zůstane v NHL a kdo poputuje na farmu.

    Blues zatím v přípravě pravidelně střídají lepší zápasy s horšími, v posledních dnech jsou výkony svěřenců Mikea Yea jako na houpačce – 4:0, 0:4, 4:1. Missourský celek čeká druhý přípravný zápas proti Columbusu, ten první Vladimir Tarasenko a spol. zvládli 3:2 v prodloužení.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bobrovskij) – Murray, Savard, Kukan, Nutivaara, Harrington, Carlsson – Milano, Thürkauf, Abramov – Dubois, Sedlák, Bjorkstrand – Calvert, Scott, Motte – Hannikinen, Mitchell, Moutrey.

    St. Louis Blues: Allen (Binnington) – Bortuzzo, Dunn, Gunnarson, Lindbohm, Schmaltz, Vannelli, Walman – Barbašev, Blais, Jaškin, Kostin, Kyrou, MacEachern, Megan, Musil, Pääjärvi, Sundqvist, Thomas, Thompson, Thorburn.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Oliver Bjorkstrand se krátce po úvodním vhazování dostal ke střele z ostrého úhlu, s tou si ale Jake Allen bez potíží poradil.
     
    01:05
    Dunnovo nahození do útočného pásma skončilo jen u Markuse Nutivaary, následná akce Blue Jackets ale byla přerušena pro ofsajd.
     
    01:47
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení už ve druhé minutě zápasu. Brankář Korpisalo bleskově rozehrál puk na rozjetého TYLERA MOTTEHO, který si nabruslil až na levý kruh a odtud přesnou střelou překonal Allena. Asistence: Joonas Korpisalo.
    01:47 Tyler MOTTE - 1:0
     
    02:43
    Ofsajd a v něm Ryan Murray, hra je po delší době přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    03:30
    Blues se zatím vůbec nedostali do útočného pásma, Markus Hannikainen už zakládá další protiakci Jackets.
     
    04:18
    Sundqvistovo nahození do útočného pásma se odrazilo na hůl Dmitrije Jaškina, který se ale nakonec do zakončení neprokousal.
     
    05:11
    Pierre-Luc Dubois u pravého hrazení vybojoval kotouč pro Sedláka, jehož následná střela ale postrádala přesnost.
     
    06:22
    Dubois (CBJ) si teď ale v souboji s Kostinem pomohl nedovolenými prostředky a vyfasoval dvouminutový trest za držení.
     
    07:09
    Brady Austin, který se do zápasu dostal na poslední chvíli místo Gabriela Carlssona, teď dokázal razantním vyhozením osvobodit Blue Jackets.
     
    07:49
    Robert Thomas (STL) vyfasoval dvě minuty za sekání, poměr sil na ledě se tak vyrovná.
     
    08:32
    Dubois už je zpět na ledě, nyní tak budeme svědky zkrácené přesilovky Blue Jackets.
     
    09:01
    Savardova střela od levého hrazení byla zblokována a Blues posléze vyhodili kotouč až ke Korpisalovi.
     
    09:53
    Krátce po Thomasově návratu na led hokejisté St. Louis vyhodili kotouč na zakázané uvolnění, hra se tak vrátí zpět před Allena.
     
    10:48
    Columbus právě vstřelil branku!
    A už je to o dva góly. Jake Allen zaváhal při rozehrávce, čehož využil napadající MARKUS HANNIKAINEN, který brankáři Blues ukradl puk a se zakončením si poradil rutinérsky! Bez asistence.
    10:48 Markus HANNIKAINEN - 2:0
     
    11:28
    Do další šance se po přihrávce Sonnyho Milana dostal Calvin Thürkauf, tentokrát si ale Jake Allen bez potíží poradil. Columbus je dnes zatím jasně lepším týmem.
     
    11:47
    Právě Thürkauf (CBJ) se o chviličku později nechal vyloučit na dvě minuty za hákování.
     
    12:20
    Pääjärvi po pravém křídle zavezl puk do útočného pásma, jeho následné nahození do předbrankového prostoru ale skončilo jen u bránícího Ryana Murrayho.
     
    12:41
    Tage Thompson (STL) zatáhl za záchrannou brzdu a zahákoval unikajícího Motteho, přesilovka St. Louis je tak u konce.
     
    13:20
    Klim Kostin (STL) poté dostal dvojnásobný trest za vysokou hůl, v obličeji jeho oběti Duboise se totiž objevila krev.
     
    13:44
    David Savard nabil na pravý kruh volnému Nutivaarovi, jehož dělovku z voleje si ale Jake Allen pohlídal.
     
    14:26
    Bjorkstrand vypálil bez přípravy z pravé strany, přesouvající se Allen ale vytáhl skvělý zákrok!
     
    14:46
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tlak Jackets ale ještě pokračoval a nakonec z něj pramení třetí gól v Allenově síti. Bjorkstrand si tentokrát střihl roli nahrávače, když u vzdálenější tyče našel volného MARKUSE NUTIVAARU a ten si se zakončením už poradil. Asistence: Oliver Bjorkstrand a David Savard.
    14:46 Markus NUTIVAARA - 3:0
     
    15:45
    Velmi aktivní Bjorkstrand se na vrcholu kruhů dostal k další střele, dánský reprezentant ale napálil puk jen do prostoru, kde stál připravený gólman St. Louis.
     
    16:38
    Na druhé straně měl první gól Blues na hokejce Adam Musil, jeho jedovatici z levého kruhu ale Korpisalo bravurně vyrazil!
     
    17:19
    Po rychlém protiútoku hostů se k další nebezpečné střele dostal Vince Dunn, i tentokrát si ale Joonas Korpisalo dokázal poradit.
     
    18:03
    Nyní už ale opět útočí Columbus. Savard překvapivým křižným pasem našel volného Scotta, jemuž ale střela nesedla podle představ a Allen si snadno poradil.
     
    18:56
    Thürkauf v rohu kluziště vybojoval kotouč pro Sonnyho Milana, který si s pukem následně nabruslil až k modré čáře, nakonec se ale do zakončení vůbec nedostal.
     
    19:43
    Calvin Thürkauf (CBJ) se v samotném závěru první třetiny provinil držením.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka vyšla výrazně lépe Columbuským, kteří na ledě dominovali a přestříleli Blues 17:5. To se projevilo i ve skóre, svěřenci Johna Tortorelly díky trefám Motteho, Hannikainena a Nutivaary vedou 3:0. Dostane se ve druhé třetině St. Louis zpět do zápasu? To začneme zjišťovat ve 2:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:46
    Na konci pohledné akce Blues na jeden dotek stál Tage Thompson, Korpisalo měl ale dobrý výhled a bez potíží si poradil.
     
    21:29
    Hannikainen na vlastní modré čáře obětavě skočil do rány Dunnovi, načež kotouč doskotačil až do středního pásma, a Blues tak musejí opustit soupeřovu třetinu.
     
    22:06
    Svěřencům Mikea Yea dnes dělá obrovské problémy rozehrávka. Další minelu v obranném pásmu Blues mohl potrestat Oliver Bjorkstrand, dánský snajpr Columbusu ale na Allena z ostrého úhlu nevyzrál.
     
    22:59
    Allen přizvedl Scottovo nenápadné nahození do ochranné sítě, následovat bude vhazování po pravici gólmana St. Louis.
     
    23:46
    V postavení mimo hru tentokrát uvízl Oscar Sundqvist, po delší odmlce byla hra přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    24:29
    Nahození Blues do útočného pásma skončilo jen u Bradyho Austina, bývalý obránce farmy Buffala ale poté jen odevzdal kotouč soupeři.
     
    25:12
    Robert Thomas využil zaváhání Harringtona v columbuské třetině, zmocnil se skákavého puku a vystřelil, jeho pokus ale byl pro Korpisala snadným soustem.
     
    26:09
    Kotouč vyletěl až mezi diváky, načež hlasatel v Nationwide Areně ohlásil komerční přestávku.
     
    26:39
    Během komerční pauzy někteří šťastlivci na tribunách dostali pizzu zdarma od nejmenovaného amerického řetězce, pojďme ale zpět na led, kde Dunn právě poslal kotouč do útočného pásma.
     
    27:10
    Schmaltzův pokus o vyhození puku do bezpečí sice skončil jen na útočné modré u Ryana Murrayho, dvojka draftu 2012 se ale do zakončení nakonec nedostala.
     
    27:52
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají zpět do zápasu. Sundqvist našel v mezikruží volného SAMA BLAISE, který si přehodil puk na bekhend a poté poslal černou pryž nechytatelně pod břevno! Asistence: Oscar Sundqvist, Ivan Barbašev.
    27:52 Sam BLAIS - 3:1
     
    28:54
    Columbus právě vstřelil branku!
    Jackets si o pouhou minutu později berou tříbrankový náskok zpět. Bjorkstrandovu střelu z pravé strany Allen nejistě vyrazil jen před sebe, kde se nejrychleji zorientoval PIERRE-LUC DUBOIS a doklepl kotouč do sítě. Asistence: Oliver Bjorkstrand, Scott Harrington.
    28:54 Pierre-Luc DUBOIS - 4:1
     
    29:35
    Robert Thomas (STL) vyfasoval dvě minuty za sekání, Columbus si tak zahraje další přesilovku.
     
    30:24
    Zkušený Matt Calvert nabil do mezikruží Sedlákovi, jeho následnou střelu ale Allen nadvakrát dokázal zlikvidovat, načež přerušil hru.
     
    31:06
    Ryan Murray se rozjel po levém křídle a nakonec se prokousal až na úroveň kruhů, jeho nahození z ostrého úhlu ale postrádalo přesnost.
     
    32:02
    Blues už hrají v plném počtu, tlak svěřenců Johna Tortorelly ale stále pokračuje.
     
    32:29
    Calvin Thürkauf, bývalá opora juniorského klubu Kelowna Rockets, vypálil od modré, jeho pokus byl ale nakonec přizvednut až do ochranné sítě.
     
    33:20
    Jordan Schmaltz zkusil štěstí od modré, na Korpisala si ale nepřišel a brankářská dvojka Blue Jackets poté pro jistotu přerušila hru.
     
    33:59
    Čtyři minuty před druhou sirénou je před námi další komerční přestávka.
     
    34:48
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Obrana Columbusu teď na chvilku zaspala a pustila ke střele obrovitého TAGEA THOMPSONA, který z otočky propálil nicnetušícího Korpisala. Asistence: Ivan Barbašev, Jordan Schmaltz.
    34:48 Tage THOMPSON - 4:2
     
    35:42
    Thompsonova trefa hosty očividně nabudila, hráčů St. Louis je teď doslova plný led a Jackets se pouze brání.
     
    36:33
    Matt Calvert se rozjel po levém křídle a z vrcholu kruhu vypálil, Allen si ale snadno poradil a nepustil dojíždějícího Motteho k dorážce.
     
    37:16
    John Mitchell zavezl puk do útočného pásma a poté černou pryž posunul za sebe na volného Duboise, který bez váhání vypálil, na Allena si ale z vrcholu kruhů nepřišel.
     
    38:09
    Blues nahodili puk do útočného pásma a odjeli střídat, v závěru druhé třetiny už se na ledě nic zajímavého neděje.
     
    39:05
    Thürkaufův pokus z levého kruhu byl zblokován, načež se k odraženému puku dostal Murray, ani jeho střela ale k Allenovi neprošla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se hra vyrovnala a Blues se vrátili zpět do zápasu. Na gól Sama Blaise sice bleskově zareagoval Pierre-Luc Dubois, Tage Thompson ale ve 35. minutě dostal St. Louis zpět na dostřel dvou gólů. Třetí třetina začne ve 2:55, tak si to nenechte ujít!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Kotouč vyletěl až mezi diváky, vhazovat se za pár okamžiků bude ve středním pásmu.
     
    41:41
    Jaškin si vynutil Nutivaarův (CBJ) faul, finský obránce Blue Jackets vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    42:29
    Ryan Murray vyhodil kotouč přes všechny čáry, ani v této přesilovce to Blues zatím příliš nelepí.
     
    43:18
    Ofsajd a v něm Oliver Bjorkstrand, to už se přesilovka St. Louis začíná rychle chýlit ke svému konci.
     
    44:13
    Markus Hannikainen se zničehonic ocitl ve skvělé palebné pozici, na poslední chvíli jej ale fauloval Bortuzzo (STL), jemuž sudí vyměřili dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    45:01
    Murrayho pokus od modré si Jake Allen snadno pohlídal a pro jistotu přerušil hru.
     
    45:46
    Murray s Nutivaarou zavezli kotouč zpět do útočného pásma, tam se ale puku ujali hráči St. Louis.
     
    46:29
    Už v plném počtu hrající St. Louis nyní v klidu střídá, ve třetí třetině se zatím nehraje v nikterak vysokém tempu.
     
    47:17
    Pääjärvi z nulového úhlu nahodil kotouč na Korpisala, který si sice snadno poradil, akce Blues ale ještě pokračuje.
     
    47:51
    Kyrou málem dostal St. Louis na dostřel jediného gólu, přesouvající se Joonas Korpisalo ale jeho dělovku z levého kruhu bravurně vyrazil!
     
    48:48
    Bortuzzovo nahození do předbrankového prostoru nikoho v bílém dresu nenašlo a na opačnou stranu už vyráží Vitalij Abramov.
     
    49:28
    Abramov nakonec ujel po pravém křídle a poté posunul puk na lépe postaveného Duboise, který ale tváří v tvář Allenovi neuspěl!
     
    50:58
    Robert Thomas (STL) ve středním pásmu zahákoval Hannikainena, příští dvě minuty tak stráví na trestné lavici.
     
    51:41
    Dnešní utkání sleduje 9757 diváků.
     
    52:34
    Čtyřiadvacet sekund před návratem Thomase na led se Robert Bortuzzo (STL) provinil sekáním, domácí si tak vyzkouší dvojnásobnou přesilovku.
     
    53:25
    Na konci přesilovkové kombinace Blue Jackets stál od modré čáry střílející David Savard, jehož projektil ale Allen bez potíží zlikvidoval.
     
    54:14
    Columbus právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto. Thürkauf šikovně přenesl hru na volného DEANA KUKANA, který ranou z voleje propálil nicnetušícího Allena. Asistence: Calvin Thürkauf a Ryan Murray.
    54:14 Dean KUKAN - 5:2
     
    54:39
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Tyler Motte – 2 min., hákování).
     
    55:27
    V přesilovkách obou týmů jsou dnes diametrální rozdíly. Zatímco Columbuští jsou během svých početních výhod maximálně efektivní, Blues se nedaří ani dostat se do útočného pásma.
     
    56:13
    Nepřesná rozehrávka hostů teď navíc doletěla až na zakázané uvolnění, a tak se hra přesune před Jakea Allena.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    56:55
    Už v plném počtu hrající Blue Jackets drží kotouč ve středním pásmu a nikam se neženou, tři minuty před koncem je už o výhře Tortorellovy party rozhodnuto.
     
    57:49
    Tečovaná Murrayho rozehrávka skončila jen u Carla Gunnarsona, po jehož následné akci se do zakončení dostal Sam Blais, Korpisalo ale jeho střelu do odkryté části své svatyně parádním tygřím skokem zlikvidoval!
     
    58:53
    Markus Nutivaara posléze zavezl kotouč zpět do útočného pásma, to už do konce zápasu zbývá odehrát už jen něco přes minutu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, poslední domácí přípravný zápas před začátkem základní části Columbus zvládl a zaslouženě porazil St. Louis 5:2. Domácí si rychle vypracovali třígólový náskok a ačkoliv ve druhé třetině dvakrát inkasovali, vítězství si nakonec zkušeně pohlídali.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:
    1. Oliver Bjorkstrand 0+2
    2. Markus Nutivaara 1+0
    3. Markus Hannikainen 1+0
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Lukáš Sedlák (CBJ): 0+0, +0, 0 střel, čas na ledě 14:19
    Dmitrij Jaškin (STL): 0+0, +1, 1 střela, čas na ledě 17:45
    Adam Musil (STL): 0+0, +0, 2 střely, čas na ledě 11:44
     
    To je z mé strany pro tentokrát vše, dobrou noc a příště na počtenou! (03:37:34)

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 2. Motte (Korpisalo), 11. Hannikainen, 15. Nutivaara (Bjorkstrand, Savard), 29. Dubois (Bjorkstrand, Harrington), 55. Kukan (Thürkauf, Murray) – 28. Blais (Sundqvist, Barbašev), 35. Thompson (Barbašev, Schmaltz)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bobrovskij) – Murray, Savard, Kukan, Nutivaara, Harrington, Austin – Milano, Thürkauf, Abramov – Dubois, Sedlák, Bjorkstrand – Calvert, Scott, Motte – Hannikainen, Mitchell, Moutrey.
    St. Louis Blues: Allen (Binnington) – Bortuzzo, Dunn, Gunnarson, Lindbohm, Schmaltz, Vannelli, Walman – Barbašev, Blais, Jaškin, Kostin, Kyrou, MacEachern, Megan, Musil, Pääjärvi, Sundqvist, Thomas, Thompson, Thorburn.

    Rozhodčí: Hebert, Furlatt – Amell, Brisebois

    Diváci: 9757
    thejrc.org