Astana – Slavia 1:1 (kon.) | Plzeň – Beer Ševa 3:1 (kon.) | Lugano – FCSB 1:2 (kon.)
Kolín nad Rýnem – CZ Bělehrad 0:1 (kon.) | BATE – Arsenal 2:4 (kon.) | Salzburg – Marseille 1:0 (kon.)
Konyaspor – Guimarães 2:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Zorja Luhansk 0:1 (kon.) | Östersunds FK – Hertha 1:0 (kon.)
Lazio – Waregem 2:0 (kon.) | Nice – Arnhem 3:0 (kon.) | Rosenborg – Vardar 3:1 (kon.)
Zenit – Real Sociedad 3:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Villarreal 0:0 (kon.) | Partizan Bělehrad – Dynamo Kyjev 2:3 (kon.)
Skënderbeu – Young Boys 1:1 (kon.) | Ludogorec – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Braga – Başakşehir 2:1 (kon.)
AEK Atény – Austria 2:2 (kon.) | AC Milán – Rijeka 3:2 (kon.) | Lyon – Atalanta BC 1:1 (kon.)
Everton – Apollon Limassol 2:2 (kon.) | Lok. Moskva – Zlín 3:0 (kon.) | Šeriff Tiraspol – Kodaň 0:0 (kon.)
konec
AEK Atény
2:2 (1:1)
FK Austria Vídeň
Čtvrtek 28.09.2017, 21:05 • Olympic Stadium, Atény • Evropská liga • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    AEK Atény předvedly proti Olympiakosu ve vyhroceném utkání fantastické zmrtvýchvstání, když ze stavu 0:2 dokázali zápas otočit na 3:2 a po velkolepém vítězství si připsali důležité tři body. O další půjde na evropské scéně, kde v rámci UEFA Europa League vyzvou hráči řeckého týmu na svém stadionu Austrii Vídeň. Atény proti rakouským soupeřům třikrát vyhrály, jednou remizovaly a čtyřikrát prohrály, do not jim ovšem hraje fakt, že Austria Vídeň v Řecku obě předchozí utkání prohrála. Hosté ale na druhou stranu na evropské scéně během posledních devíti venkovních zápasů prohráli pouze jednou jedinkrát.

     
    Úvodní sestavy:

    AEK Atény FC: Anestis – Bakakis, O. Vranješ, Ćosić, Galo – Johansson, Ajdarević, Mantalos (C) – Araujo, Livaja, Christodulopulos.
    Náhradníci: Tsintotas – Bakasetas, Galanopoulos, Rodríguez, Traustason, Giannoutsos, Tzanetopoulos.

    FK Austria Vídeň: Pentz – Klein, Kadiri Mohammed, Serbest, Martschinko – Holzhauser (C) – Pires, De Paula, Abdullahi, Tajouri-Shradi – Monschein.
    Náhradníci: Kos – Gluhakovic, Bonifácio Augusto, Friesenbichler, Prokop, Lee, Salamon.

    Rozhodčí: Pawel Gil. Asistenti: Konrad Sapela, Radosław Siejka. Čtvrtý rozhodčí: Paweł Sokolnicki. Brankoví rozhhodčí: Jaroslaw Przybyl, Piotr Lasyk (všichni POL).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.

     
    1
    AEK Atény obstarali výkop zápasu a hned po přibližně 20 sekundách se snažil na pravém křídle prosadit Marko Livaja, který povalil během průniku jednoho z protihráčů k zemi a byl mu pískán faul.
     
    2
    A další faul Marka Livaji, který na konci úvodní minuty v blízkosti pravého rohového praporku zezadu přistrčil loktem levé ruky Raphaela Holzhausera a byl mu odpískán další útočný faul.
     
    3
    Hlavní rozhodčí, kterým je Pawel Gil z Polska, již druhý zákrok domácího fotbalisty nenechal jen tak být a domluvil mu.
     
    4
    Raphael Holzhauser rozehrál na pravé straně hřiště na začátku čtvrté minuty standardní situaci a jeho centr uprostřed šestnáctky fotbalisté řeckého týmu odhlavičkovali do bezpečí.
     
    5
    Austria Vídeň se snažila prosadit podél pravé postranní čáry, kolmá přihrávka ale skončila v autu a Michalis Bakakis mohl na levé straně své obranné poloviny hřiště vhazovat.
     
    5
    Marko Livaja napřáhl zpoza šestnáctky pravačkou k prudké přízemní střele, která minula přední tyč, ovšem ne o moc. Trenér ho za střelecký pokus odměnil potleskem nad hlavou.
     
    6
    Potlesk nad hlavou v podání trenéra Manuela Jiméneze ale nebyl myšlený vůbec ironicky. Naopak. Fotbalisté řeckého týmu jsou v úvodu zápasu aktivnější a lepší.
     
    7
    Lazaros Christodulopulos podstoupil na pravém křídle útočné poloviny Atén hlavičkový souboj, během něhož do něj nepříjemně vlétl Abdul Kadiri Mohammed. Následuje standardní situace.
     
    8
    Fotbalisté AEK rozehráli na pravé straně hřiště první standardní situaci a po krásném centru hlavičkoval uprostřed šestnáctky Ognjen Vranješ, jeho pokus ale zamířil do náruče Patricka Pentze!
     
    10
    Florian Klein se snažil prosadit na pravé straně, kde skončil na trávníku, faul se ale nepískal a domácí spěchali do protiútoku, který skončil tak rychle, jak začal.
     
    11
    Ze zápasu uplynulo úvodních deset minut, během kterých jsme viděli jednu příležitost AEK Atén.
     
    12
    Ismael Tajouri-Shradi se na pravé straně v blízkosti šestnáctky chystal odcentrovat do šestnáctky, ještě než tak ale stačil učinit, jeden z hráčů řeckého týmu ho čistě tělem zbořil k zemi.
     
    14
    Austria Vídeň má během posledních okamžiků míč častěji na svých kopačkách a začíná si vytvářet územní převahu.
     
    15
    Ismael Tajouri-Shradi si na pravém křídle naběhl na prudkou kolmou přihrávku a jeho přízemní centr málem propadl na vzdálenější levou tyč, AEK Atény ale nakonec míč odvrátili.
     
    15
    Ibrahim Alhassan Abdullahi předvedl ve středu hřiště ostrý skluz zezadu, za který byl odměněn žlutou kartou.
     
    16
    Ibrahim Alhassan Abdullahi si na levé straně šestnáctky naběhl na kolmou přihrávku a poté poslal z ostrého úhlu míč pod sebe na nabíhajícího Christopha Monscheina, který bez přípravy pálil levačkou pod břevno! Giannis Anestis ale levou rukou do jeho střely dokázal hrábnou a vytáhl míč na břevno!
    16. Anestis vytáhl projektil Monscheina skvěle na břevno!
     
    18
    Austria dokonale potvrdila má slova, že si začíná vytvářet tlak, a nebyla daleko od toho, aby vstřelila úvodní gól.
     
    19
    Uroš Ćosić se dostal v blízkosti pravé tyče k odraženému míči po zablokované střele jednoho ze svých spoluhráčů, který pálil zpoza šestnáctky, jeho přízemní pokus ale nechal vyniknout brankáře Patricka Pentze!
    19. Uroš Ćosić nechal vyniknout brankáře Patricka Pentze
     
    20
    Oba brankáři si během pár okamžiků připsali jeden fantastický zákrok a pokračujeme za bezbrankového skóre.
     
    21
    Jeden z fotbalistů AEK Atény zůstal ležet na hrací ploše a hra byla kvůli jeho ošetření rychle přerušena.
     
    22
    Uroš Ćosić zůstal ležet na hřišti v blízkosti šestnáctky svého týmu a vypadá to, že bude muset střídat. Na lavičce AEK Atén je vidět pohyb a zřejmě dojde ke změně v sestavě.
     
    23
    Střídání v týmu AEK Atény FC: ze hřiště odchází Uroš Ćosić, přichází Adam Tzanetopoulos.
     
    25
    Marko Livaja a Abdul Kadiri Mohammed se nepříjemně střetli v blízkosti středového kruhu a zůstali ležet na hrací ploše. Oba fotbalisté se snažili hrát míč v akrobatické pozici a navzájem se nakopali.
     
    27
    Petros Mantalos napřáhl zpoza šestnáctky k nádherné táhlé střele, která nabrala neuvěřitelnou faleš a stáčela se k levé tyči, Patrick Pentz ji ale fantastickým zákrokem vyrazil na rohový kop!
    27. Pentz fantastickým zákrokem vyrazil padající list Mantalose
     
    28
    AEK Athény právě vstřelily branku!
    Sergio Araujo si naběhl do šestnáctky na krásnou kolmou přihrávku od Petrose Mantalose a pravačkou napřáhl z blízkosti k přízemní střele, kterou vybíhající Patrick Pentz vyrazil, jenže pouze do levého kolene nebo stehna MARKA LIVAJI, od kterého se míč obloučkem snesl do prázdné brány! Atény přečkaly tlak a udeřily.
    28. Marko LIVAJA - 1:0
     
    32
    Omlouvám se za odmlčení. AEK Atény je po vstřelené brance na koni, zatím se ale do další šance nedostalo.
     
    34
    Felipe Pires je zatím hodně aktivní a do šestnáctky posílá jeden centr za druhým, jenže zatím žádný přesný.
     
    35
    Raphael Holzhauser na levé straně rozehrál standardní situaci a do šestnáctky poslal pěkný centr, po kterém hlavičkoval Abdul Kadiri Mohammed. Jeho pokus ale zamířil do výšky a poté se snášel pod břevno, takže Giannis Anestis měl dostatek času na to, aby ho stáhl do rukavic.
     
    38
    Velice rád bych Vám popsal nějakou zajímavou brankovou příležitost, jenže hra nahoru dolů zatím přináší pouze fauly, které nepříjemně kouskují hru.
     
    39
    AEK Atény jako by se po vstřelení úvodní branky uspokojilo a přenechává iniciativu Austrii Vídeň.
     
    41
    Florian Klein pokračoval na pravém křídle v rychlém protiútoku a po dobrém sprintu vybojoval rohový kop.
     
    42
    Raphael Holzhauser na pravé straně během minuty rozehrál dva rohový kopy, ani jeden centr ale nebezpečí nepřinesl.
     
    43
    Austria právě vstřelila branku!
    Felipe Pires si na pravém křídle naběhl do prostoru na kolmou přihrávku a poté měl dostatek času na to, aby zvedl hlavu a přízemním centrem našel v šestnáctce nabíhajícího CHRISTOPHA MONSCHEINA, který ve skluzu pod tělem Giannise Anestise poslal míč do brány – 1:1! Asistence: Felipe Pires.
    43. Christoph MONSCHEIN - 1:1
     
    45
    Jeden z fotbalistů AEK se dostal na pravé straně šestnáctky po další kolmé přihrávce za obranu k přízemní střele z ostrého úhlu, kterou na přední tyči kryl Patrick Pentz.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    45+2
    Ismael Tajouri-Shradi si naběhl na přední levé tyči na centr z rohového kopu a zpoza šestnáctky napřáhl k nádherné pohotové střele, která se točila a mířila k levé tyči, Giannis Anestis ale předvedl skvělý reflexivní zákrok a vyrazil míč na rohový kop!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Christoph Monschein měl na kopačce úvodní gól zápasu, jenže Giannis Anestis jeho střelu mířící pod břevno po čtvrthodině hry vytáhl na břevno a na opačné straně o necelých deset minut později udeřil Marko Livaja. Austria po inkasovaném gólu nedala vůbec znát nervozitu a krátce před přestávkou se ji podařilo vyrovnat, když krásnou přímočarou akci zakončil ve skluzu Christoph Monschein. Skóre po prvním poločase. AEK Atény 1 Austria Vídeň 1.

     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:08.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Austria Vídeň rozehrála druhý poločas, do kterého týmy vstupují za nerozhodného stavu 1:1.
     
    47
    Felipe Pires se krátce po přestávce ocital na levé straně šestnáctky po dlouhém kolmém pasu ze středového kruhu ve slibné šanci, jeho postup vpřed ale zastavil ofsajd.
     
    48
    Abdul Kadiri Mohammed ztratil v blízkosti šestnáctky míč a Atény se dostaly na levé straně pokutového území ke střele z úhlu, která byla po kolmé přihrávce zablokována.
     
    49
    Austria právě vstřelila branku!
    Felipe Pires po pěkném průniku mezi třemi nebo čtyřmi protihráči přihrál doprava na rozeběhnutého ISMAELA TAJOURIHO-SHRADIHO, který si míč na hranici šestnáctky zpracoval a poté výstavní technickou střelou levačkou zatočil míč ke vzdálenější levé tyči! Austria otočila skóre! Asistence: Felipe Pires.
    49. Ismael TAJOURI-SHRADI - 1:2
     
    51
    Austria zaváhala při odkopu míče a na levé straně šestnáctky z úhlu pohotově vypálil Marko Livaja, jehož pokus mířil k bližší tyči, Patrick Pentz ale skvělým zákrokem vyrazil míč na rohový kop!
    51. Marko Livaja pohotovým pokusem protáhl Pentze
     
    52
    Zatím sledujeme velice pohledné utkání, které nabízí velké množství šancí. Padne více než tři góly?
     
    53
    Střídání v týmu AEK Atény FC: ze hřiště odchází Astrit Ajdarević, přichází Kostas Galanopoulos.
     
    54
    Petros Mantalos se ocitl na pravé straně šestnáctky po kolmé přihrávce ve slibné šanci, jeho střela z otočky ale byla zablokována a následnou dorážku vyrazil na roh Patrick Pentz!
     
    55
    Rodrigo Galo krásně odcentroval z pravé strany a na vzdálenější levé tyči hlavičkoval zhruba dva metry mimo Ognjen Vranješ.
     
    56
    AEK Atény začíná dostávat Austrii pod obrovský tlak a po faulu Ibrahima Alhassana Abdullahiho bude zahrávat standardní situaci.
     
    57
    Rozehrávka standardní situace se zdržela. Hlavní rozhodčí musel zkrotit hráče ve zdi. Nyní už je vše v pořádku.
     
    58
    Lazaros Christodulopulos rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a rozhodl se pro přímou střelu na bránu, která mířila k bližší tyči, Patrick Pentz byl ale na zemi včas a míč vyrazil na rohový kop!
     
    59
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Ibrahim Alhassan Abdullahi, přichází Dominik Prokop.
     
    60
    Marko Livaja si z levého křídla navedl míč do středu hřiště a poté napřáhl k přízemní střele, která těsně minula levou tyč! Patrick Pentz situaci kontroloval pohledem, když věděl, kde míč skončí.
     
    62
    Rodrigo Galo se dopustil faulu v blízkosti šestnáctky a viděl žlutou kartu. Standardní situace pro Austrii.
     
    63
    Raphael Holzhauser rozehrál standardní situaci a do šestnáctky neposílal vůbec špatný centr, žádný z jeho spoluhráčů ale na něj nedokázal dosáhnout.
     
    64
    Ognjen Vranješ odvedl v obraně dobrou práci, když míč odvrátil na rohový kop, který byl odvrácen.
     
    65
    Abdul Kadiri Mohammed si na pravé straně zahrával s ohněm a málem ztratil míč, nakonec ho ale udržel a Austria se vrhla po pravém křídle do rychlého protiútoku, který vzápětí vůbec nic nepřinesl.
     
    67
    AEK mohlo vyrovnat, když se na levé straně šestnáctky dostalo ke střele z úhlu, kterou Patrick Pentz vyrazil a připsal si skvělý zákrok! Míč zůstal ve hře.
     
    68
    Marko Livaja byl zřejmě hráčem, který se ocitl na levé straně šestnáctky při předchozí situaci ve velké šanci, Patrick Pentz ale jeho přízemní střelu mířící ke vzdálenější levé tyči levou nohou vykopl! Fantastický zákrok brankáře Austrie.
     
    70
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Christoph Monschein, přichází Kevin Friesenbichler.
     
    72
    Abdul Kadiri Mohammed podstoupil ve středovém kruhu ostrý hlavičkový souboj, během něhož byl faulován.
     
    73
    Lazaros Christodulopulos na levém křídle vybojoval míč a poté ho zatáhl do šestnáctky, na jejíž levé straně předvedl pěknou zasekávačku a jeho následná technická střela z hranice pokutového území těsně minula vzdálenější pravý horní roh brány!
     
    74
    Felipe Pires si na levém křídle nabíhal na kolmý pas, který těsně před ním rukou zastavil Ognjen Vranješ.
     
    75
    Standardní situace hostů z Rakouska nic nepřinesla, stejně jako vzápětí pokus Raphaela Holzhausera, který pálil téměř ze středového kruhu a jeho přízemní pokus minul pravou tyč o pořádný kus.
     
    76
    Abdul Kadiri Mohammed se chystal na pravé straně obranné poloviny AEK odkopnout míč do bezpečí a ostrým skluzem ho dojel Marko Livaja, který správně viděl žlutou kartu.
     
    79
    Felipe Pires se snažil na levé straně hřiště protáhnout mezi třemi protihráči a vytvořit si dálnici směrem k pokutovému území AEK Atény, jenže ve své snaze neuspěl.
     
    80
    Střídání v týmu AEK Atény FC: ze hřiště odchází Adam Tzanetopoulos, přichází Tasos Bakasetas.
     
    81
    Adam Tzanetopoulos v polovině prvního poločasu přišel na hřiště místo zraněného Uroše Ćosiće a před pár okamžiky byl znovu střídán, když ho nahradil Tason Bakasetas. Zřejmě jde o taktickou změnu.
     
    82
    Lazaros Christodulopulos rozehrál na levé straně hřiště rohový kop, jeho centr ale nic kloudného nepřinesl.
     
    83
    Austria v závěru utkání brání jednobrankový náskok poté, co krátce po přestávce otočila zápas na svou stranu. AEK Atény má čas na vyrovnání.
     
    84
    Ismael Tajouri-Shradi po přihrávce Dominika Prokopa napřáhl na pravé straně šestnáctky ke tvrdé střele z otočky, která byla zablokována. Giannis Anestis bez práce.
     
    85
    Lazaros Christodulopulos předvedl na pravém křídle pěkný sprint, kterým míč zatáhl až k šestnáctce soupeře, tam ale viděl houštinu těl a rozhodl se pro zpětnou přihrávku.
     
    86
    Lazaros Christodulopulos napřáhl zpoza šestnáctky ke krásné diagonální střele, která po zemi zamířila těsně vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    87
    Domácí záložník hraje fantastický zápas, zatím mu ale nyní přáno vstřelit gól. AEK se krátí čas.
     
    88
    Austria už opravdu rezignuje na útočení a pouze se brání. Na bránu rakouského týmu se valí jeden útok za druhým, hostující fotbalisté ale zatím stále odolávají.
     
    89
    Patrick Pentz u své pravé tyče zalehl míč po centru AEK ze strany. Domácí si musí na vyrovnání počkat.
     
    90
    AEK Athény právě vstřelily branku!
    Petros Mantalos přihrávkou z levého křídla našel na přední tyči Sergia Arauja, který už mohl zakončovat, bez přípravy ale ještě posunul míč doprava, kde MARKO LIVAJA z blízkosti skóroval do prázdné brány a vyrovnal na 2:2! Z Atén se stává mistr závěrů. Asistence: Sergio Araujo.
    90. Marko LIVAJA - 2:2
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází David De Paula, přichází Jinhyun Lee.
     
    90+2
    Nad rámec krásného zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Austria Vídeň předvedla v Aténách rychlý obrat, když krátce před přestávkou odpověděl na úvodní gól Marka Livaji po necelé půlhodině hry Christoph Monschein a krátce po ní obrat dovršil nádhernou technickou střelou Ismael Tajouri-Shradi. Už to vypadalo, že se fotbalisté rakouského týmu budou radovat z vítězství a tlaku soupeře odolají, v devadesáté minutě se ale po krásné akci prosadil podruhé v zápase Marko Livaja. Konečný výsledek pohledného duelu. AEK Atény 2 FK Austria Vídeň 2.

    Tomáš Reiner

    Branky: 28. Livaja, 90. Livaja (Araujo) – 43. Monschein (Pires), 49. Tajouri-Shradi (Pires)

    Karty:   62. Galo (AEK), 74. O. Vranješ (AEK), 76. Livaja (AEK) – 15. Abdullahi (AUV)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:15.
    AEK Atény: Anestis – Bakakis, O. Vranješ, Ćosić (23. Tzanetopoulos, 80. Bakasetas), Galo – Johansson, Ajdarević (53. Galanopoulos), Mantalos (C) – Araujo, Livaja, Christodulopulos.
    Náhradníci: Tsintotas – Bakasetas, Galanopoulos, Rodríguez, Traustason, Giannoutsos, Tzanetopoulos.

    FK Austria Vídeň: Pentz – Klein, Kadiri Mohammed, Serbest, Martschinko – Holzhauser (C) – Pires, De Paula (90+1. Lee), Abdullahi (59. Prokop), Tajouri-Shradi – Monschein (70. Friesenbichler).
    Náhradníci: Kos – Gluhakovic, Bonifácio Augusto, Friesenbichler, Prokop, Lee, Salamon.

    Rozhodčí: Pawel Gil. Asistenti: Konrad Sapela, Radosław Siejka. Čtvrtý rozhodčí: Paweł Sokolnicki. Brankoví rozhhodčí: Jaroslaw Przybyl, Piotr Lasyk (všichni POL)
    thejrc.org