Astana – Slavia 1:1 (kon.) | Plzeň – Beer Ševa 3:1 (kon.) | Lugano – FCSB 1:2 (kon.)
Kolín nad Rýnem – CZ Bělehrad 0:1 (kon.) | BATE – Arsenal 2:4 (kon.) | Salzburg – Marseille 1:0 (kon.)
Konyaspor – Guimarães 2:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Zorja Luhansk 0:1 (kon.) | Östersunds FK – Hertha 1:0 (kon.)
Lazio – Waregem 2:0 (kon.) | Nice – Arnhem 3:0 (kon.) | Rosenborg – Vardar 3:1 (kon.)
Zenit – Real Sociedad 3:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Villarreal 0:0 (kon.) | Partizan Bělehrad – Dynamo Kyjev 2:3 (kon.)
Skënderbeu – Young Boys 1:1 (kon.) | Ludogorec – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Braga – Başakşehir 2:1 (kon.)
AEK Atény – Austria 2:2 (kon.) | AC Milán – Rijeka 3:2 (kon.) | Lyon – Atalanta BC 1:1 (kon.)
Everton – Apollon Limassol 2:2 (kon.) | Lok. Moskva – Zlín 3:0 (kon.) | Šeriff Tiraspol – Kodaň 0:0 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
0:1 (0:1)
FK Crvena Zvezda Bělehrad
Čtvrtek 28.09.2017, 19:00 • RheinEnergieSTADION, Kolín nad Rýnem • Evropská liga • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký čtvrteční večer, vítejte u našeho přenosu ze zápasu základní skupiny Evropské ligy UEFA. Ve druhém kole skupinové fáze se proti sobě postaví německý Kolín a srbský přemožitel Sparty z předkola, Crvena Zvezda.
     
    1. FC Kolín nad Rýnem

    Kozli z Kolína se díky loňskému 5. místu v Bundeslize po dlouhých 25 letech probil do evropských pohárů. Ve skupině H Evropské ligy se postupně utká s Arsenalem, Bělehradem a běloruským BATE, které se v předkole Ligy mistrů utkalo pro změnu se Slavií.

    V prvním zápase této skupiny se Kolín představil na londýnském Emirates Stadium. Proti Arsenalu dokonce šel do vedení, když se trefil Jhon Córdoba, domácí Gunners ale zásluhou Kolašinace, Alexise a Bellerína otočili na konečných 3:1.

    Svěřenci rakouského trenéra Petera Stögera by dnes měli vyhrát, aby udrželi naděje na případný další postup ze skupiny do vyřazovací fáze.

    Další motivací jim je kromě domácího prostředí i skutečnost, že v Bundeslize se jim letos vůbec nedaří. Po 6 kolech jsou Kolínští s jediným bodem na posledním místě tabulky a na předposlední Werder Brémy ztrácí dva body.
     
    FK Crvena Zvezda Bělehrad

    Přemožitel Sparty si ve čtvrtém kole díky pravidlu o gólech na hřišti soupeře poradil i s ruským Krasnodarem a postoupil do skupinové fáze. První duel odehrála Zvezda na vlastní půdě a na Stadionu Rajka Mitiće remizovala s Borisovem 1:1. O gól Zvezdy se postaral Nemanja Radonjić, na jeho zásah potom za BATE odpověděl Mikalaj Signěvič.

    Dosavadní jeden bod se tým kouče Vladana Milojeviće pokusí rozmnožit i na trávníku RheinEnergie Stadionu, proti Kolínu to ale nebude nic snadného.

    Na rozdíl od německého týmu má však Bělehrad solidní formu – kromě úspěšného tažení předkoly se Zvezdě daří i na domácí scéně, v 10 ligových zápasech ještě nepoznala hořkost porážky a s 28 body se vyhřívá v čele tabulky. Druhý tým v pořadí, městský rival Partizan Bělehrad, ztrácí na vedoucí tým už 5 bodů.
     
    Zápas odřídí rozhodčí z Nizozemska. Tím hlavním bude zkušený Bas Nijhuis, asistovat mu budou Rob van de Ven a Jan Vries.
     
    Předzápasové zajímavosti:

    Oba týmy už se spolu v dávné minulosti potkaly – v sezóně 1989/90 porazil německý tým svého soka celkovým skóre 3:2.

    Jak už bylo zmíněno, do Kolína se evropské poháry vrací po předlouhé pauze. Poslední utkání Poháru UEFA odehráli Kozli doma proti skotskému Celticu. Bylo to 15. září 1992 a domácí tým tehdy porazil hosty z Glasgow 2:0.

    Zvezda se do skupinové fáze evropského poháru kvalifikovala poprvé od ročníku 2007/08. V pětičlenné skupině tehdejšího Poháru UEFA se utkala s Bayernem Mnichov, portugalskou Bragou, anglickým Boltonem a řeckým Arisem Soluň. Všechny 4 zápasy Zvezda prohrála a s celkovým skóre 2:9 a bez bodů skončila na posledním místě tabulky.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Meré, F. Sörensen, Heintz – Olkowski, S. Özcan, Lehmann (C), Jojić, Rausch – J. Córdoba, Guirassy.
    Náhradníci: Kessler – Maroh, Höger, Osako, Clemens, Bittencourt, Klünter.

    FK Crvena Zvezda Bělehrad: Borjan – Stojković, Babić, Le Tallec, Gobeljić – Donald (C), Krstičić – Srnić, Kanga, Radonjić – Boakye.
    Náhradníci: Supić – Frimpong, Račić, Milijaš, Adžič, Milić, Pešić.

    Rozhodčí: Bas Nijhuis – Rob van de Ven, Jan Vries (všichni NED).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už jsou nastoupené na trávníku před plnými tribunami. Domácí fanoušci spustili své chorály a v kotli Zvezdy už jsou k vidění první pyrotechnické hrátky srbských fanoušků, atmosféra je parádní.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop duelu se o pár okamžiků opozdil, ale už jdeme na to! Kat Sparty Richmond Boakye poslal míč na vlastní polovinu, první akce proběhne v režii hostí. Ti dnes nastupují v bílém, domácí Kolín hraje v červených dresech.
     
    2
    Frederik Sörensen sehrál balon až dozadu k Timu Hornovi, následný dlouhý balon z poloviny Kolína hledal Guirassyho. Před ním zakročil pozorný Srdjan Babić.
     
    3
    Domácí kapitán Lehmann potáhl balon po levé straně a vybojoval aut. Rausch vhodil míč přímo ke Guirassymu, který si však v souboji se Stojkovićem pomohl loktem a je pískáno.
     
    4
    Na druhé straně vystrkoval růžky Boakye, ale k balonu se přes pozornou defenzivní formaci nedostal. Horn hledá krátkou nahrávkou Merého, domácí začínají kombinaci ještě na vlastní polovině.
     
    5
    Konstantin Rausch vyvinul dobrá tlak na rozehrávajícího Stojkoviće a zbrzdil tak rozehrávku Zvezdy. Následně se k míči dostal Boakye, ale v souboji s Lehmannem neměl nárok. Domácí středopolař posunul míč až k Hornovi.
     
    6
    Heintzův dlouhý průnikový pas zastavil pozorný Donald. Po něm pokračuje v akci Kanga a na levé straně si o balon řekl Radonjić.
     
    7
    Kanga se ocitl ve velké šanci! Ofenzivní borec Zvezdy využil dobré clony od Boakyeho, seběhl pro parádní kolmici Babiće a najednou byl sám před Hornem. Udělal mu kličku, zakončení do odkryté části brány ale nezvládl a napálil míč jen na tribunu.
     
    8
    Nemanja Radonjić se uvolnil na levém křídle a vnikl do vápna, kde však svou nahrávkou oslovil jen Sörensena. Hosté se nicméně rychle dostali zpět k balonu a jejich kapitán Donald pálil zpoza vápna, mířil těsně nad břevno.
     
    9
    Rausch si narazil balon s Jojićem a po levém křídle postupoval vpřed. Nakonec vyslal střílený přízemní centr, který dokázal do bezpečí odvrátit pozorný Babić.
     
    10
    Heintzovu nahrávku odvrátila bělehradská obrana a Srnić pak na druhé straně pěkně prohnal právě Heintze, který pod tlakem nahrál balon jen dozadu k brankáři Hornovi.
     
    11
    Boakye dostal nahrávku na osu hřiště. Na hranici vápna se otočil a pokusil se o střelu, pozorný Sörensen jej ale nepustil z dohledu a jeho ránu zablokoval.
     
    11
    Následný rohový kop Kangy odvrátil připravený Rausch, po nepřesnosti v kombinaci Zvezdy navíc balon putuje na kopačky kolínských Kozlů.
     
    12
    Meré vyvezl míč a se štěstím jej na středu posunul k Özcanovi, který oslovil nalevo nabíhajícího Rausche. Jeho centr hledal Guirassyho, defenziva Zvezdy však byla připravená.
     
    13
    Domácí vybojovali míč a zklidnili hru, načež se pokusili zaútočit. Pawel Olkowski zabíhal za obranu na kolmou nahrávku Merého, brankář Borjan si však bez problémů pro míč došel.
     
    14
    Jorge Meré si musel pospíšit, aby dokázal stíhat Radonjiće, nakonec však mladý španělský zadák Kolína svůj defenzivní úkol splnil a srazil míč na roh.
     
    15
    Po nepřehledné situaci před Hornovou bránou se míč opět odrazil do zámezí, další rohový kop pro Crvenou Zvezdu.
     
    16
    Rauschův dlouhatánský aut se stal kořistí Babiće. Po něm pokračuje v akci Donald, jenž hledá na středu Kangu. Guélor Kanga následně vybojoval faul na vlastní osobu.
     
    17
    Exekuce volného kopu se ujal Nenad Krstičić, jeho přetažený centr ale doplachtil pouze přímo do rukavic Tima Horna. Meré rozehrává s Frederikem Sörensenem.
     
    18
    Guirassy byl pod tlakem napadajících soupeřů a balon nepřevzal ideálně, ten se však nakonec odrazil k Heintzovi a Kolínští mohou pokračovat ve vymýšlení ofenzivní akce.
     
    19
    To netrvalo dlouho, teď už je míč v moci stopera Zvezdy Le Talleca. Následoval dlouhý nákop k vápnu domácího týmu a hráči Bělehradu už obléhají Hornovu šestnáctku.
     
    20
    Pravý bek Zvezdy Stojković byl tím, u koho akce skončila, naneštěstí pro srbský manšaft se míč právě od Stojkoviće odrazil do zámezí. Domácí jdou do protiakce.
     
    21
    Borjan si došel pro balon po sraženém centru Olkowského, teď už zase kombinují hráči v bílém. Na pravém křídle si dělá prostor Srnić.
     
    22
    Balon poletoval před vápnem Zvezdy, nikdo v červeném se k němu ale neměl. Marko Gobeljić přesto zahrál na jistotu a hlavou jej posunul do rukavic Borjana.
     
    23
    Po zaváhání Olkowského se vpřed vydala Zvezda, její hráči však ve velkém počtu propadli a domácí se rázem hnali do akci tři na tři. Všechno ale pokazil Guirassy, jenž na pravém křídle akci zadrbal a balon nakonec přenechal Gobeljićovi.
     
    24
    Pawel Olkowski přidal na důrazu a u levé lajny důrazně odstrčil od míče Nemanju Radonjiće. I přesto mohl v akci pokračovat hostující tým.
     
    25
    Rachlý protiútok Kolína k ničemu nevedl, Milan Borjan balon sebral, chvíli jej podržel a pak už ho zase vrátil do hry.
     
    26
    Boakye byl odzbrojen na hranici vápna domácího týmu a Lehmann hned hledal dlouhým pasem Guirassyho. Jeho pohyb ale přečetl Le Tallec, včas vystoupil a domácí forvard se rázem ocitl v ofsajdu.
     
    27
    Další šance pro Zvezdu! Parádní centr vyslal z pravé strany bek Filip Stojković a našel na bližší tyči Boakyeho, který předskočil Sörensena a hlavičkoval jen těsně vedle brány!
     
    27
    V pořadí už šestý střelecký pokus hostí teď vyprodukoval Kanga, který pálil ze středu pole. Jeho přízemní ránu ale Horn dobře viděl a v klidu chytil.
     
    29
    Donald neměl kudy hrát a musel tedy posunout míč vzad, načež zapojil stoper Le Tallec do rozehrávky i gólmana Borjana. Po chybě v přenesení hry ale hosté o balon přišli, Rausch bude vhazovat.
     
    30
    CZ Bělehrad právě vstřelil branku!
    RICHMOND BOAKYE předvedl svou třídu! Forvard Zvezdy si po nahrávce ze středu pole posunul míč kolem Merého na levou stranu, hbitě se otočil a z nějakých 18 metrů poslal nechytatelnou pumelici do bližšího horního rohu brány, Horn neměl nárok!
    30. Richmond BOAKYE - 0:1
     
    32
    Rausch hodil aut dozadu na Heintze. Rozehrávka domácích ale vázne a míč končí až u Borjana. Ten jej vrací do hry dlouhým a vysokým odkopem.
     
    33
    Na středu hřiště byl faulován jeden z hráčů Kolína, bundesligový tým tak může nadále rozehrávat. Zdlouhavá kombinace domácích vede před pravou stranu, kde operuje Meré.
     
    34
    Po faulu Mitchella Donalda rozehrál Rausch přímý kop z pravé strany a nemyslel to zle! Jeho střílený pas sice Borjan vyrazil, napadající Guirassy mu to ale výrazně ztížil, takže k balonu se na hranici vápna dostal Jojić. Ten zkusil okamžitě zakončit hlavou do odkryté brány, kterou ale minul.
     
    36
    Gobeljić nemohl hrát po lajně vpřed, tak vrátil míč ke Krstičićovi. V akci pak pokračuje Donald, jenž posunul balon doprava na Srniće. Ten to z nějakých 26 metrů zkusil přímo na bránu a nemířil zle, jeho pokus končí jen o kousek nad břevnem!
    36.
     
    37
    Nemanja Radonjíć dostal na levou stranu nahrávku a ač byl mezi dvěma hráči v červeném, nebál se to zkusit přímo na bránu. Mířil na bližší tyč, trefil však jen boční síť Hornovy pokladnice.
     
    38
    Donald se dostal k míči po autu na pravé lajně a hned se jal centrovat před bránu, tam však nyní nebyl nikdo v bílém a Horn tak neměl moc práce.
     
    39
    Kanga na středu při dohánění balonu tvrdě došlápl na nohu Sörensena a je z toho první žlutá karta zápasu.
     
    40
    Volný kop následně rozehrál Heintz, domácí se vrhají kupředu. Guirassy se uvolnil na pravé lajně, avšak než stihl odcentrovat, už kolem něj byli dva obránci Zvezdy a balon nepustili před vlastní bránu.
     
    41
    Konečně se ke střele odhodlal taky někdo v červeném! Jhon Córdoba se rychle otočil i s balonem a vypálil ze středu pole, bránu však výrazně minul.
     
    42
    Gobeljić se po zákroku Miloše Jojiće svíjí na trávníku, nakonec však přeci jen vstal a vypadá to, že bude s to pokračovat v zápase.
     
    43
    Babić zastavil rodící se akci Kolína jen za cenu nedovoleného zákroku. Jeho rozehrávku přenechal Jojić Rauschovi. Ten sice nepropálil zeď bílých dresů, následně se však míč odrazil k Jojićovi a ten z první pálí jen těsně vedle!
     
    45
    Donald se Srnićem zastavili rozehrávku Kolína a nakonec se do útoku vydal Nemanja Radonjić, jehož dlouhý průnik zarazil až na hranici vápna Özcan.
     
    45+1
    Na druhé straně poslal unikajícího Córdobu k zemi Babić a byl za to odměněn žlutou kartou.
     
    45+2
    Opět unikl po pravé lajně Córdoba, opět byl zastaven faulem a zase je to za žlutou kartu! Proti pravidlům kopané se tentokrát provinil Gobeljić.
     
    45+2
    Jojićův přetažený centr z volného kopu ale na zadní tyči odvrátila obrana Zvezdy a nic víc už se v prvním poločase nestane.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:04.
     
    Je za námi úvodní dějství zápasu Kolína se Zvezdou. Úvod zápasu možná překvapivě patřil hostům z Balkánu, kteří byli dynamičtější, lépe kombinovali a hlavně se nebáli střílet. Velkou šanci nejprve spálil Kanga a poté se v dobré pozici neprosadil ani českým fanouškům dobře známý Richmond Boakye, který hlavičkoval vedle brány. Právě on se ale hned o chvilku později prosadil a tvrdou střelou poslal svůj tým do vedení. Domácí se probudili až před koncem poločasu a nakonec si vypracovali i zajímavé šance, hodně vidět byl zejména Miloš Jojić, ale ani on zatím nedokázal srovnat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Jorge Meré, přichází Leonardo Bittencourt.
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Sehrou Guirassy, přichází Juja Osako.
     
    47
    Radonjić se na levé straně prohnal kolem Olkowského a takřka z brankové čáry předložil před Hornovu bránu přízemní nahrávku, na kterou jen o krok nedosáhl Boakye.
     
    48
    Leonardo Bittencourt vybojoval na levém křídel rohový kop pro Kolín a ještě u toho hecuje fanoušky, chce pro domácí mužstvo ještě lepší podporu.
     
    48
    S rohovým kopem si ale snadno poradil Milan Borjan, který si nikým neatakován došel pro míč a sebral jej ze vzduchu.
     
    49
    Na pravé straně tentokrát unikl Pawel Olkowski a i on na konci své akci získal pro domácí tým kop od praporku.
     
    50
    Ve vápně Zvezdy po rohovém kopu padli k zemi Özcan a Córdoba, o penaltě tu ale nemohla být řeč. Vše potom končí před hostující šestnáctkou, kde byl faulován Kanga.
     
    51
    Rausch si hezky narazil s Bittencourtem, následně ale nedokázal patřičně odcentrovat. Jeho přetažený pas z levé strany končí až na druhé straně vápna.
     
    52
    Tam se k míči dostal Jojić a vrátil jej obloukem před bránu Bělehradu. Na jeho centr si sbíhal Bittencourt a dokonce se i dostal k hlavičce, z těžké pozice ale zakončoval vedle.
     
    53
    Krstičić a Donald to na středu vymysleli skvěle a následně chtěli do své akci zapojit i Srniće, který ale na příliš prudkou kolmici nedosáhl.
     
    53
    Po Jojićově centru z pravé strany přizvedl na bližší tyči Bittencourt balon a prodloužil jej za sebe, kde se uvolnil Córdoba a střihl parádní nůžky. Nemířil ale na bránu, takže veškeré vzrušení je zbytečné.
     
    54
    Pawel Olkowski srazil k zemi Kangu, žlutá karta pro domácího beka.
     
    55
    Další akce Kolínských! Nejprve centroval zleva Bittencourt, na jeho přízemní pas ale na zadní tyči Jojić přes obránce nedosáhl. Následně se k míči opět dostal Leo Bittencourt a střílel z hranice vápna, mířil ale přímo na Borjana.
     
    56
    V další akci nepřihrál aktivní Jojić pod sebe úplně přesně a domácí tak o balon přišli.
     
    57
    Na druhé straně rozehráli hráči Zvezdy volný kop, z pozice těsně za vápnem se ale vůbec nedostali k ohrožení Hornovy brány.
     
    58
    Jhon Córdoba se dokázal uvolnit středu hřiště a poslal míč napravo pro Miloše Jojiće, který jej ale nasměroval jen do bližší tyče!
     
    60
    Po faulu Özcana se hosté vrhli vpřed. Na středu hřiště si Boakye udělal prostor a z velké dálky zkusil ohrozit Horna, bránu ale svým obloučkem přestřelil.
     
    62
    Na druhé straně se domácí pustili do dlouhé kombinace, která vrcholila ostrým centrem z levé strany. Ten dokázal na poslední chvíli odklidit na rohový kop pozorný kapitán Zvezdy Donald.
     
    63
    Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází Richmond Boakye, přichází Aleksandar Pešić.
     
    64
    Rohový kop rozehrál Jojić, ale nic nebezpečného z toho pro Milana Borjana nebylo. Domácí se nicméně drží u míče a dál kombinují na útočné polovině.
     
    65
    Jejich kombinace však končí, nedovoleným zákrokem si pomohl Juja Osako.
     
    66
    Aktivita Miloše Jojiće se nesetkává s úspěchem! Domácí špílmachr teď pálil zpoza vápna, trefil však už podruhé levou tyč Borjanovy brány! Následně střílel nepřesně Özcan.
     
    68
    Bittencourt se po rychlé výměně míče s Osakem dostal k centru, na který naskakoval před bránou Córdoba. K hlavičce se domácí forvard nedostal a naopak došlo ke srážce Córdoby s Babićem, který je hodně otřesený.
     
    70
    Po ošetření Babiće se pokračuje ve hře. Domácí se dostali na polovinu soupeře a Olkowski vybojoval další roh pro Kolín.
     
    71
    Po rohovém kopu Kolína se Zvezda bez problémů ubránila a balon už je zpátky u domácího brankáře Horna.
     
    72
    Olkowského akce po pravé straně k ničemu nevedla, balon končí v zámezí a hosté budou rozehrávat. Ještě před tím ale Zvezda střídá.
     
    73
    Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází Nemanja Radonjić, přichází Nemanja Milić.
     
    74
    Parádní akce Kolína! Jojić obloučkem přenesl hru na levou stranu, kde si pro míč seběhl Rausch a poslal před bránu střílený centr. Na bližší tyči tečoval Bittencourt a usměrnil míč přímo do tyče, smůla se lepí na kopačky Kolínských!
    74.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Pawel Olkowski, přichází Christian Clemens.
     
    76
    Clemens se hned zapojil do akce, jeho centr ale ve vápně Zvezdy našel jen kopačky stopera Babiće.
     
    77
    Další centr Clemense do vápna, další pohotový zákrok připraveného Babiće. Domácí se ale udrželi na balonu a ke střele se zpoza vápna odhodlal Konstantin Rausch, jeho bomba prolétla nad břevnem.
     
    78
    Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází Nenad Krstičić, přichází Uroš Račić.
     
    80
    Bittencourt se protáhl do vápna, kde byl ale odzbrojen. Míče se pak na levé straně zmocnil Osako a vypálil, do jeho střely obětavě skočil Babić.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Timo Horn (1. FC Kolín nad Rýnem).
     
    81
    Volný kop pro Kolín, rozehrávat bude Jojić. Heroický výkon domácích ve druhém poločase ocenili i fanoušci, kteří se znovu probouzí a ženou svůj tým za vyrovnáním.
     
    82
    Z přímého kopu se Kolínu nepovedlo zahrozit. Hosté míč odpálili až k Hornovi, ten jej ale hned zase vrátil na polovinu Zvezdy.
     
    83
    Domácí jsou s blížícím se koncem zápasu nervóznější a nervóznější. Po nepřesnosti v jejich rozehrávce se vpřed vydal Kanga a pošetřil na polovině soupeře cenné sekundy, tohle teď Bělehradu bohatě stačí.
     
    84
    Osako nadvakrát dostal míč k Rauschovi, který zleva odcentroval. Před Bittencourtem dokázali zakročit zadáci v bílém.
     
    85
    Domácí nepolevují v útočení! Rauschova sražená rána skončila u Córdoby, který sklepl míč proti noze Osakovi. Jeho ránu zablokoval obětavý Srdjan Babić.
     
    87
    Córdoba udržel míč ve vápně Zvezdy a posunul jej pro nabíhajícího Bittencourta, jeho rána z voleje ale neprošla k Borjanovi. Hosté brání důsledně a velmi obětavě.
     
    88
    Po rohovém kopu Rausche se k hlavičce protlačil Jhon Córdoba, nedokázal ale svému zakončení dát dostatek razance a Borjan si pro balon v pohodě došel.
     
    89
    Aleksandar Pešić posunul míč do vápna pro Slavoljuba Srniće, jehož zakončení z levé strany na poslední chvíli zastavil obětavý skluz Sörensena.
     
    90+1
    Druhá půle bude nastavena o pět minut!
     
    90+1
    Obrovská šance domácích! Clemens zatočil balon od praporku ideálně a na bližší tyči zakončoval Sörensen, jeho hlavičku skvěle zastavil pohotový Milan Borjan! Po druhém rohovém kopu se už nic významného nestalo.
     
    90+3
    Heintz vracel míč obloukem do vápna a Bittencourt se dokázal vyšplhat do vzduchu, jen ale usměrnil balon do rukavic pozorného Borjana.
     
    90+3
    Córdoba hlavou prodloužil nahrávku za sebe na Bittencourta, dopustil se u toho však faulu a je pískáno proti Kolínu.
     
    90+5
    Hosté se dokázali udržet na polovině Kolínských a dokonce vybojovali rohový kop. Rozehrávat bude Kanga.
     
    90+5
    A hráči Zvezdy spustili klasickou zdržovačku okolo praporku, kterou narušil až faul Konstantina Rausche.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Počet zákroků brankáře Timo Horn (KLN) – 1.
     
    Počet zákroků brankáře Milan Borjan (CZB) – 5.
     
    Je dobojováno a výsledek zápasu je poměrně překvapivý. Zvezda, který byla dopředu pasována na outsidera této skupiny, si po remíze s Borisovem vyšlápla na soupeře z Bundesligy a v Kolíně vyhrála 1:0.

    Sledovali jsme zápas, jehož dva poločasy snad ani nemohly být více odlišné. Zatímco úvodní dějství probíhalo takřka plně v režii Zvezdy, která si vytvořila zásluhou Boakyeho svůj náskok, ve druhém poločasu už se srbský tým zatáhl a prakticky jen bránil. Domácím se nepovedlo srovnat i proto, že neměli pověstné štěstíčko – na cestě ke slávě překážela tyč Bittencourtovi a hned dvakrát zastavila i střely Miloše Jojiće.

    Buď jak buď, Kolín zkrátka podruhé prohrál, Zvezda podruhé boduje a po dvou kolech je za suverénním Arsenalem v tabulce skupiny druhá. To Kolín je až na posledním místě za Borisovem a bude mít ještě spoustu práce...
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 11:7. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:12.
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, díky za pozornost. Přeji dobrou noc a těším se na příští shledání, na počtenou. (21:02:30)

    Michal Konvalina

    Branky: 30. Boakye

    Karty:   54. Olkowski (KLN), 80. Horn (KLN) – 39. Kanga (CZB), 45+1. Babić (CZB), 45+2. Gobeljić (CZB)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 11:7. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:12.
    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Meré (46. Bittencourt), F. Sörensen, Heintz – Olkowski (76. Clemens), S. Özcan, Lehmann (C), Jojić, Rausch – J. Córdoba, Guirassy (46. Osako).
    Náhradníci: Kessler – Maroh, Höger, Osako, Clemens, Bittencourt, Klünter.

    FK Crvena Zvezda Bělehrad: Borjan – Stojković, Babić, Le Tallec, Gobeljić – Donald (C), Krstičić (78. Račić) – Srnić, Kanga, Radonjić (73. Milić) – Boakye (63. Pešić).
    Náhradníci: Supić – Frimpong, Račić, Milijaš, Adžič, Milić, Pešić.

    Rozhodčí: Bas Nijhuis – Rob van de Ven, Jan Vries (všichni NED)
    thejrc.org