Astana – Slavia 1:1 (kon.) | Plzeň – Beer Ševa 3:1 (kon.) | Lugano – FCSB 1:2 (kon.)
Kolín nad Rýnem – CZ Bělehrad 0:1 (kon.) | BATE – Arsenal 2:4 (kon.) | Salzburg – Marseille 1:0 (kon.)
Konyaspor – Guimarães 2:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Zorja Luhansk 0:1 (kon.) | Östersunds FK – Hertha 1:0 (kon.)
Lazio – Waregem 2:0 (kon.) | Nice – Arnhem 3:0 (kon.) | Rosenborg – Vardar 3:1 (kon.)
Zenit – Real Sociedad 3:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Villarreal 0:0 (kon.) | Partizan Bělehrad – Dynamo Kyjev 2:3 (kon.)
Skënderbeu – Young Boys 1:1 (kon.) | Ludogorec – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Braga – Başakşehir 2:1 (kon.)
AEK Atény – Austria 2:2 (kon.) | AC Milán – Rijeka 3:2 (kon.) | Lyon – Atalanta BC 1:1 (kon.)
Everton – Apollon Limassol 2:2 (kon.) | Lok. Moskva – Zlín 3:0 (kon.) | Šeriff Tiraspol – Kodaň 0:0 (kon.)
konec
OGC Nice
3:0 (2:0)
SBV Vitesse Arnhem
Čtvrtek 28.09.2017, 19:00 • Allianz Riviera, Nice • Evropská liga • Skupina K
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (21:21:07)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:7.
     
    Je dobojováno, Nice zvládlo také druhé utkání v základní skupině Evropské ligy, když před vlastními fanoušky přehrálo Vitesse 3:0. Začátek utkání přitom patřil hostům, kteří se dostali i do několika slibných příležitostí, žádná z nich se ale neujala. V šestnácté minutě jako bleskl z čistého nebe udeřil Alassane Pléa, který mohl těžit z nedostatku pozornosti soupeřovy obrany a šikovné asistenci od kapitána Danteho. Krátce před poločasovým hvizdem se domácí trefili podruhé, když se parádním sólem prezentoval Allan Saint-Maximin. Druhá půle se vzhledem k výpadku světel poněkud protáhla, nehrálo se zhruba deset minut. Na dostřel mohl Arnhem dostat Rašica, po jehož povedené ráně z přímého kopu skončil balon na horní tyči. Definitivní stvrzenku na dnešním vítězství svěřenců trenéra Favreho přidal osm minut před koncem Alassane Pléa. Orli tak zůstávají stoprocentní, nizozemský celek na premiérový bodový zisk stále čeká.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V samotném závěru utkání ještě obrana Vitesse dovolila zakončení střídajícímu Tamezemu, jehož rána ze střední vzdálenosti nebyla špatná, postrádala ale větší přesnost.
     
    90+1
    Utkání už se v podstatě pouze dohrává, míč se zdržuje na kopačkách domácích fotbalistů, kteří s klidem kontrolují své komfortní vedení.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se hlavní sudí rozhodl nastavit tři minuty.
     
    89
    Bleskovou protiakci Nice táhl Bassem Srarfi, jehož nahrávku Ali poněkud nešťastně tečoval na rohový kop. Ten fotbalisté Nice rozehráli na krátko, místo centru do vápna se u postranní lajny pokoušeli získat pár cenných vteřinek.
     
    88
    O chvíli později Milot Rašica pro svůj tým vybojoval další rohový kop. K odraženému balonu ze šestnáctky se kousek za ní opřel Lassana Faye, obrana soupeře ale opět našla způsob, jak ji zastavit.
     
    87
    Na centrovaný balon, který do šestnáctky vyslal tradiční exekutor Bruns, si naskakoval Tim Matavž. Slovinský útočník se k hlavičce přeci jen dostal, jeho zakončení si ale díky blokujícímu Le Marchandovi cestu ke gólmanu Cardinaleovi nenašlo.
     
    86
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Bryan Linssen, přichází Mason Mount.
     
    85
    I přes třígólový deficit se ale fotbalisté Arnhemu nevzdávají a proti favorizovanému soupeři chtějí vstřelit alespoň čestnou branku. Do další šance se propracovával aktivní Rašica, který po kontaktu s Jalletem vybojoval přímý kop.
     
    84
    S nadějemi Arnhemu na jakýkoliv bodový zisk v Nice jsou fuč. Hosté se dnes rozhodně neprezentují špatným výkonem, může je ale trápit špatná produktivita.
    82. Alassane PLÉA - 3:0
     
    82
    Nice právě vstřelilo branku!
    Nice přidává třetí gól a nyní už s definitivní jistotou můžeme říci, že o dnešním vítězi je rozhodnuto! Dnes ve velmi dobré pohodě hrající ALASSANE PLÉA udělal pár rychlých kroků, prosmýkl se mezi obránci a narazil si s před pár okamžiky příchozím Srarfim, svou akci pak zakončil prudkou ranou na bližší tyč, Pasveer se natahoval marně.
     
    81
    Střídající Mukhtar Ali se ve středu hřiště zvládl obtočit okolo Koziella. Poté zvedl hlavu a narýsoval velmi zajímavou kolmici pro Tima Matavže, jeho postup vstříc brance soupeře ale zastavil zdvižený praporek pomezního sudího.
     
    80
    Allan Saint-Maximin o sobě opět dal vědět, když se dokázal propracovat až na hranici vápna, odkud vymyslel šikovnou kolmici na Pléu. Ten zareagoval včas, to samé ale lze říci i o brankáři Pasveerovi, který byl u balon jako první.
     
    79
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Bassem Srarfi.
     
    78
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Thulani Serero, přichází Mukhtar Ali.
     
    77
    Dabo si to díky parádní kličce mohl namířit na osu hřiště, kde se rozhodl pro narážečku s Timem Matavžem. Ten záměr svého kolegy sice pochopil, zpětná přihrávka slovinského útočníka se ale mezi ty povedené rozhodně počítat nedala.
     
    76
    Hra se musí na pár okamžiků přerušit. Po kontaktu s Ganagem totiž na travnaté ploše zůstává ležet Thomas Bruns. Hostující středopolaře čeká krátké ošetření za postranní lajnou, tak uvidíme, zda se jej ve zbytku zápasu ještě dočkáme.
     
    75
    Dobrá možnost v podání domácích. Le Marchand zrychlil akci Nice přihrávkou na volného Jalleta, na jehož přízemní nabídku si v pokutovém území naběhl Lees-Melou, trefil ale pouze přesouvajícího se Pasveera.
     
    73
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Mario Balotelli, přichází Igniatius Ganago.
     
    73
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Jean Michaël Seri, přichází Adrien Tameze.
     
    72
    Tim Matavž se po Rašicově nahrávce hnal do stoprocentní gólovky, Dante mu ale stačil jejich možnost zmařit. Na to konto se k odraženému balonu dostal Bruns, tomu ale rána absolutně nevyšla, Cardinale mohl zůstat zcela klidný.
     
    71
    Arnaud Souquet je v posledních minutách velmi častým terčem nedovolených zákroků ze strany hostů. Nyní si na něj počíhal Bryan Linssen, tady se rozhodně dalo žlutit, sudí ale celou situaci vyřešil domluvou.
     
    70
    Málem bylo definitivně rozhodnuto! Jean Michaël Seri dostal přihrávku od Jalleta, načež využil dostatku volného prostoru k tomu, aby si balon nachystal na pravačku a vypálil. Jeho rána měla gólové parametry, k dokonalosti jí ale ještě trocha přesnosti navíc scházela.
     
    69
    Do konce utkání zbývá zhruba dvacet minut, navíc se určitě dočkáme nějakého nastavení. Domácí tým stále drží dvoubrankové vedení, v posledních okamžicích si ale pořádně koledoval. Zvládnou hráči Vitesse ještě zadělat na drama?
     
    68
    Orli poté zahrávali rohový kop. Tentokráte to zkusili překvapivě na krátko, k centru se po několika přihrávkách dostal až Pierre Lees-Melou, v šestnáctce si ale nejlépe ze všech počínal Kašia.
     
    67
    Až nyní se Nice dostalo k delšímu držení balonu. Tvrdě atakovaný Souquet ještě stačil balon přesunout k Saint-Maximinovi, vybíhající Pasveer ale výtečně zmenšil střelecký úhel a předvedl velice kvalitní zákrok, díky kterému své kolegy stále udržel ve hře.
     
    66
    Aktivně hrající Vitesse pokračoval ve svém náporu a zásluhou Daba vybojovalo další kop od rohového praporku. Ani tentokráte ale z této situace nic nevytěžilo, míč ze šestnáctky ihned odhlavičkoval pozorný Maxime Le Marchand.
    64. Milot Rašica (ARN)
     
    64
    Parádní rána, v Nice bylo málem zaděláno na drama! K přímému kopu se postavil Milot Rašica, po jehož parádní technické střele se míč zastavil na horní tyči domácí pokladnice. Tady opravdu moc nescházelo...
     
    63
    Maxime Le Marchand se kousek za šestnáctkou dopustil zbytečného zákroku vůči míč si kryjícímu Matavžovi. Hosté tak budou zahrávat standardní situaci ze zajímavé pozice, tak uvidíme, jak s ní zvládnou naložit.
     
    62
    Favreho družina je v posledních okamžicích až příliš zatažena do defenzivy, takovýto přístup by se jí nemusel úplně vyplatit. Dante navíc nyní svou nepovedenou nahrávkou zahnal Souqueta, ten ale dobrému zákroku další rozehrávku rohového kopu v podání Vitesse nepřipustil.
     
    61
    Z ochozů stadionu se začal ozývat pískot, v posledních minutách hodně pasivní Nice se totiž ocitlo pod nepříjemným tlakem soupeře. Vše ukončil až Allan Saint-Maximin, jenž se pokusil napodobit svou parádní akci z konce první půle, tentokráte ale nepřešel přes Fayeho.
     
    60
    O chvíli později se Anrhem dostal ke svému prvnímu rohu v tomto mači, naložil s ním ale opravdu mizerně. Svou roli při tom ovšem sehrála i smůla, Brunsovu prudkou přihrávku z důvodu podklouznutí totiž přeběhl Thulani Serero.
     
    59
    Vitesse se po Koziellově nepřesnosti vydalo do bleskové protiakce. Dnes solidně se prezentující Rašica si tentokráte počínal poněkud sobecky, když místo přihrávky na některého z volných spoluhráčů raději volil střelu, tu mu ale zablokoval Dante.
     
    58
    Pléa elegantní patičkou nahrál Balotellimu, který se rozhodl roztáhnout hru pro Jalleta. Ten dělal vše, co bylo v jeho silách, přes pozorně bránícího Fankatyho Daba se ale nedokázal dostat.
     
    57
    Střídající Faye dlouhým pasem vyslal do sprinterského souboje Linssena, který byl o kapánek rychlejší než Souquet. Poté hostující křídelník skákavým centrem hledal nabíhajícího si Matavže, ten ale v dobré pozici promáchl.
     
    56
    Kašia se vydal na ofenzivní dobrodružství, které ale zakončil mizernou přihrávkou na sbíhajícího si Rašicu. Jean Michaël Seri ale ideální moment pro nastartování okamžité protiakce prováhal, načež mu nezbylo nic jiného, než kombinovat s Cardinalem.
     
    55
    Christophe Jallet se výtečně zorientoval a přenesl hru na volného Saint-Maximina. Ten si počkal na z druhé vlny si nabíhajícího Souqueta, který vyslal přízemní nabídku do prostoru, kam si nabíhal Balotelli, italskému záložníkovi ale střelu znemožnil Miazga.
     
    54
    Konečně se zase hraje! K exekuci přímého kopu hostujícího celku se postavil Bruns, jehož centr nebyl ale vůbec špatný, jenže Matavž na něj nestačil dosáhnout, čehož využil pozorný brankář Cardinale.
     
    Vše by mělo být v pořádku, utkání může pokračovat!
     
    Utkání je z důvodu výpadku osvětlení přerušeno! Na jak dlouho, to teprve uvidíme.
     
    53
    Oba celky se odebraly ke svým střídačkám, volnou chvíli využívají k občerstvení a vyslechnutí pokynů ze strany trenérů.
     
    53
    V Nice je hřiště stále zahaleno ve tmě. Toho využívají oba tábory fanoušků, kteří se předhánějí v hlasitosti svých pokřiků. Uvidíme, jak dlouho se ještě nebude hrát...
     
    53
    Na stadionu v Nice vypadla světla, nějakou chvíli se tedy zřejmě hrát nebude. Krátce před tímto incidentem Dante kousek před šestnáctkou fauloval Tima Matavže, po nahození světel tak budou hosté kopat standardní situaci ze zajímavé pozice.
     
    52
    Další parádní fotbalový moment. Pierre Lees-Melou krásnou patičkou uvolnil mezi obránci si nabíhajícího Maria Balotelliho, který už si hodlal míč nachystat pro střelu, doslova za pět minut dvanáct jej ale díky povedeném skluzu odzbrojil Miazga.
     
    51
    Souquetův načechraný centr dokázal Pasveer s obtížemi zastavit, z jeho následného dlouhého výhozu těžil Milot Rašica. Ten se prezentoval náramným sólem, při kterém si z obránců soupeře udělal tréninkové kužely, jeho akci ale scházelo lepší zakončení.
     
    50
    Maxime Le Marchand vyhrál hlavičkový souboj s Matavžem, jeho odklizení míče se překvapivě přeměnilo v šikovnou asistenci pro Lees-Meloua, který se odhodlal k okamžité ráně, balonu ale dodal opačnou rotaci a poslal jej mimo.
     
    49
    Nice ale nechce zůstat pozadu. Saint-Maximin, který dnes hraje velice solidní utkání, krásným pasem nalezl na zadní tyči číhajícího Maria Balotelli. Ten si okolo obránce stačil balon přehodit na pravačku, nakonec pro své kolegy vybojoval jen roh.
     
    48
    Hráči Arnhemu do druhého poločasu vlétli aktivně, je na nich znát, že s průběžným výsledkem hodlají něco provést. Po kombinaci se Sererem se až k centru propracoval Fankaty Dabo, do jeho nabídky ale na poslední chvíli vložil nohu Jallet.
     
    47
    Rozehrávky se tentokráte ujali fotbalisté Nice. Těm sice vstup do zápasu nevyšel, vzhledem k jejich výkonu po první vstřelené brance ale musíme uznat, že jejich vedení je naprosto zasloužené. Dokáže se Vitesse ještě zvednout?
     
    46
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Alexander Büttner, přichází Lassana Faye.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je u konce, Nice zatím plní roli favorita a nad Vitesse vede 2:0. Vstup do utkání ale lépe vyšel hostům, kteří se svého soupeře rozhodně nezalekli, naopak působili odhodlaným a aktivním dojmem, Cardinale musel několikrát zasahovat. V šestnácté minutě ale jako blesk z čistého nebe udeřil Alassane Pléa a od té doby domácí svého soupeře k ničemu nepustili. Proti Lees-Melouovi se Pasveer prezentoval zdařilým zákrokem, krátce před odchodem do šaten jej ale po parádní sóloakci prostřelil Saint-Maximin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Alexander Büttner podklouzl těsně před kontaktem s nic netušícím Serim a svého soupeře tak velmi nepříjemně podmetl. Oba hráči se nějakou chvíli nezvedali z trávníků, vše by ale mělo být v pořádku.
     
    45+1
    Nastavovat se bude pouze jedna minuta.
    45. Allan SAINT-MAXIMIN - 2:0
     
    45
    Nice právě vstřelilo branku!
    Takhle si fotbalisté Vitesse konec prvního poločasu určitě nepředstavovali, krátce před jeho skončením se totiž Nice prosazuje podruhé. Obrovskou chybu na útočné polovině předvedl Thulani Serero, který nedůraznou přihrávkou namazal ALLANU SAINT-MAXIMINOVI. Mladičký křídelník podnikl opravdu parádní sólo přes více než polovinu hrací plochy, které zakončil rychlou kličkou a přesnou ranou ke vzdálenější tyči, s níž nemohl Pasveer nic dělat.
     
    44
    Pár okamžiků nato se bývalý obránce Lyonu zapojil také do útočení, když přetaženým centrem nalezl Saint-Maximina. Ten byl sice vytlačen až k postranní lajně, ale i odtamtud zvládl balon předat Balotellimu, jeho ránu ale zablokoval Matt Miazga.
     
    43
    Serero zvedl hlavu a parádním bochánkem nalezl Milota Rašicu. Ten se pokoušel prosadit samostatně, díky přečíslení ze strany soupeřů byl ale nucen kombinovat s Dabem, jehož centr na poslední chvíli stačil zablokovat Jallet.
     
    42
    Na Linssenou kolmici si naběhl Tim Matavž, z ideálního střeleckého úhlu byl ale vytlačen Souquetem. I tak se ale hostující útočník dostal k balonu a předložil jej pro Foora, ten ale ideální moment pro střelu doslova prováhal a poté jej v souboji s Dantem ztratil.
     
    41
    Do konce prvního poločasu už mnoho času nezbývá a domácí stále pro nizozemskému soupeři drží těsné vedení. Vydrží jim to až do hvizdu hlavního sudího, nebo se Vitesse před odchodem do šaten povede srovnat?
     
    40
    Lees-Melou výborně vystihl rozehrávku váhajícího Daba, v jeho okamžité protiakci mu ale scházela potřebná podpora ze strany spoluhráčů. I tak to ovšem domácí záložník vyřešil parádně, když nahrál Balotellimu, po jehož technickém pokusu míč skončil těsně vedle branky soupeře.
     
    39
    Fotbalisté francouzského celku už se nikam neženou a snaží se první poločas dohrát v poklidném tempu, jejich hlavním úkolem je před odchodem do šaten neinkasovat. Dante nyní hledal Balotelliho, ten si ale ve vzduchu pro Kašiovi pomohl faulem.
     
    38
    Tohle může svěřenci Luciena Favreho mrzet. Po ztrátě, které se dopustil Bruns, se totiž Orli hnali do nadějně vyhlížejícího přečíslení, z něhož nakonec nevzešlo nic. Mohla za to Pléova nepovedená nahrávka, která místo k Saint-Maximinovi doputovala do zámezí.
     
    37
    Na druhé straně se parádní technikou prezentoval Milot Rašica, jenž v souboji jeden na jednoho utancoval Jalleta. Jeho zakroucený centr přes o hlavičku se marně snažícího Matavže doputoval až k Linssenovi, ten byl ale v době zakončení tísněn Dantem a trefil jen Cardinalea.
     
    36
    Mario Balotelli se zdá býti v pořádku, už naplno funguje a momentálně s Pléou napadá rozehrávku soupeře. Ve dvou se jim povedlo pořádně zatlačit na Matta Miazgu, který trochu zaváhal a už to vypadalo, že o míč přijde, nakonec ale stačil vyslat uklidňující pas na Pasveera.
     
    35
    O chvíli později to fotbalisté Nice zkoušeli po levém křídle, Pierre Lees-Melou pro ně zvládl vybojovat další kop od rohového praporku. Právě domácí záložník se ujal exekuce této standardní situace, nikoho ze svých kolegů ale svým centrem neoslovil.
     
    34
    Souquetova ulička se stala příhodnou pro Saint-Maximina, jenž si pustil kulatý nesmysl okolo Büttnera, těsně před přechodem do šestnáctky jej ale poslal až příliš daleko od nohy, což byla voda na mlýn pro pozornou obranu Arnhemu.
     
    33
    Mario Balotelli se stále pokouší rozchodit předchozí zákrok od Serera, který byl mířen na jeho kotník. Doufejme, že bude vše v pořádku, vynucené střídání jedné z hlavních hvězd tohoto utkání bychom si zcela určitě nepřáli.
     
    32
    Domácí svého soupeře přečíslili poté, co Seri vybojoval míč ve středu hřiště. Poté jej záložník z Pobřeží slonoviny přenesl na Saint-Maximina, který centroval k zadní tyči, Alassane Pléa se ale přes Kašiu k hlavičce neprobojoval.
     
    31
    Miazga zvedl hlavu a dlouhým pasem hledal pro obličejovou masku nepřehlédnutelného Bryana Linssena, který sice vyhrál hlavičkový souboj se Souquetem, balon ale pouze tečoval za postranní čáru. Následovat tak bude aut domácích.
     
    30
    Rašica si v nebezpečném území dovolil zbytečně riskantní kličku, načež o balon přišel. Hasit požár po jeho zaváhání musel až Thulani Serero, který velmi nebezpečným zákrokem atakoval Balotelliho, za což obdržel žlutou kartu.
     
    29
    Ve snaze dostat míč do bezpečné vzdálenosti od vlastní svatyně se Lees-Melou dopustil zbytečné ztráty, kterou hodlal potrestat Rašica. Jeho přízemní centr byl nepříjemný, Cardinale si na něj ale výborně vyběhl a získal míč do své moci.
     
    27
    O pár okamžiků později Büttner přesným pasem oslovil Foora, jenž se nijak nerozpakoval a po přehození balonu na pravačku odcentroval k Matavžovi. Slovinský útočník se k hlavičce sice probojoval, zakončoval ale zády k brance, a Cardinale tak mohl zůstat v klidu.
     
    26
    Postupnou kombinaci v podání Fraserových svěřenců nechtěl nikdo urychlit trochu riskantnějším pasem. Kupředu se vydal až Alexander Büttner, u postranní lajny se ale ocitl proti dvojici protivníků, s nimiž si v přímém souboji neporadil.
     
    25
    První žlutou kartu tohoto zápasu dostává Mario Balotelli, který ve snaze dostat se k Pléově centr zasáhl kulatý nesmysl rukou. Sudí neměl na vybranou, z jeho strany zcela správné rozhodnutí.
     
    24
    Vitesse nechtělo zůstat pozadu, když si Serero všiml na hranici šestnáctky si nabíhajícího Tima Matavže. Toho ale tentokráte zradil první kontakt s balonem, čehož okamžitě využil pozorný Maxime Le Marchand.
    23. Pierre Lees-Melou (NIC)
     
    23
    Další velká šance fotbalistů Nice, kteří jsou po vstřelení vedoucí branky tohoto mače na koni! Parádním sólem se nyní prezentoval Pierre Lees-Melou, jenž se přes dva protihráče dostal až ke střele, z bezprostřední blízkosti si ale na Pasveera nepřišel.
     
    22
    Matt Miazga dostal možný až příliš volného prostoru, nenaložil s ním ale vůbec dobře, když místo přihrávky trefil před sebou stojícího Koziella. Naštěstí pro něj a celé mužstvo Arnhemu se ale balon neodrazil k opodál číhajícímu Balotellimu, jenž se mohl řítit sám na branku soupeře.
     
    21
    Domácí tak měli k dispozici rohový kop, na ten první, ze kterého vstřelili zatím jedinou branku tohoto mače, se jim ale navázat nepodařilo. Seri tentokráte centroval na přední tyč, kde si nejlépe ze všech počínal kapitán Vitesse Kašia.
    20. Allan Saint-Maximin (NIC)
     
    20
    No vida, málem jsme se dočkali druhého gólu v síti Remka Pasveera! Po zaváhání v rozehrávce hostí se balonu zmocnil Allan Saint-Maximin, jenž opět předvedl svou rychlost a šikovnost, když přesprintoval svého strážce a vypálil, jeho ránu ale těsně nad břevno na poslední chvíli tečoval Büttner.
     
    19
    Jeho snaha ale nebyla podpořena spoluhráči, kteří svého kolegu nechali poněkud na holičkách, proti trojici protivníků neměl Büttner sebemenší šanci. O míč jej připravil Souquet, který poté dlouhým pasem nalezl Jalleta, na toho si ale počíhal Dabo.
     
    18
    Tohle je pro svěřence Henka Frasera poněkud kruté, prohrávat si zcela určitě nezasloužili. Zdá se, že na jejich herní pohodě to ale žádné následky nezanechá, s dalším ofenzivním nebezpečím se totiž řítí Alexander Büttner.
    16. Alassane PLÉA - 1:0
     
    16
    Nice právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš, toto nepsané sportovní pravidlo se opět potvrdilo. Vitesse bylo v posledních minutách jasně aktivnějším týmem, domácí ale hned svou první vážnější šanci přetavují ve vedoucí branku tohoto utkání. Celá situace se narodila po rohovém kopu, na který si naběhl kapitán Dante a hlavou jej prodloužil na hranici malého vápna. Tam se nacházel zcela zapomenutý ALASSANE PLÉA, jenž přesnou ranou z první nedal přemisťujícímu se Pasveerovi šanci.
     
    16
    Hosté jsou nebezpečnějším týmem, po krátké odmlce musel Yoan Cardinale opět vytáhnout povedený zákrok. Z uctivé vzdálenosti jej prověřil slovinský útočník Maravž, jehož rána byla velmi razantní, zacílila ale přesně do míst, kde se domácí gólman zdržoval.
     
    15
    Výměnu balonu mezi dvěma domácími stopery utnul Maxime Le Marchand, který si všiml mezi obránci soupeře si sbíhajícího Balotelliho. Ten si míč ukázkově zpracoval a pak jej chtěl předat Pléovi, nepočínal si ale vůbec přesně.
     
    14
    Alexander Büttner svůj skluz v souboji s rychlonohým Saint-Maximinem nenačasoval ale vůbec dobře a dopustil se zcela jasného faulu. Dle mého názoru se tady dala udělit žlutá karta, ruský sudí ale vše řešil formou domluvy.
    13.
     
    13
    Vitesse se zatím prezentuje velice sympatickým výkonem, nyní se hosté dostali k dalšímu střeleckému pokusu. Rašica nalezl v druhé vlně čekajícího Foora, jenž si okolo Seriho připravil balon na levačku a vypálil, jeho projektil ale doputoval těsně vedle domácí pokladnice.
     
    12
    Büttner ve snaze odkopnout míč zahrál pouze do zámezí. Následný aut rozehráli domácí velmi rychle, načež Allan Saint-Maximin skákavou nahrávkou oslovil na hranici šestnáctky číhajícího Lees-Meloua, tomu ale zakončení z voleje nesedlo.
     
    11
    Svěřenci Luciena Favreho se konečně propracovali k déle trvající kombinaci. Krátké přihrávky byly ukončeny Danteho dlouhým pasem, jehož adresátem měl být Lees-Melou, výtečnou práci ale odvedl poctivě bránící Dabo.
     
    10
    Kmenový hráč londýnské Chelsea, který je v nizozemském celku na hostování, vyslal míč do běhu pro Rašicu, ten byl ale v klidu odstaven pozorně hrajícím Jalletem. Zkušený zadák se vydal do okamžité protiakci, u rohového praporku ale narazil v souboji s Miazgou.
     
    9
    Ti, kdo před začátkem tohoto mače očekávali, že Nice bude svého soupeře přehrávat od úvodní minuty, jsou vyvedeni z omylu. Poněkud překvapivě jsou to hosté, kdo se zatím častěji drží u balonu. Další akci Fraserovy družiny rozjíždí pravý bek Dabo.
     
    8
    Seri, o kterého se v létě velmi vážně zajímala Barcelona, si všiml na kraji hřiště nehlídaného Saint-Maximina, centr domácího mladíka ale za moc nestál. Na to konto vyslal Kašia dlouhatánský balon pro Tima Matavže, ten jej ale zpracovával v jasném ofsajdu.
     
    7
    O pár chvil později jsme stále byli svědky kombinace Vitesse na obranné polovině jejich soupeře. Celá snaha vyústila v kličku Milota Rašici, který si míč nachystal na pravačku a vypálil, s jeho ranou doprostřed branky si ale Cardinale věděl rady.
     
    6
    Nevmysleli to vůbec zle. Exekuce přímého kopu se ujal Alexander Büttner, jenž za svou kariéru působil třeba v Manchesteru United. Centr nizozemského zadáka na kraji šestnáctky lehce tečoval Matavž, na zadní tyči číhající Rašica na něj ale nedosáhl.
     
    5
    O dostání se do šance snažící Balotelli byl na hranici fotbalových pravidel zastaven Miazgou, sudí ale nechal hru plynout. Faul od Souqueta už ale přehlédnout nemohl, hosté tak budou zahrávat standardní situaci z levé strany travnaté plochy.
     
    4
    Souquet poněkud zaváhali při odvracení vysokého míče, který hlavou sklepl pouze pro Thulaniho Serera. Ten roztáhl hru na Büttnera, jenž vyslal na zteč rozběhnutého Linssena, hostující křídelník se na to konto poroučel k zemi po souboji s Le Marchandem, sudí tento zákrok jako nedovolený ale neposoudil.
     
    3
    Na první střelecký pokus tohoto utkání jsme příliš dlouho čekat nemuseli. Domácí kapitán Dante zrychlil hru pasem pro Vincenta Koziella, jenž se zbavil svého strážce a přiťukl míč Balotellimu, ten jej ale napálil vysoko nad branku Remka Pasveera.
     
    2
    První útočnou akci táhli fotbalisté Arnhemu, individuálně postupující Büttner ale v souboji jeden na jednoho nevyzrál na Saint-Maximina. Ten se spolu se Souquetem vydal do okamžité protiakce, druhý jmenovaný byl ale vytlačen zpět na obrannou polovinu.
     
    1
    Ruský arbitr Jeskov právě foukl do píšťalky, dnešní atraktivní duel mezi OGC Nice a Vitesse Arnhem tak může odstartovat – pojďme na to! Rozehrávky se ujali hostující fotbalisté, kteří nastupují v bílém, naopak Orli budou hrát v červenočerných dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní sudí, kterým dnes bude Alexej Jeskov z Ruska, právě přivádí aktéry tohoto utkání na travnatou plochu. Nechme se překvapit, zda fotbalisté Nice potvrdí roli favorita, nebo se Vitesse vzepře papírovým předpokladům a odveze si z jihu Francie tři body.
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Dante (C), Le Marchand, Jallet – Saint-Maximin, Koziello, Seri, Lees-Melou – Pléa, Balotelli.
    Náhradníci: Benítez – Marlon, Tameze, Srarfi, Walter, M. Sarr, Ganago.

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia (C), Miazga, Büttner – Bruns, Serero, Foor – Rašica, Matavž, Linssen.
    Náhradníci: Houwen – van der Werff, Colkett, Castaignos, Mount, Ali, Faye.

    Rozhodčí: Alexej Jeskov – Dmitrij Mosjakin, Igor Demeško (všichni Rusko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Na stadionu v Nice je rozcvička už v plném proudu.

     
    Ještě jednou Vám všem přeji příjemný večer při sledování našeho online přenosu. Lucien Favre, lodivod Nice, se oproti pátečnímu ligovému klání proti Angers rozhodl udělat jen jednu změnu, ve středu zálohy místo Nampalyse Mendyho nastupuje Jean Michaël Seri. Vitesse o víkendu dokázali porazit Ajax Amsterdam, takže ani Henk Fraser neměl důvod základní jedenáctku výrazněji upravovat. Také on do její podoby sáhl jen nepatrně, na postu levého beka dostal před Fayem přednost Alexander Büttner.
     
    SBV Vitesse Arhnem

    Vitesse se do evropských pohárů vrátilo po roční pauze. Předloni se fotbalistům Arnhemu nepodařilo prokousat nástrahami kvalifikace, nutno ale poznamenat, že los jim rozhodně nepřál. Ve třetím předkole Evropské ligy byl totiž jejich soupeřem anglický Southampton, který po výhrách 3:0 a 2:0 postoupil s naprostým přehledem. Loňská sezona se svěřencům Henka Frasera vydařila. V rámci Eredivisie totiž skončili na solidním pátém místě, navíc si připsali triumf v nizozemském poháru. Na cestě za ním porazili třeba Feyenoord, pozdějšího ligového šampiona, ve finále pak přemohli AZ Alkmaar.

    Na začátku srpna mohlo Vitesse do své sbírky přidat další trofej, v rámci Johan Cruijff Schaalu favorizovanému a již zmíněnému celku z Rotterdamu sice statečně vzdorovalo, nakonec ale padlo v penaltovém rozstřelu. Do nového ročníku Eredivisie vstoupila parta vedená kapitánem Kašiou velmi dobře, po šesti odehraných kolech má na svém kontě třináct bodů a okupuje třetí příčku. O víkendu si fotbalisté Arnhemu připsali velice cenný skalp, když dokázali poměrem 2:1 zvítězit na stadionu slavného Ajaxu. S úvodem základní skupiny Evropské ligy už Vitas nemohou být tak spokojeni. Proti římskému Laziu sice ještě pětadvacet minut před koncem vedli o jednu branku, závěr ale nezvládli a italskému soupeři podlehli 2:3.
     
    OGC Nice

    Celek z jihu Francie se do druhé nejprestižnější evropské soutěže kvalifikoval podruhé za sebou. Na loňské počínání by ale v Nice chtěli co nejrychleji zapomenout, v konkurenci Krasnodaru, Salcburku a Schalke totiž se ziskem šesti bodů skončili na posledním místě. Díky třetí příčce v rámci minulého ročníku Ligue 1 se svěřenci trenéra Favreho ucházeli o účast v Lize mistrů. Třetí předkolo proti Ajaxu Amsterdam ještě díky většímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře zvládli, v tom čtvrtém ale tvrdě narazili, když dvakrát nestačili na velmi solidně hrající Neapol.

    Do nového ročníku francouzské nejvyšší soutěže vstoupili Orli poněkud rozpačitě, když z prvních čtyř kolech hned třikrát odcházeli v roli poraženého. Sebevědomí si určitě zvedli po jasné výhře nad monackým AS, které před vlastními fanoušky rozdrtili 4:0, dvakrát se prosadil italský útočník Mario Balotelli. Známý rebel se trefil i v doposud posledním ligovém mači svého celku, na výhru to ale tentokráte nestačilo, s Angers parta okolo kapitána Danteho remizovala 2:2. V tabulce patří fotbalistům Nice devátá pozice, o víkendu je navíc čeká velmi těžký duel s Olympiquem Marseille. Do základní skupiny K vstoupila Favreho družina famózně, když si z hřiště belgického Waregemu odvezla plný bodový zisk za vysoké vítězství 5:1.
     
    Příjemný čtvrteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní kopané! Základní skupiny Evropské ligy dnes čekají zápasy druhého kola, do boje opět vyráží trojice českých týmů. V tomto online přenosu se zaměříme na duel, v němž OGC Nice přivítá nizozemské SBV Vitesse Arnhem. Začínáme v 19:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 16. Pléa (Dante), 45. Saint-Maximin, 82. Pléa (Srarfi)

    Karty:   25. Balotelli (NIC) – 30. Serero (ARN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:7.
    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Dante (C), Le Marchand, Jallet – Saint-Maximin (79. Srarfi), Koziello, Seri (73. Tameze), Lees-Melou – Pléa, Balotelli (73. Ganago).
    Náhradníci: Benítez – Marlon, Tameze, Srarfi, Walter, M. Sarr, Ganago.

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia (C), Miazga, Büttner (46. Faye) – Bruns, Serero (78. Ali), Foor – Rašica, Matavž, Linssen (86. Mount).
    Náhradníci: Houwen – van der Werff, Colkett, Castaignos, Mount, Ali, Faye.

    Rozhodčí: Alexej Jeskov – Dmitrij Mosjakin, Igor Demeško (všichni Rusko)
    thejrc.org