Astana – Slavia 1:1 (kon.) | Plzeň – Beer Ševa 3:1 (kon.) | Lugano – FCSB 1:2 (kon.)
Kolín nad Rýnem – CZ Bělehrad 0:1 (kon.) | BATE – Arsenal 2:4 (kon.) | Salzburg – Marseille 1:0 (kon.)
Konyaspor – Guimarães 2:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Zorja Luhansk 0:1 (kon.) | Östersunds FK – Hertha 1:0 (kon.)
Lazio – Waregem 2:0 (kon.) | Nice – Arnhem 3:0 (kon.) | Rosenborg – Vardar 3:1 (kon.)
Zenit – Real Sociedad 3:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Villarreal 0:0 (kon.) | Partizan Bělehrad – Dynamo Kyjev 2:3 (kon.)
Skënderbeu – Young Boys 1:1 (kon.) | Ludogorec – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Braga – Başakşehir 2:1 (kon.)
AEK Atény – Austria 2:2 (kon.) | AC Milán – Rijeka 3:2 (kon.) | Lyon – Atalanta BC 1:1 (kon.)
Everton – Apollon Limassol 2:2 (kon.) | Lok. Moskva – Zlín 3:0 (kon.) | Šeriff Tiraspol – Kodaň 0:0 (kon.)
konec
OGC Nice
3:0 (2:0)
SBV Vitesse Arnhem
Čtvrtek 28.09.2017, 19:00 • Allianz Riviera, Nice • Evropská liga • Skupina K
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (21:21:07)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:7.
     
    Je dobojováno, Nice zvládlo také druhé utkání v základní skupině Evropské ligy, když před vlastními fanoušky přehrálo Vitesse 3:0. Začátek utkání přitom patřil hostům, kteří se dostali i do několika slibných příležitostí, žádná z nich se ale neujala. V šestnácté minutě jako bleskl z čistého nebe udeřil Alassane Pléa, který mohl těžit z nedostatku pozornosti soupeřovy obrany a šikovné asistenci od kapitána Danteho. Krátce před poločasovým hvizdem se domácí trefili podruhé, když se parádním sólem prezentoval Allan Saint-Maximin. Druhá půle se vzhledem k výpadku světel poněkud protáhla, nehrálo se zhruba deset minut. Na dostřel mohl Arnhem dostat Rašica, po jehož povedené ráně z přímého kopu skončil balon na horní tyči. Definitivní stvrzenku na dnešním vítězství svěřenců trenéra Favreho přidal osm minut před koncem Alassane Pléa. Orli tak zůstávají stoprocentní, nizozemský celek na premiérový bodový zisk stále čeká.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V samotném závěru utkání ještě obrana Vitesse dovolila zakončení střídajícímu Tamezemu, jehož rána ze střední vzdálenosti nebyla špatná, postrádala ale větší přesnost.
     
    90+1
    Utkání už se v podstatě pouze dohrává, míč se zdržuje na kopačkách domácích fotbalistů, kteří s klidem kontrolují své komfortní vedení.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se hlavní sudí rozhodl nastavit tři minuty.
     
    89
    Bleskovou protiakci Nice táhl Bassem Srarfi, jehož nahrávku Ali poněkud nešťastně tečoval na rohový kop. Ten fotbalisté Nice rozehráli na krátko, místo centru do vápna se u postranní lajny pokoušeli získat pár cenných vteřinek.
     
    88
    O chvíli později Milot Rašica pro svůj tým vybojoval další rohový kop. K odraženému balonu ze šestnáctky se kousek za ní opřel Lassana Faye, obrana soupeře ale opět našla způsob, jak ji zastavit.
     
    87
    Na centrovaný balon, který do šestnáctky vyslal tradiční exekutor Bruns, si naskakoval Tim Matavž. Slovinský útočník se k hlavičce přeci jen dostal, jeho zakončení si ale díky blokujícímu Le Marchandovi cestu ke gólmanu Cardinaleovi nenašlo.
     
    86
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Bryan Linssen, přichází Mason Mount.
     
    85
    I přes třígólový deficit se ale fotbalisté Arnhemu nevzdávají a proti favorizovanému soupeři chtějí vstřelit alespoň čestnou branku. Do další šance se propracovával aktivní Rašica, který po kontaktu s Jalletem vybojoval přímý kop.
     
    84
    S nadějemi Arnhemu na jakýkoliv bodový zisk v Nice jsou fuč. Hosté se dnes rozhodně neprezentují špatným výkonem, může je ale trápit špatná produktivita.
    82. Alassane PLÉA - 3:0
     
    82
    Nice právě vstřelilo branku!
    Nice přidává třetí gól a nyní už s definitivní jistotou můžeme říci, že o dnešním vítězi je rozhodnuto! Dnes ve velmi dobré pohodě hrající ALASSANE PLÉA udělal pár rychlých kroků, prosmýkl se mezi obránci a narazil si s před pár okamžiky příchozím Srarfim, svou akci pak zakončil prudkou ranou na bližší tyč, Pasveer se natahoval marně.
     
    81
    Střídající Mukhtar Ali se ve středu hřiště zvládl obtočit okolo Koziella. Poté zvedl hlavu a narýsoval velmi zajímavou kolmici pro Tima Matavže, jeho postup vstříc brance soupeře ale zastavil zdvižený praporek pomezního sudího.
     
    80
    Allan Saint-Maximin o sobě opět dal vědět, když se dokázal propracovat až na hranici vápna, odkud vymyslel šikovnou kolmici na Pléu. Ten zareagoval včas, to samé ale lze říci i o brankáři Pasveerovi, který byl u balon jako první.
     
    79
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Bassem Srarfi.
     
    78
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Thulani Serero, přichází Mukhtar Ali.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 16. Pléa (Dante), 45. Saint-Maximin, 82. Pléa (Srarfi)

    Karty:   25. Balotelli (NIC) – 30. Serero (ARN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:7.
    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Dante (C), Le Marchand, Jallet – Saint-Maximin (79. Srarfi), Koziello, Seri (73. Tameze), Lees-Melou – Pléa, Balotelli (73. Ganago).
    Náhradníci: Benítez – Marlon, Tameze, Srarfi, Walter, M. Sarr, Ganago.

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia (C), Miazga, Büttner (46. Faye) – Bruns, Serero (78. Ali), Foor – Rašica, Matavž, Linssen (86. Mount).
    Náhradníci: Houwen – van der Werff, Colkett, Castaignos, Mount, Ali, Faye.

    Rozhodčí: Alexej Jeskov – Dmitrij Mosjakin, Igor Demeško (všichni Rusko)
    thejrc.org