Pittsburgh – Buffalo 5:4 (kon.) | Washington – New Jersey 1:4 (kon.) | Montreal – Toronto 2:4 (kon.)
Winnipeg – Ottawa 5:3 (kon.) | Carolina – Edmonton 0:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:4 (1:1, 2:1, 2:2)
Buffalo Sabres
Čtvrtek 28.09.2017, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hvězdy utkání

    1. Sidney Crosby (PIT) 1+1
    2. Jake Guentzel (PIT) 1+2
    3. Ryan O'Rielly (BUF) 0+2 (04:04:26)

     
    Pittsburgh v zápase proti Buffalu třikrát vedl o jednu branku a dvakrát o náskok přišel, ve třetí třetině se ale během rozmezí pouhých 39 sekund prosadili Phil Kessel a Jevgenij Malkin, který společně se Sidneym Crosbym zaznamenali shodně dva kanadské body za gól a asistenci, a zdálo se být po utkání. Jenže Sabres odvolali za stavu 5:2 brankáře a během poslední minuty se v rozmezí 22 sekund při hře bez brankáře prosadili Jacob Josefson a Evander Kane Buffalo zdramatizovala závěr fantastického a na góly bohatého zápasu, během posledních 20 sekund druhého vzájemného duelu už se mu ale vyrovnat nepodařilo. Konečný výsledek. Pittsburgh Penguins 5 Buffalo 4.

     
    Konec zápasu.
    59:40 Evander KANE - 5:4
     
    59:40
    Sabres právě vstřelili branku!
    EVANDER KANE krásnou střelou zápěstím z vrcholu levého kruhu pro vhazování překonal Anttiho Niemiho, který během 22 sekund inkasoval podruhé, a v závěru utkání sledujeme drama! Stav utkání: 5-4. Asistence: Jack Eichel.
     
    59:38
    Evander Kane se ocitl v mezikruží ve slibné střelecké pozici, Ian Cole ale jeho pokus zablokoval.
    59:18 Jacob JOSEFSON - 5:3
     
    59:18
    Sabres právě vstřelili branku!
    Antti Niemi nedokázal udržet střelu Kylea Okposo z vrcholu mezikruží a v brankovišti dorazil puk do prázdné brány JACOB JOSEFSON, který skóroval při hře bez brankáře! Drama? Asistence: Kyle Okposo a Ryan O'Reilly.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:16
    Zach Bogosian se během pouhých pěti sekund dostal ke dvěma střelám, obě ale skončily na výstroji připraveného brankáře Penguins Anttiho Niemiho.
     
    57:14
    Evander Kane zkoušel štěstí na pravém křídle, jeho pokus z vrcholu kruhu ale skončil v náručí Anttiho Niemiho, který má během posledních okamžiků napilno. Potřetí v zápase ale zatím neinkasoval.
     
    57:01
    Další zákrok Anttiho Niemiho, který dobře zasáhl proti střele Zacha Bogosiana od modré čáry.
     
    56:45
    Jack Eichel napřáhl na vrcholu levého kruhu ke střele zápěstím, po které Antti Niemi puk podržel.
     
    55:24
    Tom Kuhnhackl vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování a Chad Johnson jeho pokus vyrazil.
     
    53:26
    Penguins rychle otočili hru a v blízkosti levé tyče se ocitl ve skvělé šanci Sidney Crosby, Chad Johnson ovšem dokázal jeho zakončení bekhendem vytáhnout mimo! Skóre: 5-2.
     
    53:18
    Ryan O'Rielly pálil z levého kruhu pro vhazování a jeho následný pokus zamířil mimo.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 3. Guentzel (Crosby, Sheary), 24. Crosby (Sheary, Guentzel), 39. Schultz (Dumoulin, Sheary), 47. Kessel (Malkin, Hagelin), 47. Malkin (Kessel, Guentzel) – 6. Antipin (Girgensons, O'Reilly), 34. Deslauriers (Larsson), 60. Josefson (Okposo, O'Reilly), 60. Kane (Eichel)


    Pittsburgh Penguins: Niemi (Murray) – Dumoulin, Letang, Maatta, Schultz, Hunwick (A), Cole – Guentzel, Crosby (C), Sheary – Hagelin, Malkin (A), Kessel – Kuhnhackl, McKegg, Rust – Wilson, Rowney, Reaves. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    Buffalo Sabres: Johnson (Ullmark) – Beaulieu, Bogosian, Falk, Goloubef, Antipin, Fedun – Girgensons, O'Reilly (A), Okposo – Kane, Eichel, Pominville – Pouliot, Reinhart, Bailey – Deslauriers, Josefson, Larsson. Hlavní trenér: Phil Housley.

    Rozhodčí: Chris Lee, Ghislain Hebert. Čároví: Shandor Alphonso, Libor Suchánek

    Diváci: 17693
    ocianews.com