Třinec – Olomouc 3:4 (0:3 po s.n.) | Jihlava – Vítkovice 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Litvínov 2:0 (kon.)
Zlín – Mountfield HK 2:1 (1:0 po s.n.) | Chomutov – Plzeň 1:4 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 4:5 (kon.)
Sparta – Liberec 7:1 (kon.)
po s.n. (0:3)
HC Oceláři Třinec
3:4 (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0)
HC Olomouc
Pátek 29.09.2017, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200) • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    63:21
    U hrazení zůstal ležet Zbyněk Irgl, kterého na mantinel poslal Marek Laš. Ten od sudích inkasuje dvě minuty za vražení na hrazení. Přesilovka čtyř proti třem pro Oceláře.
     
    58:11
    Poměr sil na ledě se srovná, Jiří Ondrušek podrazil pronikajícího Douderu. Za čtyřicet tři vteřin se na led vrátí Rákos a Oceláři budou hrát v početní výhodě.
     
    56:54
    Daniel Rákos byl až příliš aktivní v útočné třetině, třinecký útočník se tři minuty před koncem šedesáté minuty dopustil útočného faulu. Přesilovka pro Olomouc.
     
    43:36
    Oceláři budou hrát v početní výhodě. Na trestnou lavici usedá Petr Strapáč, který v útočném pásu poslal k zemi Linharta. Přesilovka domácích bude pětiminutová, Strapáč je navíc vyloučen do konce zápasu!
     
    39:06
    Začala poslední minuta druhé dvacetiminutovky, Olomoučtí ji dohrají v početní výhodě. Na trestnou lavici usedá Tomáš Linhart, který za Hrubcovou brankou nedovoleně zastavil jednoho z protihráčů.
     
    34:26
    Další přesilová hra pro domácí Oceláře, faulem v útočné třetině se provinil Roman Vlach, který ve snaze získat kotouč hákoval Douderu.
     
    30:34
    Oceláři se poté vydali do rychlé protiakce, kterou nedovoleným způsobem musel likvidovat Marek Laš. Hostující útočník poslal k zemi Draveckého.
     
    27:18
    Oceláři si svým dobrým pohybem vybojovali alespoň početní výhodu. Na trestnou lavici usedl Tomáš Houdek, který si odsedí dvě minuty za podražení.
     
    20:41
    Oceláři si hned v úvodu prostřední dvacetiminutovky zahrají početní výhodu, na trestnou lavici usedl Marek Laš, který se provinil sekáním.
     
    15:51
    Adamský je na ledě, Oceláři ale v pěti moc dlouho nehráli. Na trestnou lavici totiž usedá Tomáš Marcinko, který se provinil sekáním.
     
    13:45
    Kevin Sundher naplno rozjel své rychlé nohy, podél hrazení se prohnal kolem Adamského a zamířil k Hrubcovi. Martin Adamský však hostujícího forvarda zastavil, rozhodčí Adamskému udělil dvě minuty za sekání.
     
    07:27
    A početní výhoda hostujícího celku je u konce. Dobrým forčekinkem v útočném pásmu se prezentoval Irgl, toho u Konrádovy branky nedovoleně zastavil Jakub Galvas. Minuta hry čtyř proti čtyřem.
     
    06:27
    Olomoučtí mají šanci ke srovnání, na trestnou lavici totiž usedl Martin Růžička, který se provinil sekáním.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 6. Roth (Dravecký, Svačina), 13. Roth (Linhart, Cienciala), 48. Martin Růžička (Marcinko, Roth) – 12. Eberle (J. Galvas, Laš), 24. Sundher (L. Galvas, J. Galvas), 47. Laš (Vyrůbalík, J. Knotek), rozh. náj. Sundher

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Kevin Sundher (OLO)
    0:1   Martin Růžička (TRI)
    2. série:
    0:1   Jan Eberle (OLO)
    0:1   Rostislav Marosz (TRI)
    3. série:
    0:2   Vilém Burian (OLO)
    0:2   Vladimír Dravecký (TRI)
    4. série:
    0:3   David Ostřížek (OLO)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – Krajíček (C), Adámek, Linhart, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Irgl – Svačina, Marosz, Dravecký – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.
    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, L. Galvas, J. Galvas, Dujsík – Laš, J. Knotek (A), Sundher – Burian, R. Vlach, Eberle – Holec, Herman, Skladaný – Strapáč, Mráz, Ostřížek.

    Rozhodčí: Adam Kika, Ondřej Kalina – Rudolf Tošenovjan, Lukáš Rampír
    thejrc.org