Třinec – Olomouc 3:4 (0:3 po s.n.) | Jihlava – Vítkovice 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Litvínov 2:0 (kon.)
Zlín – Mountfield HK 2:1 (1:0 po s.n.) | Chomutov – Plzeň 1:4 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 4:5 (kon.)
Sparta – Liberec 7:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
HC Škoda Plzeň
Pátek 29.09.2017, 17:30 • SD ARÉNA • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný pátek z Chomutova! Šlágrem osmého kola bude bezpodmínečně právě toto střetnutí, kdy první Piráti vyzvou aktuálně třetí Škodu Plzeň. Hosté ztrácejí tři body na svého dnešního soupeře, v případě plné výhry tak mohou vyrovnat bodový zisk Severočechů.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV (1.)

    Piráti stále pokračují ve skvělých výkonech a i nadále si lebedí na první pozici Tipsport extraligy. Svěřenci trenérů Růžičky, Šťastného a Martínka bodovali ve všech sedmi kolech, hned šestkrát se navíc radovali z výhry. Naposledy se Piráti utkali na ledě Liberce, který díky závěru ve třetí třetině porazili 4:1.
    V posledním kole se takhle do sebe pustili Brett Flemming a Adam Jánošík z Liberce
     
    HC ŠKODA PLZEŇ (3.)

    Západočeši prožívají naprosto odlišný start do sezóny, než byl ten minulý. Hlavní zásluhu na tom má útočné duo Kubalík – Gulaš, oba tito borci totiž vedou bodování celé ligy. Škodovka ztrácí na první místo tři body a aktuálně se nachází na třetí pozici ligové tabulky. Indiáni již dvěma soupeřům nadělili desítku, v nedělním kole to odnesly Pardubice.
    V Plzni po desetigólové nadílce zahrál hit od Oasis Ryan Hollweg

    Který z týmů v extralize má po zápase ještě koncert? ????????????Který z týmů má Ryana? ????#hcskodaplzen

    Příspěvek sdílený HC Škoda Plzeň (@hcplzen),


     
    INDIVIDUÁLNÍ STATISTIKY

    Brankáři: Ján Laco (93,72%) – Miroslav Svoboda (91.67%)
    Produktivita: Michal Vondrka (9b. – 3+6) – Milan Gulaš (12 b. – 6+6)
    Góly: Vladimír Růžička (4g.) – Dominik Kubalík (8g.)
    Asistence: Michal Vondrka (6a.) – Tomáš Mertl, Milan Gulaš, Miroslav Indrák (6a.)
    Vhazování: Ivan Huml (94/166) – Tomáš Mertl (107/182)
    Zblokované střely: Juraj Valach (16) – Miroslav Preisinger (9)
    Hity Ondřej Dlapa (10) – David Sklenička (13)
    Trestné minuty: Brett Flemming (18) – Milan Gulaš (18)
    Čas na ledě: Juraj Valach (24:17 min/z) – Petr Kadlec (21:56 min/z)
    Největší hrozbou pro domácí bude útočné duo Kubalík a Gulaš.

    Král střelců ???? #TELH je zpět v Plzni! ???????? #MadeOfHockey #SuperTacks

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Rašner, Slovák, Szathmáry – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, V. Tomeček – Poletín, Skokan, Koblasa – Chlouba, Hlava.

    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Jones, Moravčík, P. Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán – Gulaš, Mertl, Indrák – Kindl, Stach, D. Kubalík – Kratěna, Kracík, Schleiss – Straka, Preisinger, Kodýtek – Hollweg.

    Rozhodčí: Hradil, Bejček – Zíka, Klouček.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Krásný podvečer z Chomutova! Oba celky jsou již na ledové ploše a utkání osmého kola mezi Piráty a Škodovkou začne za pár chvilek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Vhazování sice vyhráli hokejisté Plzně, jako první se k puku ovšem dostal brankář Svoboda, který zachycoval nahazovaný kotouč za svou branku.
     
    00:50
    Do první větší šance se dostával ostrostřelec Dominik Kubalík, který zakončoval z levého kruhu. Jeho svižná rána byla ovšem Lacem vyražena!
     
    01:28
    Dalším střelcem byl Jan Schleiss, jemuž se povedlo dostat do zakončení mezi kruhy. Zde natáhl a pokoušel se trefit k levé tyčce, puk ale nakonec zapadl vedle.
     
    01:47
    Plzeňští jsou na startu utkání hodně aktivní a kombinují před brankou slovenského brankáře. Ten už musel několikrát přerušovat hru.
     
    02:16
    Poprvé se kotouč dostal do lapačky také Miroslavu Svobodovi. Hostující brankář ukryl v rukavici tvrdý pokus Tomáše Slováka ze střední třetiny.
     
    02:35
    Následně uvidíme první početní výhodu. Vojtěch Tomeček se pokoušel osvobodit, ale puk poslal jen mezi diváky. Škodovka si tak vyzkouší přesilovou hru.
     
    03:05
    První část oslabení domácím parádně vyšlo a několikrát vyhodili kotouč až za branku plzeňského brankáře. Uvidíme, zda se hostům povede něco vymyslet.
     
    03:31
    Udeřit mohli Piráti! Michal Vondrka procedil kotouč na pravý kruh, kde do protipohybu brankáře zakončoval Tomáš Slovák. Miroslav Svoboda se ale zaskvěl parádním zákrokem!
     
    04:05
    Poslední půl minutka zbývá Západočechům k využití přesilové hry. Zatím je ovšem vidět pouze hra za brankou Miroslava Svobody.
     
    04:35
    Domácí v plném počtu.
     
    05:09
    Ke střele od modré čáry se dostával hostující Nick Jones. Jeho dělovka skončila v brankovišti, kde dorážel Dominik Kubalík. Ten ale úspěšný nebyl.
     
    05:48
    Marek Tomica následně zavezl kotouč do útočné třetiny a hned jej přenechával Michalu Vondrkovi. Ten přes obránce nezakončil, a tak se k puku dostávají hosté.
     
    06:26
    Pokračující kombinace domácích nebyla úspěšná. Přihrávka podél levého mantinelu nebyla zachycena, a tak se píská icing. Vhazovat se bude po levici Laca.
     
    07:02
    Podobný prohřešek se píská i na druhé straně. Nahození skončilo za brankou Jána Laca a hra tak bude pokračovat před brankou Svobody.
     
    07:10
    Po vhazování zakončoval Petr Koblasa, který svým pokusem ale trefil jen vyrážečku připraveného plzeňského brankáře. Pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    07:20
    Po levé straně unikal chomutovský Dávid Skokan, který zakončoval. Jeho rána ovšem nebyla přesná a puk skončil jen nad brankou Miroslava Svobody.
     
    08:05
    Elegantně se do pásma prokličkoval hostující Miroslav Indrák, jenž mohl přihrávat lépe postavenému spoluhráči. Přihrávka díky obrannému zákroku ovšem nepřišla.
     
    08:39
    Následně si hosté vybojovali vhazování po pravici Jána Laca, který ve své lapačce ukryl nahazovaný kotouč od modré čáry. Pokračovat se tak bude buly.
     
    08:39
    Hra je na pár chvilek přerušena, za brankou Miroslava Svobody byl lehce poničen mantinel, vše bude ovšem během chvilky spraveno a hra bude pokračovat.
     
    09:43
    Delší dobu se bojovalo o pásmo, nakonec přišel s přihrávkou mezi kruhy Ondřej Kratěna. Od bruslí bránícího hráče se kotouč dostal k Lacovi, jenž raději kotouč udržel v rukavici.
     
    09:55
    Na ledě zůstal ležet domácí Dávid Skokan, kvůli kterému byla přerušena hra. Uvidíme, jak to se slovenským útočníkem bude, chomutovský borec nicméně ledovou plochu opustil po svých.
     
    10:27
    Do zakončení se mezi kruhy dostával hostující Ryan Hollweg, pokus hostujícího tvrďáka ale nebyl nijak tvrdý a kotouč skončil jen na betonech Laca.
     
    11:37
    Piráti právě vstřelili branku!
    Akce začala střeleckým pokusem Tomečka, kterému se ale od pravého mantinelu nepovedlo trefit branku. Právě Tomeček se následně dostal ke kotouči, který posunul před branku, kde se prosadil popáté v sezóně VLADIMÍR RŮŽIČKA! Asistence: Vojtěch Tomeček a Michal Poletín.
    11:37 Vladimír RŮŽIČKA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    11:49
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Juraj Valach – 2 min., hrubost + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Nicolas Hlava.
     
    11:51
    To byla hodně rychlá přesilová hra hostů. Hned po vhazování se sekerou provinil David Stach, který vyrovnává síly na ledě.
     
    12:00
    Plzeňští se hned hnali do útoku, ale jejich snaha byla rychle ukončena. Píská se ofsajd a hra bude pokračovat vhazováním ve středu hřiště.
     
    13:06
    Hostující celek se pokoušel dostat do nějaké akce, ale snažení bylo neúspěšné. Následně byla hra přerušena a podruhé v utkání uvidíme komerční přestávku.
     
    13:30
    Michal Vondrka byl v útočném pásmu sražen a Dominik Kubalík unikal sám na Jána Laca. Toho ale v samostatném úniku střelou mezi betony nepřekonal!
     
    13:51
    Oba celky jsou již v plném počtu a vidíme tak hru pěti proti pěti. U puku jsou hosté, kteří se pokoušejí vymyslet nějakou nebezpečnou akci.
     
    14:32
    S pukem do třetiny Plzně si najel chomutovský Šimon Szathmáry, který tvrdě zakončoval. Puk ale v brance neskončil, Svoboda nemusel zasahovat.
     
    14:57
    V dobré střelecké pozici byl následně Tomáš Slovák, který zakončoval od modré čáry. Jeho pokus ovšem Svoboda viděl a kotouč ukryl v lapačce.
     
    15:22
    Ján Laco následně zachytil nahazovaný pokus ze středu ledové plochy a hru raději přerušil. Pokračovat se bude vhazováním před jeho zraky.
     
    15:41
    Z levé strany nahazoval na branku Svobody střelec jediné branky utkání, nyní byl ovšem hostující brankář pozorný a jeho pokus vyrazil před sebe.
     
    16:29
    Do kličky před brankou se dostával Dávid Skokan, který byl ale v zakončení hákován. Nick Jones již sedí na trestné lavici a začíná tak první přesilovka Pirátů.
     
    16:38
    Tomáš Slovák dostal nabito od Mrázka a hned zakončoval. Jeho dělovku Svoboda vůbec neviděl a puk jej i s nutnou dávkou štěstí trefil do hokejky!
     
    17:21
    Do střelecké pozice na modré čáře se dostával Jaroslav Mrázek, který tvrdě zakončoval. Hokejku ovšem zlomil a puk skončil na bránícím hráči. Piráti stále u puku.
     
    17:45
    Další bomba od modré čáry. Nyní to byl hned po vhazování Mário Grman, ale ani on se z této vzdálenosti nedokázal prosadit. Puk skončil na betonech Svobody.
     
    18:29
    Hosté v plném počtu.
     
    18:35
    Pirátům se následně nepovedla kombinace a kotouč skončil za brankou Miroslava Svobody. Hra tak bude pokračovat před Jánem Lacem.
     
    19:16
    Hra se dohrává spíše ve střední třetině, kde se bojuje o kotouč. Ani jeden celek se nemůže dostat do zakončení. Hosté by ale rádi vstřelili branku do šatny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. Aktivní hra v dobré atmosféře zatím baví, viděli jsme šance, hity a jednu branku. Tu vstřelil ve dvanácté minutě Vladimír Růžička, jen využil parádní přihrávky Vojtěcha Tomečka. Jinak skvěle chytají oba brankáři.

    Střely na branku:12:11
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Po chybě domácí obrany se do zakončení před brankou dostal Denis Kindl, ten ale zblízka nedokázal trefit branku, kterou hájí Ján Laco.
     
    20:47
    Následně se Pirátům nepovedlo dostat do útoku a přihrávka skončila za brankou. Píská se icing a pokračovat se bude vhazováním před Lacem.
     
    21:16
    Další tvrdá rána Dominika Kubalíka! Kanonýr dostal kotouč mezi kruhy a pořádně se do něj opřel. Ani tento pokus ale neskončil za zády připraveného Laca!
     
    22:03
    Taková nenápadná akce domácích. Michal Poletín nahazoval od levého mantinelu do brankoviště, kde ještě tečoval Dávid Skokan. Puk ale nakonec skončil v držení Svobody.
     
    22:50
    Snažení Pirátů zakončoval od modré čáry Brett Flemming. Jeho plachtící pokus nenadělal hostující obraně nijak zvláště velké potíže, Svoboda puk vyrazil.
     
    23:35
    Za brankou Škodovky se pokoušel prosadit Michal Vondrka, jeho kličky ovšem proti dvojici bránících hráčů byly k ničemu. U puku hosté.
     
    24:25
    Hosté následně kombinovali za chomutovskou brankou, přihrávku před nakonec pokazili a Vondrka unikal. Jeho pokus ale zablokoval bránící hráč.
     
    25:54
    Vladimír Růžička dostával přihrávku před branku, na tu ale nakonec nedosáhl. Nicméně byl faulován a Piráti budou mít přesilovou hru. Dvě minuty pro Nicka Jonese.
     
    26:30
    Domácím se zatím v početní výhodě nedaří a Plzni se povedlo již třikrát vyhodit. Takhle to hostujícímu celku zcela jistě vyhovuje.
     
    26:57
    Následně si podél pravého mantinelu do pásma najel chomutovský Dávid Skokan, při stahovačce ovšem uklouzl a bylo po zajímavě rozjíždějící akci.
     
    27:31
    Obrovská šance domácích a Vojtěch Tomeček v ní! Mladý útočník vybojoval kotouč a postupoval sám na brankáře Svobodu. Toho ale nakonec v tváří tvář nepřekonal!
     
    28:04
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté byli kompletní a hned z dalšího útoku se dostali do samostatného úniku! DOMINIK KUBALÍK na hranici faulu obral bránícího hráče domácích a unikal sám na Laca. Toho střelou po ledě dokázal nakonec překonat. Bez asistence.
    28:04 Dominik KUBALÍK - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    28:32
    Snažení hostů pokračovalo a ukončeno bylo až po zákroku Jána Laca. Hra se přerušuje a pokračovat bude až po komerční pauze. Nyní již za stavu 1:1!
     
    28:59
    Dobrá šance na odpověď pro domácí! Tomáš Slovák dostal kotouč od Ivana Humla a z pravého kruhu zakončoval. Puk ale nasměroval jen do betonů Svobody.
     
    29:38
    Po pravé straně se do pásma dostal chomutovský Dávid Skokan, který puk na branku nahodil a vybojoval tak vhazování před talentovaným brankářem Škodovky.
     
    30:28
    Následně se Západočechů nepovedlo projít do zakončení, puk skončil na icingu a pokračovat se bude vhazováním před zraky Miroslava Svobody.
     
    30:59
    Šikovně se do útoku prodral hostující Petr Straka, který z pravého kruhu zakončoval bekhendem. Ten ale skončil jen na rameni připraveného Jána Laca.
     
    32:05
    Sledujeme nyní opatrnější část hry, oba celky se snaží hrát tvrdě a dohrávat souboji. Moc střeleckých pokusů směrem na Laca ovšem k vidění není.
     
    32:44
    Za zákrok za brankou Chomutova inkasuje dvouminutový trest Mário Grman. Ten si pomohl v souboji více hráčů držením, přesilovka pro Plzeň.
     
    33:02
    Pěkná kombinace hostů. Petr Kadlec dostal přihrávku zpoza branky na levý kruh a hned zakončoval. Jeho pokus ale skončil v náruči vyjetého Jána Laca!
     
    33:15
    Následně Ivan Huml zablokoval střelecký pokus z pravé strany, aby následně vyhodil kotouč až k brance Miroslava Svobody.
     
    34:02
    Od modré čáry nahazoval snajpr Dominik Kubalík a kotouč jen těsně proletěl kolem branky Jána Laca. Škodovka kombinuje i nadále.
     
    34:45
    Domácí v plném počtu.
     
    35:41
    Po delší době přišlo také zakončení domácích. Vojtěch Tomeček střílel od pravého mantinelu, jeho pokus se ale od hokejky brankáře odrazil do rohu kluziště.
     
    36:17
    Marek Tomica vybojoval útočné pásmo a posunul kotouč na Grmana. Ten se snažil přihrávat na opačnou stranu hřiště, puk mu ovšem z hokejky sjel.
     
    37:06
    Hraje se hodně bojovně a ani jeden celek nemá šance. Nejspíše to vypadá, že další branka bude pro vývoj utkání hodně důležitá.
     
    38:20
    David Stach naprosto luxusně prošel až před branku Pirátů, kde byl ovšem podražen. Alex Rašner putuje na lavici hanby a my uvidíme další početní výhodu Škodovky.
     
    38:34
    Ke tvrdému pokusu se na levé straně dostal hostující Denis Kindl, kterému se svým pokusem ovšem nepovedlo trefit branku Jána Laca.
     
    38:51
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je tu branka Plzně, která otáčí stav utkání! TOMÁŠ MERTL dlouho kličkoval na pravém kruhu, až jej prostě poslal k přední tyčce, kde se mu povedlo najít volný prostor – 1:2! Asistence: Peter Čerešňák a Denis Kindl.
    38:51 Tomáš MERTL - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    39:18
    Škodovka se pokoušela projít do zakončení, kombinace nicméně nebyla přesná a puk skončil za brankou Laca. Pokračovat se bude vhazováním před Svobodou.
     
    39:55
    Piráti unikali ve třech na jednoho, Petr Koblasa posunul puk na Dávida Skokana, který vylepšoval pro třetího hráče v úniku. Přihrávka slovenského borce byla ovšem velice slabá.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině byli k vidění dvě branky, obě vstřelili hokejisté hostující Plzně. Po konci přesilové hry domácích ujel Dominik Kubalík a vyrovnal. Na konci druhé periody pak otočil přesnou střelou Tomáš Mertl!

    Střely na branku: 20:22
     
    Další třetina začne přibližně v 19:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Hned se do akce dostával chomutovský Marek Tomica, který zakončoval z levého kruhu. Jeho pokus na zadní tyčku ovšem v síti nakonec neskončil.
     
    41:05
    Středem hřiště projel až do zakončení obránce Juraj Valach, který tvrdě zakončoval. Miroslav Svoboda ovšem puk viděl a betonem jej vyrazil.
     
    42:05
    Po střele Alexe Rašnera byl před brankou pořádný rozruch. Ani jeden z domácích se ale do zakončení nedostal, a tak Svoboda puk ukryl ve své lapačce.
     
    43:05
    Domácí jsou na puku za svou brankou a vymýšlejí útočnou akci. Do útoku je žene zaplněný chomutovský stadion, který si žádá druhou branku.
     
    43:29
    Rychle se dostal do útoku Vladimír Růžička, který zápěstím zakončoval. Miroslav Svoboda ovšem předvedl další parádní zákrok dnešního večera!
     
    44:06
    V dobré šanci také Miroslav Indrák, který si najel před branku a zakončoval bekhendem. Kotouč ovšem skončil jen na připraveném Lacovi.
     
    44:45
    Útok střídá útok, ale ani jeden z celků se nedostal ke vstřelené brance. Ta další bude nejspíše rozhodující, pokud tedy přijde na straně hostující Škodovky.
     
    45:41
    Puk podél levého mantinelu dostával Jakub Sklenář, kterému se ovšem přihrávku nepovedlo zachytit. Píská se tedy icing a vhazovat se bude před Lacem.
     
    46:21
    Vladimír Růžička si najel do útoční třetiny a kotouč přenechával Skokanovi. On, ani Juraj Valach svou dělovkou ovšem nevstřelili vyrovnávací branku utkání!
     
    46:48
    Piráti jsou stále aktivnější a aktivnější. Miroslav Svoboda raději nahození podržel a přerušil hru. Ta bude pokračovat po komerční pauze.
     
    46:53
    Hned po vhazování to od levého mantinelu zkoušel Jaroslav Mrázek. Jeho nahození ovšem nezpůsobilo nějaké problémy pro Miroslava Svobodu v brance.
     
    47:05
    Následně Škodovka vyhodila na icing, hra se tak hned vrací před Miroslava Svobodu. Ten dnes skvěle drží naděje své Plzně na plný bodový zisk.
     
    47:43
    Roman Chlouba vybojoval u levého mantinelu kotouč a postupoval na branku Svobody. Zakončoval na zadní tyčku, ale branku nakonec jen minul.
     
    48:21
    Další velká šance Chomutova! Jaroslav Mrázek dostal přihrávku do jízdy a stanul před Svobodou. Ani on ale skvěle chytajícího brankáře Škodovky nepřekonal!
     
    49:31
    Hra byla přerušena poté, co se kotouč objevil mimo ledovou plochu. Vhazovat se bude po hodně dlouhé době také před zraky Jána Laca.
     
    49:39
    Domácí ovšem hned vyvezli kotouč a Roman Chlouba svým nahozením na branku vybojoval vhazování. To bude vhozeno po levici brankáře Svobody.
     
    49:55
    Do útoku se s pukem dostal Petr Koblasa, který přes obránce zakončoval. Miroslav Svoboda ovšem kotouč viděl a hokejkou jej srazil za svou branku.
     
    50:43
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Ojedinělá akce plzeňských hokejistů končí třetí brankou! DAVID STACH se dostal přes bránící hráče a svižnou střelou do pravé šibenice nedal Lacovi jedinou šanci! Asistence: Michal Moravčík.
    50:43 David STACH - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    51:49
    Plzni se nyní stačí pozorně bránit, a to je právě to, co činí. Škodovka se nikam moc nežene a klidnou hrou míří za třemi body, které je dostanou do čela ligové tabulky.
     
    52:37
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nyní je již hotovo, Plzeň dává nejspíše branku, na kterou Piráti již neodpoví! Milan Gulaš našel přesnou přihrávkou před brankou TOMÁŠE MERTLA, který se zblízka nezmýlil! Asistence: Milan Gulaš a Nick Jones.
    52:37 Tomáš MERTL - 1:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    53:03
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Miroslav Indrák – 2 min., podražení).
     
    53:07
    Hned po vhazování se do kotouče opřel Jaroslav Mrázek, jehož střela prošla až k Miroslavu Svobodovi, betony ale byly na svém místě.
     
    53:54
    Piráti ale nejspíše nemají síly a Plzeň dobře brání. Domácí celek se nemůže dostat do nějaké akce a hraje se u branky Jána Laca.
     
    55:03
    Hosté v plném počtu.
     
    55:09
    Do zakončení se dostal hostující Petr Straka, který zakončoval z levého kruhu. Mezírku mezi tyčí a Lacem ovšem nedokázal najít.
     
    55:55
    Chytře to udělal Denis Kindl, který prošel do útočné třetiny a nahozením na branku vybojoval útočné pásmo. Hra tak bude pokračovat před brankou Jána Laca.
     
    56:35
    Na ledě vidíme takové tempo, které naprosto jasně připomíná, že již není o co hrát. Domácí se sice snaží, ale už to moc nejde. Hosté hrají to, co potřebují.
     
    57:03
    Alex Rašner to zkoušel hned po vhazování. Jeho dělovka ovšem skončila jen na prsou připraveného Svobody, kvůli němuž dnes Plzeň bere tři body.
     
    58:12
    Hodně zajímavý pokus Romana Chlouby, který nahazoval ze střední třetiny. Svobodovi kotouč vypadl a padal do branky. Nakonec ale skončil jen těsně vedle!
     
    59:15
    Piráti jsou na puku za svou brankou a utkání zde nejspíše dohrají. Tři body bere plzeňská Škodovka, která vystřídá na prvním fleku právě Chomutov.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Plzeňská Škodovka přežila tlak Chomutova ve třetí třetině a poté udeřila. David Stach a Tomáš Mertl se prosadili a stanuli konečný stav na 4:1! Za domácí skóroval Vladimír Růžička.

    Střely na branku: 33:28
    Nejlepší hráči utkání: Vojtěch Tomeček (0+1) – Tomáš Mertl (2+0)
     
    Z mé strany to je dnes vše. Díky za pozornost a někdy zase u Tipsport extraligy napočtěnou! (19:57:29)
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 12. V. Růžička (V. Tomeček, Poletín) – 29. D. Kubalík, 39. Mertl (Čerešňák, Kindl), 51. Stach (Moravčík), 53. Mertl (Gulaš, Jones)


    Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Rašner, Slovák, Szathmáry – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, V. Tomeček – Poletín, Skokan, Koblasa – Chlouba, Hlava.
    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Jones, Moravčík, P. Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán – Gulaš, Mertl, Indrák – Kindl, Stach, D. Kubalík – Kratěna, Kracík, Schleiss – Straka, Preisinger, Kodýtek – Hollweg.

    Rozhodčí: Hradil, Bejček – Zíka, Klouček

    Diváci: 5 028
    thejrc.org