Lipt. Mikuláš – Poprad 1:2 (po pr.) | Košice – Nitra 4:1 (kon.) | Zvolen – Žilina 3:2 (1:0 po s.n.)
Detva – Banská Bystrica 0:3 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 1:3 (kon.)
konec
HC Košice
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
HK Nitra
sk Pátek 29.09.2017, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa dnešný šláger kola meczi celkami HC Košice a HK Nitra, v ktorom domáci porazili svojho súpera pomerom 4:1 a pripísali si tak dôležité tri body do tabuľky.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 30:28

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok piatkového večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:46:51)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    Mezei puk sklamane zbiera za bránkou Hartzella a obzerá sa okolo seba. Čakáme na záverečnú sirénu, ktorá ukončí tento zápas.
     
    58:30
    Máme tu záverečných 90 sekúnd riadnej hracej doby. Nitra puk odovzdala na čepele súpera a odišla striedať. Zdá sa, že hostia už definitívne rezignovali a priznali si dnešnú porážku.
     
    57:40
    Zápas sa blíži ku svojmu koncu, skóre sa už pravdepodobne výraznejšie meniť nebude.
     
    56:09
    Košice dali gól!
    Zdá sa, že je definitívne rozhodnuté. Košičania strieľajú aj štvrtý gól a sú veľmi blízsko výhry v dnešnom zápase. Do listiny strelcov sa zapísal RICHARD JENČÍK. Asistencie: Tomáš Hričina, Jere Pulli.
     
    55:37
    Vysoká rotácia nitrianskych korčuliarov pokračuje aj v týchto sekundách, hostia sa snažia ušetriť si čo najviac síl na absolútny záver stretnutia. Zároveň by však potrebovali rýchlo skórovať.
     
    54:30
    Sekundy plynú pomerne rýchlo, dlhší čas sa totiž neprerušovalo. Tento fakt jednoznačne vyhovuje Košiciam, ktoré sa už budú chcieť zamerať na pozornú defenzívu.
     
    53:38
    Mezei skúsene počkal na svojich spoluhráčov, ktorým odovzdal puk a odišiel striedať. Nitra si ale následne v útočnej tretine nerozumela a o hrací predmet poľahky prišla.
     
    52:42
    Ani tento ale hostia nevyužili a v gól nepretavili. Stále tak pokračujeme za stavu 3:1, ktorý posúva k víťazstvu bližšie domáce Košice.
     
    52:26
    Košičania pokračujú vo štvorici, Nitra v pätici. Ďalší formát presilovej hry pre hostí.
     
    51:40
    Celá situácia sa v krátkom časovom slede zopakovala ešte raz.
     
    51:30
    Domáci ale zmenu skóre pripustiť nechcú a dobrým vyhodením puku posielajú súpera až k Hartzellovi.
     
    51:01
    Nitra má k dispozícii presilovú hru štyroch proti trom. To je ideálny formát pre technicky zdatných hokejistov, akí v tíme hostí rozhodne sú.
     
    50:41
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., podrazenie).
     
    50:20
    Nitra sa sama a poriadne zbytočne pripravila o možnosť hrať presilovú hru. Hostia si tento zápas a cestu za prípadným vyrovnaním poriadne komplikujú.
     
    50:13
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Mezei – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    50:04
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Bača – 2 min., hákovanie).

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 11. Novotný (Vrábeľ, Matejka), 29. Kessel (Pacan, Klíma), 31. Šoltés (Kessel), 57. Jenčík (Hričina, Pulli) – 21. Paulovič (Rais, Krištof)


    HC Košice: Habal (Lundström) – Čížek, Pulli, Kessel, Bača, Šedivý, Dudáš (A), Matejka, Koch – Kafka, Hovorka (C), Jenčík (A) – Klíma, Pacan, Šoltés – Hričina, Boltun, Suja – Petráš, Vrábeľ, Novotný
    HK Nitra: Hartzell (Foltán) – Mezei (C), Rais, Ordzovenský, Milam (A), Korím, Kováčik (A), Pupák, Šille – Cope, Krištof, Paulovič – Blackwater, Friedmann, Luciani – Kutálek, Mikúš, Ručkay – Rzavský, Šiška, Štumpf

    Rozhodčí: Snášel, Orolin – Gavalier, Bogdaň
    thejrc.org