St. Pölten – Sturm Graz 0:3 (kon.) | Admira – Linz 4:2 (kon.) | Mattersburg – Rapid 0:1 (kon.)
konec
SV BauWelt Koch Mattersburg
0:1 (0:1)
SK Rapid Vídeň
Sobota 30.09.2017, 18:30 • Pappelstadion, Mattersburg • Rakouská Bundesliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy

     
    Rapid Vídeň si odvezl z Mattersburgu všechny tři body, když se v průběhu velmi dramatického prvního poločasu prosadil po šťastném odrazu míče Stefan Schwab. Domácí mohli skórovat také, a hned třikrát, jenže ani jeden z gólů nebyl kvůli ofsajdu správně uznán. Po přestávce mohli hráči Rapidu kopat penaltu, stejně jako v závěru zápasu Mattersburg, ani v jednom případě ale odpískána nebyla a nakonec je to asi správné, protože ani jeden z týmů si nemá co vyčítat. Konečný výsledek. Mattersburg 0 Rapid Vídeň 1. (20:31:38)

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Jano se zřejmě postaral o poslední střelu zápasu, během které podklouzl a jeho pokus zamířil nad břevno.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Nedeljko Malic vyhrál v blízkosti šestnáctky hlavičkový souboj a jeden z jeho spoluhráčů poté prodloužil míč hlavou skvěle za sebe. Markus Pink se poté ocital na pravé straně šestnáctky ve skvělé šanci, jenže Lucas Galvão ho zastavil ostrým skluzem. Penalta se nikde!
     
    88
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Louis Schaub, přichází Mario Sonnleitner.
     
    87
    Thomas Murg se dostal na levé straně šestnáctky po krásném kolmém pasu k přízemní střele z úhlu, která se mu příliš nepovedla a nakonec o pořádný kus minula vzdálenější pravou tyč.
     
    86
    Střídání v týmu SV BauWelt Koch Mattersburg: ze hřiště odchází Philipp Erhardt, přichází Markus Pink.
     
    85
    Nedeljko Malic se na pravé straně obranné poloviny Mattersburgu nenechal obhodit pronikajícím Louisem Schaubem a levým ramenem ho v souboji tělo na tělo poslal k zemi. Následoval karetní trest, který byl žlutý.
     
    83
    Střídající Philipp Schobesberger mohl rozhodnout, když si na levé straně šestnáctky řekl o přihrávku a po zpracování míče se snažil přehodit vybíhajícího Markuse Kustera! Jeho lob ovšem minul těsně přední levou tyč a navíc přišel z ofsajdu. Vzrušení bylo tedy zbytečné.
     
    82
    Maximilian Hofmann podstoupil v blízkosti šestnáctky svého týmu tvrdý hlavičkový souboj, během něhož byl faulován a zůstal ležet na trávníku. Rapid Vídeň může v klidu rozehrávat.
     
    80
    Philipp Schobesberger předvedl na levém křídle pěkný sprint, po kolmé přihrávce od spoluhráče ale poslal do šestnáctky přízemní centr šajtlí, který na přední tyči našel pouze Markuse Kustera.
     
    78
    Před střídačkami se odehrál ostrý souboj mezi hráči s osmičkou na zádech. Podstoupili ho Stefan Schwab a Alois Höller, přičemž druhý jmenovaný hráč zůstal ležet na trávníku.
     
    77
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Veton Berisha, přichází Philipp Prosenik.
     
    76
    Mattersburg sice prohrává, fanoušci v kotli ho ale stále podporují nevídaným způsobem. Ve vzduchu stále vlají klubové vlajky, pod nimiž se rozsvítili červené světlice. Zelené zřejmě došly.
     
    75
    Čtvrthodiny do konce. Rapid Vídeň drží na hřišti Mattersburgu těsné jednobrankové vedení. Již v prvním poločase se prosadil Stefan Schwab, na jehož gól zatím nikdo nenavázal.
     
    75
    Střídání v týmu SV BauWelt Koch Mattersburg: ze hřiště odchází Andreas Gruber, přichází Fran Sánchez.

    Tomáš Reiner

    Branky: 29. Schwab

    Karty:   31. Sittsam (MTT), 40. Gruber (MTT), 85. Malic (MTT)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 11:16.
    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Höller, Malic, Mahrer, Rath – Sittsam (74. Prevljak), Jano, Erhardt (86. Pink) – Gruber (75. Sánchez), Bürger, Renner.
    Náhradníci: Casali – Ortiz, Prevljak, Lechner, Perlak, Pink, Sánchez.

    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Auer, M. Hofmann, Galvão, Bolingoli-Mbombo – Ljubičić, Schwab – Veton Berisha (77. Prosenik), Schaub (88. Sonnleitner), Murg – Kvilitaja (61. Schobesberger).
    Náhradníci: Knoflach – Sonnleitner, Schobesberger, S. Hofmann, Pavelic, Prosenik, Petsos.

    Rozhodčí: Manuel Schüttengruber. Asistenti: Stefan Kühr, Maximilian Weiß. Čtvrtý rozhodčí: Alexander Harkam
    thejrc.org