PSG – Bordeaux 6:2 (kon.) | Amiens – Lille 0:1 (odl.) | Dijon – Štrasburk 1:1 (kon.)
Guingamp – Toulouse 1:1 (kon.) | Nantes – Méty 1:0 (kon.) | Rennes – Caen 0:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
6:2 (5:1)
Girondins Bordeaux
Sobota 30.09.2017, 17:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 2:10. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:18. (18:57:18)
     
    Šlágr osmého kola nejvyšší francouzské soutěže přinesl strhující zážitek. V souboji dosud neporažených týmů vítězí PSG jasně nad Bordeuax 6:2!

    Již v šesté minutě zápasu otevřel skóre parádním rozehráním standardní situaci Neymar. O několik minut později zakončil akci celé ofenzivní trojice Edinson Cavani. Po brance Meuniera se zdálo, že bude Bordeaux brzy bez šance, ale vzápětí snížil po rohovém kopu Sankharé. Ještě před pauzou ale přidal čtvrtou branku z pokutového kopu Neymar a v úplném závěru první pětačtyřicetiminutovky napálil volej levou nohou za bezmocného Costila Draxler. Ve druhé půli se připojil ke svým spoluhráčům vstřelenou brankou i Kylian Mbappé. Až v devadesáté minutě přišla odpověď z pokutového kopu od Malcoma. PSG si tak po vítězství v Lize mistrů nad Bayernem Mnichov 3:0 smlslo i na dalším soupeři.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    PSG kontroluje hru na útočné polovině trávníku. Neymar se pokoušel ještě uvolnil, ale plány mu překazil bránící Lewczuk.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
    90. MALCOM - 6:2
     
    90
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Bordeaux snižuje. Míč si položil na značku pokutového kopu MALCOM. Nejaktivnější fotbalista hostujícího týmu přibrzdil při rozběhu, podobně jako Neymar a poté umístil míč mimo dosah domácího brankáře.
    90. Penaltový zákrok
     
    90
    Pokutový kop pro Bordeaux! Meunier zasáhl ve skluzu Cafúa, který poté padl na trávník.
     
    89
    Nkunku spolupracoval s Meunierem, následně dostal balon pro sebe Mbappé, ale proti přesile před vápnem se ke střele neprosadil.
     
    88
    PSG nepouští soupeře vůbec k balonu. Marquinhos hledal dlouhým pasem do vápna Draxlera. Ani tento pokus ale domácímu týmu nevyšel. Draxler však rychle vybojoval míč zpět pro domácí.
     
    86
    Útočník Bordeaux nepotřeboval nakonec ani ošetření a může se pokračovat ve hře. Neymar na levé straně obešel protihráče a poté skvěle našel naběhnutého Di Maríu. Argentinec byl skvěle bráněn Toulalanem.
     
    85
    Lewczuk se snažil cpát míč po zemi do vápna, ale Kimpembe společně s Marquinhosem zasáhli bez problému. Mezitím zůstal na trávníku ležet Malcom.
     
    84
    Di María si narazil ve středu pole s Draxlerem. Následně přišla dlouhá přihrávka na Berchicheho, který ale nepřidal přesný pas do vápna a tak jsou u balonu hostující fotbalisté.
     
    83
    Střídající Nkunku se provinil proti pravidlům v těsné blízkosti pokutového území svého celku. Malcom si vzal na starost rozehrávku, ale střelou před zeď trefil jen boční síť.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením. PSG s přehledem kontroluje hru postupnou kombinací a snaží se ještě přidat další branky.
     
    81
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain F.C.: ze hřiště odchází Marco Verratti, přichází Christopher Nkunku.
    80. Blesková akce PSG zakončená nepřesnou střelou Neymara

    Vít Schück

    Branky: 6. Neymar, 12. Cavani (Neymar), 22. Meunier (Berchiche), 41. Neymar (pen.), 44. Draxler (Mbappé), 59. Mbappé (Draxler) – 32. Sankharé (de Préville), 90. Malcom (pen.)

    Karty:   45. Meunier (PSG) – 40. Jovanović (BOR), 66. Sankharé (BOR)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 2:10. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:18.
    Paris Saint-Germain: Aréola – Meunier, Marquinhos (C), Kimpembe, Berchiche – Verratti (81. Nkunku), Rabiot (71. Lo Celso) – Mbappé, Draxler, Neymar – Cavani (62. Di María).
    Náhradníci: Trapp – Silva, Lucas Moura, Di María, Lo Celso, Nkunku, Dani Alves.

    Girondins Bordeaux: Costil – Sabaly (33. Lewczuk), Toulalan (C), Jovanović, Pellenard – Lerager, Santos, Sankharé – Malcom, de Préville (57. A. Mendy), Kamano (76. J. Cafú).
    Náhradníci: Prior – Lewczuk, A. Mendy, Plašil, J. Cafú, Vada, Laborde.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni
    thejrc.org