Montreal – Florida 3:1 (kon.) | Buffalo – NY Islanders 1:3 (kon.) | Detroit – Toronto 2:4 (kon.)
Carolina – Washington 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 0:3 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Columbus Blue Jackets
Sobota 30.09.2017, 22:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:49
    Hostů bylo na ledě šest! Pittsburgh tedy má k dispozici přesilovou hru.
    50:26 Artěmij PANARIN - 0:3
     
    50:26
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tohle ovšem vyšlo Modrým kabátům dokonale! Nick Foligno nahrál zpoza branky Camu Atkinsonovi, jenž se neunáhlil a ještě puk předložil ARTĚMIJOVI PANARINOVI, který už střílel do prázdné klece – 0:3. Asistence: Cam Atkinson a Nick Foligno.
     
    47:22
    Greg McKegg zasáhl holí do obličeje Pierra-Luca Duboise a způsobil mu krvavé zranění. Následuje tedy trest na 2+2 minuty!
     
    45:01
    Mohlo být sníženo! Sidney Crosby našel parádní přihrávkou zpoza branky Jakea Guentzela. Ten poslal puk z první mezi tyče, ale Bobrovskij ukázal, že má bleskurychlou reakci a zakročil levým betonem!
     
    42:34
    Hosté hrají velmi aktivně a nebyli daleko od třetího gólu! Střelu Markuse Hännikäinena z předbrankového prostoru vyrazil Murray k Zacovi Dalpemu, který dorážel do tyčky odkryté klece Pens! Puk se následně odrazil pod ležícího Murrayho.
     
    39:54
    Málem třetí gól Columbusu! Hosté rozebrali defenzivu svého soupeře a Cam Atkinson zakončoval do téměř odkryté branky. Matt Murray ale předvedl fantastický zákrok a i s trochou štěstí puk do své svatyně nepustil!
     
    38:53
    Domácí nezvládli výměnu hráčů na ledě! V jednu chvíli se jich ocitlo na hrací ploše šest a za to samozřejmě následuje dvouminutový trest pro hráčskou lavici.
     
    36:06
    David Savard našel před brankou Alexandera Wennberga. Ten se vytáčel před Murrayho, ovšem domácí brankář s pomocí obránce Schultze odolal.
     
    33:21
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (David Savard – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:21
    Hosté chybovali a dopředu vyrazil po levé straně Sidney Crosby! Ten nastřelil vzdálenější tyčku a dorážejícího Rusta zpacifikoval faulem David Savard!
     
    30:49
    Po reklamní přestávce přijde na řadu další přesilovka Blue Jackets. Vyloučen je Sidney Crosby za sekání.
     
    24:21
    Sidney Crosby trefil brankovou konstrukci! O pár sekund později tečoval pas stejného hráče do částečně odkryté branky Jake Guentzel, ale Bobrovskij se roztáhl na brankové čáře a nepustil puk za svá záda!
     
    22:44
    Jake Guentzel naskočil z trestné lavice do samostatného úniku! Z levé strany se řítil na hostující branku, ale Sergej Bobrovskij zakročil vyrážečkou!
     
    20:37
    Za sekání je vyloučen domácí Jake Guentzel. První přesilovka pro Columbus.
     
    18:08
    Domácí po druhém gólu přeci jen přidali a zatlačili soupeře do jeho obranného pásma. Lukáš Sedlák byl nucen faulovat a Blue Jackets se budou bránit ve čtyřech.
    17:27 Oliver BJÖRKSTRAND - 0:2
     
    17:27
    Columbus právě vstřelil branku!
    Uplynulo něco málo přes minutu a
    hosté skórují podruhé! Nabídku Jacka Johnsona šikovně tečoval OLIVER BJÖRKSTRAND a puk se odrazil od tyčky za brankovou čáru. Murray neměl šanci reagovat – 0.2. Asistence: Jack Johnson a David Savard.
    16:19 Matt CALVERT - 0:1
     
    16:19
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení! Velkou chybu udělal Kris Letang, který se nechal před vlastní brankou přehrát Pierrem-Lucem Duboisem. Ten kotouč posunul na MATTA CALVERTA, který ho z bezprostřední blízkosti umístil na Murrayho. Asistence: Pierre-Luc Dubois a Zach Werenski
     
    05:18
    David Savard dostal přihrávku na pravý kruh, odkud okamžitě pálil k bližší tyčce. Murray se bleskově přesunul a opět zakročil lapačkou!
     
    03:35
    Velké šance Columbusu! Brandon Dubinski nejprve v rychlosti obkroužil branku a už se zdálo, že zasune puk za brankovou čáru. V tom mu však zabránil Kris Letang. Poté se dostal ke střele z vrcholu kruhů Ryan Murray, jeho jmenovec v brance Pens, Matt Murray, předvedl efektní semafor!

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 17. Calvert (Dubois, Werenski), 18. Björkstrand (Johnson, Savard), 51. Panarin (Atkinson, Foligno)


    Pittsburgh Penguins: Murray (Niemi) – Letang (A), Dumoulin, Schultz, Määttä, Cole, Hunwick – Sheary, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Wilson – Rust, McKegg, Hagelin – Reaves, McClement, Kühnhackl.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Jones, Werenski, Savard, Johnson (A), Carlsson, Murray – Atkinson, Wennberg, Panarin – Björkstrand, Foligno (A), Milano – Calvert, Dubinski (A), Dubois – Dalpe, Sedlák, Hännikäinen.

    Rozhodčí: Sutherland, McCauley – Daisy, Berg

    Diváci: 18338
    thejrc.org