Plzeň – Bohemians 1905 2:1 (kon.) | Jablonec – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Ostrava – Zlín 2:2 (kon.)
Jihlava – Olomouc 0:1 (kon.) | Slavia – Brno 2:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
2:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905
Neděle 01.10.2017, 15:00 • Doosan Arena, Plzeň • HET liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Jan Kopic to teď přehnal s důrazem v souboji s Jindřiškem a po zálsuze vidí žlutou kartu. Hosté navíc budou mít k dispozici přímý kop ze zajímavé pozice nějakých 25 metrů od branky Plzně.
     
    85
    Martin Dostál fauloval Krmenčíka a dostává žlutou kartu.
    83. Milan HAVEL - 2:1
     
    83
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí dávají druhou branku a obrací výsledek ve svůj prospěch! Jako přes kopírák odcentroval z pravé strany Martin Zeman na zadní tyč, tentokrát tam však balon našel hlavu ex-klokana MILANA HAVLA, který tak dost možná obral svůj bývalý tým o bodový zisk z dnešního utkání – 2:1. Asistence: Martin Zeman.
     
    80
    Patrik Hrošovský už běžel vystřídat, sedmnáctka ale patřila Siimu Lutsovi, jehož nahradil Rudolf Reiter. Za Plzeň jde do hry Andreas Ivanschitz, ten však nahradí Tomáše Hořavu.
    78. Jevgenij Kabajev (BOH)
     
    78
    Teď už ale Matúš Kozáčik musel do akce vytáhl fantastický zákrok. Domácí obraně pláchl střídající Jevgenij Kabajev, který i přesně zakončoval ke vzdálenější tyči. Plzeňský gólman ale konečky prstů jeho pokus vytáhl na roh.
     
    69
    První žlutou kartu na domácí straně obdržel Milan Havel. Z nabídnutého přímého kopu se ale hosté nedokázali dostat k ohrožení branky.
     
    66
    Je z toho navíc další žlutá karta pro hosty. Jevgenij Kabajev je trestán krátce po svém příchodu na hřiště.
    63. Žlutá karta
     
    63
    Další žlutá karta pro hosty, jmenovitě pro Siima Lutse, který fauloval na vlastní polovině. Plzeň tak bude mít k dispozici další přímý kop před vápnem soupeře.
     
    62
    Za nasimulovaný pád před vápnem Viktorie dostává žlutou kartu Jakub Nečas.
     
    62
    Benjamin Tetteh střídá, místo něj naskakuje do hry Jevgenij Kabajev.
    58. Radim Řezník (PLZ)
     
    58
    Teď se naopak Tomáš Fryšták zaskvěl! Radim Řezník zůstal úplně sám za obranou Pražanů, ale v obrovské šanci selhal, respektive si vylámal zuby právě na gólmanovi hostí.
    56. Marek Bakoš (PLZ)
     
    56
    Další velká šance domácích! Jan Kopic si zpracoval balon téměř na brankové čáře a místo očekávané přihrávky zpět do vápna poslal míč téměř podél brankové čáry až k dobíhajícímu Bakošovi. Tomu chybělo pár čísel, aby balon dorazil do prázdné brány.
     
    54
    Střídají také hosté. Střelec první branky Dominik Mašek míří ze hřiště, místo něj naskakuje Jakub Nečas.
    53. Michael KRMENČÍK - 1:1
     
    53
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Martin Zeman poslal do vápna vynikající centr levačkou, ten navíc možná trochu podcenil brankář Fryšták a MICHAEL KRMENČÍK ukázal, že je aktuálně ve skvělé formě. Balon si našel a nekompromisní hlavičkou z bezprostřední blízkosti vyrovnává na 1:1! Asistence: Martin Zeman.
    47. Marek Bakoš (PLZ)
     
    47
    Nádhernou ránu z voleje teď pustil na Fryštáka nováček na place Marek Bakoš. Brankář Bohemians vytáhl fantastický zákrok u své levé tyče a balon dokázal udržet před brankovou čárou.
     
    46
    Do druhého poločasu domácí hned dvakrát střídají. Milana Petrželu nahradí na pravém kraji Martin Zeman, namísto Daniela Koláře pak Vrba posílá do hry druhého útočníka Marka Bakoše.
     
    44
    Hned po dvou minutách měli hosté na noze další gól. Tetteh se dostal do šance, z bezprostřední blízkosti ale u levé tyčky Plzně nezakončil přesně!
    42. Dominik MAŠEK - 0:1
     
    42
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Ojedinělá šance hostujícího týmu končí prvním gólem utkání! Martin Hašek poslal přesný míč na pravou stranu, odkud odcentroval Antonín Vaníček, na jehož pas si perfektně naběhl DOMINIK MAŠEK, jeho hlavička zapadla přesně ke vzdálenější tyči. Matúš Kozáčik byl bez šance.
    7. Radim Řezník (PLZ)
     
    7
    Zajímavá šance pro krajní beky Plzně! Milan Havel dobře prošel do vápna, jeho ránu zblokovali hostující beci, následně mohl dorážet Řezník, ale ani on defenzivu Bohemky nepropálil.

    Marek Kratochvíl

    Jan Picka

    Branky: 53. Krmenčík (Zeman), 83. Havel (Zeman) – 42. Mašek (Vaníček)

    Karty:   69. Havel (PLZ), 88. Kopic (PLZ) – 62. Nečas (BOH), 63. Luts (BOH), 66. Kabajev (BOH), 85. M. Dostál (BOH)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 24:8. Střely mimo: 15:5. Rohy: 10:2.
    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Havel – Hořava (80. Ivanschitz), Hrošovský – Petržela (46. Zeman), D. Kolář (C) (46. Bakoš), Kopic – Krmenčík.
    Náhradníci: A. Hruška – Zeman, J. Kovařík, Bakoš, Živulić, Ivanschitz, Řezníček.

    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič – Vaníček, Jindřišek (C), M. Hašek, Luts (80. Reiter) – Mašek (54. Nečas) – Tetteh (62. Kabajev).
    Náhradníci: Budinský – P. Buchta, Reiter, Jirásek, Dias, Nečas, Kabajev.

    Rozhodčí: O. Berka – D. Pospíšil, M. Flimmel

    Diváci: 10 712
    thejrc.org