Arsenal – Brighton 2:0 (kon.) | Everton – Burnley 0:1 (kon.) | Newcastle – Liverpool 1:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:0 (1:0)
Brighton & Hove Albion
Neděle 01.10.2017, 13:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Přeji hezký den a u dalších on-line přenosů na počtenou. (15:01:02)
     
    Statistiky zápasu

    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 11:1.
    Střely mimo: 14:8.
    Rohy: 6:5.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 7:8.
    Zákroky brankářů 1:9.
     
    Je dobojováno. Arsenal od prvních minut potvrzoval, kdo je favoritem duelu a kdo také budou vládnout na trávníku. V 16. minutě korunoval aktivitu domácích Nacho Monreal, jenž po skrumáži před bránou hostů dostal míč do sítě. I přes ojedinělé šance hostů a další možnosti Arsenalu skončila první půle výsledkem 1:0.
    Ve druhé pětačtyřicetiminutovce pokračovala nadvláda domácích. V 56. minutě přidal uklidňující branku po parádní patičce Sáncheze Alex Iwobi, jenž se trefil v prvním zápase po svém návratu po zranění. Svěřenci trenéra Wengera si následně vypracovali ještě dostatek gólových příležitostí, ale Mata Ryana již překonat nedokázali. V některých případech mu vydatně pomohli jeho kolegové z obrany. V závěru ještě nevyužili své možnosti hostující fotbalisté ani střídající Giroud, a tak se může Arsenal radovat z výhry 2:0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na druhé straně mohl přidat třetí branku Olivier Giroud. Na malém vápně však v těžké pozici hlavičkoval vedle brány Brightonu.
     
    90+2
    Výborně to nyní provedl Gross. Ten naznačil střelu a poté přihrál Pröpperovi, jenž svou technickou střelou těsně minul londýnskou bránu. Nutno říci, že Petr Čech celou situaci u své tyče bezpečně kontroloval.
     
    90+2
    Přihrávku na Elnenyho hosté zastavili a mohou se tak ještě pokusit ohrozit Čechovu bránu.
     
    90+1
    Ten se rozhodl přidat 3 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Rozběhla se nám poslední minuta řádné hrací doby a míč mají na svých kopačkách hráči hostů. Uvidíme, kolik minut rozhodčí nastaví.
     
    89
    Kolašinac se již ocitl s míčem za postranní čarou, což znamená autové vhazování z prostoru u střídaček pro Brighton.
     
    88
    Z následného rohu Brighton nic nevytěžil. O to víc ho mohou mrzet neproměněné šance, kterých dnes neměl zrovna velké množství.
     
    87
    Nyní byl u míče dříve Mustafi, ale ten jenom přilil do ohně. Na míč svou hlavičkou tak tak dosáhl a líznutím balon poslal jen těsně vedle tyče Čechovy brány.
     
    86
    Olivier Giroud se provinil v souboji na polovině faulem. Následný centr doletěl až do velkého vápna, kde dobře zapracoval Petr Čech, který míč vyboxoval až do autu.
     
    85
    Elneny trochu zariskoval s rozehrávkou ve své šestnáctce, ale jeho spoluhráči dokázali míč včas odkopnout.
     
    84
    Zčistajasna to mohlo být pouze o gól! Centr z levé strany doletěl na přední tyč, kde Glenn Murrady předskočil čekajícího Mustafiho. Střídající hráč hostů však svou hlavičkou na bližší tyč míjí bránu Arsenalu.
     
    83
    Granit Xhaka je stažen ze hry a za jeho dnešní výkon mu domácí lodivod děkuje podáním ruky. Mohamed Elneny je poslední volba trenéra Wengera.
     
    82
    Petr Čech odkopl v nouzi míč jen do autu, za což sklidil potlesk hostujících fanoušků. Mezitím už Arséne Wenger připravuje poslední střídání svého celku.
     
    81
    Ramsey šikovně zakombinoval s Giroudem. Ti dostali míč na pravou stranu k Walcottovi, který však celou akci pokazil nepřesnou přihrávkou do šestnáctky.
     
    80
    Stephens nezpracoval těžkou přihrávku a jeho celek o míč přichází. Arsenal tak může znovu zaútočit a pokusit se přidat třetí branku.

    Radomír Fukala

    Branky: 16. Monreal, 56. Iwobi (Alexis Sánchez)

    Karty:   17. Groß (BRN), 39. Duffy (BRN)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 14:8. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 7:8.
    Arsenal FC: Čech (C) – Holding, Mustafi, Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka (83. Elneny), Kolašinac – Iwobi (71. Walcott), Alexis Sánchez – A. Lacazette (71. Giroud).
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Wilshere, Elneny, Maitland-Niles, Walcott, Giroud.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Bong – March (72. Schelotto), Stephens, D. Pröpper, Izquierdo (76. Knockaert) – Groß – Is. Brown (76. G. Murray).
    Náhradníci: Krul – Suttner, Schelotto, Goldson, Knockaert, G. Murray, Molumby.

    Rozhodčí: Friend – Burt, Hussin

    Diváci: 59 378
    bahis siteleri