Magnitogorsk – Toljatti 2:0 (kon.) | Jokerit – Čerepovec 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – N.Novgorod 4:0 (kon.)
HC Slovan – Spartak Moskva 1:2 (po pr.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Lada Toljatti
Neděle 01.10.2017, 14:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Kovář (MET) (0 + 1)
    Tomáš Filippi (MET) (0 + 1)
    Jiří Novotný (TOG) (0 + 0) (16:17:11)
     
    Střely na branku v zápase

    Metallurg Magnitogorsk: 32

    Lada Toljatti: 28
     
    Je konec zápasu, ve kterém jsme nakonec viděli pouze dvě branky. Tu první už v úvodním dějství, kdy se prosadil domácí útočník Sergej Mozjakin. Metallurg měl hned několik šancí, aby svůj náskok zvýšil, jenže nevyužíval časté přesilové hry a lámal si zuby na připraveném brankáři Lazušinovi. Rozhodující úder zasadil až na konci posledního dějství Oskar Osala, ten zvýšil na 2:0 pro Magnitogorsk a pojistil tak domácímu celku tři body. Lada ale dlouho mohla pomýšlet na částečný zisk, nakonec nemá nic. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Lada to ještě zkouší se šesti muži v útočném pásmu a bez brankáře.
     
    59:26
    Toljatti je v plném počtu, ale už moc času hostům na zlepšení výsledku nezbývá. Puk se odrazil mezi diváky, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    58:52
    Schausova střela prosvištěla kolem branky, ale netrefila ji. Následovalo hostující vyhození, zdá se, že Lada toto oslabení opět ubrání.
     
    58:22
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a pravděpodobně také celého zápasu. Opět v šanci Mozjakin, od Jana Kováře ale dostával před branku nabito moc pozdě.
     
    57:50
    Nejprve Lada vyhodila přes všechny čáry, pak se ale do šance po skvělé ráně z dálky dostal Mozjakin. Lazušin ale pokus domácího útočníka v pohodě vyrazil.
     
    57:23
    Ještě se bude jednou vylučovat. Dvě minuty za hákování inkasuje hostující Vorobjov. To je dost možná konec nadějí pro Toljatti.
     
    57:11
    Vorobjov nahodil puk k zadnímu mantinelu, tam ale nikdo z útočníků Lady nedojel jako první. A tak znovu zkusil štěstí na druhé straně domácí výběr.
     
    56:40
    Jan Kovář zavezl puk jen na modrou čáru, pak se s ním vrátil zpátky. Mettalurg si v klidu hlídá náskok a hlavně střední pásmo, kde nechce dělat žádné chyby.
     
    56:10
    Stále ještě Toljatti nevyhodilo. Timkin zakončoval v ostrého úhlu, Lazušin musel jeho pokus rychle likvidovat.
     
    55:48
    Teď je už Magnitogorsk znovu aktivní a kličkuje kolem soupeřovy klece. Je jasné, že teď už se nebudou chtít domácí dobrého náskoku vzdát.
    54:27 Oskar OSALA - 2:0
     
    54:27
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Brankář hostů Lazušin měl v zápase spoustu dobrých zákroků, ale teď asi nebude úplně spokojen. OSKAR OSALA se zjevil u levého mantinelu, odkud si vyjel na kruh. Udělal dvě kličky, zmátl Lazušina a poslal kotouč přesně mezi betony. Tahle šance rozhodně byla chytatelná, což nejspíš ví sám hostující gólman. Metallurg vede o dva zásahy přesto, že v poslední části nemá moc šancí. Teď to bude mít Toljatti hodně těžké. Asistence: Matt Ellison, Jevgenij Birjukov.
     
    54:00
    Už jen posledních šest minut do konce základní hrací doby a skóre zůstává od první třetiny beze změny. Lada je teď daleko od Samsonova na to, aby se mohla prosadit.
     
    53:37
    Dronov vyslal z prostoru mezi kruhy nepříjemné zakončení, Lazušin po dlouhé době zasahuje. Teď ale na střelu dobře viděl a neměl s ní větší potíže.
     
    53:28
    Kapustin zakončoval po ledě z otočky, avšak ani on netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 10. Mozjakin (Filippi, Jan Kovář), 55. Osala (Ellison, J. Birjukov)


    Metallurg Magnitogorsk: Samsonov (Košečkin) – J. Birjukov, Pivcakin, Dronov, Schaus, Bobrjašov, Igošev, Ikamackich – Mozjakin, Jan Kovář, Filippi – Šenfeld, Osala, Ellison – Berestennikov, Platonov, Timkin – Švyrjov, Sirotkin, Kaletnik – De. Kazionov.
    Lada Toljatti: Lazušin (Krasotkin) – D. Vorobjov, Kostromitin, Ďjakov, D. Ježov, Maleňkich, Kirillov, Ch. Genoway, Gurkin – Bělousov, Zernov, Skorochodov – Mastrjukov, Filatov, Kapustin – Něstěrov, Novotný, Valujskij – Bočarov, V. Strelcov, Rachimullin.

    Rozhodčí: Ibatulin, Spirin – Galimov, Semečkov

    Diváci: 6920
    thejrc.org