Pittsburgh – Columbus 0:3 (kon.) | Toronto – Detroit 2:3 (1:2 po s.n.) | Montreal – Ottawa 9:2 (kon.)
Minnesota – Dallas 5:1 (kon.) | Nashville – Tampa 2:3 (po pr.) | Chicago – Boston 1:0 (kon.)
Calgary – Winnipeg 3:2 (1:0 po s.n.) | San Jose – Arizona 0:4 (kon.) | Vancouver – Edmonton 3:2 (kon.)
Los Angeles – Anaheim 1:0 (po pr.) | St. Louis – Washington 3:4 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 2:5 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Boston Bruins
Neděle 01.10.2017, 02:30 • United Center, Chicago • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (06:35:40)
     
    Československá stopa v utkání:
    Michal Kempný(CHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:49
    Jan Rutta (CHI) 0+0, 4 střely, čas na ledě 16:35
    Richard Pánik (CHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 14:03
    Jakub Zbořil (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:10.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Patrick Sharp (CHI) 1+0
    2. Corey Crawford (CHI) 38 zák., 0 gólů, 100,0%
    3. Anton Chudobin (BOS) 35 zák., 1 gól, 97,2%.
     
    Střely na branku: 36 – 38 (12:11, 8:16, 16:11).
     
    Je dobojováno! Chicago v závěru přípravy udolalo na vlastním ledě Boston fotbalovým výsledkem 1:0. Zápas, ve kterém dominovali především brankáři, rozhodil jediný gól, o který se devět minut před koncem třetí třetiny postaral navrátilec Patrick Sharp. Boston rozhodně měl hodně možností na překonání Crawforda, ten dnes ale byl stoprocentní a vychytal všech osmatřicet střel na svou branku!
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Corey Crawford si jde za čistým kontem! Deset sekund před koncem potěšil domácí ochozy zákrokem proti Heinenově střele z levého kruhu a přerušil hru.
     
    59:24
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Artem Anisimov – 2 min., podražení).
     
    58:36
    Okamžitě po vhazování mohl rozhodnout domácí ostrostřelec Patrick Kane, jehož pokus z levé strany prosvištěl jen těsně vedle branky Antona Chudobina!
     
    57:12
    Tak to je velká nepříjemnost pro Bruins a jejich plány na vyrovnání! Jordan Szwarz podrazil Seabrooka a následující chvíle bude muset sledovat z trestné lavice. Boson navíc nebude moct jen tak odvolat brankáře.
     
    57:02
    Anton Chudobin byl připravený a schoval do výstroje Keithovu tvrdou střelu od modré. Po následném buly to zkoušel i Schmaltz, ale střelou zápěstím rovněž nenavýšil náskok Jestřábů.
     
    56:26
    Tanner Kero napřáhl z levého bodu pro vhazování, ale Chudobin hosty už poněkolikáté podržel. Vzápětí zneškodnil i Ruttovu střelu z pravého konce modré čáry.
     
    55:56
    Matt Beleskey chtěl vystřelit z levého mantinelu, jenže puk nedostal přes dobře clonícího Kera. Na druhý pokus už Beleskey vystřelil lépe, ale z těžkého úhlu Crawforda nepřekvapil.
     
    55:05
    Chudobin vyrazil DeBrincatovu střelu z levého kruhu a pak sledoval rychlý brejk svých spoluhráčů. O nic nebezpečného se ale nejednalo, neboť DeBrusk napálil jen Anisimova a ten nepustil kotouč až k vlastnímu brankáři. .
     
    54:36
    Jordan Szwarz dostal u hrazení dva bodyčky, což vyústilo ve ztrátu kotouče, jenž od modré vypálil Forsling, ovšem Chudobin své brankoviště bez větších problémů uhájil.
     
    53:29
    Zbořil zablokoval střelu Sharpa a Bruins díky tomu vyrazili vstříc Crawfordovi. Ten ale nadále drží čisté konto, protože zneškodnil střely Matta Beleskeyho i jeho jmenovce Grzelcyka.
     
    52:47
    Forsbacka-Karlsson vyhrál buly ve středním pásmu a sám se dostal do toho útočného, kde z bezprostřední blízkosti nezasunul puk za záda jistého Crawforda, jenž neměl problém ani s příklepem od modré z hole DeBruska.
    51:13 Patrick SHARP - 1:0
     
    51:13
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhakws v přesilové hře konečně ukončili střelecké trápení a dostávají se do vedení! Kane dostal přihrávku od Keitha milimetrově přesným přenesením hry do levého kruhu našel PATRICKA SHARPA, jenž neomylně zamířil k bližší tyči nad pravé rameno poprvé překonaného Chudobina. Asistence: Patrick Kane, a Duncan Keith.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 52. Sharp (Kane, Keith)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Forsberg) – Keith, Murphy, Kempný, Rutta, Seabrook, Forsling – Schmaltz, Sharp, DeBrincat, Pánik, Anisimov, Bouma, Toews, Saad, Hartman, Hayden, Kero, Kane.
    Boston Bruins: Chudobin (Subban) – Postma, O´Gara, Grzelcyk, Cross, Breen, Zbořil – Nash, Szwarz, Forsbacka-Karlsson, Beleskey, Purcell, Heinen, Spooner, Kuraly, Acciari, Schaller, Vatrano, DeBrusk.

    Rozhodčí: Pochmara, O´Rourke – Pancich, Nagy
    ocianews.com