Bohemians 1905 – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | Sparta – Slavia 1:0 (kon.) | Č. Budějovice – Jablonec 1:0 (kon.)
Liberec – Hr. Králové 0:3 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
1:0 (1:0)
SK Slavia Praha
Pondělí 02.10.2017, 13:00 • TC Strahov • Juniorská liga – Čechy • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tohle je pro dnešní utkání Juniorské ligy ode mně vše, děkuji vám za pozornost a s přáním krásného zbytku dnes se s vámi loučím. Někdy příště, možná u dalšího derby, na počtenou! (15:06:27)
     
    Derby pražských S v rámci desátého kola Juniorské ligy je minulostí! Všechny 3 body si celkem zaslouženě nechává doma Sparta, která vítězí poměrem 1:0 po brance Lukáše Juliše už ze 24. minuty! Po zbytek prvního poločasu jsme viděli šancí jen opravdu málo. V druhém poločase se mírně hráči Slavie dostávali do šancí, ani jednu z nich ale využít nedokázali, stejně jako vstřelit branku.

    Sparta Praha tak zůstává na druhém místě se ztrátou čtyř bodů na vedoucí Teplice, Slavia se vinou dnešní prohry propadla na pozici sedmou, po výhře v Liberci ji totiž přeskočil Hradec Králové.

    Příští utkání odehrají hráči Sparty na hřišti Plzně, Slavia přivítá Bohemians 1905!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hostům se nepovedla ani zřejmě poslední útočná akce, důsledná obrana Sparty jim snahu o vstřelení vyrovnávací branky vůbec neulehčila.
     
    90+2
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Matoušek, přichází Sváta.
     
    90+1
    Sudí nastavuje 3 minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Nyní ale musel Březina řešit únik hostů po levém křídle razantním odkopem do zámezí, pokračovat tak budou slávisté na polovině soupeře.
     
    89
    Sparťané drží míč na polovině hostů a nikam se nehrnou, což je docela pochopitelné necelé dvě minuty do konce utkání při vedení o jednu branku.
     
    89
    Po další útočné akci pražské Sparty musel zakročit i brankář Otáhal, který ale dokázal míč udržet ve své náruči a může tak rozjet kombinaci svého celku.
     
    88
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Dao, přichází Novotný.
     
    87
    Nyní se jen za dopomoci lékařů zvedl z trávníku brankář Sparty a dá se tak očekávat delší nastavení.
     
    86
    Po rohovém kopu se do střely hlavou položil jeden z hostujících borců, přidal do hlavičky ale přílišnou razanci a míč skončil až nad Vorelovou svatyní!
    85.
     
    85
    Zpoza vápna se o střelu nártem pokusil zřejmě Lukáš Juliš, jeho povedená rána se ale mezi tři tyče nevlezla!
     
    84
    Stále jsou více na míči hosté ze Slavie, jejich kombinaci ale chybí nějaký nápad na finální přihrávku, nebo potom už pořádná střela.
     
    83
    Neujal se ani další centrovaný míč z pravého křídla, na který si ani jeden z hráčů nenaskočil a míč tak skončil v zámezí.
     
    82
    Domácí se vehementně snaží o vyrovnání, zatím důsledná obranná činnost Sparty jim ale veškeré šance hatí už před vápnem.
    80.
     
    80
    Tu zahráli sparťané hrůzostrašně, signál na krátko se jim vůbec nepovedl, navíc touto nepovedenou akcí takřka darovali možnost brejku soupeři, který jej ale s velkou dávkou smůly nevyužil!
     
    79
    Kingue byl faulován při průniku obranou a Sparta tak bude mít velkou příležitost na ohrožení Otáhalovy svatyně z nějakých 25 metrů!
     
    77
    Další rohový kop v podání slávistů dopadl o poznání lépe, na centrovaný míč si naskočil nejvýše Belgičan Kingue, do střely hlavou se ale položil na tolik, že netrefil cíl.
     
    76
    Ani dva rohové kopy v podání hostující Slavie nijak velké pozdvižení nepřinesly, nejprve jej hlavou poslal obránce zpět do zámezí a u druhého fauloval útočník Slavie brankáře soupeře.
     
    75
    Sparťané nyní měli zajímavou příležitost ke vstřelení své druhé branky v utkání, akci u vápna hostů ale překombinovali a nakonec skončila pouze razantním odkopem jednoho z obránců.
     
    74
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Traoré, přichází Balvín.
     
    73
    Z toho se ale také nic velkého nekonalo, standardní situaci rozehranou na krátko se jim nepodařilo ani využít ke střeleckému pokusu.
     
    72
    Na pravém křídle byl faulován jeden z hráčů Sparty a ti tak nyní budou mít zajímavou možnost přímého volného kopu z nějakých dvaceti metrů od Otáhalovy brány.
     
    71
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Čvančara, přichází Bjeloš.
     
    71
    Z toho se ale žádné pozdvižení nekonalo, obránci odvrátili míč do bezpečné vzdálenosti od Otáhalovy svatyně, poté ještě střílel z velké dálky Dao, jeho rána ale zřejmě letí ještě teď.
     
    70
    Ale nakonec se vypořádal. Po následném brejku budou mít domácí možnost dalšího rohového kopu.
     
    69
    Nyní jsou ale nápaditější v útočné činnosti hráči Slavie, kteří dobře kombinují na polovině soupeře a ten se s tím nějak nemůže vypořádat.
     
    67
    Na útočnou polovinu se konečně dostali i hosté, míč jim na kopačkách ale nevydržel dlouho a už se opět musí bránit.
     
    66
    Rohový kop z levé strany jeho exekutor napálil přímo na bránu, tato střela nebo nepovedený centr ale hostujícího brankáře nijak nepřekvapil a ten uklidil míč do bezpečí.
     
    65
    Hosté nyní nemohou dostat míč ze své poloviny hřiště, hráči pražské Sparty obklopují jejich vápno jako Barcelona za starých dobrých časů.
     
    64
    Martin Frýdek je zřejmě v pořádku a nyní se už hraje. Na míči jsou hráči Sparty, kteří kombinují na polovině soupeře, zatím ale bez nějakého nápadu.
     
    61
    Po dalším z tvrdých zákroků zůstává na zemi ležet domácí Frýdek, faul ale proběhl na středu hřiště přímo u střídaček, takže to alespoň nebude mít na lavičku daleko.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Kingue (SK Slavia Praha).
     
    59
    Po vynikající přihrávce se dostal za obranu Traore, brankář Otáhal ale výborně vyběhl až za své vyhrazené území a tělem šanci domácích zastavil.
     
    58
    Pohlednou akcí po levé straně se dostal do šance Slávisté, jejich akci ale přerušil vynikajícím obranným zákrokem jeden z obránců pražské Sparty.
     
    56
    Domácí nyní uklidňují hru kombinací na vlastní polovině, důsledný presing ze strany hostů jim ale ruší jejich rozvážnou rozehrávku.
     
    55
    Po pravém křídle se snažil uniknout zřejmě Mareček, nakonec ale sám v souboji fauloval a zhatil tak jakékoli své šance.
     
    54
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Kovařík, přichází Škarda.
     
    53
    Hosty zřejmě nakopla dobře posouzená situace ze 47. minuty. Nyní jsou stále na míči a lehce se dostávají dobrou kombinací i na polovinu soupeře.
     
    52
    Brankář domácího celku Vorel nyní musel zasáhnout po střele hlavou jednoho z hostujících borců a míč sevřel bezpečně v náruči.
     
    51
    Nejprve měli domácí šanci ze standardní situace, tu ale nevyužili a do rychlého brejku poslali soupeře. Na přízemní centr do vápna z pravého křídla ale nedosáhl žádný z hráčů Slavie a brankář Vorel tak ohrožen nebyl.
     
    49
    Tak pozor! Poté, co byla předchozí situace prozkoumána, došel hlavní sudí k názoru, že to faul nebyl! Penaltu tak zrušil!
     
    48
    Žlutou kartu dostává Youssouf Dao za simulování! (AC Sparta Praha).
     
    47
    Byla nařízena penalta! Hráči Sparty budou mít příležitost pokutového kopu poté, co byl faulován Dao!
     
    46
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Trapanovski, přichází Lauricella M..
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První dějství juniorského derby pražských S je u konce! Zatím jsme kromě prvních deseti minut a jediné branky Lukáše Juliše z 24. minuty, viděli pouze podprůměrné utkání, ve kterém bylo šancí jako šafránu. Oba týmy dávají přílišný důraz na kombinaci na vlastní polovině a v té útočné často o míč přicházejí.

    Druhý poločas začne přibližně ve 14:06, buďte u toho s námi!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Hosté budou mít ještě na závěr prvního dějství možnost rohového kopu, jak se zřejmě poslední šancí tohoto poločasu naloží?
     
    44
    Opět jsou v kombinaci hosté na své polovině, na tu útočnou ale jakoby se jim ani nechtělo, což je při jednobrankovém manku zcela nepochopitelné.
     
    43
    Hraje se takřka ze strany na stranu, každý z týmů se ale raději zdržuje na své polovině, než aby podnikl nějakou útočnou akci o více než třech lidech.
     
    42
    Obrovskou šanci měli nyní hráči domácí Sparty poté, co se brankář hostů dopustil chyby v rozehrávce. Dao ale nedokázal po vynikající přihrávce za obranu překonat právě toho, kdo zavinil tuto akci rudých.
     
    41
    Po následném faulu na polovině domácích, budou mít hosté zajímavou příležitost standardní situace.
     
    40
    Slávisté nyní kombinují na své polovině hřiště, tvrdý a rychlý presing soupeře jim ale nedovoluje vstoupit na polovinu útočnou.
     
    38
    Povedenou kombinací na levém křídle se představila dvoji hráčů pražské Sparty, Lukáš Juliš už ale následně nedokázal odcentrovat přesně.
     
    37
    Další nakopávaný míč z kopačky jednoho z hráčů Sparty končí pouze u brankáře soupeře a hrát mohou domácí.
     
    36
    Nějaká nadějná šance se zřejmě může udát pouze po velké chybě v rozehrávce, oba týmy totiž nyní pouze kombinují na svých polovinách a dlouho se nikam nehrnou.
     
    35
    Ti ho ale nevyřešili nejlépe a po následném rohovém kopu se musel činit i brankář Vorel, který míč vyrazil do bezpečí.
     
    34
    O střelu zpoza vápna se pokoušel útočník Pobřeží Slonoviny Dao, jeho rána ale byla zablokována a navíc poslala do brejku hosty.
     
    33
    Ani nakopávané míče směrem k vápnu hostů nepřicházejí domácím hráčům nejlépe, další z nich končí pouze na kopačkách soupeře, který tak může rozjet další kombinační akci.
     
    32
    To sice přišlo, na přihrávku za obranu Slavie ale nedokázal nikdo z domácích hráčů včas zareagovat a míč tak bez číkoli dopomoci přistál až v autu.
     
    31
    Hosté se nyní opět usazují na polovině soupeře, kde si kombinací tvoří volný prostor na případné vniknutí do vápna.
     
    29
    Od hráčů Slavie zatím stále nevidíme nějaký náznak a nápad na finální přihrávku, bez které se střílí góly jen těžce.
     
    28
    Ani z následného rohového kopu nedokázali hosté nic vytěžit. Důsledná obranná činnost pražské Sparty jim zatím hatí veškeré šance, do kterých jim chybí potřebná nápaditost.
     
    27
    Jsme svědky častých chyb a nepřesností v kombinací hráčů Slavie, což má za důsledek rychlé brejky hráčů v rudých dresech.
     
    26
    Hráče pražské Sparty rozhodně vedoucí branka nakopla, nyní předvádí pravdu rychlou a tvrdou hru, kterou zdobí důsledným napadáním rozehrávky soupeře.
    24. JULIŠ - 1:0
     
    24
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí se dostávají po tlaku zaslouženě do vedení! LUKÁŠ JULIŠ dostal vynikající míč na hranici malého vápna a s nabídnutou šancí nepohrdl. Ránou do pravého dolního roku Otáhalovy svatyně otevírá skóre!
     
    23
    Domácí měli dobrou šanci, na centr z pravé strany pole si ale nedokázal naskočit ani jeden ze tří hráčů ve vápně.
     
    22
    Ani jeden z týmů nyní pochopitelně nechce udělat chybu, oba dávají spíše pozor na přesnou kombinaci a zklidňují hru.
     
    21
    Standardní situaci a následný střílený centr do vápna musel řešit až poslední obránce hostů, který ale správně zakopl míč do zámezí a uklidnil tak obranné linie svého celku.
     
    20
    Hra se po delší době opravdu hodně uklidnila, oba celky dávají spíše pozor na přesnost přihrávek v kombinaci na vlastní polovině a četnost šancí nám tak značně ubyla.
     
    19
    Hráči v rudých dresech se po inkasovaném tlaku nyní snaží uklidnit hru kombinací na své polovině a postupně se na tu útočnou přibližují.
     
    18
    Další přízemní centr z pravé strany v podání hostujících borců, který propadl celou obranou, následná střela zpoza vápna jednoho z nich ale končí vysoko nad.
     
    17
    Po povedené kombinaci se jeden z hráčů Slavie pokoušel o centr do vápna soupeře, ten ale našel pouze brankáře Vorela, který pevně svírá míč v náruči.
     
    16
    Hostům se na polovině hřiště nepovedl pokus o přenesení hry na druhou stranu, následně se k míči hrnul Lukáš Juliš, obránce Slavie se ale přetlačit nenechal, navíc donutil soupeře k útočnému faulu.
     
    15
    Míč následně získali domácí, po autovém vhazování se jeden z hráčů Sparty pokusil o průnik po pravém křídle, míč si ale nakonec posunul až moc dopředu a ten skončil až v zámezí.
     
    14
    Slávisté nyní uklidňují hru kombinací na své polovině, do které se nebojí ani zapojit svého ochránce svatyně.
     
    12
    Hosté se povedenou kombinací celkem snadno dostávají na útočnou polovinu, důsledná obrana pražské Sparty jim ale hatí možnosti na průnik do vápna.
     
    11
    Utkání se hraje v celkem velkém tempu a jak jsme předpokládali, šance vidíme na obou stranách. Mírně navrch zatím ale mají hráči Sparty.
     
    10
    Hráči Slavie měli nyní možnost rohového kopu, který nakonec musel řešit až brankář Vorel, který nejprve zneškodnil střelu jednoho ze soupeřů a poté byl nucen vyboxovat míč do zámezí.
     
    8
    Sparťané se na chvíli usadili na útočné polovině, následný přetažený centr ale skončil až v zámezí a pokračovat tak mohou hosté.
    7.
     
    7
    Nyní se ale už hráči pražské Sparty dostali i ke střele, tak přišla od jednoho z nich z pravé strany vápna soupeře, brankář Otáhal byl ale včas na svém místě a vynikajícím zákrokem tuto šanci hráčů v rudém zhatil!
     
    7
    Po pravém křídle se pokusil o průnik obranou jeden z hráčů Sparty, následným podklouznutím ale zhatil veškeré své šance.
     
    6
    Opět se hraje, hráči Slavie nyní kombinují střídavě na své a na útočné polovině, kde si rychlými přihrávkami tvoří volný prostor k další akci.
     
    5
    Žlutou kartu dostává Pavel Bucha (SK Slavia Praha).
     
    4
    Na zemi u branky Slavie se po tvrdém souboji ocitl domácí Březina, z trávníku se mu nějak zvedat nechce a sudí tak musí přerušit hru.
     
    3
    Další útočnou akci Sparty musel řešit až brankář Otáhal, který byl nucen jít na zem po přízemním centru z levé strany jeho vápna. Míč ale nyní pevně svírá v náruči a může tak rozjet další akci svého celku.
     
    2
    Slávisté se dostali do rychlého brejku, jeden z jejich hráčů následně unikl obraně Sparty po levém křídle, poté ale nedokázal vůbec zakončit a míč skončil v zámezí.
     
    1
    Úvodní rozehrávky se ujali domácí hráči pražské Sparty, kteří se ihned poté vrhli na útočnou polovinu, jejich první útočná akce ale končí v zámezí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmu již nastupují na hrací plochu za doprovodu sudích, utkání tak zanedlouho začne!
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Vorel – Boula, Březina, Dao, Frýdek, Juliš, Karavaev, Mareček, Matoušek (K), Pavlík, Traore.
    Náhradníci: Balvín, Čmelík, Novotný, Palecko, Sváta, Štorc (B), Tašič.

    SK Slavia Praha: Otáhal – Badocha, Beňo, Bucha (K), Čvančara, Kingue, Kovařík, Krejdl, Stropek, Trapanovski, Vejvar.
    Náhradníci: Bjelos, Čočišvili (B), Lauricella A., Lauricella M., Stehno, Škarda.

    Rozhodčí: Pavel Orel – Ondřej Černý, Petr Vít..
     
    Vzájemná střetnutí

    Derby pražských S jsou vždy vyrovnané jak v podání A týmů, tak i v juniorských celcích. Z posledních pěti vzájemných zápasů ale více bodů nasbírala Sparta, která dokázala zvítězit ve dvou z nich. Dvakrát se týmy rozešli za remízového stavu a v srpnu roku 2015 dokázali hráče Slavie vyhrát na hřišti Sparty.

    V posledních pěti vzájemných utkáních padlo celkem 10 branek, což je u Juniorské ligy brankový podprůměr. Týmy jsou ale v celkem dobré formě, především té útočné, rozhodně se tak můžeme těšit na útočnou hru plnou šancí a doufejme, že s ní přijdou i góly!
     
    SK Slavia Praha

    Pražská Slavia obsazuje zatím až 6. pozici v tabulce Juniorské ligy, se ziskem čtrnácti bodů a skórem 20:15. Po dobrém startu sezóny přišla porážka od Liberce, po domácí výhře nad Plzní venku nestačili ani na Příbram, poté přišla remíza s Hradcem, výhra na Dukle a v posledním domácím utkání nestačili na zatím suverénní Teplice.

    Teplickým na svém hřišti podlehli jasným poměrem 1:4, kdy byli celé utkání pasivnější a korigující branka přišla až v 83. minutě!

    Hlavními tahouny pražské Slavie jsou devatenáctiletý útočník
    Jan Vejvar a jeho vrstevník Pavel Bucha, oba pouhými třemi brankami vévodí střelcům svého celku.
     
    AC Sparta Praha U21

    Sparťanská U21 se nyní nachází se ziskem 17 bodů na 2. pozici tabulky. I v případě výhry nad svým dnešním soupeřem by na lídra tabulky ztráceli celé 4 body. Pražskou Spartu zabrzdil především začátek ligy, ve kterém nejprve dvě utkání remizovali, po následné výhře přišla porážka v Teplicích a neporadili si ani v domácím utkání proti Bohemians 1905!

    Poslední utkání odehráli hráči Sparty na hřišti Mladé Boleslavi, odkud si po dobrém výkonu a výhře 2:0 odvezli plný počet bodů. Forma se čím dál zlepšuje, v posledních třech utkáních dokonce ani jednou neinkasovali a vstřelili celkem 13 branek!

    Tahounem pražské Sparty je především Lukáš Juliš, ten dokázal už ve čtyřech odehraných utkáních nastřílet celkem 9 branek, nyní ho ale brzdí nemoc a v dnešním derby zřejmě nenastoupí. Dalším střelce Sparty je devatenáctiletý útočník z Pobřeží Slonoviny Dao Youssouf, který za 9 utkání dokázal nastřílet branek 6.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji krásné pondělní odpoledne u 10. kola české fotbalové Juniorské ligy! V jeho rámci máme dnes i mimo jiné na programu tradiční derby pražských S! Sparta Praha hostí na svém stadionu tým Slavia Praha, utkání začne už v 13:00, buďte u toho s námi!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Daniel Bertók

    Branky: 24. Juliš

    Karty:   48. Dao (SPA) – 5. Bucha (SLA), 60. Kingue (SLA)


    AC Sparta Praha: Vorel – Boula, Březina, Dao (87. Novotný), Frýdek, Juliš, Karavaev, Mareček (K), Matoušek (91.Sváta), Pavlík, Traore (72. Balvín).
    Náhradníci: Balvín, Čmelík, Novotný, Palecko, Sváta, Štorc (B), Tašič.

    SK Slavia Praha: Otáhal – Badocha, Beňo, Bucha (K), Čvančara (71. Bjeloš), Kingue, Kovařík (54. Škarda), Krejdl, Stropek, Trapanovski (46. Lauricella M.), Vejvar.
    Náhradníci: Bjelos, Čočišvili (B), Lauricella A., Lauricella M., Stehno, Škarda.

    Rozhodčí: Pavel Orel – Ondřej Černý, Petr Vít.

    Diváci: 250
    thejrc.org