David Servis – Pelhřimov 8:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Kolín 7:1 (kon.) | Mor. Budějovice – Žďár n/S 10:4 (kon.)
Tábor – Klatovy 6:3 (kon.) | Trutnov – Kobra 4:2 (kon.) | Řisuty – Most 5:7 (kon.)
Bílina – Letňany 7:3 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Sokolov 1:3 (kon.) | Kopřivnice – Šumperk 3:5 (kon.)
Nový Jičín – SHK Hodonín 4:3 (2:0 po s.n.) | Val. Meziříčí – Opava 4:5 (kon.) | Děčín – Jablonec n/N 3:4 (kon.)
Písek – Nymburk 4:3 (kon.)
konec
IHC Králové Písek
4:3 (1:0, 1:3, 2:0)
NED Hockey Nymburk
Středa 04.10.2017, 18:30 • Zimní stadion Písek • 2. liga skupina Střed (ČR) • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký večer všem příznivcům druholigového hokeje, kteří se v rámci 6.kola soutěže rozhodli blíže sledovat utkání mezi celky IHC Písek a NED Hockey Nymburk, jež své síly změří v 18:30 hod., kdy má na ledovou plochu píseckého zimního stadionu dopadnout úvodní vhazování zápasu.
     
    IHC Písek:
    Snažení Jihočechů momentálně v mnoha ohledech připomíná spíše Sisyfovskou práci. Přestože se písečtí hokejisté prezentují poctivými bojovnými výkony, na své soupeře musejí po pěti odehraných kolech vzhlížet ze samého chvostu tabulky. Ostřílenější vyzyvatelé otavského celku totiž zatím vždy dokázali potrestat veškeré chyby, jichž se hráči IHC dopustili, díky čemuž se modrožlutému výběru pokaždé vzdálili na několik v konečném důsledku mílových kroků, jež posléze doháněli jen stěží. V tuto chvíli disponují modrožlutí jedním jediným bodem, jenž po zásluze získali v úvodním představení proti Moravským Budějovicím, které dospělo až do samostatných nájezdů. Od onoho okamžiku už je však sužuje výše nastíněná výsledková nepřízeň. Poté, co je ve druhém kole nekompromisně vynuloval Tábor, museli postupně skousnout ještě porážku od Klatov, Žďáru nad Sázavou a Kolína.

    NED Hockey Nymburk:
    Středočeši zatím naopak v průběhu soutěže těží body relativně pomalu, ale za to jistě. Již v prvních dvou úvodních duelech se museli popasovat se samostatnými nájezdy, přičemž napoprvé zůstal bonusový bod v Klatovech, v nadcházejícím nájezdovém zápolení byli pro změnu šťastnější hokejisté rozjetého Žďáru nad Sázavou. Celý bodový zisk ukořistili až na ledě Kolína, na vítězné vlně se ale příliš dlouho neohřáli. Vzápětí totiž přišla studená sprcha v podobě osmigólového debaklu od českobudějovických Servismanů. V nedávném pátém kole pak zkřížili hole s ledními Medvědy z Pelhřimova, s nimiž posléze ztratili zápas v prodloužení. Za těmito nedotaženými triumfy a neúspěchy nepochybně stojí i malá střelecká potence nymburského celku, který do této chvíle nasázel soupeřům pouhých devět branek. V tomto ohledu mají nad svým rivalem navrch dokonce i trápící se Písečtí, ačkoliv se jedná jen o rozdíl jediné trefy. Aktuálně jim náleží sedmá příčka tabulky.
     
    Pokud jde o bilanci vzájemných utkání z minulé sezony, hovoří zcela jednoznačně ve prospěch hokejistů Nymburka. Ti dokázali ovládnout každé ze čtyř střetnutí, přičemž hned ve třech případech svedli opakovaně pokořit metu pěti gólů, když svého rivala s odstupem času porazili rozdíly 5:2, 1:5 a 5:3. Tuto číslici však Jihočechům nakonec přeci jenom úplně neznechutili, neboť poslední ze zápasů proti hochům od Otavy skončil v prodloužení „pouze“ poměrem 2:3.
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Písek: Bláha (Kříž R.) – Parýzek "C", Hřebíček, Hanus, Suda, Herr, Červinský, Kopenec – Polata "A", Sýbek "A", Medek, Ciboch, Koupal, Vlk, Novák, Drda, Pouch, Rod, Strnad, Jiřinec

    NED Hockey Nymburk: Krofta (Formánek) – Kříž O. "A",Herman, Knesl, Žemlička, Rittig, Hofman, Mašek – Smejkal, Josefus, Stehlík, Eis "C", Bičiště "A", Čapek, Synek, Planý, Kuzďas, Arnošt, Perrish, Šťastný, Maršoun

    Rozhodčí: Hucl – Oudes, Vavruška.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na úvodním vhazování proti sobě stanuli tváří v tvář písecký Polata a nymburský Josefus, přičemž větší zručnost a lepší postřeh v této dovednostní disciplíně prokázal centr zahajovací letky hostů. Jeho tým se posléze držel zaběhnutého zápasového scénáře a připsal si první oťukávací akci, která bohužel pro ně neměla bůh ví jaký úspěch.
     
    00:55
    Středočeský útočník a jeho formace si však záhy spravili chuť – forvard s číslem devatenáct se svižně prohnal podél levého mantinelu a vstříc Bláhovi vyslal prudkou jedovku, kterou zlikvidovala lapačka píseckého gólmana.
     
    02:00
    Nybmurští rozhodně neztrácejí čas. Další povedenou akci zhotovil Kuzďas, který pálil z bezprostřední blízkosti. Bláha jeho pokus vyrazil za svou bránu.
     
    02:40
    Maskovaný mladík týmu IHC bude muset zůstat v pohotovostním módu i nadále. Po dalším úspěšném zákroku proběhlo vhazování po jeho levici, načež se kupředu vrhli i jeho týmoví kolegové – bezúspěšně.
     
    03:30
    Útočnou třetinu na pár okamžiků získal Cibochův útok, příliš kreativní ale tentokrát nebyl. Kotouč vodil spíše po mantinelech, kde se k němu znovu duchapřítomně dostali hosté. Za ty se, poté co se dostali před Bláhu, pokusil prosadit Knesl. Jeho rána ovšem postrádala větší razanci.
     
    04:00
    Velice důrazný byl nyní na nymburském brankovišti písecký Pouch, jenž byl očividně poháněn touhou otevřít skóre utkání. S důrazem to ovšem nakonec přehnal, jeho úsilí vychýlilo branku z její původní pozice.
     
    05:30
    Akci zpoza vlastní svatyně rozjel hostující Kříž, který bohužel pro svůj celek kotouč ztratil. Své šance se tak chopili Písečtí, v jejichž útočných řadách zkusil štěstí aktivní Ciboch. Brankář hostů s ním ale neměl větší potíže.
     
    06:51
    Písečtí budou mít v poli o jednoho hráče méně. Trestnou lavici odešel na dvě minuty zahřát Karel Herr po podražení soupeře.
     
    07:40
    První okupaci pásma domácí úspěšně přečkali a vyhodili puk do bezpečí. Jedinou předcházející kombinaci hostí zakončil svou ránou Stehlík, ta ale skončila na zadním mantinelu.
     
    08:40
    Hráči IHC se osvobodili i napodruhé..
     
    08:51
    V první početní nevýhodě domácí obstáli. Ihned poté zaveleli směrem ke Kroftovi, kterého otestoval svou střelou Sýbek – smolně však minul.
     
    10:22
    Písek právě vstřelil branku!
    Více ze hry do této chvíle měli bezesporu Středočeši, Písečtí ovšem začali z rukávu lovit náznaky vzepětí jejich sil. Parádní stvrzenkou se pak stala branka DAVIDA CIBOCHA, který ukořistil kotouč ve středním pásmu, odkud se proháčkoval přímo před Kroftu. Přestože byl písecký šikula stíhán hostující obranou, která se všemožně snažila jeho úmysl zmařit, modrožlutý hráč si se strážcem nymburské klece pohrál povedenou kličkou, jíž si ho položil a posléze zasunul puk za jeho záda. ASISTENCE: Vladimír Hanus
     
    11:30
    Hráči Nymburka mínili obratem zasypat smrští prudkých střel Bláhu, ten však jejich dobývání odolal. Angažovat se tak na druhé straně záhy zkusil Vlk, proti jeho pokusu ale včas zasáhla Kroftova vyrážečka.
     
    12:30
    Domácí teď měli chvíli trable po ztrátě hracího předmětu, k němuž se snažili zbrkle dostat. S napadající hostující pěticí si ale nakonec svedli poradit a hru uklidnili.
     
    13:25
    Z vrcholu levého kruhu nahodil Hiermann a nevedl si vůbec špatně! Jeho letmý pokus dokázal škrtnout levou spojnici Bláhovy brány!
     
    14:20
    Na modré čáře jen tak tak zastavil puk písecký Hanus, jenž ho bez váhání poslal za Kroftu. Dravě se za ním hnal Ciboch, hostující beci jeho štaci ale učinili bleskurychlou přítrž. Na druhé straně si obratem připsal úspěšný zákrok Bláha, který pak raději kotouč přidržel.
     
    15:00
    Rychlost zkusil nabrat Medek, který posléze vyslal nahození ze středu pravého kruhu. Krofta proti němu bez problému zaúřadoval lapačkou.
     
    16:05
    S blížícím se závěrem jako kdyby oba celky ze své aktivity mírně ubraly..
     
    16:40
    Vyvrátit tento mýtus zkusili Nymburští, kteří na píseckou pětku vyrukovali s jedním ze svých nápadů. V jeho realizaci už to ovšem poněkud vázlo, neboť se nedostali ani k jedné střele.
     
    17:40
    Z mezikruží prozkoušel Kroftu modrožlutý Drda, jeho pokus byl v rozhodující okamžik vyražen betonem nymburského gólmana.
     
    18:25
    Tentokrát se přechod do útočné třetiny hochům od Otavy ani trochu nepovedl, ztroskotali na vzájemném porozumění. Ihned po buly si vysloužil ovace publika písecký obránce Hanus za svůj prudký a rázný příklep, který Krofta raději podržel.
     
    19:37
    Velice dobře si teď v útočném pásmu počínalo trio ve složení Novák-Drda-Pouch, které si s bránící četou chvílemi dělalo, co se mu zrovna zachtělo. Poslední jmenovaný zakončil jednu z akcí svižným objetím nymburské brány, brankář hostů ale dokázal mezeru u tyče včas utěsnit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovku dnešního utkání mohou nyní oba celky hodit za hlavu, přičemž s podstatně čistějším svědomím tak mohou učinit Písečtí. Ti se sice v jejím úvodu nechali od svého rivala z Nymburka dobrých pár minut v útočné třetině "válcovat", neboť hosté do zápasu naskočili opravdu s velkou chutí, postupem času však začali ztrácet počáteční ostych a tempo soupeře dorovnali. Odměnou jim byla premiérová branka dnešního klání, o kterou se po vydařené individuální akci postaral Ciboch. Zbytek třetiny se už nesl ve vyrovnanějším duchu, ba dokonce mírně navrch přeci jenom měli najednou domácí borci, jimž se dařilo zakončovat každý z nápadů.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Začátek druhé třetiny je zatím v režii domácích. Po úspěšně vybojovaném buly zavezli kotouč do útočného pásma, kde se několika krátkými pasy pokusili dát podobu jedné ze svých vizí. Zatím však jejich kombinace nikam nevedou.
     
    21:15
    Vrchol levého kruhu se stal příhodným odpalištěm pro modrožlutého Hanuse, po jehož ráně skončil puk v Kroftově výstroji.
     
    21:50
    Nymburští inkasují další dvouminutový trest, který si odsedí Bičiště.
     
    23:02
    Vlk hledal svižným pasem zleva dobře hlídkujícího Polatu, ten ovšem puk nezpracoval dobře. Hosté se osvobodili.
     
    23:51
    Hosté kompletní.
     
    23:56
    Písek právě vstřelil branku!
    Bezprostředně po vypršení nymburského trestu dokázali Písečtí ze svého tlaku vytěžit maximum – ke kotouči se na Kroftově brankovišti dostal MARTIN KOUPAL, který hostujícího brankáře dokázal překonat i navzdory pádu. Jeho zručné zakončení se v odkryté kleci hostů dobře uvelebilo. ASISTENCE: Aleš Suda
     
    24:58
    Hosté by rádi zahájili protihru, domácí však bohužel pro ně hýří aktivitou a bližší kontakt s pukem jim zatím neumožňují.
     
    25:30
    O krok napřed byl teď před Píseckými Dominik Čapek, povyjetého Bláhu však střelou z úhlu překonat nedokázal.
     
    26:30
    Z hranice útočného pásma vyslal svůj pokus Dominik Šťastný, Bláha si s jeho zakončením v pohodě poradil. Záhy si připsal další důležitý zákrok – útočných pokusů začíná z holí Nymburských přeci jenom přibývat.
     
    27:02
    Za sekání odeslal sudí na lavici hříšníků hostujícího Arnošta.
     
    27:09
    Nymburk právě vstřelil branku!
    Stav utkání snížen! Trpělivost a opakované úsilí přineslo celku z Nymburka vskutku chutné ovoce! Svůj přehled o hře a um právě zužitkoval PETR MARŠOUN, který se ujal kotouče ve vlastním oslabení, načež se před ním otevřelo naprosto volné pole působnosti. Proti Bláhovi uháněl úplně sám, v závěru své akce se pak rozhodl pro rychlou střelu švihem, jež našla místo pod lapačkou píseckého gólmana.
     
    29:02
    Hosté hrají v pěti.
     
    30:00
    Velkou příležitost teď měl písecký Ciboch, kterého ovšem nakonec smolně zastavila změť nymburských hokejek – vše však proběhlo v souladu s pravidly.
     
    31:00
    Vyrovnání teď měl na hokejce hostující Maršoun, který si parádně poradil s protřelou spoluhráčovou přihrávkou zleva, jež přímo akurátně sedla na jeho čepel. Nymburský útočník pálil bez přípravy, Bláha proti němu ale vytáhl výstavní zákrok.
     
    32:00
    Hra se přelévá ze strany na stranu, na píseckém zimním stadionu je v tuto chvíli rozhodně na co se dívat.
     
    32:40
    Maršoun znovu v akci – znovu ho přepadly choutky na samostatný únik, domácí obrana ale tentokrát stačila včas zasáhnout a být na správném místě.
     
    34:03
    Nymburk právě vstřelil branku!
    V jednoduchosti je krása – toto heslo bezesporu razí nymburský JAKUB PLANÝ, který si nabruslil na vrchol pravého kruhu, odkud vyslal skvostnou ránu, jež našla místo v levém horním rohu písecké svatyně, kde vymetla nejednu pavučinku. ASISTENCE: Jakub Hierman
     
    34:47
    Nymburk právě vstřelil branku!
    Na první střelu nymburských hráčů Bláha ještě stačil reagovat, když kotouč vykopl betonem před sebe, tam se k němu ale dostal velice dobře hrající PETR MARŠOUN, jenž zakončoval do volného prostoru, který mu byl po pozdním přesunu píseckého gólmana naservírován doslova na zlatém podnose. ASISTENCE: Daniel Arnošt
     
    36:20
    Písečtí se snaží nepropadat situaci, Nymburští jsou ale v tuto chvíli na koni.
     
    37:46
    Dotáhnout jednogólové manko mohl písecký Josef Vlk, jeho bekhendové zakončení ovšem Krofta přečetl.
     
    38:01
    Přesilovou hru si vyzkoušejí i hosté. Svůj tým na dvě minuty oslabí David Ciboch.
     
    38:40
    Příklep hostujícího Kříže byl zblokován, volně navázat se tak na svého spoluhráče pokusil Stehlík, který se do své rány rovněž jaksepatří opřel, Bláha ji ale zvládl vyrazit.
     
    39:35
    Za vyhozeným pukem mohl uhánět Sýbek, na nějakou výraznější akci mu ale nezbývaly síly. Puk proto pouze odehrál do bezpečí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina utkání nabídla opravdu zajímavou podívanou. Na rozdíl od té první v ní o přesné zásahy nebyla nouze. Zkraje periody sice dokázali Písečtí navýšit své hubené vedení, od onoho okamžiku už ovšem úřadovali pouze hosté. Ti ve zbývajících minutách docílili houževnatého obratu, k němuž se krátce po inkasované brance nadechli. Stav utkání tak v tuto chvíli činí 2:3 pro hostující celek, na hře Píseckých však nebyla znát jakákoliv rezignace. Uvidíme, jak s momentálním vývojem klání naloží.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Spolu se začátkem třetí periody doběhl i zbytek trestu píseckého Cibocha.
     
    40:50
    Vykřesat jiskřičku naděje se v útočné třetině pokusil Martin Koupal, jenž zachytil nepřesnou rozehrávku hostů, nikdo ze spoluhráčů ho ovšem v jeho počínání si nepodporoval, písecký útočník tak jen marně hledal, komu by přihrál.
     
    42:10
    Druhá nastřelená tyčka hostujícího celku – tentokrát nezacílil dle svých představ Arnošt.
     
    42:40
    Podél mantinelu se prosmýkl písecký Polata, na své cestě za kotoučem pak ale narazil na další překážky v podobě hostujících hráčů, pročež z jeho akce velice rychle sešlo. Domácím se nedaří nalézt souhru ani nadále..
     
    44:00
    Zpětný pas poslal na Stehlíka hostující Maršoun. První jmenovaný pak poslal proti Bláhovi nahození, které posléze prosvištělo jen nad píseckou svatyní.
     
    45:20
    Nymburští hrají přesně to, co potřebují a drží Jihočechy zkrátka.
     
    45:55
    Solidní šanci si na svůj účet připsal Ciboch, jeho střelu ale Krofta zkušeně zlikvidoval.
     
    46:36
    Písek právě vstřelil branku!
    To by bylo, aby nebylo! Dojem ze série spálených šancí, v níž se postupně angažovalo písecké mládí včetně iniciativního dua Koupal-Ciboch, nakonec vylepšil JOSEF VLK, který číhal u Kroftovy pravé tyče, odkud svedl náležitě přizvednout svou ránu a vrátit Písecké do zápasu. ASISTENCE: Martin Koupal
     
    47:30
    Z ledové plochy se pomalu stává spíše bojiště – oba celky nejenže chtějí urvat kýžené vítězství a pojistit si ho dalšími přesnými zásahy, kromě toho přidávají i na důrazu.
     
    48:26
    Ve středním pásmu zachytil puk z holí nymburských Drda – jeho první ránu dokázal hostující bek s trochou štěstí v načasování zblokovat, ta druhá už ovšem ke Kroftovi prošla. K nelibosti píseckého útočníka ovšem pouze orazítkovala tyč.
     
    49:58
    Po levém křídle si směrem k bráně s pukem na holi sjížděl Sýbek, ten však velice dobře věděl o jemu zdatně sekundujícím Martinu Koupalovi, jenž se ke Kroftovi blížil na opačné straně kluziště, kam proto záhy poslal svižnou (a pro hosty dosti matoucí) přihrávku. Druhý jmenovaný pak sice zvládl vystřelit, hostující brankář s jeho pokusem ale vyběhl.
     
    50:51
    Oddechový čas pro Nymburk.
     
    51:20
    Štěstěna teď Píseckým hodně pomohla! Kdyby hostující Stehlík býval adekvátně zpracoval pas zpoza brány, mohl se po své střele z bezprostřední blízkosti dost možná radovat z vedoucí branky..
     
    53:07
    Velká příležitost pro domácí! Nymburským teď pořádně zavařil jejich vlastní kapitán. Stanislav Eis si odchází odpykat trest za krosček.
     
    53:47
    Písek právě vstřelil branku!
    Reklama na dělovou ránu? Svůj patent na razantní střelu od modré právě se vším všudy zúročil MARTIN PARÝZEK, který se mohl spolehnout na svého kolegu z obrany, Milana Hřebíčka, jenž mu distribuoval vskutku parádní přihrávku, jež obstarala polovinu úspěchu. Proti takové ráně neměl Krofta žádnou šanci. ASISTENCE: Milan Hřebíček, Jan Polata
     
    55:49
    Nymburští sice chvíli operovali před Bláhou, bohužel když neztroskotali na nepřesnosti, chyběla jim střela.
     
    56:27
    Hráči IHC dávají do bránění opravdu všechno, hosté se na útočnou akci vždy pořádně nadřou.
     
    57:26
    Nyní donutila aktivita hostující formace Písecké vyhodit puk přes všechny čáry. Odpískán icing.
     
    58:02
    Písečtí i nadále úspěšně rozbíjejí útočné snažení Nymburských.
     
    58:55
    Z ostrého úhlu vyslal prudký příklep Ciboch. Jeho pokus Kroftovi vypadl, nakonec ho však zvládl uhlídat. V jeho blízkosti se navíc už nikdo z domácích neochomýtal.
     
    59:16
    Hosté to zkoušejí v šesti!
     
    59:27
    Písečtí borci kooperují a i nadále úspěšně odrážejí nepříjemné a nebezpečné pokusy hostů.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce. Obrat číslo dvě měli na svědomí Písečtí, kteří po nevydařené druhé třetině nehodili flintu do žita a nakonec na úkor toho po zásluze dokráčeli ke svým premiérovým třem bodům. Smeknout klobouk si ovšem zaslouží i hosté, kteří měli na dnešní oku lichotivé podívané rovněž velký podíl. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (20:35:56)

    Kateřina Němcová

    Branky a nahrávky: 11. Ciboch (Hanus), 24. Koupal (Suda), 47. Vlk (Koupal), 54. Parýzek (Hřebíček, Polata) – 28. Maršoun, 35. Planý (Hierman), 35. Maršoun (Arnošt)


    IHC Králové Písek: Bláha (Kříž R.) – Parýzek "C", Hřebíček, Hanus, Suda, Herr, Červinský, Kopenec – Polata "A", Sýbek "A", Medek, Ciboch, Koupal, Vlk, Novák, Drda, Pouch, Rod, Strnad, Jiřinec
    NED Hockey Nymburk: Krofta (Formánek) – Kříž O.,Hierman, Knesl, Žemlička, Rittig, Hofman, Mašek – Smejkal, Josefus, Stehlík, Eis, Bičiště, Čapek, Synek, Planý, Kuzďas, Arnošt, Perrish, Šťastný, Maršoun

    Rozhodčí: Hucl – Oudes, Vavruška
    thejrc.org