Ázerbájdžán – Česko 1:2 (kon.) | Arménie – Polsko 1:6 (kon.) | Sev. Irsko – Německo 1:3 (kon.)
San Marino – Norsko 0:8 (kon.) | Černá Hora – Dánsko 0:1 (kon.) | Rumunsko – Kazachstán 3:1 (kon.)
Anglie – Slovinsko 1:0 (kon.) | Malta – Litva 1:1 (kon.) | Skotsko – Slovensko 1:0 (kon.)
konec
Ázerbájdžán
1:2 (0:1)
Česko
Čtvrtek 05.10.2017, 18:00 • Olympijský stadión Baku • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou! (19:56:49)
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a Češi slaví zaslouženou výhru. Po většinu hrací doby měli naši reprezentanti více ze hry, přičemž si dokázali vytvořit opravdu hodně velkých šancí. První branku zápasu vstřelil Jan Kopic, který otevřel skóre ve 35. minutě. Do půle Češi ještě mohli navýšit vedení, nicméně druhou branku už jsme v úvodní pětačtyřiceti minutovce neviděli.

    Záhy po zahájení druhého poločasu měli naši hráči další možnost, avšak místo toho byl v 54. minutě nařízen vymyšlený pokutový kop, který následně proměnil Afran ismajilov. Na chvíli se pak Češi nemohli dostat do herního tempa, ale několik dalších šancí vyústilo v branku Antonína Baráka, jenž v 66. minutě rozhodl o vítězství Česka.

    Nakonec se tak naši reprezentanti zřejmě umístí na třetím místě skupiny, neboť jen blázen by očekával ztrátu bodů v posledním zápase na půdě outsidera ze San Marina.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na závěr ještě odcentroval Kadeřábek. Jeho míč sice nebyl přesný, ale české fotbalisty to rozhodně nemusí trápit.
     
    90+2
    Jenže Ismajilov odcentroval pouze do náruče Jiřího Pavlenky, který chvíli počkal a poté vyprodukoval dlouhý odkop za půlící čáru.
     
    90+2
    Ázerbájdžán se nastěhoval na útočnou polovinu. Nalevo centroval Madatov a bude z toho rohový kop.
     
    90
    Na samotném konci řádné hrací doby to Češi parádně udělali na hranici pokutového území. Několika narážečkami dokázali uvolnit Baráka, ale ten už nenašel lépe postaveného spoluhráče.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    89
    Taktické střídání na závěr. Michael Krmenčík je střídán Janem Klimentem.
     
    88
    K ohrožení Pavlenky se domácí mohli dostat až teď. Ismajilov se ale na pravé straně nacházel v ofsajdu.
    86. Hušbauerovo zakončení
     
    86
    Teď už to bylo lepší. Hušbauer byl po sklepnutí od Krmenčíka sám na středu pokutového území, avšak nevýrazná střela šla do Agajevových rukavic.
     
    86
    Češi zatím v pohodě zvládají závěr zápasu a drží míč na útočné polovině. Hušbauer se však nyní poněkud ukvapil, když zakončoval z úctyhodné vzdálenosti.
     
    84
    Vůbec se domácím nedaří. Naopak se hráči Ázerbájdžánu museli soustředit na defenzívu, kterou na straně výrazně provětral Krmenčík. Jeho centr už ale nebyl přesný.
     
    83
    Příliš důrazný byl u postranní čáry Bořil, který se dostal do souboje s Mirzabekovem. Volný kop zhruba od lavičky ázerbájdžánské reprezentace však nebude znamenat nebezpečí.
    82. Střela Jana Kopice
     
    82
    Výborně se v pokutovém území uvolnil Jan Kopic, který si pohrál se dvěma obránci, nachystal si míč na pravačku, ale nevýraznou střelou našel pouze domácího brankáře.
     
    82
    Krásnou akci na pravé straně vymyslela dvojice Barák – Jankto. Přihrávku do pokutového území nakonec vyslal druhý zmíněný, nicméně míč byl sražen jen k Agajevovi.
     
    81
    Domácí se pokusili získat další penaltu. Mirzabekov si zprava vyloženě naběhl do bránícího hráče, ale tentokrát už hlavní rozhodčí nenařizuje pokutový kop.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 55. Ismajilov (pen.) – 35. Kopic, 66. Barák (Darida)

    Karty:   24. Suchý (CZE), 48. Hušbauer (CZE), 57. Barák (CZE)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:13. Střely mimo: 1:10. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 7:21.
    Ázerbájdžán: K. Agajev – Mirzabekov, B. Gusejnov, R. Sadygov (C), Pašajev – Amirgulijev – Ismajilov, Dž. Gusejnov (79. Madatov), R. Almeida, Nazarov (67. Garajev) – Qurbanov (62. Šejdajev).
    Náhradníci: Nazirov, Balajev – Garajev, Abbasov, Re. Dadašov, Alasgarov, Šejdajev, Abışov, Madatov, Chalilzade, Gulijev.

    Česko: Pavlenka – Kadeřábek, Brabec, Suchý (C), Bořil – Darida (78. Souček), Hušbauer – Kopic, Barák, Jankto – Krmenčík (89. Kliment).
    Náhradníci: Vaclík, Koubek – Sýkora, Lüftner, Zmrhal, Dočkal, Falta, Souček, Kliment, V. Kadlec, Novák.

    Rozhodčí: Benoît Millot – Julien Pacelli, Bertrand Jouannaud (vš. FRA)
    thejrc.org