Košice – Orange 20 2:1 (kon.)
konec
HC Košice
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
HK Orange 20
sk Čtvrtek 05.10.2017, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Košíc dnes rozhodne nepredviedli stopercentný výkon, ale na zisk troch bodov to stačilo. Tím slovenských hokejistov do 20 rokov zdolali tesne 2:1, keď sa gólovo presadili Dávid Šoltés a Martin Bača. V závere si Oceliari skomplikovali situáciu, keď tesne pred Joakimom Lundströmom tečoval nahodený puk Erik Smolka. Hostia už vyrovnať nestihli, hoci strela Viliama Čacha vôbec nebola márna. Východniari tak poskočili na štvrté miesto tabuľky a už môžu premýšľať nad zajtrajším duelom vo Zvolene. Ja vám ďakujem za pozornosť, no športový večer ešte zďaleka nekončí. Už o hodinu nastúpia zverenci Jána Kozáka v škótskom Hampden Parku a aj tento zápas môžete sledovať v našom priamom prenose. Dovtedy dovidenia. (19:48:20)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Čiaroví rozhodcovia prerušujú hru po ofsajde slovenských mladíkov. Do konca riadnej hracej doby zostáva už len trinásť sekúnd, čo je veľmi málo na strelenie vyrovnávajúceho gólu.
     
    59:15
    Hosťom sa nedarí dostať sa do útočného pásma. Zákonite tak nemôžu odvolať brankára a vrhnúť všetky sily do útoku. Záverečné sekundy nemilosrdne ubiehajú.
     
    58:34
    Domáci hokejisti teraz mali šťastie. Viliam Čacho dostal príliš veľa priestoru a tesne minul bránu Joakima Lundströma. Tak to mohol byť obrovský šok pre riedko zaplnenú Steel arénu. Mladíci zatiaľ hrajú len s piatimi hráčmi na ľade.
    57:56 SMOLKA - 2:1
     
    57:56
    HK Orange 20 dalo gól!
    Tak si to predstavte. Joakim Lundström inkasuje a dnešný zápas nám ešte ponúkne dramatickú koncovku. Od modrej čiary vystrelil obranca Vojtech Zeleňák, jeho pokus tečoval ERIK SMOLKA a prekonal švédskeho brankára. Asistencie: Vojtech Zeleňák a Peter Bjalončík.
     
    57:44
    Prihrávka na Richarda Jenčíka presná nebola, a tak sa po zakázanom uvoľnení presťahuje hra pred Joakima Lundströma. Hostia si zatiaľ neberú oddychový čas a neberú ani time out.
     
    57:00
    Už len tri minúty zostávajú do záverečnej sirény. Jakub Suja spoločne s Dávidom Šoltésom dobre zbierajú cenné sekundy, keď držia puk za bránou Romana Durného.
     
    56:27
    Tretia útočná formácia hostí sa presadiť nedokázala. Následne sa pre Košice črtala šanca na rýchly brejk a jeden z obrancov HK Orange 20 si musel pomôcť prihrávkou rukou.
     
    55:18
    Teraz je hra veľmi rozháraná. Košice sa nevedia dostať do útočného pásma, ale to isté platí aj v prípade zverencov Ernesta Bokroša. Tí sa dnes o senzáciu zrejme nepostarajú.
     
    54:34
    Mladíkom sa čas na strelenie dvoch gólov kráti. Naopak, po chybe v rozohrávke pálil Dávid Šoltés, no svoj druhý gól v zápase nepridal. Roman Durný predviedol rýchle betóny.
     
    53:12
    Košickí hokejisti predviedli peknú akciu, no trošku to prekombinovali. Po prihrávke Mareka Hovorku mohol zakončovať Petr Kafka, no ešte zbytočne hľadal obsadeného Richarda Jenčíka.
     
    52:49
    Veľmi dobrý výkon dnes podáva aj Rastislav Václav. Potiahol si puk na os klziska, pohotovo vystrelil a Joakim Lundström mal čo robiť, aby na dvakrát jeho pokus zastavil na ceste do siete.
     
    52:27
    Roman Durný predviedol ďalší zákrok. Po prihrávke Blakea Kessela vystrelil z pravej strany Patrik Koyš, no svoj prvý gól po návrate na súpisku Košíc nepridal.
     
    51:46
    Na druhej strane musel zasahovať aj Joakim Lundström. Alex Tamáši sa presadil na ľavej strane, švihom vystrelil, no v končenom dôsledku vybojoval len vhadzovanie.
     
    51:15
    Dávid Šoltés dnes hrá veľmi dobrý zápas. Teraz obkrúžil bránu, spätným pasom našiel Patrika Kocha, no jeho strelecký pokus od modrej čiary mieril len do hrude brankára Romana Durného.
     
    50:34
    Košičania sa previnili ďalším zakázaním uvoľnením. Po buly pálil od modrej čiary obranca Samuel Fereta, no trafil len zadný mantinel za švédskym gólmanom.
     
    50:12
    Do konca zápasu zostáva menej ako desať minút. Nasledovať bude vhadzovanie pred Romanom Durným, ktorý poľahky kryje strelecký pokus od modrej čiary. Jeho autorom bol zrejme Martin Bača.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 27. Šoltés (Pacan, Lundström), 40. Bača (Kafka, Hovorka) – 58. Smolka (Zeleňák, Bjalončík)


    HC Košice: Lundström (Habal) – Čížek, Pulli, Bača, Kessel, Šedivý, Dudáš, Matejka, Koch – Kafka, Hovorka, Jenčík – Klíma, Pacan, Koyš – Šoltés, Boltun, Suja – Petráš, Vrábeľ, Novotný.
    HK Orange 20: Durný – Hedera, Fereta, Švarc, Dlapka, Kuna, Zeleňák, Hílek, Krempaský – Jaško, Kundrik, Mesaroš – Vašaš, Čacho, Vybiral – Musliu, Tamáši, Bjalončík – Smolka, Václav, Marcinek.

    Rozhodčí: Miroslav Štefik, Tomáš Orolin – Martin Korba, Martin Smrek.
    thejrc.org