Boston – Nashville 4:3 (kon.) | Buffalo – Montreal 2:3 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Colorado 2:4 (kon.)
Detroit – Minnesota 4:2 (kon.) | Ottawa – Washington 4:5 (1:2 po s.n.) | Chicago – Pittsburgh 10:1 (kon.)
Anaheim – Arizona 5:4 (kon.) | Los Angeles – Philadelphia 2:0 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
Minnesota Wild
Pátek 06.10.2017, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:44
    V samotném závěru je za hákování vyloučen Eric Staal.
    58:39
     
    58:39
    Parádní Jimmy Howard! Do obrovské šance se dostal Niederreiter, nicméně brankář Detroitu výtečně zasáhl svoji lapačkou.
     
    51:27
    Coyle neudržel nervy na uzdě a zcela zbytečně krosčekoval Helma. Detroit si zahraje přesilovou hru a může definitivně rozhodnout o svém vítězství.
    50:39 Martin FRK - 4:2
     
    50:39
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings se znovu dostávají do dvoubrankového vedení a největší zásluhu na tom má MARTIN FRK! Mantha našel českého útočníka na levém kruhu a ten se tvrdou ránou z první nemýlil. Asistence: Anthony Mantha a Mike Green.
    47:07 Henrik ZETTERBERG - 3:2
     
    47:07
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings se vrací do vedení. Nahozený puk od Greena se od jednoho z obránců dostal na hůl HENRIK ZETTERBERG, který z mezikruží prostřelil Dubnyka. V novém stánku Detroitu je znovu veselo! Asistence: Mike Green a Tomáš Tatar.
    42:48 Chris STEWART - 2:2
     
    42:48
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A v Detroitu máme vyrovnáno. Pasivity Red Wings využil CHRIS STEWART, který si najel před branku na pas Ennise a po kličce do forhendu dopravil puk za bezradného Howarda. Asistence: Tyler Ennis a Kyle Quincey.
    42:00 Joel Eriksson Ek - 2:1
     
    42:00
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí hráli od začátku třetiny hodně opatrně a to se jim možná vymstilo. Stewart našel pěkným pasem před brankou JOELA ERIKSSONA EKA, který pohotovou střelou propálil jinak bezchybného Howarda. Asistence: Chris Stewart a Marcus Foligno.
    35:03 Dylan LARKIN - 2:0
     
    35:03
    Detroit právě vstřelil branku!
    Obrovská radost v Little Caesars Aréně! Red Wings totiž dokázali využít i klasickou přesilovou hru a vedou rázem o dva góly. Střelu Greena od modré čáry tečoval šikovně DYLAN LARKIN, jenž zaskočil Dubnyka, který nedokázal včas zareagovat. Asistence: Mike Green a Anthony Mantha.
    34:40 Anthony MANTHA - 1:0
     
    34:40
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings dvojnásobnou přesilovou hru využívají a dostávají se do vedení. Střelu Frka vyrazil Dubnyk pouze na ANTHONYHO MANTHU, který se pohotovou dorážkou nemýlil. Asistence: Martin Frk a Mike Green.
     
    34:16
    I Detroit si v této třetině zahraje přesilovou hru pět na tři. Za podražení je vyloučen na dvě minuty Winnik.
     
    33:31
    Detroit si okamžitě po ubráněném oslabení zahraje přesilovou hru. Za krosček je na dvě minuty vyloučený Dumba.
     
    31:29
    Booth si při bránění ve vlastním pásmu pomohl podražením a Minnesota si znovu zahraje v početní výhodě. Dokáží se Wild konečně prosadit?
     
    23:10
    Po rychlé kombinaci měl na levé straně před sebou odkrytou branku Koivu, kapitán Wild ale nedokázal obrovské šance využít a puk poslal vedle protější tyče.
     
    22:13
    Daley opravdu smolně vyhodil kotouč do hlediště a je dalším potrestaným hráčem. Minnesota bude hrát dlouhou přesilovou hru pět na tři.
     
    21:50
    Detroit se dostal pod velký tlak, který nakonec končí vyloučením Greena, jenž se provinil hákováním. Na Wild čeká přesilová hra.
     
    12:55
    Jeff Blashill si ale bere trenérskou výzvu kvůli nedovolenému bránění brankáři. A nutno dodat, že Howard se doopravdy dostal před gólem do kontaktu s jedním z útočících hráčů.
     
    08:59
    Koivu v útočném pásmu sekl Zetterberga a rozhodčí tento zákrok postřehl. Red Wings si zahrají svoji první přesilovou hru v nové sezóně.
    06:15 Báječný zákrok Dubnyka!

     
    06:15
    Dubnyk se vytáhl s parádním zákrokem proti Nyquistovi! Švédský hokejista ujel hostující obraně, položil si brankáře Wild, nicméně Dubnyk natáhl lapačku po ledové ploše a zastavil kotouč směřující do branky.
     
    00:47
    Detroit si hned v úvodu utkání nepohlídal střídání a hrál v šesti. Minnesota si zahraje přesilovou hru.

    Jan Šlapáček

    Branky a nahrávky: 35. Mantha (Frk, Green), 36. D. Larkin (Green, Mantha), 48. Zetterberg (Green, Tatar), 51. Frk (Mantha, Green) – 42. Eriksson Ek (Stewart, M. Foligno), 43. Stewart (Ennis, Quincey)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Daley, DeKeyser, Green, Ericsson, Jensen, Ouellet – Nyquist, Zetterberg (C), Tatar – Frk, D. Larkin, Mantha – Helm, Nielsen, Abdelkader – Glendening, Sheahan, Booth.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Dumba, Suter, Spurgeon, Brodin, Reilly, Quincey – Coyle, E. Staal, Niederreiter – Mikael Granlund, M. Koivu (C), Zucker – Stewart, Eriksson Ek, M. Foligno – Ennis, Cullen, Winnik.

    Rozhodčí: Dwyer, Pochmara – Heyer, Nagy

    Diváci: 19 515
    thejrc.org