Boston – Nashville 4:3 (kon.) | Buffalo – Montreal 2:3 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Colorado 2:4 (kon.)
Detroit – Minnesota 4:2 (kon.) | Ottawa – Washington 4:5 (1:2 po s.n.) | Chicago – Pittsburgh 10:1 (kon.)
Anaheim – Arizona 5:4 (kon.) | Los Angeles – Philadelphia 2:0 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
10:1 (5:0, 3:1, 2:0)
Pittsburgh Penguins
Pátek 06.10.2017, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:45 Brent SEABROOK - 10:1
     
    53:45
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Matt Murray na přední levé tyči neudržel prudkou střelu Johna Haydena z úhlu a BRENT SEABROOK z blízkosti a vzduchu dorazil puk pohotově nad jeho vyrážečkou do levého horního rohu brány! Chicago vede nad úřadujícími dvojnásobnými šampióny 10:1! Asistence: John Hayden a Ryan Hartman.
    45:21 Brandon SAAD - 9:1
     
    45:21
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jonathan Toews v blízkosti pravé tyče zpomalil, aby dostal puk pod kontrolu, a poté bekhendovou přihrávkou našel na vzdálenější levé tyči BRANDONA SAADA, který před tvrdým nárazem do brankové konstrukce dorazil puk z blízkosti do odkryté sítě a zkompletoval hattrick! Asistence: Jonathan Toews a Brent Seabrook.
    30:40 Nick SCHMALTZ - 8:1
     
    30:40
    Chicago právě vstřelilo branku!
    NICK SCHMALTZ si najel do levého kruhu na krásnou přihrávku Patricka Kanea přes šířku útočného pásma a střelou zápěstím vymetl bližší levý horní roh brány! Asistence: Patrick Kane a Ryan Hartman.
    29:18 Richard PÁNIK - 7:1
     
    29:18
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jan Rutta si počkal na vhodný moment na střelu a od modré čáry poté tvrdou ránou s přílkepem mířil k pravé tyči. Matt Murray sice fantasticky zakročil levým betonem, proti dorážce RICHARDA PÁNIKA z úhlu už byl ale bezmocný, když mu vleže puk mezi tělem a lapačkou prošel do brány! Asistence: Nick Schmaltz a Jan Rutta.
    23:49 Patrick KANE - 6:1
     
    23:49
    Chicago právě vstřelilo branku!
    PATRICK KANE předvedl další nevídaný manévr, když v pravém kruhu pro vhazování z úhlu bekhendem zvedl puk do bližšího horního rohu brány! Matt Murray jen bezmocně koukal, co a jak to provedl. Asistence: Ryan Hartman a Gustav Forsling.
    22:05 Phil KESSEL - 5:1
     
    22:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jevgenij Malkin našel kolmou přihrávkou u pravé tyče Sidneyho Crosbyho, který se ocitl v nulovém úhlu a po zvednutí hlavy našel na vzdálenější levé tyči krásnou přihrávkou PHILA KESSELA, který z blízkosti zvedl puk pod víko odkryté brány! Penguins využili přesilovou hru a zastavili sérii pěti gólů Chicaga v řadě. Asistence: Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.
    17:01 Patrick SHARP - 5:0
     
    17:01
    Chicago právě vstřelilo branku!
    PATRICK SHARP si na pravém křídle najel na krásnou kolmou přihrávku od Arťoma Anisimova a poté ještě lepší střelou zamířil nad pravým ramenem Matta Murrayho do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Asistence: Arťom Anisimov.
    09:16 Brandon SAAD - 4:0
     
    09:16
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Antti Niemi nedokázal udržet tvrdou střelu Brenta Seabrooka, který pálil na pravém křídle od modré čáry, a BRANDON SAAD po zamíchání s pukem střelou zápěstím mezi dvěma protihráči zamířil do odkryté brány! Asistence: Brent Seabrook a Duncan Keith.
    07:34 Nick SCHMALTZ - 3:0
     
    07:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Patrick Kane předvedl v pravém kruhu nádhernou otočku s pukem a poté poslal na vzdálenější levou tyč nádhernou přihrávku, na kterou si najel NICK SCHMALTZ a bekhendem zamířil nad pravým betonem Anttiho Niemi k bližší tyči! Blackhakws začali pořádně zostra a vedou už 3:0! Asistence: Patrick Kane a Ryan Hartman.
    07:06 Brandon SAAD - 2:0
     
    07:06
    Chicago právě vstřelilo branku!
    BRANDON SAAD si najel před bránu na přihrávku z pravého křídla a od jeho pravé brusle se puk po ledě odrazil k pravé tyči! Antti Niemi byl úplně mimo a neměl šanci zasáhnout poté, co se snažil pokrýt prostor na přední tyči. Asistence: Richard Pánik.
    06:21 Ryan HARTMAN - 1:0
     
    06:21
    Chicago právě vstřelilo branku!
    RYAN HARTMAN si najel na nádhernou zadovku Patricka Kanea zpoza brány a v blízkosti levé tyče zápěstím z blízkosti zvedl puk pod horní tyč! Patrick Kane naslepo parádně přihrál a Blackhawks vedou nad úřadujícími dvojnásobnými šampiony 1:0! Asistence: Patrick Kane a Michal Kempný.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. Hartman (P. Kane, Kempný), 8. Saad (Pánik), 8. Schmaltz (P. Kane, Hartman), 10. Saad (Seabrook, Keith), 18. Sharp (Anisimov), 24. P. Kane (Hartman, Forsling), 30. Pánik (Schmaltz, Rutta), 31. Schmaltz (P. Kane, Hartman), 46. Saad (J. Toews, Seabrook), 54. Seabrook (Hayden, Hartman) – 23. Kessel (Crosby, Malkin)


    Chicago Blackhawks: Crawford (A. Forsberg) – Keith (A), Seabrook (A), Kempný, C. Murphy, Forsling, Rutta – Saad, J. Toews (C), Pánik – Hartman, Schmaltz, P. Kane – Sharp, Anisimov, DeBrincat – Bouma, Kero, Hayden. Hlavní trenér: Joel Quenneville.
    Pittsburgh Penguins: Niemi (10. M. Murray) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, J. Schultz, Hunwick, Cole – Guentzel, Crosby (C), Sheary – Rust, Malkin (A), Kessel – Hagelin, McKegg, Kühnhackl – S. Wilson, Rowney, Reaves. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodčí: Graham Skilliter, Brad Meier. Čároví: Ryan Daisy, Mark Wheler

    Diváci: 21705
    thejrc.org