Boston – Nashville 4:3 (kon.) | Buffalo – Montreal 2:3 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Colorado 2:4 (kon.)
Detroit – Minnesota 4:2 (kon.) | Ottawa – Washington 4:5 (1:2 po s.n.) | Chicago – Pittsburgh 10:1 (kon.)
Anaheim – Arizona 5:4 (kon.) | Los Angeles – Philadelphia 2:0 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
10:1 (5:0, 3:1, 2:0)
Pittsburgh Penguins
Pátek 06.10.2017, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:50
    A vzápětí další drobná potyčka, po které Tom Kühnhackl dostal dvě minuty za krosček a Ryan Reaves deset minut za nesportovní chování.
     
    57:33
    Phil Kessel dostal deset minut za nesportovní chování.
    53:45 Brent SEABROOK - 10:1
     
    53:45
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Matt Murray na přední levé tyči neudržel prudkou střelu Johna Haydena z úhlu a BRENT SEABROOK z blízkosti a vzduchu dorazil puk pohotově nad jeho vyrážečkou do levého horního rohu brány! Chicago vede nad úřadujícími dvojnásobnými šampióny 10:1! Asistence: John Hayden a Ryan Hartman.
    45:21 Brandon SAAD - 9:1
     
    45:21
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jonathan Toews v blízkosti pravé tyče zpomalil, aby dostal puk pod kontrolu, a poté bekhendovou přihrávkou našel na vzdálenější levé tyči BRANDONA SAADA, který před tvrdým nárazem do brankové konstrukce dorazil puk z blízkosti do odkryté sítě a zkompletoval hattrick! Asistence: Jonathan Toews a Brent Seabrook.
     
    41:49
    Nick Schmaltz si sjel před bránu z pravého křídla, zatímco Alex DeBrincat vzápětí z levého, ani jeden z hráčů Chicaga ale Matta Murrayho nepřekonal. Brankář Penguins nejprve skvěle ucpal prostor u své levé tyče a při druhé šanci Blackhawks se nenechal propálit tvrdou střelou s příklepem mezi betony.
     
    37:35
    Jake Guentzel si v blízkosti pravé tyče mezi bruslemi krásně stáhl puk do jízdy a poté ho zvedal k bližší tyči, jenže Corey Crafword vleže a rozštěpu předvedl fenomenální a zázračný zákrok, po kterém puk ukryl v lapačce, div se nepřetrhl!
     
    34:57
    Carl Hagelin rychle spěchal zpět za svou bránu, kde podrazil jednoho z protihráčů a podruhé v zápase usedl na trestnou lavici.
     
    34:42
    Phil Kessel od modré čáry napřáhl k prudké střele s příklepem, kterou na přední levé tyči zastavila branková konstrukce a Corey Crawford puk ukryl pod sebou, ačkoliv nevěděl jistě, kde ho má!
     
    34:27
    Olli Määttä si zpracoval puk a na vrcholu levého kruhu napřáhl k prudké střele s příklepem, která po jeho krátkém napřáhnutí mířila ke vzdálenější pravé tyči, Corey Crawford byl ovšem ledově klidný a puk ukryl v lapačce!
     
    33:28
    Richard Pánik před bránou nebezpečně tečoval prudkou ránu od modré čáry, Matt Murray ale kopíroval jeho pohyb a kotouč vyrazil! Fantastický zákrok brankáře Pittsburghu.
     
    31:28
    Justin Schultz v blízkosti brány přidržel zezadu jednoho z nepříjemně pronikajících hráčů Chicaga a dostal dvě minuty za držení. Další přesilová hra pro Blackhawks.
     
    31:06
    Conor Sheary na vrcholu pravého kruhu napřáhl k nádherné střele, která mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Corey Crawford ale předvedl skvělý zákrok, když vyrážečkou puk vyrazil do ochranné sítě!
    30:40 Nick SCHMALTZ - 8:1
     
    30:40
    Chicago právě vstřelilo branku!
    NICK SCHMALTZ si najel do levého kruhu na krásnou přihrávku Patricka Kanea přes šířku útočného pásma a střelou zápěstím vymetl bližší levý horní roh brány! Asistence: Patrick Kane a Ryan Hartman.
    29:18 Richard PÁNIK - 7:1
     
    29:18
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jan Rutta si počkal na vhodný moment na střelu a od modré čáry poté tvrdou ránou s přílkepem mířil k pravé tyči. Matt Murray sice fantasticky zakročil levým betonem, proti dorážce RICHARDA PÁNIKA z úhlu už byl ale bezmocný, když mu vleže puk mezi tělem a lapačkou prošel do brány! Asistence: Nick Schmaltz a Jan Rutta.
     
    27:12
    Jevgenij Malkin v levém kruhu útočného pásma podstoupil souboj s Ryanem Hartmanem, kterého při obratu zpět zahákoval a dostal dvě minuty, ačkoliv se tomu hodně divil.
     
    26:49
    Sidney Crosby v blízkosti levé tyče v rychlosti na Coreyho Crawforda nevyzrál, stejně jako dorážející Carl Hagelin, kterému nyní brankář Chicaga ukradl gól!
     
    24:21
    Carl Hagelin dostal dvě minuty za sekání a Chicago si zahraje druhou přesilovou hru v zápase.
     
    24:09
    Jevgenij Malkin se po nádherné kolmé žabce řítil do samostatného úniku a z blízkosti se snažil zápěstím najít pátou díru mezi betony Coreyho Crawforda, brankář Chicaga ale fantasticky zasáhl lapačkou přiloženou k pravému betonu!
    23:49 Patrick KANE - 6:1
     
    23:49
    Chicago právě vstřelilo branku!
    PATRICK KANE předvedl další nevídaný manévr, když v pravém kruhu pro vhazování z úhlu bekhendem zvedl puk do bližšího horního rohu brány! Matt Murray jen bezmocně koukal, co a jak to provedl. Asistence: Ryan Hartman a Gustav Forsling.
    22:05 Phil KESSEL - 5:1
     
    22:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jevgenij Malkin našel kolmou přihrávkou u pravé tyče Sidneyho Crosbyho, který se ocitl v nulovém úhlu a po zvednutí hlavy našel na vzdálenější levé tyči krásnou přihrávkou PHILA KESSELA, který z blízkosti zvedl puk pod víko odkryté brány! Penguins využili přesilovou hru a zastavili sérii pěti gólů Chicaga v řadě. Asistence: Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.
     
    21:22
    Jan Rutta po faulu na Jevgenije Malkina dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Penguins si zahrají přesilovou hru.
     
    20:27
    Přesilová hra Chicaga rychle skončila! Krátce po první přestávce byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění Jonathan Toews, který se v blízkosti pravé tyče dopustil zbytečného útočného faulu.
     
    19:58
    Kris Letang dostal v závěru první části dvě minuty za nedovolené bránění a Chicago si po přestávce zahraje přesilovou hru!
    17:01 Patrick SHARP - 5:0
     
    17:01
    Chicago právě vstřelilo branku!
    PATRICK SHARP si na pravém křídle najel na krásnou kolmou přihrávku od Arťoma Anisimova a poté ještě lepší střelou zamířil nad pravým ramenem Matta Murrayho do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Asistence: Arťom Anisimov.
     
    15:40
    Sidney Crosby si najel v levém kruhu na kolmou přihrávku a střelou zápěstím mířil do bližšího horního rohu brány, Corey Crawford ale fantasticky zasáhl pravým ramenem a vyrazil puk do ochranné sítě!
     
    13:50
    Chicago má obrovskou převahu, kterou nyní potvrdilo střelou od modré čáry, Matt Murray si ale dokázal kotouč najít a po fantastickém semaforu ho ukryl ve své lapačce!
     
    13:38
    John Hayden v pravém kruhu pro vhazování vystřelil zápěstím a Matt Murray puk vyrazil do vzduchu. Poté to byl zřejmě Lance Bouma, který se ze vzduchu snažil kotouč dostat do brány, jeho dorážka ale skončila v náruči brankáře Penguins!
     
    09:16
    Střídání v týmu Pittsburgh Penguins: ze hřiště odchází Antti Niemi, přichází Matt Murray.
    09:16 Brandon SAAD - 4:0
     
    09:16
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Antti Niemi nedokázal udržet tvrdou střelu Brenta Seabrooka, který pálil na pravém křídle od modré čáry, a BRANDON SAAD po zamíchání s pukem střelou zápěstím mezi dvěma protihráči zamířil do odkryté brány! Asistence: Brent Seabrook a Duncan Keith.
    07:34 Nick SCHMALTZ - 3:0
     
    07:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Patrick Kane předvedl v pravém kruhu nádhernou otočku s pukem a poté poslal na vzdálenější levou tyč nádhernou přihrávku, na kterou si najel NICK SCHMALTZ a bekhendem zamířil nad pravým betonem Anttiho Niemi k bližší tyči! Blackhakws začali pořádně zostra a vedou už 3:0! Asistence: Patrick Kane a Ryan Hartman.
    07:06 Brandon SAAD - 2:0
     
    07:06
    Chicago právě vstřelilo branku!
    BRANDON SAAD si najel před bránu na přihrávku z pravého křídla a od jeho pravé brusle se puk po ledě odrazil k pravé tyči! Antti Niemi byl úplně mimo a neměl šanci zasáhnout poté, co se snažil pokrýt prostor na přední tyči. Asistence: Richard Pánik.
    06:21 Ryan HARTMAN - 1:0
     
    06:21
    Chicago právě vstřelilo branku!
    RYAN HARTMAN si najel na nádhernou zadovku Patricka Kanea zpoza brány a v blízkosti levé tyče zápěstím z blízkosti zvedl puk pod horní tyč! Patrick Kane naslepo parádně přihrál a Blackhawks vedou nad úřadujícími dvojnásobnými šampiony 1:0! Asistence: Patrick Kane a Michal Kempný.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. Hartman (P. Kane, Kempný), 8. Saad (Pánik), 8. Schmaltz (P. Kane, Hartman), 10. Saad (Seabrook, Keith), 18. Sharp (Anisimov), 24. P. Kane (Hartman, Forsling), 30. Pánik (Schmaltz, Rutta), 31. Schmaltz (P. Kane, Hartman), 46. Saad (J. Toews, Seabrook), 54. Seabrook (Hayden, Hartman) – 23. Kessel (Crosby, Malkin)


    Chicago Blackhawks: Crawford (A. Forsberg) – Keith (A), Seabrook (A), Kempný, C. Murphy, Forsling, Rutta – Saad, J. Toews (C), Pánik – Hartman, Schmaltz, P. Kane – Sharp, Anisimov, DeBrincat – Bouma, Kero, Hayden. Hlavní trenér: Joel Quenneville.
    Pittsburgh Penguins: Niemi (10. M. Murray) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, J. Schultz, Hunwick, Cole – Guentzel, Crosby (C), Sheary – Rust, Malkin (A), Kessel – Hagelin, McKegg, Kühnhackl – S. Wilson, Rowney, Reaves. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodčí: Graham Skilliter, Brad Meier. Čároví: Ryan Daisy, Mark Wheler

    Diváci: 21705
    ocianews.com