Třinec – Sparta 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 4:1 (kon.) | Jihlava – Litvínov 4:1 (kon.)
Chomutov – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Vítkovice – Plzeň 0:2 (kon.) | Pardubice – Olomouc 1:2 (po pr.)
Kometa Brno – Liberec 7:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
HC Sparta Praha
Pátek 06.10.2017, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Krásné páteční odpoledne z Třince přeji všem hokejovým fanynkám a fanouškům, vítejte při sledování textového online přenosu z utkání desátého kola hokejové Tipsport extraligy. Základní část naší nejvyšší soutěže se pomalu přibližuje konci první čtvrtiny a situace v tabulce se začíná trochu více krystalizovat. V tomto přenose se detailně zaměříme na velký šlágr kola, a sice souboj mezi týmy HC Oceláři Třinec a HC Sparta Praha, které mají každý ročník opakovaně jen ty nejvyšší cíle.

    Třinečtí hokejisté bodovali v prvních čtyřech zápasech a zdálo se, že se na vítěznou vlnu vrátí také po prohře v Hradci Králové. Oceláři doma zdolali Liberec i Litvínov, ale následně prohráli v Olomouci a také ve Zlíně. V úterý hráli Slezané ve Švédsku Ligu mistrů. Sparťané se od počátku ročníku trochu hledají a potýkají se s kolísavými výkony. V úterní předehrávce nenavázala Sparta na vítězství s Libercem a Olomoucí, jelikož doma překvapivě nestačila na Pardubice. Utkání v třinecké WERK ARENĚ začne v 17:00, přenosem vás provede Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
    Třinečtí hokejisté vyrazili na Ligu mistrů do Švédska na palubě spolu s fanoušky. Z Jönköpingu přivezli domů cenný bod.

     


    HC OCELÁŘI TŘINEC
    4. místo, 17 bodů, skóre 28:23


    Kádr Ocelářů opustilo v létě spoustu zkušených hráčů, ale odpovídající počet posil do Třince nepřišel. Vedení klubu se definitivně rozhodlo pro cestu stabilizace týmu a zapracování vlastních odchovanců. Úvod sezony zastihl ve skvělé formě jednu z mála nových akvizic, útočníka Marcinka. Ten pomohl Ocelářům k bodové sérii a cenným domácím výhrám s Plzní nebo Vítkovicemi.

    Mužstvo pod vedením trenéra Václava Varadi odevzdalo poprvé všechny body v Hradci Králové, poté dvakrát v řadě zvítězilo, ale přelom září a října mu dobře nevyšel. Třinec prohrál doma na nájezdy s Olomoucí a ve Zlíně vůbec neskóroval. V Lize mistrů se Slezané představili v Jönköpingu na ledě HV71 a porážku 1:2 po samostatných nájezdech vzali. Příští týden jim totiž k postupu do osmifinále bude proti stejnému soupeři stačit bod.

    Poslední soutěžní utkání:

    Liga mistrů, skupina D, úterý 3. října, 18:30, Jönköping:
    HV71 Jönköping – HC Oceláři Třinec 2:1 sn (0:1, 0:0, 1:0 – 0:0
    Branky a asistence: 43. Ullström (Ejdsell), rozh. náj. Ullström – 9. Polanský (Krajíček).
    Diváci: 2 043 (29 % celkové kapacity).

    Sestava Třince: Hrubec (Strmeň) – Krajíček (C), Doudera, Roth, Linhart, Adámek, Jank – Martin Růžička (A), Marcinko, Rákos – Svačina, Polanský, Adamský (A) – Irgl, Marosz, Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Cienciala. Trenér: Varaďa.

    Nejproduktivnější hráči Třince v extralize:
    Tomáš Marcinko (7+5)
    Martin Růžička (5+6)
    Vladimír Roth (2+9)
    Erik Hrňa (3+3)
    Vladimír Dravecký (1+5)

    Brankáři:
    Šimon Hrubec (8 utkání, 2,08, 91,79 %, 1 SO)
    Jan Strmeň (1 utkání, 4, 85,71 %, 0 SO)
    Tomáš Marcinko soutěží s hráči Plzně o cenu hvězdy měsíce září. Nastřílel už více branek než za celou loňskou sezonu.

     


    HC SPARTA PRAHA
    6. místo, 14 bodů, skóre 26:25


    Sparta skončila v loňské sezoně stejně jako Třinec už ve čtvrtfinále play-off, což pro ni pochopitelně bylo značným neúspěchem. O přestávce udělali sparťané mnoho zajímavých změn a přivedli reprezentanta Zámorského, finského brankáře Aittokallia nebo Američana Saponariho. Povedlo se udržet zkušené opory a zůstal také trenér Jiří Kalous. Do nového ročníku vstoupili jeho svěřenci těsnými výhrami nad Pardubicemi a Jihlavou.

    Po těchto zápasech ale jako by přišlo snad uspokojení. Z Vítkovic odjížděli Pražané s výpraskem a prohráli i v Plzni. Těžkou sérii venkovních zápasů přiživili alespoň výhrou v Hradci Králové, jenže pak znovu těsně podlehli Kometě. Po drtivém vítězství nad Libercem a ubojované výhře v Olomouci byla Sparta na správné cestě, jenže v úterní předehrávce doma nestačila na Pardubice v poměru 1:3. Výkony sparťanů jsou v úvodu sezony rozkolísané a nové mužstvo zatím nepůsobí zvlášť strašidelným dojmem. Ale soutěž teprve začíná.

    Poslední soutěžní utkání:

    Tipsport extraliga, 14. kolo, úterý 3. října, Praha, 18:30:
    HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
    Branky a asistence: 31. Zámorský (Vrána) – 6. Bojko (Quenneville, Trončinský), 36. P. Sýkora (Perret), 58. Trončinský. Diváci: 6 457 (37 % celkové kapacity).

    Sestava Sparty: Aittokallio (Honzík) – Pavelka, Dvořák, Nedomlel, Zámorský, Mikuš, Kalina – Říčka, Reichenberg, Forman – Hlinka (C), Vrána (A), Klimek – Kumstát (A), Pech, Smejkal – Uher, Černoch, Kudrna. Trenér: Kalous.

    Nejproduktivnější hráči Sparty v extralize:
    Lukáš Pech (1+5)
    Jiří Černoch (4+1)
    Miroslav Forman a Tomáš Pavelka (oba 2+3)
    Robert Říčka a Alexander Reichenberg (oba 1+4)

    Brankáři:
    Sami Aittokallio (7 utkání, 2,31, 92,27 %, 0 SO)
    David Honzík (2 utkání, 3,87, 87,88 %, 0 SO)
    Tomáš Pavelka přišel do Sparty z Litvínova a zatím patří mezi nejproduktivnější. Aktivitou hýřil i v zápase proti Pardubicím.

     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ 2015/16+2016/17

    Základní část 2015/16:
    Sparta – Třinec 7:5
    Třinec – Sparta 4:2
    Sparta – Třinec 4:3
    Třinec – Sparta 2:3 sn

    Základní část 2016/17:
    Sparta – Třinec 3:4 sn
    Třinec – Sparta 3:2
    Třinec – Sparta 2:1
    Sparta – Třinec 12:3

    ABSENCE

    Třinci chybí už od druhého kola útočník Jakub Petružálek, který utrpěl skoro před měsícem v utkání s Plzní zranění ve spodní polovině těla. Ve Švédsku nepostavil trenér Varaďa ani beka Davida Musila a slovenského útočníka Vladimíra Draveckého. Na marodce je také náhradní brankář Peter Hamerlík.

    Sparťané hráli naposled bez obránců Jana Piskáčka a Jana Švrčka. Kouč Kalous nenasadil proti Pardubicím ani Američana Vinnyho Saponariho nebo mladičkého útočníka Lukáše Rouska.

    TÝMOVÉ STATISTIKY

    Obě mužstva patří mezi špici extraligy ve využívání přesilovek. Třinci patří s úspěšností 23,81 % první místo, sparťané jsou s číslem 20,51 % třetí. Skoro totéž se dá říct o hře v oslabení. Oceláři ubránili 93,48 % přesilovek soupeře a jsou druzí, třetí Sparta neinkasovala v 92,68 % případů.

    V týmovém Radegast indexu se Třinec se Spartou mezi nejlepší neřadí, ale sparťané mají svého zástupce vysoko v celkovém pořadí jednotlivců. Richard Nedomlel je s 39 body druhý, v Třinci nasbíral nejvíce bodů za obětavost Vladimír Dravecký (26).
    Sparta si v úterý vylámala zuby na mladém brankáři Pardubic.

     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Spartou, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Můžete připojit hashtagy #TRIvSPA a #TELH.
    Mladý obránce Marian Adámek se prosadil do sestavy Ocelářů.

    Oceláři bojují na špičce tabulky ???????? #CCMhockey #MadeOfHockey

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – Doudera, Krajíček (C), Linhart, Roth, Musil, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Cienciala, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenér: Václav Varaďa.

    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Pavelka, Dvořák, Nedomlel, Zámorský, Mikuš, Kalina – Říčka, Reichenberg, Forman – Hlinka (C), Vrána (A), Klimek – Kumstát (A), Pech, Smejkal – Uher, Černoch, Kudrna. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Robin Šír, Petr Úlehla – Rudolf Tošenovjan, Milan Kis.
     
    Oceláři udělali v sestavě oproti úternímu utkání Ligy mistrů ve Švédsku několik změn. Mezi šestici obránců se vrátil David Musil, který bude hrát ve třetí dvojici s Adámkem. Naopak Bohumil Jank se octl mimo soupisku. První dvě útočné formace ponechal trenér Varaďa beze změny, ale odepsal ze soupisky Rostislava Marosze. Toho nahradí ve třetí řadě Cienciala. Čtvrtá řada zůstává ve stejném složení. Kvůli zranění chybí Ocelářů útočníci Jakub Petružálek s Vladimírem Draveckým a brankář Peter Hamerlík.
    Bratři Ondřej a Michal Kovařčíkovi nastoupí v extralize poprvé ve společné formaci. Souhru si vyzkoušeli již v Lize mistrů.

     
    Sparťané navzdory poslední porážce od Pardubic spoléhají na totožnou sestavu. Znovu nastoupí se šesti obránci a čtyřmi útočnými řadami. Trenér Kalous nenapsal na soupisku beky Jana Švrčka s Janem Piskáčkem ani útočníky Vinnyho Saponariho a Lukáše Rouska.
    Rozbruslení Ocelářů

     
    Rozbruslení v třinecké WERK ARENĚ začalo, obě mužstva jsou na ledě. Oceláři budou hrát v červeném, Sparta v bílých dresech. Vedle prvních fanoušků Třince zaujali svá místa také příznivci klubu z hlavního městě, zatím ve čtyřech.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě před začátkem zápasu proběhne slavnostní předávání dresu s číslem 300 pro Martina Růžičku. Berounský rodák, kterého pro extraligu objevila právě Sparta, dnes nastoupí do jubilejního třístého utkání za Oceláře.
     
    Ceremonie je za námi, utkání začíná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Reichenberg zachytil přihrávku Martina Růžičky a vrátil se s pukem do obranného pásma. Bekhendovou žabičku pak zachytil na modré čáře Doudera a nahodil.
     
    00:46
    Klimek se prodral po pravém křídle a přes bránícího Rotha zkusil vypálit. Hrubec vyrazil puk před sebe, odkud jej odvezl Adamský.
     
    01:28
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se poprvé usadili v útočném pásmu a nádhernou brankou jdou do vedení! Aittokallio svou rozehrávkou obráncům příliš nepomohl a Třinec sehrál kombinaci v trojúhelníku na jeden dotek. Přes Adámka a Irgla se puk vrátil k Hrňovi, jehož prudkou střelu z levého kruhu tečoval DAVID CIENCIALA přesně pod břevno – 1:0! Asistence: Erik Hrňa, Zbyněk Irgl.
    01:28 David CIENCIALA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    02:23
    Sparťané vyhodili puk na zakázané uvolnění a hra se vrací před Aittokallia. Na vhazování po jeho levici změtí síly Polanský a Reichenberg.
     
    02:46
    Třinec je při chuti, vedoucí branka jeho hráče pochopitelně nakopla. Polanský přihrál doprava Adamskému, jehož střelu vytěsnil Aittokallio.
     
    03:32
    Vrána si udělal prostor na pravé straně a přenechal puk Kumstátovi. Po jeho přihrávce střílel Zámorský od mantinelu jen do Hrubce. Třinecký gólman přerušil hru.
     
    03:54
    Irgl nahodil puk do útočného pásma, Aittokallio vyjel hodně daleko z branky a znovu trefil jen hůl soupeře, Ciencialy. Tentokrát ale sparťané puk rychle získali.
     
    04:31
    Chybnou přihrávku Ocelářů zachytil na modré čáře Dvořák, popojel hlouběji do pásma a vypálil. Hrubec udržel puk někde pod sebou.
     
    05:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí hokejisté vedou v šesté minutě už o dvě branky! O druhý gól se postarala čtvrtá formace Ocelářů. Chmielewski nastartoval na pravé straně ONDŘEJE KOVAŘČÍKA, jehož bekhendový pokus z úhlu propadl Aittokalliovi do sítě. První extraligový gól pro rodáka z Nového Jičína – 2:0! Asistence: Aron Chmielewski, Milan Doudera.
    05:34 Ondřej KOVAŘČÍK - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    05:56
    Hrubec přerušil hru dalším jistým zákrokem. Jeho protějšek v bráně Sparty si tak jistě nepočítá a druhá inkasovaná branka jde na jeho vrub.
     
    06:53
    Pražané se postarali o vzruch před Hrubcovou brankou, ale kotouč se v rozhodující moment odrazil k Ocelářům. Ti rozehrávají vzadu další akci.
     
    07:01
    Sparťané srazili Rákosovu přihrávku od mantinelu mimo hrací plochu. Po první komerční přestávce se bude vhazovat před Aittokalliem.
     
    07:26
    Marcinko nechal kotouč za sebou, převzal si jej Martin Růžička a vypálil. Obránci Sparty srazili střelu do ochranné sítě.
     
    07:36
    Hrubec si zpracoval Hlinkovo nahození holí, ale neodvážil se rozehrát. Před dorážejícími Pražany raději přikryl kotouč lapačkou a přerušil hru.
     
    08:35
    Střela M. Kovařčíka z levého křídla trochu postrašila Aittokallia, ale finský brankář tentokrát puk nepropustil. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    08:52
    Kotel třineckých fanoušků roztáhl transparent s nápisem "S hokejovým svazem padlo ticho na zem" a v reakci na nový disciplinární řád pro tuto sezonu se rozhodl nefandit. Uvidíme, jak dlouho tento bojkot potrvá.
     
    09:02
    Zatímco jsou skalní příznivci Ocelářů potichu, vytvořil si domácí celek další gólovou šanci. Marcinko nedokázal usměrnit Rothovu přihrávku do odkryté klece!
     
    09:35
    Aittokallio si počkal na Hrňovo nahození a odpálil puk před Irglem na mantinel. Sparta se prodírá do středního pásma.
     
    10:48
    Trvalo to pár minut, třinečtí fanoušci znovu fandí s o to větší intenzitou. Po zakázaném uvolnění Třince se vhazuje před Hrubcovou brankou.
     
    11:24
    Kalina si neporadil nejlépe se skákavým kotoučem, ale poté zamezil v pohybu vpřed O. Kovařčíkovi. Nakonec se sparťané z problémů dostali.
     
    11:53
    Sparťané občas Hrubce prověří, ale zatím jsou to jen taková slabší nahození. Na druhé straně vykopl Aittokallio střelu Rákose.
     
    12:24
    Hra je přerušena před třineckou brankou, Hrubec podržel ve výstroji puk před Kudrnou, připraveným na dorážku. Je tu druhá komerční pauza.
     
    12:37
    Forman tečoval nahození od Pavelky a Reichenberg poté zachytil puk vystřelený Hrubcem. Ale ani tak se Sparta neusadila v útočné třetině.
     
    13:16
    Sparťané v posledních minutách přeci jen vyrovnali hru a minimálně nepouštějí Oceláře před Aittokallia. Hrubec musel zasahovat proti Vránovi.
     
    13:57
    Adamský prodloužil nahození od obránců a později kotouč znovu vybojoval. Adámek si dělá prostor na modré čáře a vyměňuje si puk s Musilem.
     
    14:34
    Aittokallio vytěsnil Adámkův pokus od modré čáry a později chytil střelu z levého křídla. Hra je přerušena, vhazuje se po pravici Fina.
     
    14:42
    Doudera nahodil puk ze středního pásma a našel lapačku Aittokallia. Ten raději kotouč podržel, a tak mohou Oceláři pokračovat v útočném pásmu.
     
    15:03
    Martin Růžička přihrál zpoza branky Rákosovi, a ten pohotově střílel na branku. Aittokallio puk vyrazil a sparťané se vydali do protiútoku.
     
    15:21
    Zámorský nahodil puk z pravé strany mezi kruhy a Černoch jej tečoval těsně vedle branky. Oceláři pak rozehráli nedovoleně přes všechny čáry.
     
    16:22
    Říčkova střela od modré čáry neprošla přes Chmielewského, ale ani třinecký útok neměl dlouhého trvání. Hra se odbývá za Hrubcem.
     
    16:53
    Musil se zpětnou kličkou zbavil napadajícího sparťana a nahodil puk na Svačinu. V útočném snažení pokračuje Adamský, jenž napadá Pavelka.
     
    17:20
    Hrubec neměl puk pod kontrolou a Smejkal se pokoušel o dorážku. V boji s třineckou obranou a brankářem ale neuspěl. Hra je přerušena.
     
    18:09
    Reichenberg si vybruslil s pukem k modré čáře a nenápadně jej posla na branku. Hrubec toho moc neviděl, ale střela zamířila nakonec mimo.
     
    18:56
    Martin Růžička objel branku a chystal puk na střelu pro Musila. Jenže tento záměr přečetl Klimek a vyrazil dopředu. Hrubec po jeho bekhendu zprava nemusel zasahovat.
     
    19:36
    Hlinkovi se zahákla hůl o Musila, ale o faul se v tomto případě nejednalo. Vůbec celá první třetina se obešla bez jediného vyloučení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 17:52.
     
    Ocelářům se vstup do šlágru desátého kola proti Spartě skvěle vydařil. Už ve druhé minutě tečoval prudkou Hrňovu střelu Cienciala a Aittokallio neměl proti puku mířícímu pod břevno nárok. O čtyři minuty později bylo mezi třineckými příznivci ještě veseleji. O. Kovařčík pronikl po pravé straně a bekhendové nahození procedil za záda finského brankáře. Na 3:0 mohl zvýšit Marcinko, ale nepovedlo se mu usměrnit Rothovou přihrávku do odkryté klece. Sparťané ve druhé polovině první třetiny vyrovnali hru, jenže vyloženou příležitost na snížení si nevypracovali.
    O třinecké góly v první třetině se postarali hokejisté, kteří prošli mládeží Ocelářů, a sice David Cienciala a Ondřej Kovařčík.

     
    Statistiky po první třetině:

    Střely: 9 – 10
    Střely mimo: 2 – 5
    Hity: 6 – 8
    Vyhraná vhazování: 8/22 – 14/22
    Úspěšnost na vhazování: 36 % – 64 %
    Trestné minuty: 0 – 0
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Klimek se dostal na pravém kruhu k odraženému puku a nahodil jej na Hrubce. Ten neměl s tímto pokusem žádné problémy a zasáhl.
     
    20:54
    Říčkova přihrávka přes Polanského neprošla, Oceláři mohou rozehrát. Sparťané nastoupili do druhé části se zvýšenou aktivitou.
     
    21:25
    Po zakázaném uvolnění Třince se ale Pražané nedokázali v útočném pásmu udržet. Mikuš to spolu s Kumstátem zkoušejí znovu.
     
    21:43
    Smejkalovu střelu zprava se pokoušel před brankou tečovat Pech, ale na kotouč nedosáhl. Hrubec dobře viděl a vytěsnil puk k mantinelu.
     
    22:35
    Chmielewski přihrál Krajíčkovi na modrou čáru, ale zkušený obránce už pásmo neudržel. Střela po odpískání byla navíc a Krajíček se sparťanům omlouvá.
     
    22:57
    O. Kovařčík si nezpracoval pas od Chmielewského a Sparta se pokoušela oslovit Hlinku, jenž číhal za bukem na modré čáře. Ale nepřihráli přesně, navíc byl Hlinkovi odpískán ofsajd.
     
    23:15
    Hrubec vyrazil střelu Zámorského od modré čáry, podruhé střílel obránce se zkušenostmi ze Švédska vedle. Hra se teď přelévá ze strany na stranu.
     
    23:46
    Marcinko našel v dobré střelecké pozici mezi kruhy Adamského, ale ten při pokusu o střelu zlomil hůl a odjel střídat. Polanského přihrávka pak vyhnala Třinec z útočného pásma.
     
    24:50
    Pavelka věnoval nepřesnou přihrávkou puk Polanskému, který okamžitě hledal hokejové dvojče Adamského před branku. Tečovaný puk nakonec skončil v ochranné sítě, vhazuje se před Aittokalliem.
     
    25:12
    Roth přihrál Ciencialovi na dlouhou hůl a autor první branky Ocelářů si s kotoučem neporadil. Nicméně Sparta rozehrála jen na zakázané uvolnění.
     
    25:43
    Doudera zastavil nahozený puk z levé strany a nepustil do zakončení Hlinku, který na svou šanci čekal za ním. Třinec vyhodil z pásma.
     
    26:28
    Irgl nebyl rozjetý, a proto byl u tečovaného puku dříve Pavelka. Po chvíli byl odpískán třinecký ofsajd, pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    26:54
    Pavelka vyzrál kličkou v obranném pásmu na napadající dvojici Ocelářů a Cienciala s Hrňou neunikli vzájemné srážce.
     
    27:11
    Roth přihrál po buly ve středním pásmu do úniku Rákosovi, který jel s obráncem Sparty na zádech proti Aittokalliovi. Finský gólman sklapl betony a udržel puk ve výstroji!
     
    27:39
    Marcinko si našel odražený puk, ale střílel jen do Aittokallia. Roth zastavil průnik Uhra, brankář Sparty musel zasahovat ramenem proti Martinu Růžičkovi.
     
    27:58
    Těsně před polovinou druhé třetiny tu máme první vyloučení v zápase. Tomáš Dvořák (SPA) si odsedí dvě minuty za podražení.
     
    28:08
    Irgl nezachytil rukavicí puk na modré čáře a Černoch mohl v oslabení do úniku. Přes Krajíčka vypálil na Hrubce, a ten kotouč udržel.
     
    28:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají první přesilovku zápasu a v jeho polovině vedou již o tři góly! Martin Růžička se zastavil s pukem za brankou, nasměroval přesnou žabičku na hůl VLADIMÍRA ROTHA, a ten se z levého kruhu trefil k pravé tyčce – 3:0! Asistence: Martin Růžička, Jiří Polanský.
    28:50 Vladimír ROTH - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:34
    Cienciala se proháčkoval do útočného pásma a přihrával do jízdy Irglovi. Vicemistr světa z Rigy 2006 si ale puk nedokázal zpracovat.
     
    30:35
    Kumstát mezi Oceláři cestu k Hrubcově brance nenašel. Na opačné straně si Kalina poradil s O. Kovaříčkem. Následný útok Sparty zastavil ofsajd.
     
    30:44
    Martin Růžička netečoval Douderovo nahození přes všechny čáry, a tak se píská zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před branku Slezanů.
     
    30:59
    Nedomlel zkusil vystřelit z ostrého úhlu na levém křídle, ale Hrubce nepřekvapil. Rozhodčí pak ještě museli řešit jeho roztržku s Marcinkem.
     
    31:35
    Adamského zadovka vyhnala Linharta z útočného pásma. Roth zkouší rozehrát po druhé straně na Hrňu.
     
    32:12
    Irglova přihrávka se odrazila k Rothovi, který se prokličkoval před branku, ale nevyzrál na Aittokallia. Také Irgl mířil z dorážky pouze do betonu finského gólmana!
     
    33:36
    Klimek si zpracoval puk mezi kruhy, jenže z nadějné pozice netrefil branku. Oceláři získali puk a Rákos vyráží do protiútoku.
     
    33:54
    Střela Martina Růžičky neprošla na branku, ale Třinec se ještě na chvíli v útočné třetině udržel. Oceláři teď jednoznačně diktují tempo hry.
     
    34:45
    Kudrna ukradl puk střílejícímu O. Kovařčíkovi a středem kluziště se vydal proti Hrubcovi. Cestu mu zkřížil Adámek a bekhendovou střelu vyrazil domácí brankář!
     
    35:27
    Polanský dostal přihrávku na brusle, a tak nemohl zakončovat. Sražená střela Linharta zamířila vedle. Třinec ale zůstává u puku.
     
    36:03
    Hra nabrala rychlý spád a přerušuje se až po střele Pavelky z levého křídla. Hrubec si s ní poradil a umožnil spoluhráčům vystřídat. Komerční pauza.
     
    36:12
    Doudera poslal kotouč zleva před branku a Rákos jej dokázal tečovat směrem na Aittokallia. Sparťanský brankář puk udržel.
     
    37:03
    Marcinka trochu překvapilo, že Rákosova přihrávka došla až k němu, a zakončit už nedokázal. Hra se rychle přesouvá k Hrubcově brance.
     
    37:14
    Milan Doudera (TRI) si v obranném rohu kluziště nepohlídal hůl a je prvním vyloučeným hráčem Třince v zápase. Dvě minuty za vysokou hůl.
     
    38:05
    Spartě se zatím vůbec nedaří usadit v útočné třetině. Po dalším vyhození Ocelářů obě mužstva střídají a rozehrávky se chopí Zámorský.
     
    38:37
    Zámorský si nezpracoval těžkou přihrávku na modré čáře a srazil puk na třineckou střídačku. Vhazuje se proto ve středním pásmu.
     
    39:06
    Roth na začátku poslední minuty druhé třetiny v poklidu vyhodil a vystřídal. Spartě se přesilovka absolutně nepovedla, Doudera se za okamžik vrátí na led.
     
    39:43
    Musil nepustil Kudrnu do úniku, vysekl mu puk od hole. O něco později si Hrubec pohlídal nahození sparťanů z dálky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 18:46.
     
    Druhá třetina zápasu mezi Třincem a Spartou je minulostí, Oceláři vedou 3:0. Sparta nastoupila do druhé části aktivně, jenže se znovu nemohla dostat ke gólové šanci. A Třinečtí byli nebezpečnější. Aittokallio ještě vychytal samostatný únik Rákose, ale v další minutě už v průběhu prvního oslabení Sparty inkasoval. Martin Růžička našel Rotha, a ten z levého kruhu propálil maskovaného Fina. Brankář Pražanů se pak musel vytáhnout ještě proti další šanci Rotha a dorážce Irgla. Hrubec řešil na druhé straně jedinou vážnou situaci po úniku Černocha, ale s jeho bekhendovou střelou si poradil.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 16 (8, 8) – 17 (10, 7)
    Střely mimo: 5 (2, 3) – 9 (5, 4)
    Hity: 13 (6, 7) – 10 (8, 2)
    Vhazování: 20/47 (8, 12) – 27/47 (14, 13)
    Úspěšnost na vhazování: 43 % – 57 %
    Trestné minuty: 2 (0, 2) – 2 (0, 2)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Dvořákova střela od modré čáry trefila Marcinka, a ten posunul kotouč do středního pásma. Sparta jej vybojoval zpět a útočí.
     
    40:48
    Forman přejel útočnou čáru dříve než Vrána, a tak nemohl druhý jmenovaný pokračovat v útočné akci. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    41:25
    Po zakázaném uvolnění Sparty se Třinečtí v útočné třetině neusadili a Pech vyrazil na zteč. Nedokázal ale prostřelit bránícího Adámka.
     
    42:14
    Chmielewski se dostal k odraženému puku za modrou čárou a přihrával O. Kovaříčkovi. Sparťané úmysl polského útočníka dobře přečetli.
     
    42:42
    Hlinka se na pravém kruhu dostal k odraženému kotouč a mířil pod horní tyčku. Hrubec byl připraven a puk z něj nevypadl.
     
    43:31
    Adamský si nabruslil jen na přihrávku rukou, a tudíž musela být hra přerušena. Na buly před Hrubcem se střenou Polanský a Pech.
     
    43:46
    Adamský na modré čáře trochu překážel Polanskému, který se musel otočit a vrátit se zpět. Sparťané ale tohoto zaváhání Ocelářů nevyužili.
     
    43:59
    Aittokallio odolával tlaku třineckých hráčů a musel zasáhnout i proti dorážce Svačiny. Následně se před jeho ránou strhla potyčka mezi Davidem Musilem (TRI) a Petrem Kalinou (SPA). Oba obdrželi dvouminutový trest za hrubost, Musil navíc ještě dvě minuty za sekání. První trest za něj odpyká Jiří Polanský.
     
    44:52
    Sparta tedy hraje klasickou přesilovku a v první minutě se usadila před Hrubcem. Do šance se ale nedostala a potom Oceláři vyhodili.
     
    45:32
    Obrovskou chybu na obranné modré čáře udělal Rákos, který místo vyhození volil zpětnou kličku! Pech s Černochem pak ujížděli sami na Hrubce, jenže Pech nedokázal po přihrávce svého spoluhráče skórovat.
     
    45:51
    Sparta byla kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti vykázána z pásma. Oceláři na druhé straně v oslabení zaměstnali Aittokallia.
     
    46:34
    Třinečtí hokejisté jsou v plném počtu a v oslabení ustáli hlavně velkou šanci Pecha s Černochem. Hrubec se odvážil rozehrát od mantinelu.
     
    47:18
    Reichenberg přihrál zpoza branky do druhé vlny Dvořákovi, ale Hrubec jeho střelu pohotově chytil do lapačky! Třinecký gólman dále drží čisté konto. Komerční přestávka.
     
    48:30
    Oceláři pronikli do útočného pásma po levé straně, puk se dostal k Rákosovi, a ten pálil z kruhu. Aittokallio kotouč udržel.
     
    48:30
    Třinec si navíc zahraje přesilovku po vyloučení Petra Zámorského (SPA) na dvě minuty za hákování. Naděje Pražanů se pomalu rozplývají.
     
    49:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Druhá přesilovka Ocelářů, druhý gól! Svačina přihrál mezi kruhy MARTINU ADAMSKÉMU, který si puk připravil na bekhend, odmítl sparťanského beka a zamířil nechytatelně k pravé tyči. Třinečtí hokejisté dál trápí Aittokallia – 4:0! Asistence: Vladimír Svačina, Lukáš Krajíček.
    49:23 Martin ADAMSKÝ - 4:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    50:12
    Forman vracel od mantinelu puk před branku, ale nikdo z jeho spoluhráčů se do zakončení nedostal. Na druhé straně se M. Kovařčíkovi nepodařilo tečovat střelu Hrni.
     
    50:42
    Aittokallio nadvakrát pokryl nahození z dálky a obránci pak odtlačili O. Kovařčíka. Vhazuje se po levé straně od branky Pražanů.
     
    51:04
    Pech přihrál z levého křídla doprostřed Černochovi, jehož ránu vyrazil Hrubec za branku. Sparta se drží v útočné třetině.
     
    51:54
    Ze souboje mezi Svačinou a Dvořákem se puk odrazil mezi střídačky, a tak se bude vhazovat ve středovém kruhu. Polanský a Černoch stojí proti sobě.
     
    52:39
    Sparta si zahraje v početní výhodě. Aron Chmielewski (TRI) byl potrestán dvěma minutami za podražení.
     
    53:37
    Sparťané nezačali přesilovku zrovna dobře a musí se spíše bránit. Aittokallio si poradil s Musilovou střelou a chytil puk do lapačky.
     
    53:57
    Hlinka se zprava protlačil až před branku, ale na Hrubce si ani nadvakrát nepřišel. Krajíčkovi se nepovedlo vyhodit.
     
    54:44
    Reichenberg tečoval na konci přesilovky Černochovu nabídku, ale Hrubec byl připraven. Třinec se ubránil v oslabení i potřetí.
     
    55:09
    Klimek se protáhl na pravé křídlo, zasekl před Linhartem a střílel mimo branku. Oceláři následně dostali puk do středního pásma.
     
    55:47
    Kudrna ometl puk o mantinel, ale vše skončilo akorát zakázaným uvolněním. Sparta se v zápase trápí a už by si přála konec.
     
    56:24
    Linhart těžil z výborné práce M. Kovařčíka při napadání, ale pak jeho střela od modré čáry na branku neprošla.
     
    56:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané se přeci jen dočkali čestného zásahu a připravili Hrubce o čisté konto! Říčka získal puk po chybě třineckých obránců a připravil jej na střelu pro MIROSLAVA FORMANA. Ten zamířil z prostoru nad kruhy do levého růžku, Hrubec na kotouč vůbec neviděl – 4:1! Asistence: Robert Říčka, Jiří Černoch.
    56:40 Miroslav FORMAN - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    57:51
    Ofsajd zastavil útočnou akci Sparty.
     
    58:31
    Domácí příznivci rozjíždějí oslavnou mexickou vlnu a hokejisté v poklidu dohrávají šlágr desátého kola. Marcinkova přihrávka zprava nenašla adresáta.
     
    59:25
    Hrubec lapil ze vzduchu nahození Zámorského od červené čáry a přerušil hru. Možná naposled se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Šimon Hrubec – TRI (28 úspěšných zákroků)
    Tomáš Dvořák – SPA (0+0)
     
    Třinec po dvou extraligových porážkách zabral a porazil Spartu 4:1. V dalším kole změří síly znovu doma s Chomutovem, Pražané budou hrát ve Zlíně.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (21:17:18)
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 2. Cienciala (Hrňa, Irgl), 6. O. Kovařčík (Chmielewski, M. Doudera), 29. Roth (Martin Růžička, Polanský), 50. Adamský (Svačina, Krajíček) – 57. Forman (Říčka, Černoch)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), Linhart, Roth, D. Musil, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Cienciala, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.
    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Nedomlel, Zámorský, Mikuš, Kalina – Říčka, Reichenberg, Forman – J. Hlinka (C), P. Vrána (A), Klimek – Kumstát (A), Pech, Smejkal – Uher, Černoch, Kudrna.

    Rozhodčí: Robin Šír, Petr Úlehla – Rudolf Tošenovjan, Milan Kis

    Diváci: 4 927 (95 % celkové kapacity)
    thejrc.org