Třinec – Sparta 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 4:1 (kon.) | Jihlava – Litvínov 4:1 (kon.)
Chomutov – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Vítkovice – Plzeň 0:2 (kon.) | Pardubice – Olomouc 1:2 (po pr.)
Kometa Brno – Liberec 7:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Mountfield HK
Pátek 06.10.2017, 17:30 • SD ARÉNA • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit někdy příště, nashledanou. (19:55:20)
     
    Vyrovnané utkání rozhodla až poslední třetina. O vítěznou trefu se postaral zkušený Petr Koukal. Hradec protrhl špatnou bilanci z venkovních zápasů a připisuje si tři body. Hra se postupem času zlepšovala, ale nijak atraktivní hokej se nehrál.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Z vlastní třetiny vyhodil kotouč Rudolf Červený, jehož vyhození skončilo na brankové konstrukci chomutovské opuštěné klece.
     
    58:57
    Ján Laco míří na střídačku a Chomutov hraje v šesti! Obrovskou šanci měl před sebou ve stejný moment Juraj Valach, jehož pokus letěl jen těsně nad branku Hradce!
     
    58:37
    Mountfield kontroluje hru ve střední třetině a zatím Piráty k ničemu nepouští.
     
    57:45
    Domácímu celku už moc času nezbývá, ale nyní vybojoval útočnou třetinu Jakub Lauko. Bude se vhazovat po pravici hostujícího gólmana.
     
    56:47
    Od červené čáry nahodil kotouč na branku Juraj Valach, ale hostující brankář puk rychle rozehrál. Hra se přesunula před druhou z branek, kde hru přerušil Ján Laco.
     
    55:47
    Hradec se hnal do rychlého protiútoku a probojoval se také k zakončení. Jenže ještě předtím byl odpískán ofsajd.
     
    55:19
    Chomutovský mladíček Jakub Lauko zabrzdil těsně za modrou čárou, odkud nahodil puk na Patrika Rybára. Hostující brankář raději kotouč schoval pod lapačku a hru přerušil.
     
    54:02
    Jiří Šimánek si dlouho hledal pozici, odkud by zakončil. Najel si do levého kruhu, kde trefil prvního bránícího hráče. Následně je Pirátům odpískán ofsajd.
     
    53:10
    Na dlouhou přihrávku si mezi obránce najel Roman Chlouba, jemuž se podařilo zakončit. Ovšem jeho pokus po ledě minul prostor vzdálenější tyče o několik centimetrů.
     
    52:25
    Zakázané uvolnění Chomutova.
     
    51:55
    Martin Látal zabrzdil a předal kotouč na Andrise Džerinše. Ten se vůbec nerozpakoval a zakončil, ovšem jeho pokus trefil pouze prvního bránícího hráče.
     
    50:58
    Rozjetý Jakub Sklenář mohl vybojovat útočnou třetinu, ale černá guma mu přeskočila čepel hole. Následně puk odehrál hostující obránce.
    49:44 Michal POLETÍN - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    49:44
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak přeci jen se MICHAL POLETÍN v početní výhodě dočkal branky! Juraj Valach vypálil od modré čáry, kde se puk odrazil k chomutovskému útočníkovi. Ten svým obvyklým způsobem šel do branky a bruslí poslal kotouč za brankovou čáru. Asistence: Juraj Valach.
     
    48:41
    Piráti se usadili před brankou soupeře! Michal Poletín dostal přihrávku do předbrankového prostoru, ale jeho pokus k tyči zneškodnil betonem Patrik Rybár.
     
    47:49
    Zcela zbytečného zákroku se dopustil Lukáš Cingel, jenž v útočném pásmu sekl chomutovského hráče. Domácí tak mají šanci na snížení, ovšem početní výhody se Pirátům moc nedaří.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 25. Slovák (Mrázek, Vondrka), 50. Poletín (Valach) – 26. Pláněk (Koukal, Vopelka), 41. Köhler (Gregorc, Jaroslav Bednář), 45. Koukal (Jaroslav Bednář, F. Pavlík)


    Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, Buchtela – Vondrka (C), Huml (A), Tomica (A) – Skokan, V. Růžička, Sklenář – Koblasa, Lauko, Poletín – V. Tomeček, Chlouba, Chrpa.
    Mountfield HK: Rybár (J. Sedláček) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Šimánek, Dragoun, Köhler (A) – Cingel, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Červený, Koukal (A), Vopelka – Látal, Džerinš, Jarůšek.

    Rozhodčí: Hodek, Svoboda – Zavřel, Kajínek

    Diváci: 4298
    thejrc.org