Mladá Boleslav – Č. Budějovice 4:3 (kon.) | Zlín – Jihlava 4:1 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 1:4 (kon.)
Sparta – K. Vary 6:3 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 4:5 (po pr.) | Slavia – Kladno 4:3 (3:1 po s.n.)
Třinec – Pardubice 5:1 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 2:3 (kon.)
po prodl.
HC Olomouc
4:5 (1:2, 2:1, 1:1 - 0:1)
HC Kometa Brno
Pátek 06.10.2017, 17:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle bylo rychlé. Prakticky pár sekund po buly se rozjel na branku Olomouce ADAM GAJARSKÝ, který po propadnutí obou bránících protivníku neměl s blafákem sebemenší problémy. Galuška nedokázal jeho pohyb dostatečně rychle vystínovat. Asistence: Tomáš Mlynář, Aleš Trnka.
     
    58:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle je studená sprcha! Marek završit hattrick brankou do prázdné branky, jenomže při obratu okolo své osy upadl, Do brejku se tak dostali Brněnští, kteří se taktéž dostali k vytouženému vyrovnání. KAREL PLÁŠEK potvrdil roli snajpra a rychlou kličkou Galuškovi nedal sebemenší šanci na zákrok. Asistence: Daniel Kowalczyk.
     
    56:28
    Trnka stačil zachytit vyhození Olomouckých a okamžitě mířil svou střelou na brankovou konstrukci. Tato teze se vyplnila do puntíku, neboť kotouč trefil levou tyč!
     
    50:28
    Olomouci se nabízí další přesilovka, Karel Plášek (KOM) dostal dvouminutový trest za hákování.
     
    50:25
    Tomaník se prodral k palbě z vrcholu kombinačního diamantu, jenomže výborně chytajícího Holíka nepřekonal. Ten si dělovku dokázal ramenem srazit pod sebe a o ostatní obranné činnosti se postarali beci. Kometa měl pořádnou dávku štěstěny.
     
    47:32
    Tomaník už v situaci dva na jednoho přihrával Paličkovi, jenomže parádní obranný zákrok Furcha hokejkou celou akci ještě přerušil. Kometa měla pořádnou dávku štěstí, poté už stál v bráně pouze Holík.
     
    40:59
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle je nečekané! Olomouc se znovu dostává do vedení, když si ještě v přesilové hře stihl dostat k puku DOMINIK MAREK, který se chytrými dvěma kroky a rychlou střelou zápěstím prodral do zakončení. Puk proletěl přesně nad rameno Holíka. Asistence: Miroslav Kuba, Rok Macuh.
     
    38:59
    Hanáci se před koncem druhé třetiny ještě dočkají přesilovky, Vojtěch Střondala (KOM) totiž obdržel trest za hru vysokou holí.
     
    38:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    Těsně před koncem brněnské přesilovky se dočkáváme dalšího vyrovnání. Rychlý nájezd do blízkosti Galuškovy brány byl pro celou obranu domácích velkou pohromou, KAREL PLÁŠEK se navíc efektním zakončením trefil přesně do protipohybu olomoucké brankáře. Asistence: Radim Ferda.
     
    36:46
    Síly se na ledě pro tuto chvíli zase vyrovnají, neboť i Olomouc bude hrát v čtyřech. Na trestnou lavici zamířil za seknutí ve středním pásmu Daniel Szturc (OLO).
     
    36:13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu další obrat! Po hezké kombinaci na první dotyk se prosazují taktéž Olomoučtí, když se ujala střela kapitána DOMINIKA MARKA. Holík u této branky nebude mít čisté svědomí, puk mu totiž proskákal přesně mezi betony. Hanáci jen potvrzují své aktuální, které Kometu dokonale zaskočilo. Asistence: Marek Husták, Ludvík Rutar.
     
    35:41
    Pro Kometu přichází další komplikace, po usilovné defenzívě neudržel svou hokejku u těla Aleš Trnka (KOM), čímž se provinil proti pravidlům. Hosté tak jdou do tří mužů.
     
    35:17
    Brňané se musí v této chvíli pořádně soustředit, těsně po inkasování je totiž čeká další oslabení. Za obranný zákrok proti pravidlům si půjde sednout na trestnou lavici Michal Furch.
     
    34:47
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno. Pořádnou zápletku dokázal odstartovat o hezky umístěné střele z první přímo z mezikruží TOMÁŠ HOLIŠ, jenž zřejmě využil dobré clony před Holíkem a poslal puk přesně k levé tyčce. Asistence: Miroslav Kuba, Rok Macuh.
     
    33:53
    Hajšman už je sice notnou dávku času na ledě, na obou sranách se ovšem dějí pořádné věci. Nejprve se v tutovce na mezikruží objevil Gajarský, jenže Galuškovi se podařilo jeho ránu vyrazit mimo tři tyče. Zaúřadovat tak směl i Palička, jenže jej vychytal spektakulárním zákrokem Holík. Haškovský "sejv" byl při střele u protilehlé tyčky velmi efektním.
     
    31:31
    Domácí čeká další oslabení, Dominik Hajšman (OLO) si totiž ve snaze o obranný zákrok pomohl hokejkou, což bylo vyhodnoceno jako oslabení.
     
    26:13
    Svoboda ukázal něco ze svých vlohů pro střelbu. Brněnský forvard totiž dostal puk přesně na mezikruží, odkud už měl parádní možnost pro zamíření. Kotouč nicméně v poslední chvíli lehce poskočil, střela tak zamířila těsně vedle tyčky.
     
    23:15
    Olomouc si zahraje druhou přesilovku v zápase, Štěpán Kučera (OLO) dostal dvouminutový trest za podražení.
     
    19:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají poprvé do vedení! Kometa využila velké zmatky v domácí defenzívě a po několika náznacích se přece jen dokázala prosadit přes obrannou clonu beků. Rána kapitána JAKUBA ČEJKY tak už bezpečně prolétla nad beton Galušky, který se za touto nevyzpytatelnou ránou jen ohlédl. Asistence: Michal Furch.
     
    15:48
    Kometa jde poprvé v zápase do oslabení, Štěpán Kučera (KOM) si za tvrdý zákrok na vlastní obranné polovině vysloužil dvouminutový trest.
     
    10:32
    A Kometu čeká velice zajímavá početní výhoda, Miroslav Kuba (OLO) po tvrdém dohrání u mantinelu míří na trestnou lavici. Faul byl vyhodnocen jako napadení.
     
    10:07
    Olomoucké barvy půjdou do čtyř mužů Dominik Hajšman (OLO) je vyloučen za držení.
     
    09:47
    Podlaha trefil tyč po rychlém průniku, Olomouc začíná postupně zvyšovat svou aktivitu!
     
    08:42
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté potvrzují roli favorita! Po rychlém úniku se dostal k puku na ose hřiště JAKUB ČEJKA, jehož nechytatelná pumelice trefila přesně pravý růžek branky. Galuška se za stelou jen ohlédl. Asistence: Radim Ferda, Michal Furch.
     
    08:27
    Havlát už už po hezké kličce zakončoval do poloprázdné brány, jenomže výpad zpoza olomoucké klece mu nevyšel. Galuška dokázal na poslední chvíli reagovat.
     
    06:37
    Olomouč se musí chystat na oslabení, Miroslav Kuba (OLO) je po podražení Nováka vykázán na trestnou lavici.
     
    06:28
    Tak tentokrát už to byla čistokrevná gólovka! Gajarský se po přečíslení, které nastalo po olomouckém vhazování v útočném pásmu, pálil sice z první, nicméně se těsně netrefil. Jeho rána rozezvonila tyč!
     
    05:36
    První větší příležitost hostů si zapsal Krejčí, jenomže jeho střela po rychlejším brejku byla příliš pomalá. Vyjetý Galuška kotouč vyrazil mimo tři tyče na zadní mantinel.
     
    00:53
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle je překvapení! Olomoucké barvy se dostávají do vedení, když po důsledném napadání kombinace Komety dokázaly vybojovat puk. JOSEF PODLAHA tak už neměl moc problémů se střelou k tyči, které brankáři hostí nadělala velkou neplechu. Puk mu skočil nad beton. Asistence: Ludvík Rutar.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 1. Podlaha (Rutar), 35. Holiš (Kuba, Macuh), 37. Marek (Husták, Rutar), 41. Marek (Kuba, Macuh) – 9. Čejka (Ferda, Furch), 20. Čejka (Furch), 39. Plášek (Ferda), 59. Plášek (Kowalczyk), 61. Gajarský (Mlynář, Trnka)


    HC Olomouc: Galuška (Ovčaři) – Szturc, Rutar, Kuchař, Holiš, Smutný, Beutl, Jelínek – Husták, Říčka, Hajšman, Palička, Podlaha, Beier, Macuh, Marek (C), Tomaník, Pěcha, Kuba
    HC Kometa Brno: Holík (Šindelka) – Trnka, Slabý, Jurnečka, Kučera, Furch, Jeřábek, Kowalczyk – Novák, Havlát, Svoboda, Hasoň, Gajarský, Střondala, Čejka (C), Matula, Mlynář, Ferda, Frydrych, Krejčí, Plášek

    Rozhodčí: Held – Novotný, Šimčík
    bahis siteleri