Columbus – NY Islanders 5:0 (kon.) | Tampa – Florida 5:3 (kon.) | Dallas – Vegas 1:2 (kon.)
New Jersey – Colorado 4:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
New York Islanders
Sobota 07.10.2017, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    44:44
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (David Savard – 2 min., hákování).
     
    39:32
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Matt Calvert – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Johnny Boychuk – 5 min., bitka).
     
    36:13
    Hostující celek mohl vstřelit první branku v zápase, ale John Tavares z mezikruží trefil jen tyč! Sergej Bobrovskij měl nyní také štěstí.
     
    33:50
    Vyloučení v týmu New York Islanders (John Tavares – 2 min., hákování).
     
    33:11
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Zac Dalpe – 2 min., nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Cal Clutterbuck – 2 min., hrubost).
     
    31:50
    Střídání v brance týmu New York Islanders: odchází Thomas Greiss, přichází Jaroslav Halák.
    31:50 Pierre-Luc DUBOIS - 5:0
     
    31:50
    Columbus právě vstřelil branku!
    Destrukce hostující obrany a brankáře pokračuje dál. PIERRE-LUC DUBOIS se dostal k odraženému kotouči, udělal jeden dva rychlé kroky a vypálil. Puk poslal nad beton a pod ruku brankáře Thomase Greisse. Dubois hraje první zápas v NHL a dává gól, kotouč si zcela jistě ponechá. Asistence: Seth Jones.
    30:25 Zach WERENSKI - 4:0
     
    30:25
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hodně zajímavá situace. Alexander Wennberg vypálil, jeho pokus vyrazil brankář Thomas Greiss jen před sebe. Puk se dostal na modrou čáru, kde stál ZACH WERENSKI. Ten vypálil z první a poslal kotouč do protipohybu brankáře. Asistence: Alexander Wennberg, Artěmij Panarin.
     
    30:01
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Mathew Barzal – 2 min., sekání). První vyloučený hráč v tomto zápase, druhý faul hostů. Columbus měl již dříve ponechanou výhodu, kterou ale přetavil ve třetí branku.
     
    27:35
    Domácí hokejisté se dostali do dalšího přečíslení dva na jednoho. Pierre-Luc Dubois mohl přihrávat, ale rozhodl se pro zakončení. Pokoušel se trefit prostor mezi betony, kde byl Thomas Greiss malou mezírku. Hostující brankář si ale dokázal poradit.
    26:57 Ryan MURRAY - 3:0
     
    26:57
    Columbus právě vstřelil branku!
    A znovu se pálí z kanonu. Při ponechané výhodě přidává domácí celek třetí branku, vylučovat se tak nebude. Artěmij Panarin našel výborně postaveného RYANA MURRAYHO. Jeho rána zapadla přesně za vzdálenější tyč, Thomas Greiss si možná na puk sáhl, ale nedokázal jej zastavit. Asistence: Artěmij Panarin a Alexander Wennberg.
     
    18:40
    Matt Calvert z předbrankového prostoro vyslal dobrou střelu, zasahovat musel Thomas Greiss. Domácí hráč možná zkoušel spíše přihrávat než zakončovat. Tak jako tak kryje puk Greiss.
    11:02 Cam ATKINSON - 2:0
     
    11:02
    Columbus právě vstřelil branku!
    Z kanonu zní druhý výstřel, domácí vedou o dvě branky. Bekhendovou stranou hole přihrával Panarin na spoluhráče, tím byl CAM ATKINSON. Od jeho brusle se kotouč odrazil za brankovou čáru. Situaci bude zkoumat videorozhodčí, zda nedošlo k úmyslnému kopnutí. Gól platí, tady nebylo nad čím příliš dlouho přemýšlet. Asistence: Artěmij Panarin.
    01:07 Sonny MILANO - 1:0
     
    01:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Thomas Greiss vyjel pro kotouč za svou branku, ale špatně jej rozehrál. Oliver Bjorkstrand rychle přihrával před branku, kde byl zcela volný SONNY MILANO. Ten se rozhodl pro rychlou střelu a mířil mezi betony. Sonny Milano vstřelil svůj první gól v NHL. Asistence: Oliver Bjorkstrand a Nick Foligno.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 2. Milano (Bjorkstrand, N. Foligno), 12. Atkinson (Panarin), 27. R. Murray (Panarin, Wennberg), 31. Werenski (Wennberg, Panarin), 32. Dubois (S. Jones)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, G. Carlsson – Panarin, Wennberg, Atkinson – Milano, N. Foligno, Bjorkstrand – Dubois, Dubinsky, Calvert – Hännikäinen, Sedlák, Dalpe.
    New York Islanders: Greiss (32. Halák) – Leddy, Boychuk, de Haan, D. Seidenberg, Hickey, Pelech – Lee, Tavares, Eberle – Ladd, Barzal, Jo. Bailey – Beauvillier, B. Nelson, Chimera – N. Kuljomin, Cizikas, Clutterbuck.

    Rozhodčí: Watson, Chmielewski – Daisy, Wheler

    Diváci: 18 595
    thejrc.org