Slavia – K. Vary 4:2 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – HC Plzeň 4:1 (kon.)
Vítkovice – Pardubice 2:6 (kon.) | Liberec – Č. Budějovice 8:1 (kon.) | Olomouc – Jihlava 2:4 (kon.)
Zlín – Kometa Brno 9:3 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 07.10.2017, 12:00 • ZS Eden, Praha - Vršovice • DHL Extraliga juniorů • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové, z juniorské extraligy je to pro dnešek z Edenu vše. Hezky zbytek soboty přeje a na početnou se těší Richard Wagner. (14:13:19)
     
    Slavia definitivně ve třetí části zlomila odpor soupeře dvěma trefami, a ačkoliv Energie v závěru snížila, sešívaní nakonec získali pohodlný náskok zpět a uhájili domácí prostředí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Kotouč se drží v levém rohu pásma u Špírkovy branky. Slavia slaví tříbodový úspěch.
     
    59:30
    Zdá se, že drama slibované po druhé trefě Energie se konat nebude. Slavia získala buly před Špírkovou brankou po dobré práci u pravého hrazení.
     
    58:25
    Domácí tým dobře drží kotouče a nepovoluje Karlovarským zisk puku a založení akce, po níž by se dostali znovu do kontaktu.
     
    57:21
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní odpovídají nejlepším možným způsobem a na střídačce Energie se lámou vzteky hokejky. David Šteiner vybojoval puk, po domácím kapitánovu jej přebral Jan Šergl, jenž vyslal po pravém křídle do brejku DAVIDA JAŠU, který si sjel blíže k brance a připíchl kotouč přesně pod břevno! Asistence: Jan Šergl a Dominik Šteiner.
     
    56:49
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Tak tohle bude ještě drama, přátelé! Energie získal útočné pásmo a po vyhraném souboji u pravého hrazení v podání Lukáše Procházky sebral touš TOMÁŠ VÁPENÍK, který si prosvištěl útočným pásmem jako Bentley po D1, vymíchal si brankáře a parádně zakončil! Asistence: Lukáš Procházka a Jan Tlačil.
     
    56:22
    Slavii se nepovedlo projít do útočného pásma. Energie to na druhé straně zvládla, ale sešívaní dostali bryskně puk mimo dosah Šorfova hájemství.
     
    55:28
    Mez kruhy se protlačil k zakončení David Jaša, jeho střela byla lehce přizvednutá, ovšem maskovaná opora Karlových Varů si našla kotouč svou lapačkou.
     
    54:52
    Na druhé straně útok Karlových Varů, po němž pálil z levého křídla Tomáš Chodounský. Jeho zakončení ale výrazně minulo tyč.
     
    54:11
    Ránu Milana Antoše od modré čáry tečoval před brankovištěm špičkou lopaty Denise Heldák, ale kotouč jen těsně minul zadní tyč Špírkovy branky!
     
    52:35
    Domácí tým má i nadále více ze hry. Obrana Karlových Varů se musela mít na pozoru. Po ráně od modré čáry se dokonce zavlnila i síťka, ovšem jen z boku.
     
    51:19
    Slavia právě vstřelila branku!
    Přesně s návratem Daniila Petrova na led se sešívaní dostávají do dvougólového vedení! Aleš Furch našel na pravé kruhu Denise Heldáka, jehož rána propadla Špírkovi mezi tělem a rukou. Kotouč zůstal ležet ta deset čísel před brankovou čarou, kde jej za záda gólmana Energie doklepl DANIEL KOLOUCH! Asistence: Denis Heldák a Aleš Furch.
     
    50:49
    Na Viktoru Martínkovi je vidět ohromná snaha o prolomení střelecké smůly. Nyní si opět vybruslil před Špírka, dokonce obhodil i jeho vyrážečku, ale zase netrefil bránu. Nepochodil pak ani David Stark s dorážkou.
     
    50:12
    Červenobílým se nepovedlo pořádné zakončit a energetici tedy vyhazují kotouč daleko od svého hájemství.
     
    49:17
    Ve středním pásmu přímo před střídačkami se naražením zezadu provinil Václav Rezek (KVA), který inkasuje trest na 2 + 10 minut. Menší trest odpyká Daniil Petrov (KVA).
     
    48:08
    Smolařem dne může být nazýván Viktor Martínek, který dvakrát zakončoval, ale pokaždé jen do betonu Jana Špírka. Následně ještě pálil dvakrát David Matějka, ale ani on si na gólmana hostů nepřišel.
     
    47:48
    Slavia dostala kotouč do útočného pásma, kde se pozdržela až do konce Jašova trestu. Domácí jsou tedy kompletní.
     
    47:10
    Jan Bečka se protáhl až před Šorfa, kde se snažil mu zamotat hlavu, ale bez úspěchu. Brankář sešívaných zachoval chladnou hlavu i betony a připsal si důležitý zákrok!
     
    46:37
    Několik energií nabitých pokusů přeletělo tyče Šorfovy klece. Domácí poté odpálil touš daleko od svého brankáře.
     
    45:48
    Tomáš Chodounský se prosmýkl po levém křídle před branku, ale přes beka nezakončil. Kotouč ale sebral na zadním mantinelu a po vyjetí před Šorfa uklidil puk do jeho výstroje. Bylo to ale s faulem a David Jaša (SLA) pyká za podražení.
     
    45:14
    Aleš Furch svou kličku přetáhl až k zadnímu mantinelu, odkud poslal zpětnou nahrávku na hůl Daniela Koloucha, kterého zblokoval protihráč a navíc měl své betony nastavené i Jan Špírek.
     
    44:38
    Tím je zakončující hráč. Slávistům se nepovedlo uhlídat petlici, tu vyšoupl Marek Pastyřík, který pak také stanul před Šorfovým chrámem, jenž však svým betonem zamezil karlovarskému nájezdníkovi vstup.
     
    43:40
    Temp hry trochu opadlo. Je to logické, domácí si nyní budou dávat pozor na zadní vrátka, aby jim tudy nepronikl nežádaný jev.
     
    42:38
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní se poprvé v zápase ujímají vedení! Někdy ani čáry a kouzla nestačí. Jaroslav brož, který dnes debutuje za juniorku rozjel útok, po němž jel sám na branku Viktor Martínek. Tomu se nepovedlo prolomit střelecké prokletí, protože další zákrok z říše čar a kouzel předvedl Jan Špírek. S dorážkou ale přispěchal DAVID MATĚJKA, který sám sebe považuje za hráče typu Tomáše Rosického, a kterému se povedlo zlomit kouzlo karlovarského brankáře! Asistence: Viktor Martínek a Jaroslav Brož.
     
    42:18
    Karlovy Vary jsou kompletní, ale předcházela tomu velká šance domácích, při níž opět na brankovišti musel čarovat Jan Špírek. Ten ale situaci zvládl a drží dál svůj celek ve hře o body.
     
    41:52
    Procházka získal kotouč a vyvezl jej k Šorfově kleci. Následně skočil na led Šmíd a Slavia je v plném počtu hráčů.
     
    41:23
    Dominik Šteiner dostal kotouč od modré čáry do rohu, odtud si vybruslil na brankoviště, ale na bližší tyči trefil jen připraveného gólmana energetiků.
     
    40:59
    Na jedné straně si připsal pohodový zákrok Dominik Šorf. Po vyrhaném buly si v brejku najel na osu kluziště Jan Šergl, který svou dělovkou orazítkoval pouze tyč!
     
    40:30
    David Stark se objevil v dobré pozici po ostřelování Špírkovy branky, ale ani on nemířil jinam, než do výstroje brankáře Energie.
     
    40:11
    Moc dlouho ale Varským přesilovka nevydržela. Jan Tlačil (KVA) na modré podrazil slávistického útočníka a bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí dějství, které rozsekne dnešní duel, začne cca v 13:28.
     
    Ve druhé periodě pokračovala Slavia v náporu. Tentokrát jej ale dokázala i efektivně využít, když Heldák na brankovišti překonal karlovarského gólmana. Hosté budou mít však při nástupu do třetí části k dispozici přesilovku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Ještě jeden trest pro domácí hráče. Ten přišel po úniku, kdy Vojtěchu Šmídovi (SLA) nevyšla klička na obránce, kterého pak slávistický forward fauloval vysokou holí.
     
    39:40
    Útočné akce na obou stranách skončily zákrokem brankáře. Po zásahu Dominika Šorfa pak vznikla mela, při níž padlo i pár drobných šťouchanců. Rozhodčí opět použil ostrých slůvek.
     
    38:53
    Domácí nepřešli přes střední pásmo a byl z toho závar Energie. Mezi kruhy vystřelil skrze několik hráčů Václav Rezek, ale maskovaný muž domácích zasáhl betonem. Následně stejný hráč dvakrát dorážel, leč Šorf se nenechal ošálit a s vypětím všech sil udržel nerozhodný stav!
     
    37:50
    V permanenci se po střele z levého kruhu ocitl i Dominik Šorf, který ale nastavil svou vyrážečku a udal kotouči směr do rohu pásma.
     
    36:40
    Slávisté znovu tlačí a několikrát musel na brankovišti své umění ukázat znovu brankář Jan Špírek. Ten si rozhodně nemůže na nedostatek práce stěžovat.
     
    35:50
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak jsem to asi zařekl! Domácí tým se přeci jen prosazuje a zcela zaslouženě vyrovnává stav zápasu. Nepříliš razantní střelu od modré čáry neudržel gólman Špírek na svém ramenu. Vznikla trma vrma, ve které nakonec uspěl DENIS HELDÁK, jenž prostrčil kotouč za záda dezorientovaného brankáře Karlových Varů! Asistence: Aleš Furch.
     
    35:20
    Nejde to a nejde to! Domácím to prostě nepadá. Aleš Furch projel jak nůž dnes nejdražší kuchyňskou surovinou (máslem) přes tři hráče a poslal za sebe na kruh spoluhráči, který svou střelu do poloodkryté svatyně umístil jen vedle.
     
    34:30
    Tomáš Přibyl se tlačil po pravém křídle do útočné třetiny, dostal se do rohu, ale tam jeh výlet skončil. Na druhou stranu už míří domácí útok.
     
    33:38
    Oba týmy jsou kompletní. Domácí měli k dispozici přečíslení tři na dva, v němž dostal přihrávku do tandemu na vrchol kruhů Viktor Martínek, jehož příklep pod břevno vyrazil gólman Energie ramenem.
     
    32:40
    Při hře čtyř proti čtyřem jsou hráči Slavie aktivnější. Obrana Energie ve spolupráci s brankářem Špírkem situaci zvládá.
     
    31:37
    Jenže provinil se i hráč Energie. Na lavici pro hříšné muže ledové plochy usedá Jan Bečka (KVA), jemuž hlavní arbitr vyměřil trest v délce trvání dvou minut za hákování.
     
    31:28
    Předchozí početní výhoda se Energii nepovedla, ale má šanci na reparát. Na trestnou lavici míří Jakub Marek (SLA), který odpyká další trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů.
     
    31:09
    Ačkoliv se Energie několikrát podívala do útočné třetiny, tak pokaždé dojela nejdál do rohu, kde o touš přišla. Červenobílí jsou kompletní.
     
    30:10
    Karlovým Varům se zatím nic nepovedlo vymyslet. Sešívaní drží kotouč daleko od svého obranného pásma.
     
    29:09
    Slavia hrála v šesti a Energie má k dispozici další početní převahu. Trest odpyká Jakub Šilhan (SLA).
     
    28:41
    Tuším, že Marek Pastyřík zůstal sám před brankou a pálil ve zmatku na zadní tyč. Dominik Šorf ale skvěle zareagoval a vytáhl jeh zakončení špičkou betonu!
     
    28:01
    Vary jsou kompletní a přestály ohromný nápor Slavie. Nyní jsou i energetici před brankou svého soupeře. Sledujeme hokej ve stylu nahoru – dolů.
     
    27:23
    Jako vítr strništěm proletěl Dominik Jaša prostorem mezi kruhy, aby pak vyslal dělovku do protipohybu Jana Špírka. Ten ale fantasticky zareagoval a lapačkou puk vyrazil. Následné vyvezení kotouče málem přineslo únik Václava Rezka, jehož ale bravurně sjel domácí kapitán a zneškodnil jeho nájezd.
     
    26:21
    Nejprve pálil z levého křídla Šteiner, ale našel jen Špírkovu výstroj. Na brankovišti pak stál Duda, leč tomu se odrazil puk od bruslí mimo nebezpečné území.
     
    25:58
    V útočném pásmu se provinila Energie nedovoleným zákrokem. Denis Salnikov (KVA) jede k trestoměřičům odpykat trest za krosček.
     
    25:00
    Nápor domácích začíná nabírat na síle. Ačkoliv Energie vyvezla puk, Slavia byla hned zpátky v útočné třetině a Vojtěch Šmíd znovu vysílal od modré dělovou ránu. Tu však zastavil obětavý Dominik Šála.
     
    24:11
    Vyhrané buly, rána, vedle. Následovalo přikrytí puku další vhazování, opět úspěch pro Slavii, Štibingrova jedovka, Špírkův zásah. Buly číslo tři, stejný scénář, jen střela byla sražená a gólman Energie si pro ní musel skočit za brankoviště.
     
    23:56
    David Šteiner se po buly dostal ke střele, kterou tlačil pod horní tyč, ale do cesty se kotouči postavila lapačka Jana Špírka, v níž také našel hrací předmět azyl.
     
    23:41
    Na brankovišti se zjevil volný Daniel Kolouch, ale dostal přihrávku na paty, a tak ze slibné pozice nebylo nic. Vary následně odpalují na zakázané uvolnění.
     
    22:51
    Agitace domácích v útočném pásmu se nevyvedla a na druhé straně napřahoval k zakončení do prázdné branky Dominik Šála, avšak zezadu a bez rozmyslu mu vpadl před hůl Vojtěch Šmíd, který si tak vysloužil potlesk tribun a poklepání od svého gólmana!
     
    21:58
    V náporu je také Energie. Hned několik střel se sesypalo na maskovaného muže sešívaných. Dominik Šorf si ale pokaždé našel letící kotouč a dokázal jej dostat mimo brány své klece.
     
    21:09
    Viktor Martínek se z levého křídla prokličkovával před branku, ale byl tísněn dvěma protihráči a navíc mu Špírek vypíchl kotouč holí.
     
    20:29
    Po velkém souboji na útočné modré čáře domácích sebral kotouč Lukáš Procházka, jenž se ale provinil icingem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Karlovy Vary vedou v Edenu po první třetině díky využité přesilové hře. Nebylo tomu ovšem vždy tak, že by byla aktivnějším celkem právě Energie. Mnohdy měli více ze hry právě domácí, jimž však zatím nepovolil skórovat hostující brankář.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Ani jednomu z týmů nevyšel útok v posledních vteřinách. Energii byla sražená nahrávka na pravé křídlo, Slavii zase střela z kruhu.
     
    18:45
    Jan Špírek ani nemusí na výlet do Teheránu, aby se ocitl pod palbou! Postupně na něj mířili David Šteiner z pravého kruhu, David Jaša z levého a Jan Šergl od modré čáry. Všechny pokusy maskovaná opora Západočechů dokázala zastavit.
     
    17:45
    Po nepovedené anabázi v útočném pásmu přišel brejk Karlových Varů, jenž však skončil pouze sraženým kotoučem do rohu.
     
    16:48
    Dominik Valík mohl odpovědět tím nejlepším možným způsobem pro domácí, jenže z prostoru dva metry za modrou čárou netrefil ani branku.
     
    15:35
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energetici využili početní výhodu a ujímají se v Edenu vedení! Po nějakou dobu se ekipa ze západních Čech oddávala kombinačním hrátkám, až si nakonec sjel od modré na vrchol kruhu ALBERT HRŮŠA, jenž využil toho, že slávistický brankář má zakrytý výhled a dobře mířenou střelou rozjásal své spoluhráče. Asistence: Lukáš Procházka a Michal Horký.
     
    14:38
    Při přechodu středního pásma byl jeden z karlovarských útočníků faulován Vojtěchem Šmídem (SLA), který svým nedovoleným bráněním dává Energii početní převahu.
     
    14:30
    Lukáš Nedorost využil náporu, ve které pokračovali domácí po přesilové hře, a z osy kluziště vystřelil. Jan Špírek si našel kotouč a podržel ho na hrudi.
     
    13:43
    Energie je kompletní. V závěru přesilovky ještě minul zblízka v dobré pozici klec David Matějka, který poté zkoušel i tečovat, jenže neuspěl.
     
    13:29
    Karlovy Vary vyhodily a zhruba dvacet vteřiny držely kotouč před Šorfovou klecí.
     
    12:26
    Dvakrát pálil od modré tvrdě Vojtěch Šmíd. K úspěchu mu ale chybělo několik centimetrů. Následně sebral na levém kruhu kotouč David Šteiner, jenž ale nevyzrál na klouzajícího Špírka.
     
    11:43
    Slavia má k dispozici přesilovku. Za podražení je vyloučen Lukáš Procházka (KVA).
     
    10:55
    Na malém prostoru a v tísni tří hráčů si našel na vrcholku kruhů prostor k zakončení Aleš Furch. Jeho střela ale neměla patřičnou rasanci, ačkoliv směřovala přesně do šibenice. Brankář Energie jí pak v pohodě zneškodnil.
     
    10:06
    Václav Rezek zakončoval zblízka jen do výstroje Dominika Šorfa. Následně došlo k lehkému kontaktu mezi ním a brankářem. V tu ránu vznikla mela a na Rezkovi leželo snad pět hráčů. Rozhodčí musel zvýšit hlas.
     
    09:10
    Šance střídá šanci! Daniel Kolouch se prokličkoval až za obranu a stál sám před Špírkem. Karlovarský brankář ale nezazmatkoval, v klidu si domácího forwarda přečetl a zamezil forehandové kličce mezi betony. Následně si strážce svatyně Energie poradil i s dorážkou z kruhu!
     
    08:17
    Průvan na druhé straně učinil také Marek Pastyřík, který se proháčkoval až před Šorfa, kterému se snažil protlačit kotouč mezi betony do sítě, ale maskovaný muž domácích se skvěle položil a touš schoval ve výstroji!
     
    07:48
    David Matějka dostával přihrávku skrze brankoviště na jeho levý roh. Už už chtěl zvedat puk nad beton Jana Špírka, ale kde se vzal, tu se vzal Albert Hrůša, který mu kotouč nadvakrát vypíchl!
     
    06:56
    Také domácí ekipa je v plné síle a málem z toho těžil Viktor Martínek, kterému chybělo tak pět čísel k tomu, aby sebral touš a směřoval sám na brankáře Energie.
     
    06:29
    Karlovy Vary jsou kompletní a hned měly šanci. Na pravém kruhu dostal prostor Jan Tlačil, jenž si popojel blíže ke kase a tahem vypálil. Jeho pokus ale zastavila lapačka Dominika Šorfa.
     
    05:42
    Na jedné straně zablokovala defenziva Pražanů Bečkovy kličky těsně před brankovištěm, při brejku domácích se pak blýskl bravurním vypíchnutím puku Kala.
     
    05:00
    Ta neměla dlouhého trvání. Hosté získali puk a v obranném pásmu se provinil hákováním Dominik Valík (SLA). Minutu a půl se bude hrát čtyři na čtyři.
     
    04:24
    Hostující celek mohutně sevřel defenzivu domácích, ale životnost Šorfa neohrozil. Slavia pak vyvezla kotouč a díky nesportovnímu chování Martina Slabého (KVA) bude mít k dispozici přesilovku.
     
    03:18
    Karlovy Vary ostřelovaly Šorfovu branku, nicméně bez úspěchu. Po vypíchnutí kotouče se pak hnal sám na Špírka David Šteiner. Obránce sešívaných byl ale tísněn obráncem, a tak neměl moc prostoru pro manévrování a golman Energie si jeho kličku na levý beton pohlídal!
     
    02:25
    Jiří Halberštát se dostal ke střele z kruhu, kterou slávistický brankář vyrazil do rohu. Tam hráče Karlových Varů fauloval kolenem Jakub Marek (SLA) a hosté mají k dispozici přesilovku.
     
    01:25
    První zákrok také pro Dominika Šorfa, který svou vyrážečkou zastavil střelu Františka Klejny od modré čáry. Vlasatý bek Energie svou ranku dobře schoval a gólman domácích tak měl co dělat.
     
    01:03
    Viktor Martínek se dostal na levém křídle ke střele, ale s jeho pokusem na bližší tyč si poradil pohotový Jan Špírek.
     
    00:24
    Obě mužstva se hned v úvodu snaží aktivně dobývat pásmo soupeře, nicméně jim dělá problémy přechod přes modrou čáru a usazení se v pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ledová plocha jest upravena a hráči už dostávají v kabině poslední důležité informace od svých koučů před vypuknutím duelu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Šorf (Vecka) – Antoš, Duda, Štibingr, Šmíd, Vobořil, Stark. Valík – Furch, Brož, Matějka "A", Šteiner "C", Kolouch, Šilhan, Šergl, Marek, Jaša, Heldák, Nedorost, Martínek.
    Trenér: Miloš Pecka.

    HC Energie Karlovy Vary: Špírek (Grančarov) – Přibyl, Pajk, Brabec, Vápeník, Hrůša, Kala, Klejna, Vodička "C" – Chodounský, Horký, Tlačil, Rezek, Salnikov, Slabý, Pastyřík, Šála, Bečka, Petrov, Halberštát, Procházka "A".
    Trenér: Pavel Arnošt.

    Rozhodčí: Alexander Pavlovič – Jakub Frodl, Vít Komárek.
     
    Příjemný dobrý den!

    Dnes nás v Edenu čeká utkání v rámci juniorské extraligy, ke kterému přijely do Prahy Karlovy Vary. V minulém kole energetici sehráli dvě derby, při nichž těsně prohráli s Litvínovem a na nájezdy přetlačili Chomutov. Včera nestačili na Spartu, které podlehli 3:6. Slávisté se v předešlém hracím víkendu radovali z vítězství nad Motorem, avšak v Plzni museli skousnout porážku. Na svém ledě pak včera přetlačili v nájezdové loterii Kladno.

    Kdo bude brát body dnes ještě nevíme. Vary budou chtít odčinit včerejší fiasko z utkání se Spartou, Slavia se pak bude snažit, aby i podruhé doma brala výhru.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
    Marken.cz

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 36. Heldák (Furch), 43. Matějka (Martínek, Brož), 52. Kolouch (Heldák, Furch), 58. Jaša (Šergl, Šteiner) – 16. Hrůša (Procházka, Horký), 57. Vápeník (Procházka, Tlačil)


    HC Slavia Praha: Šorf (Vecka) – Antoš, Duda, Štibingr, Šmíd, Vobořil, Stark. Valík – Furch, Brož, Matějka "A", Šteiner "C", Kolouch, Šilhan, Šergl, Marek, Jaša, Heldák, Nedorost, Martínek.
    Trenér: Miloš Pecka.

    HC Energie Karlovy Vary: Špírek (Grančarov) – Přibyl, Pajk, Brabec, Vápeník, Hrůša, Kala, Klejna, Vodička "C" – Chodounský, Horký, Tlačil, Rezek, Salnikov, Slabý, Pastyřík, Šála, Bečka, Petrov, Halberštát, Procházka "A".
    Trenér: Pavel Arnošt.

    Rozhodčí: Alexander Pavlovič – Jakub Frodl, Vít Komárek
    thejrc.org