Chabarovsk – Toljatti 4:1 (kon.) | Vladivostok – Magnitogorsk 1:3 (kon.) | Ufa – Novosibirsk 3:0 (kon.)
Jekatěrinburg – Jokerit 1:3 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Lada Toljatti
Neděle 08.10.2017, 09:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek neděle a co nejlepší vstup do nového týdne. Na počtenou! (11:34:22)
     
    Dohráno! Chabarovsk si z dnešního utkání odnáší tři body, Toljatti se ani tentokrát nepodařilo prolomit střeleckou mizérii. Domácí dnes měli většinu utkání na ledě převahu a jejich vítězství je tak naprosto zasloužené. Hosté v zápase také měli nějaké světlé chvilky, na body to ale ani zdaleka nestačilo.
     
    Československá stopa
    Michal Jordán (CHA) – 0+0, 3 střely, ice time 20:58
    Tomáš Zohorna (CHA) – 0+2, 0 střel, ice time 18:46
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 36 – 34
    Zblokované střely: 6 – 9
    Vhazování: 37 – 31
    Trestné minuty: 29 – 10
    Využití přesilovek: 2/4 – 1/3
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Hosté nahazují kotouč do pásma soupeře, kde si jej na svou hokejku bere Karmaškov. Ten se následně odebírá za branku, hráči Lady se zase stahují k té své.
     
    58:04
    Hlasatel v Platinum Areně ohlásil poslední dvě minuty třetí třetiny, které začínáme v chabarovském obranném pásmu. Ladě však na nějaký propracovanější útok už nezbývají síly a Metsola tak může být v klidu.
     
    57:10
    Zohornovi ještě očividně zbývá dost energie, český forvard ve službách Chabarovsku teď svými rychlými výpady na branku hodně trápí zdecimovanou obranu Toljatti.
    55:59 Alexej BYVALCEV - 4:1
     
    55:59
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Lazušin inkasuje počtvrté, Amur si tímto zásahem už snad definitivně pojistil zisk tří bodů! Tomáš Zohorna projel skrz bránící hráče soupeře až k bráně a z bezprostřední blízkosti zasáhl tyč, od které se puk odrazil přímo na hůl ALEXEJE BYVALCEVA. Ten neměl s usměrněním pryže do obrovského prázdného prostoru v soupeřově svatyni sebemenší problém. Asistence: Tomáš Zohorna, Oleg Li.
     
    55:10
    Utkání se více méně dohrává, oba celky jsou zřejmě již s výsledkem utkání smířeny. Na puku je momentálně častěji hostující Lada, která se ale vůbec nehrne do útoku a drží se spíše ve své třetině.
     
    53:45
    Zohorna drží puk za bránou soupeře a hledá nějaký způsob, jak by jej mohl nahrát připraveným spoluhráčům před brankou. Na obou stranách je ale obklíčen hráči soupeře, rozhodně to teď nemá jednoduché.
     
    52:28
    Chabarovsk si málem v útočném pásmu ukořistil puk pro sebe, jeden z hráčů Lady tomu však na poslední chvíli zabránil. Kdyby se mu to nepovedlo, dostal by se jeho celek do dost svízelné situace.
     
    50:57
    Nikita Filatov se na kruhu dostal ke střele, hráč se zkušenostmi s NHL poslal puk přímo do ramene připraveného Juhy Metsoly. Tomu se dnes v brance Amuru daří a má nemalý podíl na náskoku jeho týmu.
     
    49:46
    Domácí tygři jsou stále v útočném pásmu jako přikovaní, brankář Lady neprožívá úplně bezstarostné chvíle. Zbývá sice ještě deset minut do konce utkání, dovolím si však už nyní říct, že o vítězi je rozhodnuto.
    48:13 Pavel DĚDUNOV - 3:1
     
    48:13
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Nádherná individuální akce vede ke třetí brance Amuru! PAVEL DĚDUNOV si ve středním pásmu vzal puk na svou hůl, projel toljattskou obranou jako nůž máslem, zajel za branku a následně zasunul puk mezi tyč a beton Alexandra Lazušina. Hezčí gól v dnešním zápase uvidíme už jen těžko. Bez asistence.
     
    47:37
    Domácí se osvobozují, Zohorna už netrpělivě přešlapuje u dvířek od trestné lavice. Za několik sekund se vrátí na led, Chabarovsk toto oslabení přežije bez újmy na náskoku.
     
    46:19
    Toljatti se poprvé v této početní výhodě usadilo před Metsolou a kombinuje. Ke střele se ale před dosud pevnou obranu Amuru dostane jen těžko, pokud nevymyslí něco kreativnějšího, než čím se dosud prezentuje.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 7. Vl. Ušenin (Vj. Ušenin), 28. O. Li (Byvalcev, T. Zohorna), 49. Dědunov, 56. Byvalcev (T. Zohorna, O. Li) – 17. Skorochodov (D. Vorobjov, Valujskij)


    Amur Chabarovsk: Metsola (Alikin) – Kondratěv, Kuzmin, Turbin, Jordán, Aťušov (C), Averin, Karmaškov – Byvalcev, T. Zohorna, O. Li – Rasskazov, Frolov, Potěchin – Gorškov, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin – Dědunov, Ruděnkov, Beljakov – Kacuba.
    Lada Toljatti: Lazušin (Krasotkin) – D. Vorobjov, Ch. Genoway, D. Ježov (C), Ďjakov, Gurkin, Maleňkich, Kirillov – Zernov, Filatov, Kapustin – Babenko, Mastrjukov, Bočarov – Něstěrov, Valujskij, Skorochodov – Achmetov, A. Strelcov, Rachimullin.

    Rozhodčí: Kuljov, Gamalej – Zacharov, Bersenjov.

    Diváci: 6 023
    thejrc.org